Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Videókártya túlmelegedés újra tudja indítani a gépet? Esetleg ezt lehetne valamivel figyelni? A probléma a következő: több játéknál is előfordul, hogy egy bizonyos ponton kiakad a gép, és újraindul. Vagy esetleg van valakinek ötlete, hogy mi lehet ez? Előre is köszönöm!
Az egyik haveromnak ezt a CPU túlmelegedése szokta okozni. A BIOS-ban be lehet állítani hogy a CPU milyen hőmérséklet elérésekor kapcsolja ki a gépet ezzel megvédve a CPU-t. Talán az túl alacsonyra van állítva és ezért lehet ezeken az amúgy is meleg napokon.
Helló!
Megnéztem, "cpu shutdown temperature disable" Lefagyás utáni újraindításkor 47 fokos volt a proci, ennyit kizárt, hogy vissza hűljön. 90 fokra volt állítva valami warrningos cucc. Nincs esetleg valami program, amivel megtudnám hajtani a videókártyát, meg a procit. Hátha jelentkezik a tünet, vagy ilyesmi? Azért kösz az infót!
A proci és a memória stresszelésére ezt tudom ajánlani: Bővebben: Link
Helló! Köszi, kipróbálom. Tegnap kapott 3D Mark-ot, meg cpu stability-t de nem történt semmi!
Sziasztok!
Meg lehet nézni valamilyen programmal azt, hogy egy gépen milyen programok használják a netkapcsolatot? Azért lenne rá szükség, mert nálunk routerrel van szétosztva az internetelérés, és amint tesóm bekapcsolja a gépét Win7-tel, a sebesség leesik az eredeti 5,5 Mbit helyett kb. 0,36-ra, és ezzel egyidőben a ping is 450-670 ms közé felmegy, a hálózatban levő összes gépen. Ha megszakítja a netkapcsolatát, akkor rögtön visszamegy a sebesség 5,4 körülre, a ping pedig 24 és 32 között változik a többi gépen. Ha átkapcsol XP-re, akkor ő is tud netezni anélkül, hogy lelassítaná a kapcsolatot. Letöröltünk néhány programot a Win7-es rendszeréről, torrent nem megy rajta, mégis ilyen maradt, és nem tudjuk, hogy mitől lassítja.
Vírus- és hálózatvédelmi szoftverek képesek ezt például egészen egyszerű módon elárulni. Emellett a körmére néznék a vindóz ápdétnek, illetve a feldatkezelőben is körültúrnék egy kicsit.
Windows 7 esetén az erőforrás figyelővel konkrétan meg tudod nézni milyen programok, alkalmazások futnak, beleértve a hálózatot is. Ennek elérése: Ctrl+Alt+Del, majd Feladatkezelő indítása, aztán Teljesítmény, utánna jobb oldalt lent Erőforrás figyelő, majd ott részletesen meg tudod nézni mi mennyire fogja a gépet, beleértve a hálózatot is. Továbbá windows 7 esetén a Media Player frissitései nagyon meg szokták húzni a procit és a hálózatot is.
Feltettem rá az AVG 2011 próbaváltozatát, és lefuttattam rajta egy keresést... 8 trójait és 7 kémprogramot talált azon a gépen, ezeknek az irtása után már nem lassítja a bekapcsolt gép az internetezést. Mint kiderült, a már rajta levő NOD32-ben egy rakás crackelt programfájl be volt állítva kivételnek ("mert az nem tenné tönkre a gépet..."), mondjuk az AVG olyat is talált, amire az Eset egyáltalán nem riasztott (kémprogramok főleg). Köszönöm a tippet, így megúsztam újratelepítés nélkül
![]()
Sziasztok!!
Lenne egy kerdesem: Windows bootolas elott miert itja ki a bal felso sarokban hogy: Invalid BOOT.INI file, Booting on/C/windows? Valakinek valami otlete hogy hogyan lehetne ezt eltuntetni? Amugy mukodik a windows, bebootol csak elotte ezt a mondatot irja ki! Windows XP SP3!
Szia!
"Érvénytelen boot.ini fájl" Telepítő CD helyreállítási konzol fixboot ha nem működik akkor fixmbr.
Üdvözlök mindenkit az oldalon. Kaptam egy Mac G3 Pismo 400Mhz -es laptopot. Nincsen benne HDD, és hiányzik belőle az LCD kijelző invertere is. Nem lehet bekapcsolni. Nem tudom van e más hibája, és érdemes e vele foglalkozni. Ha külső monitort teszek rá, és bekapcsolom, be kellene jelentkezni valami menünek HDD nélkül, és LCD nélkül is. Lehet ,hogy van más baja is, vagy a rendszer tiltja inverter nélkül?? Esetleg van valaki aki jártas az Apple világában hardware terén??? Előre is köszönök minden segítséget!!
Mac- ekkel kapcsolatos kérdésekben tudom ajánlani fanatikus ismerősömet, nagyon sok éve dolgozik velük, illetve javítja is őket. Priviben átküldöm az e-mail címét.
Köszi szépen! Felvettem vele a kapcsolatot!
![]()
Sziasztok!
Az lenne a problemam h minden CD irasnal kb 60%-nal megall az iras es kiirja hogy : Irasi hiba!, es kiadja a cd-t is. Mar portalanitottam az irot, ujratelepitettem a Nerot is, ami egy megvasarolt eredeti Nero 7, de nem javult meg! Szerintetek megy tonkre az iro? Vagy valami mas otlet esetleg a hiba elharitasara?
Az írási sebesség csökkentése sem segít?
Nem segit az sem, az volt az elso amit probaltam
Próbáld meg egy más típusú CD-vel. Lehet, hogy kalóz
CD, vagy csak pont ezt a típust nem szereti!
Szia!
Hány éves az író?
Polimer kondis alaplap:
Például folyamatos, kemény játék alatt 5,7 évig, irodai környezetben 57 évig bírják. Megéri polimer kondis alaplapot venni vagy annál is úgyis megoldják azt hogy a gari után kipurcanjon az is??? Nekem jelenleg elektrolit kondis alaplapom van. Mennyi üzemidőre számíthatok így?
Szia!
Az én véleményem ezzel kapcsolatban hogy egy régebbi alaplap sokkal megbízhatóbb mint egy új.IBM most 10 éves az ASUS 7 és semmilyen elváltozás nincs a kondik terén.Természetesen függ a használattól is, de a mai lapok "korszerű" gyártás technológiája nem feltétlenül jelenti a megbízhatóságot.Sok esetben még a gari időn belül megadják magukat (jobbik eset).Azok az alaplap gyártó cégek, akik kényesek a jó hírnevükre ,megválogatják a beszállítót,és az alkatrészek minőségét.De ennek ára van,mégpedig igen borsos. De hogy a kérdésedre válaszoljak :Nagyon sok mindentől függ a dolog.Ki gyártotta, melyik leányvállalat ,az régió szerint hol helyezkedik el,de még az is hogy melyik soron gyártották.Ezeknek a lapoknak is mint minden más elektronikai cikknek van egy tól-ig minőség határa.Ha nem lépi át ezeket a határokat akkor a lap mehet a boltba,függetlenül attól hogy a minőségi ellenőrzésnél a paraméterek folyamatosan az alsó határnál vannak,de nem megy alá.Az hogy meddig működik nem igen lehet megjósolni. Ja és ami még kell egy jó laphoz az a szerencse. De ez csak az én magán véleményem
Szóval akkor inkább nem cserélem le az asrock 4 éves alaplapomat amin elektrolit kondik vannak egy újra amin meg polimer kondik vannak.
Mert én is tapasztaltam hogy érdekes módon némely régebbi lap akár 10+ évig is működik nagyon sok üzemórával, más új lapok meg pár év és még csak nem is púpos a kondi mégis behal a lap.
Én azt vettem észre sok PC táp szétszerelése közben, hogy szerintem szándékosan összeragasztják például a kimeneti puffereket a tekercsekkel, amik biztosan melegedni fognak, emiatt a kondik pedig kiszáradnak. Illetve láttam olyat is, hogy a hűtőbordához volt odaragasztva a bemenetei puffer. Szóval nem tudom mivel zsarolják a mérnököket, hogy ilyet egyáltalán megtervezzenek. Nem nagyon más az alaplapokkal sem a helyzet.
Az ABIT lapokra köpködtek sokan, hogy időzített bomba van beleépítve, ami a garancia lejártával lép működésbe...
![]()
Én nem dönthetek helyetted de,mindenféleképp olyan lapot vegyél ami megbízható gyártótól van.Egyébként egy originál kondizás olcsóbb mint egy kétes származású lap.De ez már egy másik topikba való.
Hali!
Ők ezt rezgés védelemnek hívják, mi meg szívásnak.
Hát ezt én értem, sőt, normális tápokban a nyákhoz ragasztják a kondikat, és nem másik alkatrészhez. Persze hűtőbordához valamivel egyszerűbb ragacsolni.
Sziasztok!
Adott egy Samsung ML-1610 típusú nyomtató aminek az illesztőprogramját nem lehet telepíteni. Eddig egy Win7-em volt amin gond nélkül felraktam és működött. Igaz a driver Vistára van de ha Vista módban futtattam sikerült minden. Nem rég újraraktam a gépet Win7 SP1-et kapott amin már mindent megpróbáltam, telepítés során eljut pár százalékig és ->ez a kép<- fogad. Mi tévő legyek szerintetek?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |