Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   225 / 1171
(#) belfi2 válasza sardi_hunor hozzászólására (») Júl 12, 2011 /

Mi a pontos típusa az íródnak?
(#) belfi2 válasza Busz hozzászólására (») Júl 12, 2011 /

Hali!
Általában,ott is csak motor vagy "ékszíj" probléma szokott lenni,tényleges anyag kopás szinte soha,de benne van a pakliban.
(#) sardi_hunor válasza belfi2 hozzászólására (») Júl 12, 2011 /

A pontos tipus:

SONY CD-RW CRX230E

Sajnos én nem találtam hozzá firmwaret még a Sony oldalán sem.Biztos hogy jó a típus szám?
Különben egyszerű lenne.Letöltöd, indítod ,feljön egy DOS ablak,megkérdezi hogy biztosan akarod e a frissítést ,akkor igen, a többit elvégzi a PC.
Még valami az eszközkezelőben ha kiválasztod a meghajtót,Rákattintasz ,ott a részleteknél megtudud mi a jelenlegi verzió.
(#) sardi_hunor válasza belfi2 hozzászólására (») Júl 12, 2011 /

Jo a tipus szam mert ezt irja az iro oldalan es az eszkozkezelo is ezt mutatja!
Csatoltam egy kepet is!

névtelen.JPG

A "QYS1..." a verzió szám.Ha találsz hozzá akkor ennél magasabb kell hogy legyen.
(#) belfi2 hozzászólása Júl 12, 2011 /

Ne tudtam szerkeszteni! A QYS3 a legmagasabb de nem találok letöltési linket.
(#) lacek29 hozzászólása Júl 12, 2011 /

Sziasztok. Miért van az,hogyha leállítom a gépemet,akkor 2-3 másodperc múlva magátol újraindul. Ha mégegyszer leállítom utána,akkor kikapcsol rendesen.
(#) belfi2 válasza lacek29 hozzászólására (») Júl 12, 2011 /

Szia!
Első kanyarban nézd át a vezetékeket valamint a kapcsolót nem e szorul és így újra indítja magát.
(#) lacek29 válasza belfi2 hozzászólására (») Júl 12, 2011 /

Ezeken már túlvagyok,de sajnos a probléma még mindig fennál.

Próbáltad másik táppal?
Jó lenne ha megnéznéd a hibanaplót is hátha ír valamit.
(#) lacek29 válasza belfi2 hozzászólására (») Júl 12, 2011 /

Másik táppal még nempróbáltam,és a hibanaplót sem néztem. De holnap megpróbálom. Köszi a segítséget.

Még valami!
Próbáld meg úgy is hogy fenn áll e a probléma ha kihúzod a NET-et illetve a modemet .
(#) belfi2 hozzászólása Júl 12, 2011 /

Sziasztok!
Egy HDD igen furcsa hőteszteket alkot.Szerintem baj van a szenzorral.lehet azt cserélni.
(#) neocska válasza belfi2 hozzászólására (») Júl 12, 2011 /

Szia
Miért is furcsa ez szerinted? használat függvényében melegedik, nem mindig szép szinuszgörbéhez hasonloan melegednek a dolgok.
(#) belfi2 válasza neocska hozzászólására (») Júl 12, 2011 /

Szia!
Ha a két görbét összehasonlítod akkor az egyiken látszik hogy többé kevésbé rendben "lineáris" a változás a másikon viszont szinte átmenet nélkül ugrik 10 fokot.Ugyan arról a HDD-ről van szó.
(#) neocska válasza belfi2 hozzászólására (») Júl 12, 2011 /

Ha jol látom akkor 10másodpercenként mérte a höfokokat, igy nem is olyan ugrásszerü. ha minden másodpercbe mérné akkor látnád az átmenetet. A HDD hömérséklete szorosan összefügg az adatforgalommal és a használati orával. Én pl 70-78C fok között méregetek a rammokon, ami tényleg nagy, és külsö hömérövel(2-3darabbal mértem), ez szerinted nem tul sok?
(#) GAtesz válasza Busz hozzászólására (») Júl 12, 2011 /

Egyszer régen én is megpróbáltam megjavítani egy CD olvasót. Utána hetekig fájt a szemem. Szerintem nem véletlen tüntetik fel a készülékházon a "lézerveszélyt".
(#) gida hozzászólása Júl 12, 2011 /

Sziasztok.
Olyan gondom lenne hogy játék közben becsíkozódik a monitorom és lefagy a gépem.
Pár napja lett újra telepítve minden

Segítségeteket előre is köszönöm
(#) Szebence válasza gida hozzászólására (») Júl 12, 2011 /

Szia!

Túl melegedett a VGA kártyádon a GPU és kiolvadt. Tehát hardveres baja van, vga típusától (árától) függően vannak szakszervizek és hobbisták, akik újraforrasztják infrás géppel (5-10K).
1-3 éves 8800GTS-nél nagyon sok kibukik ezzel a hibával pláne az Asus.
Köv jelenség az lesz, hogy nem cask játék közben hanem simán gép bekapcsolásakor is csíkozni fog, utána talán pöttyözni is, majd nem lesz kép. Ha javíttatod, akkor még most érdemes, amíg működik és nem olvad ki teljesen és nem megy át zárlatba.
(#) mizsei.robi válasza Szebence hozzászólására (») Júl 12, 2011 /

Szebence: Egyenlőre még csak nincs ekkora nagy gond a hardverrel. Egy ismerősöm 3 éve használ 3Dben csíkozó pöttyöző 9600-ot egyenlőre még probléma nélkül

gida: Első körben takarítsd ki a videokártya ventilátorát és a bordáról alaposan takarítsd le a hőpasztát, majd tegyél rá újat. Ha ez sem hat akkor nézd meg, hogy rendesen felfekszik-e a borda a GPU-ra. Ha ezek sem segítenek, akkor az történt amit Szebence írt
(#) Beachway hozzászólása Júl 12, 2011 /

Üdvözlök mindenkit!! Van egy fura videokártyám. Nvidia P283. azt olvastam róla, hogy 2 monitort is tud kezelni. Viszont nincsen meg a hozzá való elosztó kábel. Egy speciális csatlakozó, amelyből jön ki 2 DVI csatlakozó. Valakinek nincsen véletlen ötlete hogy hogyan,vagy hol tudnék beszerezni, csinálni egy ilyet?? Vagy azt hogy ennek a csatinak mi a megnevezése?? Előre is köszönöm a segítséget!
(#) gida válasza mizsei.robi hozzászólására (») Júl 12, 2011 /

Köszi segítséget holnap megnézem amit irtatok
ha nem jön be semmi akkor cserélem szerintem a videó kártyát ami úgy is tervben volt
(#) KTobi válasza Beachway hozzászólására (») Júl 12, 2011 /

Szerintem ennek a kábele kell neked, úgy rémlik külön is árultak.
(#) bandij válasza gida hozzászólására (») Júl 13, 2011 /

Szia,
én szerintem is a kártyán "megsült" a GPU. Javítottam már ilyen hibával gépet, ott a videó kártya csere lett a megoldás.
(#) _ampervadasz_ válasza belfi2 hozzászólására (») Júl 14, 2011 /

Szia Belfi2.

neocska jót mond, ráadásképp ez normális értéknek mondható, mert a merevlemez nem szellős, kondicionált körülmények között üzemel továbbá az alkatrészek SMD kivitelben készültek, így nem nehéz ilyen meredek hőmérséklet változást produktiválni.

Ajánlott az üzembiztonság és az élettartam kitolása érdekében 1 gyorsjáratú ventilátor alkalmazása merevlemezenként, ami legelső sorban az orsómotort hűti másodsorban az IDE vezérlőt és a sztepper motor vezérlőt.
(#) belfi2 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Júl 14, 2011 /

Szia!

Ha jobban megnézed az első képen az időköz 12:57:03-tól 12:57:18-ig tart ez 15mp.Ez alatt az idő alatt ötször ellenőrzött a teszter.Az is látszik hogy a hőmérséklet 12:57:06 és 12:57:09 azaz 3mp alatt nőtt ~11 fokot.Ez normális egy vinyó esetében?Egyébként ugyan ez történik ha eléri 50fokot akkor felmegy 58ra de a vinyó érezhetően nem melegebb mint a rendszer vinyó.(40fok) Hőmérséklet függő a hűtése de láthatóan nem pörög jobban a veti az 50fok közelében sem.
Egyébként jó lett amit küldtem?
(#) belfi2 válasza belfi2 hozzászólására (») Júl 14, 2011 /

Egy kicsit kinagyítottam.
(#) neocska válasza belfi2 hozzászólására (») Júl 15, 2011 /

Vegyél vagy készits egy hüttést neki egyböl kissebb értékeket god mutatni! De milyen höség lessz idén ugyis sok hasznát nem fogod venni Max egy vizhüttésnek aminek a vizét jéggel hüttöd majd, de az tulzás lessz
(#) belfi2 válasza neocska hozzászólására (») Júl 15, 2011 /

Hali!
Mint az írtam van hűtése mind a két HDD-nek.
Nem az a problémám hogy melegszik, (mert nem melegszik csak a szenzor szerint olyan meleg) hanem az hogy átmenet nélkül ugrik a hőmérséklet értéke.Ha a HD Sentinel fut akkor egy lemeztöredezettség futtatás mellet lekapcsolja a gépet.Nincs veszély jelzés Pl 45foknál mert 42 után 55 fok következik amire a gép pánikmentést csinál ,és leáll.Az a legrosszabb hogy nem lehet külön beállítani a lemezekre a figyelést mert akkor ki tudnám kapcsolni a hibás szenzort.A rendszer lemez teljes terhelés mellet sem éri el a 45fokot mert a venti akkor már közel teljes teljesítménnyel dolgozik(a háttéré is csak az mást mutat).
Azóta kikapcsoltam a HD Sentinelt mert úgy is azt tanácsoltátok volna.
Következő: »»   225 / 1171
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem