Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   266 / 1171
(#) KTobi válasza eSDi hozzászólására (») Dec 22, 2011 /

Csak egy FullHDs kijelzőm van, meg egy HDs TV, de ez nincs kéznél. A kijelzőt az én gépem lekezeli 1080ban ha az a fő kijelző, másodikként nem enged ekkora felbontást. Viszont tesóm laptopjáról nem akarta sehogyan se a teljes felbontást, csak ha azon volt kép akkor lehetett beállítani, de akkor se ment a FullHD. Ugyanakkor vitte FullHDben, igaz DVIn, a Geforce 4 es grafikus. Az előző két gép HDMIn volt rákötve. De próbáltam már DVIn NVidea 9600asról, 8800asról; az enyém 8600, tesóm laptopjában ATIs a kártya. Próbáld meg egy NVidea kártyával, szerintem van a közeledben.
(#) maybal hozzászólása Dec 23, 2011 /

Hali!

Tudna valaki segíteni? Bővebben: Link
(#) kutyaütő1 válasza Placi84 hozzászólására (») Dec 23, 2011 /

Nekem az alaplap csinálta ezt a hibát.
De a legegyszerűbb oka a rossz jamperolás!
(#) abyka1979 válasza maybal hozzászólására (») Dec 23, 2011 /

Hali!

Tápot próbáltad cserélni?
(#) Kovidivi hozzászólása Dec 23, 2011 /

Sziasztok!
Szeretném megoldani, hogy játék közben filmet lehessen nézni a gépemen, külön monitoron. A videókártya geforce 8400m g 256MB. A játék GTA III, a film netes flash tartalom, vagy akár normál DivX film. Olvasgattam már erről, és a D3D megjelenítésből csak egyet tud kezelni a vga-m drivere? A legújabb van felrakva, 285.62 -es verziószámú. Van rá valami lehetőség, hogy két felületet is tudjon kezelni? Köszönöm!
(#) Firefighter1 válasza maybal hozzászólására (») Dec 23, 2011 /

Szia.
Sajnos 99 százalékra merem mondani hogy az északi hidad döglött be, helysebben:
ez a laptopoknak egy nagy hibájuk hogy álltalában alul van a hűtés mi pedig szépen lefolytjuk, nekem 3 laptopommal is volt ez a hiba a rendszeres hőtágulás (melegedés hűlés) miatt szépen elvált a forrasztás..
Kétszer a memóriafoglalatom jelzett hibát először csak az egyik(kiveszem a memot) aztán már a másik is!
Sajnos kemény pénzekért forrasztják újra.
a másik gépemnél a bioszcsip vált le a hőtágulás miatt.
Amit te magad is megpróbálhatsz bízva abba hogy mégse ez a hiba, vedd ki a biosz aksit hogy felejtsen a gép és álljon standby-állapotba a biosz. Ha szerencséd van akkor csak ennyi a hiba! de nekem betűre pontosan ilyen volt a tünet, most sajnos a 3 lapitopim is kifeküdt... a diagnózis ugyan az hőtágulás miatt a forrasztás elengedett!és erre gari sincsen
De mondjuk a leállás pontos mechanizmusát jó lenne tudni, abból is sok minden ki tud derülni....
De szorítok érted
(#) Kocska válasza maybal hozzászólására (») Dec 24, 2011 /

Szia.

Valószínűleg az integrált videokártya melegedett el. Alaplap csere, vagy bga reball. Kérdés utána meddig lesz jó. Nekem az F5M járt így, rámelegítettem hőléggel, általában elindul, de mozgatás hatására lefagy.
(#) vladcepes hozzászólása Dec 24, 2011 /

Sziasztok ! Először is Kellemes Ünnepeket ! Apumnál a Monitor olyat csinál hogy bekapcsolom a gépet és (először kb 5 perc után jelent meg a kép a monitoron),aztán következő bekapcsolás kb 10 perc aztán most van olyan hogy kb fél óra. Miután bejön teljesen normálisan működik minden.Először vírus+spy ilyesmire gyanakodtam.( de nem). Aztán VGA kábel csere,aztán egy másik Monitor de ezeknél mind normálisan működött minden. Mi lehet a monitorral szerintetek? Felrakok két képet (ez a fajta monitor),ja és érdekes mert ha be lett kapcsolva a gép és ugye a képernyőn nem jelenik meg semmi akkor ha a gépből kihúzom a VGA kábelt akkor a Monitoron kiírja a második képen látható feliratot.(tehát hogy csatlakoztassam a kábelt).Szóval próbálom összerakni a képet magamban de nem értem. Valakinek valami ötlete? Üdv.
(#) Szebence válasza vladcepes hozzászólására (») Dec 24, 2011 /

Próbáld ki másik videókártyával a monitort.
(#) vladcepes válasza Szebence hozzászólására (») Dec 24, 2011 /

okés én is erre gondoltam csak szerezni kéne egyet.
(#) maybal hozzászólása Dec 27, 2011 /

Sziasztok!

Köszi a válaszokat, kipróbálok mindent, az eredményről tájékoztatlak benneteket. További jó pihenést, és Boldog új évet kívánok mindenkinek!
(#) dzsanni94 hozzászólása Dec 27, 2011 /

Üdv mindenkinek!
Lene egy olyan problémám hogy van egy MSI K9VGM-V tipusu alaplapom el indítottam a gépet és elfüstölt a memória kivettük vettünk bele egy memóriát és akkor elindítottuk és el kezdett halkan csipogni néhányszor.
na és az lenne a kérdés hogy tönkre mehetett vagy nem mert a kondik mindegyik működnek
(#) belfi2 válasza dzsanni94 hozzászólására (») Dec 27, 2011 /

Hali!
Minden esélyed meg van rá,hogy K.O. a lapnak.
Mindenesetre nézd át a tápot ott minden rendben van e.Aztán a RAM foglalat körül hogy nincs e füstös alkatrész vagy szenesedett.Ha egy RAM modul füst jeleket ad az durva zárlatra utal amit nem minden esetben bír ki a RAM tápáramköre. Ha szerencséd van akkor egy 0ohm os átvezető SMD elfüstölt még, és azt lehet cserélni de ha nem vagy jártas a dologban akkor nehéz dió lesz.
(#) dzsanni94 válasza belfi2 hozzászólására (») Dec 27, 2011 /

A táp tökéletesen működik és nem találtam semmilyen megégett részt csak annyit mi az a 0ohm-os átvezető SMD
(#) izsob hozzászólása Dec 27, 2011 /

Sziasztok!

Egy notebook alaplapon ez szerintetek mi lehet? Van rajta egy 5-ös szám. Ha ezt átkötöm akkor működik hálózatról a gép, amugy nem.

1.jpg

2.jpg

(#) mizsei.robi válasza izsob hozzászólására (») Dec 27, 2011 /

Ez valószinüleg egy biztosíték. Helyettesítsd egy 5A üvegbiztositékkal.
(#) belfi2 válasza dzsanni94 hozzászólására (») Dec 27, 2011 /

Egy SMD ellenállásnak látszó alkatrész.Az értéke 0 ohm ,a huzalozás átkötésére szokták alkalmazni na meg áram védelemre.Ha nincs megégett alkatrész akkor valószínűleg a RAM-ot ellátó power fet szakadt meg. De ehhez tudni kellene azt hogy melyik az, és hogy mennyit kellene rajta mérni.(A RAM modulokon rajta van)Szakember tudja javítani ,de valószínűleg a "gazdaságilag nem kifizetődő "kategóriába tartozik

izsob 1 jpg képén jobb oldalt láthatsz is egyet

Okés köszi szépen.

Biztosíték volt. Ahogy leforrasztottam a másikoldalán lehetett látni hogy megszakadt. Köszönöm a segítséget
(#) thedespot0 hozzászólása Dec 27, 2011 /

Sziasztok, a laptopommal az a baj, hogy ha utp-kábelen netezek, lefagy a fenébe de csak torrentezésnél van, wlan-on keresztul semmi baj nincs. Mi lehet a baj ? Vigyem vissza a boltba, ahol vettem , hogy nem jo a gépem ?
(#) kokozo válasza thedespot0 hozzászólására (») Dec 27, 2011 /

Szia próbáld meg a maximális kapcsolat számot a torrent kliensben lejjebb venni mert lehet hogy túl sok kapcsolatot akar egyszerre nyitni.
(#) belfi2 válasza thedespot0 hozzászólására (») Dec 27, 2011 /

Hali!
Router mögött vagy ? mert ha igen akkor nem biztos hogy a router bírja a LAN-t és a WLAN-t egyszerre.
(#) _ampervadasz_ hozzászólása Dec 29, 2011 /

Sziasztok. Na megint.

Megmentettem leselejtezésből származó számítógép egységeket, eddig tökéletesen haladok de egy bosszantó problémába ütköztem.

Van egy kis DELLám, pontosabban egy Optiplex GX60, csöndes, tiszta, teszi a dolgát és még egy alkatrésze sem látta keleti barátaink gyártósorait.

A lényeg: Kapok egy autoüznetet ami szerint a behatolás detektáló azt érzékelte hogy a számítógép háza meg van bontva és ez nem hardver hiba.

ugyan a házban találtam egy nem elhanyagolható méretű "mikro"kapcsolót ami jó, a vezeték sem törött nem szakadt mégis itt ordibál.

Az auto üzenet tartalma:

Chassis intrusion detected. This typically does NOT indicate a hardware failure.
1. Contact your Help Desk if you did not personally open your chassis.
2. Enter System Setup & Set Chassis Intrusion to 'Clear'

Szerintetek mi lehet a probléma?

szerk.: Próbáltam egy pohár vizet közelíteni hozzá, hátha abba hagyja, de semmi.
(#) eSDi válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Dec 29, 2011 /

Üdv!

Ez a jelzés addig fennáll amíg a BIOS-ban nem törlöd. Talán ki is tudod kapcsolni, hogy ne figyelje.
(#) coyote55 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Dec 29, 2011 /

Addig ordibálni is fog, amíg a BIOS Setup-ban nincs törölve a behatolásérzékelő jele.
(#) _ampervadasz_ válasza coyote55 hozzászólására (») Dec 29, 2011 /

Köszönöm mind a kettőtöknek, kipróbálom.
(#) _ampervadasz_ válasza eSDi hozzászólására (») Dec 29, 2011 /

Kikapcsolni nem lehet, de logban nem is volt semmi, azért töröltem.
Korábban frissítettem a BIOS -t is mert ritkán, de elfelejtette a PS2 -es port eszközöket, de a behatolás hiba előtte is fenn állt úgy néz ki a dolog szét kell kapnom rendesen.

ui: megint megjelent

A kapcsolót kihagytam, tövig rövidre zártam, végre nem anyázik.

Áttértem most az UPS -re ami haldoklott ugyan de működött.
Az volt a baja, hogyha a hálózati tápot is ráadtam, majd bekapcsoltam, egyszerűen mindig meg meg csippant, és figyelmeztetett az akkumulátor cserére össze-vissza még akkor is, ha új akkumulátort raktam be, továbbá, nagyon nagy kapcsolóüzemű zaj hallatszott ki ház alól.

A hiba következő volt: A segédtáp haldoklott, még hozzá azért, mert egy elkó sakkban tartotta a tápvonalat és a vezérlés is egy picit érdekesre sikeredett ennek következtében.
Elkó csere után, a biztonság kedvéért egy relé cserén és saru javításon átejtettem az USB -t.

Javítás után bekapcsolom hálózat jelző led jelez, majd lefut egy rövid teszt akkumulátoros üzemmódban, majd hálózat módba visszakapcsol, mind ez "zaj" és "zörej" nélkül.
Az akkumulátor ami benne volt az teljesen jó, bár külső táppal rá kellett segíteni elötte, mert mély kisütött állapotban volt egy jó ideje, így letiltotta az akkumulátor töltést az UPS, és kivillantotta az akkumulátor csere figyelmeztető ledjét.

Az UPS típusa APC Smart UPS CS650.

Csak annyi kérdésem lenne vele kapcsolatban, hogy normális e az, ha ennyire "zajtalan" (hegesztett lemezelt trafós), ugyanis először javítottam APC -tól származó UPS -t, illetve eddig meg egy igen régi 20 éves TESSA UPS -t javítottam( akarom mondani 24V -os akkumulátor pakkot cseréltem mert megdöglött) de annak mindenhogyan volt hangja ami a transzformátorból hallatszott.
(#) eSDi válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Dec 29, 2011 /

Valószínű ezek az újabb fajta UPS-ek már eléggé szinuszosított kimentettel dolgoznak és ezért nem zörögnek. Meg persze gondolom nincs határértékre méretezve...

Köszi az információt, továbbá az is kiderült hogy az akksit is dobhatom ki mert nem segített a több órás töltés sem pedig felvette a töltést mert 7 voltról felkűszott 10,7V -ig bár nem 5-10 perccel később mértem meg hanem azonnal, ahogy levettem a töltőről.
Az UPS -ben meg egy óra után 9,4V -ra esett feszültség, így csere lesz.
Következő: »»   266 / 1171
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem