Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   265 / 1171
(#) Saggitarius válasza Saggitarius hozzászólására (») Dec 18, 2011 /

Talan megiscsak van hiperion 4in1 vista alatti, ami hozza valo, link hozza:http://www.viaarena.com/Driver/VIA_HyperionPro_V524A.zip

Persze elotte a mindenfele szemetet szedd le.
(#) bundibacsi válasza Saggitarius hozzászólására (») Dec 18, 2011 /

Elrakom holnapra a projektet azthiszem.Holnap megírom mire jutottam.
(#) abyka1979 válasza bundibacsi hozzászólására (») Dec 18, 2011 /

Üdv!

32 vagy 64 bites win7-et raktál fel?
(#) bundibacsi válasza abyka1979 hozzászólására (») Dec 18, 2011 /

Hello!32bit-es.
(#) abyka1979 válasza bundibacsi hozzászólására (») Dec 19, 2011 /

Próbáld meg letörölni azt a drivert amit a win7 felrakott a chipsethez telepítéskor,és utána felrakni a sajátját.
Ha úgy sem jutsz semmire,akkor próbálj meg egy másik(módosított win7-et)felrakni.
Azokban általában integrálva vannak a driverek.
Vagy letöltheted ezt,hátha segít DriverPack Solution 11 R166W & Drivers Installer Assistant 3 04 12 -2011,torrentről,vagy egyéb helyekről tölthető.
(#) bundibacsi válasza abyka1979 hozzászólására (») Dec 19, 2011 /

Köszönnöm mindenkinek a segítséget,de egyik megoldás sem jött be,ezért orvosoltam a dolgot egy Xp-vel.Arra legalább van mindenhez rendes driver.Elszomorít,hogy egy core2 procikat támogató alaplaphoz nincs win7 driver.
(#) Firefighter1 hozzászólása Dec 20, 2011 /

Sziasztok van egy kis gondom.
Volt 2 winyó a gépembe több felé particionálva! (Win vista oprendszerrel)
Frissített a lelkem és menet közbe puff áramszünet
/kérjük ne húzza vagy kapcsolja ki a gépet ez több percig is eltarthat/
Hát ez nem jött be...
NA semmi gond újraindítom és amikor a betöltés volt hát csak tölt csak tölt csak tölt de nem akart "felállni" a rendszer.
Gondoltam semmi gond újraindítás váltás csökkentett módba. tölti tölti pörgeti a fájlokat és valami "crcdisc" fájlnál megáll és nem tölt tovább. (hozzá teszem nincs crackelt progi a gépen). Na végső elkeseredésembe gondoltam újra húzom a Vistát. adatot úgyse vesztek mert szét vagyok particionálva.... bootloader betölt nyelv kiválasztása terület és stb kiválasztás megvolt, lépnék tovább "KIS TÜRELMET " logó és miután még 37 perc múlva is ez volt kiírva (hozzá teszem ez normál esetbe kb 1-4 másodpercig van) meguntam, Winyó ki amin addig volt a rendszer és a másik vinyóra telepítettem egy újat. lás csodát minden gond nélkül, pillanatok alatt működött.
gondoltam akkor komplett a rendszer, sata2 slaveként felrakom a másik winyot és átmentem az adatokat róla plussz törlöm a régi rendszert, viszont onnantól hogy rádugtam a "behalt" winyót a gép se indult el, ha lehúzom elindul.
Mit csináljak? mert baromi sok adatom van a másik winyon!!!!
Minden ötletet szívesen veszek...
(#) belfi2 válasza Firefighter1 hozzászólására (») Dec 20, 2011 /

Hali!
Hát nem tudom. mert ha vinyó teljesen behalt akkor csak az adatmentés segíthet de az baromi drága.
De van azért remény.Tegyél vissza mindent úgy ahogy volt.Ha van UBCD-d vagy Hiren's boot cd akkor azok valamelyikével eltudod indítani Live operációs rendszerként.Ott ha megvan a két vinyó akkor másolhatod is az adataidat.Ha viszont a behalt vinyóval el sem indul semelyik "csatornán" a PC akkor én nem tudok többet mondani.
(#) eSDi válasza bundibacsi hozzászólására (») Dec 20, 2011 /

Sajnos ez az átka az olcsó VIA és SiS chipset-es alaplapoknak. Már régóta ez helyzet velük, de nem tanulnak belőle...
(#) Firefighter1 válasza belfi2 hozzászólására (») Dec 20, 2011 /

Szia ez jól hangzik... de sajna nincs UBCD az ubuntu linux akart leni ugye? valahonnan csak tudok letölteni egyet! esetleg ötleted tipped?
(#) Firefighter1 válasza Firefighter1 hozzászólására (») Dec 20, 2011 /

Már megvan ubuntu.hu már csak azt nem tudom hogy a desktopot vagy az alternate-t töltsem?... remélem ezzel menni fog

Nem egészen!Ilyet keress!

NAgyonjó....
Köszönöm már töltöm is le... bár azon még töprengek hogy egy iso fájlt hogy írjak ki pendrive-ra de megoldom mert ahogy szétnézek egy épkézláb írható cd se dvd nincs a közelembe...

Én ezt töltöm éppen. mert az origósra azt írták hogy nem működik.De lehet hogy csak az illetőnek nem megy.

Kipróbálom ...igen én is néztem hogy állítólag 3 gépen se ment...
Ha nem megy akkor szedem a másodikat ( találtam dvd-t )
És akkor simán erről indítom a gépet?

Igen!
De ha van türelmed KB 1 óra akkor beteszem az enyémet a gépembe mert lehet hogy az 5-ös verzióban nincs mini alkalmazás.Azt hiszem a 4-sben van mini xp ,csak nagyon lassú ,de lehet hogy keverem a Hirens'szel

Szerintem megvárom, mert ezzel nagyon elakadtam.
Viszont jó hír is van ha rádugom a vinyót akkor látja a bios bootolás közbe amikor ellenőrzi a perifériákat, és el is indul a töltés mert megkérdi hogy hogy álljon fel az op.. úgyhogy szerintem a bootmanager sérült, vagy a bootfájl.
Elindult nekem a program csak annyi minden "kacat van a programon belül hogy nem tudok kiigazodni! eljutok a hdd-ig de ott a kategóriába mintha csomó program lenne hoyg melyiket akarom használni...
Úgyhogy vagyok türelemmel...

Sajnos nem ismerem a Vistát így nem tudok hozzászólni.Az XP van lehetőség az MBR javitására ha beteszed a telepítő lemezt.

de elvileg ebbe a kis programcsomagba amivel indítom a gépet valamelyik kieg programnak alkalmasnak kéne lenni hogy az egyik vinyóról átmásoljam az adatot a másik vinyóra..

Igen úgy van.Nem tudom hol állsz a letöltessél vagy az írással nekem borzasztó lassan jön.
Mindenesetre amikor beteszed a lemezt (természetesen a gépnek arról kell indulni)akkor bejelentkezik az UBCD.Kapsz egy grafikus felületet amin igaz angolul de megtalálod a kívánt opciókat.
Nem lesz az olyan bonyolult hidd el.

Háát, nem volt egyszerű de megvagyok!
Lejött elég gyorsan simán elindult, de a megfelelő "alprogram" kiválasztása közel se volt egyszerű vinyók közötti másolásba már nem is mertem belebonyolódni mert elég furfangosan oldotta meg! ezért inkább azzal próbálkoztam hogy töröltem a régi op-rendszert az elvileg rossz vinyóról! formatáltam azt a partíciót utánna restart és láss csodát gyönyörűen elindult, és meg is van az össze particióm!
Úgyhogy igazam volt hogy a bootfile akadt össze!
Most egy kis rendbepakolás előtte data recovery.
És nagyon nagyon köszönöm a tippet!!!!
Ezt nem ismertem

Nincs mit!
(#) bundibacsi válasza Firefighter1 hozzászólására (») Dec 20, 2011 /

Én ilyenkor bartPe cd-ről szoktam egy fdisket futtatni és megoldja a fájlredszer hibáját.
(#) _ampervadasz_ válasza mizsei.robi hozzászólására (») Dec 21, 2011 / 1

Szia. milyen BIOS- sal használod a géped?

Ha S ATA eszközön fut a windoz akkor egy P ATA eszközzel próbálkozz inkább.

Az a baj hogy a BIOS tele van rengeteg hibával és közöttük van az órajelek fixálása, SATA specifikáció kezelési problémák, továbbá, hogy az alaplapi Ethernet eltűnik (ez utóbbi a K8N -re vonatkozik).

Az alaplaphoz szedjél le friss BIOS -t de NE a legfrissebbet, mert az MINDIG BÉTA. Nem írják oda, de már kétszer befürödtem evvel.

BIOS frissítő programot csak DOS -os verzióban találsz, de nem akadály ez sem: egyszerűen egy másik alaplapot választasz ki, például az ASUS P5B -t a Driver support oldalukon, majd az egyebek között megtalálod a windozos BIOS frissítőjét is , és azzal gyönyörűen Flash -eli az új firmware-et.
A program teljesen biztonságos, mert ez nem csak egyszerűen felnyomja a BIOS -t.
(#) _ampervadasz_ hozzászólása Dec 21, 2011 /

Sziasztok. Ismét itt.

Van egy ici pici de annál nem olyan jelentősen bosszantóbb jelenségem.

Adott egy HD TV
720 sor progresszív pásztázás 60Hz függőleges frissítés mellett 1366x768 pixel felbontás.

A TV HDMI porton keresztül csatlakozik egy ATIR96.9550 videokártyához. (Grafikus mag az 9600PRO nevét viseli)

Na most a felbontásokat abszolúte nem tudom realizálni a TV számára, eddig az 1280x768 720p 60Hz -et sikerült beállítani, viszont így túlságosan interpolált, torz a kép, minden szélénél kilóg, ráadásul az a vicces, hogy áttudom méretezni az asztalt, de mintha csak a falnak beszélnék, ugyanúgy hagya az egészet a calalist.

Ami lemaradt: Ikszpé -t használok sok sok bittel, összesen 32.
(#) mizsei.robi válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Dec 21, 2011 /

Az alaplap teljes átkondizása megvolt már, át lett az alaplap melegítve a chipset körül, de már képet sem ad, Amíg adott akkor még a BIOS flasher előtt lefagyott.
(#) abyka1979 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Dec 21, 2011 /

Hdmi 1.2 a kábel,vagy nagyobb?
A kártyán is hdmi a csati,vagy dvi -> hdmi adapter?
Nekem is hasonló a problémám egy 9600GT vga val.
1920x1080/60Hz a tv max.felbontása,ezt fel is ajánlja a vga,de kilóg mindkét széle ha ezt választom.
Ha egyel kisebb felbontásra megyek akkor nem lóg ki,de torz a felirat,stb.
Azt mondta a szaki,ahol vettem a kábelt(hdmi ->hdmi 1.2/10méter),vigyem vissza és kicseréli 1.3 vagy 1.4 verziósra,+500Ft ellenében,mert valószínű ez a baj,bár én kétlem.(win7 32bit)
(#) eSDi válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Dec 22, 2011 /

Üdv!

Szerintem is kizárt a kábel probléma. Inkább a driver-el lesz a gond. Ezek a régebbi kártyák nem nagyon tudják alapból a HDMI-t. A DVI-n keresztül meg nem ajánlják fel az 1366x768-as felbontást. Meg lehet próbálni a Power Strip nevű programmal rákényszeríteni erre a felbontásra.
(#) sardi_hunor hozzászólása Dec 22, 2011 /

Sziasztok!

Az lenne a nagy problémám, hogy van egy 250gb-os SAMSUNG külső merevlemezem, ami a legutolso hasznalatnál még minden fáljt tartalmazott de a tegnap bedugtam és semmi nem volt rajta. Amugy azt irja hogy van rajta 10 gb anyag de ha megnyitom az ablak üres.
Szerintetek hogyan történhet ijesmi és hogyan lehet visszahozni a fájlokat?

Légyszi irjatok, nagyon fontos!!
(#) abyka1979 válasza sardi_hunor hozzászólására (») Dec 22, 2011 /

Üdv!

Próbáld meg ezt:Bővebben: Link Párszor segített már rajtam.
Következő: »»   265 / 1171
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem