Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   35 / 1126
(#) greatman válasza Norby14 hozzászólására (») Márc 1, 2010 /
 
Szia!

Mikor ezeket az értékeket mértétek, akkor futott valami a háttérben, vagy csak az alapjárati hőmérsékletet mértétek. Az Everestben nézzetek egy rendszerstabilitás tesztet, és figyeljétek a hőfokokat. Ez a hiba nekem proci melegedésre utal. Meg kell nézni, hogy milyen állapotban van a hűtőn a paszta. Továbbá az sem derült ki, hogy milyen processzor is ez? Az az 1.4 V magfeszültség akár sok is lehet, ami hasonló hibákat tud okozni. Alapjáraton megy, de egy kissebb terhelésre is úgy felugrik a maghőmérséklet, hogy lelövi magát.
(#) efraim hozzászólása Márc 1, 2010 /
 
Látom nagyon vágjátok a számítógép kérdést, nos én is kérdezek egyet, mert 20 éves gyakorlatommal ilyennel még nem találkoztam.
Intel Pentium D CPU 3,200GHz 1GB RAM ATI RADEON XPRESS 200 series. Hang nincs. Meg lett etetve az összes driverekkel amit a szive óhajtott, le is nyugtázta, restartot kért. Restart után a Windows (XP Professional SP3) nem indul, megkezdődik a bejelentkezés és a képernyő fekete. Hosszú türelmes várakozás után restart, F8, Last Good configuration. Windows indul, hang nincs, lelkesen közli, hogy új hardwert talált és kéri a drivert. Megismételve az etetés, nyugtázza, restart. Az ábra ugyanaz. Mi lehet a baj?
(#) Baxi válasza efraim hozzászólására (») Márc 1, 2010 /
 
Hi

Esetleg nincs benne plusz egy hangkártya?
És Te az alaplapi rakod rá?
A sok driver se tesz neki jót, szóval lehet hogy már széthullott a rendszer.
Esetleg sz@r a integrált kártya benne.
Ennyi tippem van.
(#) kadarist válasza efraim hozzászólására (») Márc 1, 2010 /
 
Használat közben némult meg, vagy új rendszer telepítése történt?
(#) efraim válasza kadarist hozzászólására (») Márc 1, 2010 /
 
Szóval ez egy új rendszer telepítése után történt. Eredetileg win7/64 volt rajta de azzal sok régi progim nem akart együtt dolgozni. Lecseréltem win7/32-re, a probléma maradt. Az egyik HDD-m (SATA) két particióra volt felosztva. Kijelöltem a setupban a CD-ről bootolást, és betettem a win xp-t. Töröltem az 1/2-ed particiót, megcsináltam a formátot és telepítettem az XP-t. Aztán tátva maradt a szám, mert mindent letörölt a másik particióról, és önkényesen berakott helyette egy old.windows könyvtárat. Most minden régi progim rendesen működik, de hang egy szál sem.
Semmi kártya nincs benne, az alaplapi van rátéve.
(#) Baxi válasza efraim hozzászólására (») Márc 1, 2010 /
 
A partícióid azért hulltak szét mert a w7 másfajta NTFS rendszert használ, ami az xp-nek általában betesz.
Hát ha eredteti (gyártó oldaláról leszedett) driverrel se megyen a hang akkor valami hiba van.

Az észkőkezelőben felismeri a hangkártyát, látja egyáltalán?
BIOS-ban minden rendbe?
Próbálj új rendszert rakni, vagy veszel egy 1,5e Ft hangkártyát a régit pedig letiltod s kész.
(#) greatman válasza efraim hozzászólására (») Márc 1, 2010 /
 
Szia!

Egy pár kérdés:
1. Amit telepítesz XP volt -e már a gépen úgy hogy ment a hangkari?
2. Az XP eredetileg SP3, vagy buherált?
3. A driver, amit telepítesz, a gyári telepítő CD -ről van -e, és azzal működött -e már valaha a hangkártya
(#) efraim válasza greatman hozzászólására (») Márc 1, 2010 /
 
Ne sértegess Természetesen buherált Van ugyan törvényes windowsom serverre, de azt most nem használom egy pár éve. Nem tudom, hogy mi volt ezen a gépen korábban, én már win7/64-el kaptam, és a hangot ki sem próbáltam rajta, csak rádugtam a monitort. Azt hiszem, hogy rövidrezárom a kérdést egy külön hangkártyával, habár nem nagyon értem, hogy mi köze a hangnak a gép teljes lebénulásához. A Device Managerben nincs semmi hibajelzés. A drivereket pedig a Realtek oldaláról szedtem le, a Driver-geniussal.
(#) Baxi válasza efraim hozzászólására (») Márc 1, 2010 /
 
Azért tudja lefőzni a gépet mert az is a bus vezérlőről megy, azt nem tudom hogy az északi vagy déli, de tuti hogy viszi a agp/pci részeket is, tehát belassul stb.
(#) greatman válasza efraim hozzászólására (») Márc 1, 2010 /
 
A buherálton azt értem, hogy az SP3 és a frissítések utólag lettek -e belepakolva. Nézd meg a KB888111 frissítés benne van -e. Elvileg az SP3 -al benne kell, hogy legyen. Ez egy Windows bug javítása, ami a Realtek HD audio -val kapcsolatos problémákat volt hivatott kezelni. Ez SP2 -n rendszeres probléma volt, az SP3 -al nem szabadna neki csinálni, de azért érdemes megnézni. Továbbá érdemes megnézni az alaplapon a hangkártya chip típusát, és közvetlenül ahhoz keresni drivert. Pl. a Realtek jellemzően felpakolja a HD-Audió drivert, ami azonban nem minden chippel működik rendesen. Sőt, képes felrakni a VIA hangkarira is, ami hasonló problémákat okoz.
(#) greatman válasza efraim hozzászólására (») Márc 1, 2010 /
 
Még egy kérdés:
Win7 alatt volt hang?
(#) Norby14 hozzászólása Márc 1, 2010 /
 
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Egyenlőre lefuttatjuk a memóriatesztet, ha a RAM modulok jók veszünk alaplapi elemet. HA ezzel sem történt változás lemérjük multiméterel. Majd írok a további fejleményekkel.
(#) efraim válasza greatman hozzászólására (») Márc 1, 2010 /
 
Őszintén szólva ki sem próbáltam. A hang ezen a gépen másodlagos, itt matematikát, fizikát, elektronikát és gépészeti témákat tartok. Csak idegesít, ha valamit nem értek.
(#) ptesza válasza greatman hozzászólására (») Márc 1, 2010 /
 
Nah az még egy külön mise. Volt már szerencsém hozzá.
(#) t-dani válasza Baxi hozzászólására (») Márc 1, 2010 /
 
Idézet:
„azt nem tudom hogy az északi vagy déli”


Mindenképpen a délin szokott lenni a hang, és a lassabb perifériák.

Az északi hídon a memóriavezérlő van, illetve a processzor körítései, valamint a SATA-vezérlők általában.
(#) SYNKKA válasza efraim hozzászólására (») Márc 2, 2010 /
 
a hangkártya drivert ugye progival szedted le? nekem videokártyával játszott olyat a gépem hogy ha netről szedtem le a drivert ami ugye mindig a legfrissebb meghalt a a gép .. ha a cdröl raktam fel a hozzá kapott régi drivereket jol működött ...
(#) efraim válasza SYNKKA hozzászólására (») Márc 2, 2010 /
 

Hmmmmm....mondasz valamit. Eredetileg mindig a CD-t követeli. A driver le van mentve, ráégetem a CD-re és arról kínálom meg. Egy próbát megér
(#) patexati hozzászólása Márc 2, 2010 /
 
Sziasztok! Nekem is akadt egy probléma Leírom hátha valaki tud segíteni mert nem megyek semmire vele. Szóval egy Asus M2NPV alaplapom van (most kaptam összedobtam egy gépet) egy a baj nem tudom a HP Laserjet 6l nyomtatómat (LPT portos) működésre bírni vele! A régi gépemmel megy (ABIT NF7) az felismeri nem kell semmit telepíteni stb! Ez az alaplap nem hajlandó megismerni csak ha manuálisan telepítem a kiválasztható listából a nyomtatót de akkor sem jó nyomtatni nem nyomtat csak összevissza néha valami betűket de meg sem áll még van bent papír vagy ki nem húzom! Mielőtt valaki azt mondaná alaplap vagy az XP a hibás azt kizártam mert egy másik ugyanilyen gépet most raktam újra a hibajelenség fennáll azon is ezért írtam most ide!
(#) greatman válasza patexati hozzászólására (») Márc 2, 2010 /
 
BIOS beállításokat ellenőrizted? Az LPT port különböző üzemmódjaival próbáltad? SPP, EPP, ECP
(#) abcdabcd válasza patexati hozzászólására (») Márc 2, 2010 /
 
Szerintem is nézd meg hogy milyen LPT beállítással működött ha még meg van az a régebbi alaplapod, azon, vagy az is lehet hogy le van tiltva gyárilag az lpt...

láttam már olyat hogy kb 3 egyforma alaplapon amikből egyszerre lett gép összeépítve, az egyiken az usb2 le volt tiltva a biosban... pedig akkor lett kibontva mind a 3 a dobozából és 2-ben működött ahogy megszokott/elvárt/... lenne... 1-ben valamiért nem véletlenül láttam meg az eszközkezelőben...
(#) patexati válasza abcdabcd hozzászólására (») Márc 2, 2010 /
 
Sziasztok! Próbálgattam állítgatni de nem jó sehogyan sem! Meg fogom nézni a régi alaplap bios beállításait is csak ma nem értem rá! Köszönöm a tippeket a BIOST nem még baxtattam rendesen
(#) Rober_4 hozzászólása Márc 4, 2010 /
 
Sziasztok. Egy xp-t telepítek javítás opcióval, és az eszközök telepítésénél mindig megáll mikor 34-perc van hátra. Vinyó 6sec-ként villan, egér mozog, az olvasnivaló vált, de 20 percig mintha semmi sem történne. Újraindítás után ugyanez. Szerintetek mit tegyek vele?
(#) Rober_4 válasza Rober_4 hozzászólására (») Márc 4, 2010 /
 
Na most már csak 33perc, de ugyanúgy mintha állna.
(#) Baxi válasza Rober_4 hozzászólására (») Márc 4, 2010 /
 
HI
Szerintem rakd újra a rendszert ne javítgasd!
(#) Ricsi89 hozzászólása Márc 4, 2010 /
 
Helló!
Nem pont ide tartozik, de egy P2-es 366MHz-es gép mekkora teljesítményt vehet fel? Csak az alaplapra gondolok, semmi kiegészítő nincs hozzá.
(#) Rober_4 válasza Baxi hozzászólására (») Márc 4, 2010 /
 
Azt nem tudom, mert az okos felhasználó, akié a gép, telenyomta a winyót adattal. Csak 1,2Giga hely van rajta. Szétszedni meg nem akartam, de úgy látom nem úszom meg. A gép egyébként hardveresen jó. Még a setup-on gondolkozom, hogy valamelyik eszközt letiltom, hátha arra vár, hogy válaszoljon. Egyébként csak alaplapi eszközök vannak benne, meg bill+egér+monitor.
(#) abcdabcd válasza Rober_4 hozzászólására (») Márc 4, 2010 /
 
Hát elvileg a javításnál működnie kéne ha lefagy valahol újraindítod de nem nyúlsz hozzá semmihez és ilyenkor legalábbis a papírforma szerint a telepítő tudja hogy milyen driver/eszköz telepítésénél fagyott le és azután azt az adott drivert nem próbálgatja elvileg hanem átugorja és így lehet teljesen jó windows is a javított... szoval ha lefagy próbáld meg hogy újraindítod megint... csak jó lesz egyszer...
(#) abcdabcd válasza Ricsi89 hozzászólására (») Márc 4, 2010 /
 
nekem p2-es alaplapom van(ASUS P2B-B) Slot1-es, p3 1000es procival SLOT1-FCPGA átalakítóban ez 65W-ot fogyaszt 1 winchesterrel 1 optikai meghajtóval... és kb állandóan, ha fut a processzor 100% on akkor is ennyit mutatott a fogyasztásmérő meg ha nem csinál semmit akkor is...

ja még ebben van egy ISA hangkártya is meg pci hálókártya AGP video Riva Tnt szoval ez egy komplett gép így a rivatnt től egy sima S3trio lehet kevesebbet fogyaszt bőven...
(#) Rober_4 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Márc 4, 2010 /
 
Az a Hp lapos? Ha jól emlékszem 75w-os a tápja, de rá van írva.
(#) Rober_4 válasza abcdabcd hozzászólására (») Márc 4, 2010 /
 
Teljesen igazad van, de már harmadszorra futok neki, és nem fagy, hanem olyan mintha dolgozna, csak végtelen ciklusban.
Következő: »»   35 / 1126
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem