Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   685 / 1121
(#) RoliNyh válasza Dióda hozzászólására (») Dec 23, 2016 /
 
Nagy kár.

A krómot orba szájba szajkózzák meg rám akarják tukmálni kb minden ötödik weboldalon,
az ilyet már csak azért sem...

Meg azért sem mert egy SSDrabló soft. Persze lehet csak én vagyok a bolond...
(#) _ampervadasz_ válasza Dióda hozzászólására (») Dec 23, 2016 /
 
Szia Dióda. Ez most kis próbálkozás lenne. Saját Programjával nyomonkövetem, hogy mennyire és hogyan fog használódni az SSD, ha úgy lesz, ahogy mondod, akkor mindenképp viaaszállok HDD -re (megörökli akkor a linux szerver), csak akkor egy jobb változatra, mert az bizony már idősebb mint maga a gép, amit még 2005 -ben vettem, ketté osztva használtam, a másodlagos particiót csak idegiglenes fájlokra használtam. Amit az megélt, te jó ég...
A hozzászólás módosítva: Dec 23, 2016
(#) Dióda válasza RoliNyh hozzászólására (») Dec 23, 2016 /
 
Nekem semmi bajom vele mondjuk én linux-on használom.
(#) cupika97 hozzászólása Dec 24, 2016 /
 
Sziasztok. Csináldam egy mérést az SSD-mel. Mennyire van jó állapotban, illetve a mostani SSD-khez mennyire van lemaradva?

dasd.jpg
    
(#) Lacika válasza RoliNyh hozzászólására (») Dec 26, 2016 /
 
Nem tettél valamikor véletlenül abba kockába egy x-et?
(#) RoliNyh válasza Lacika hozzászólására (») Dec 26, 2016 /
 
Ez jó kérdés...
Elképzelhető, de ha ez a helyzet, akkor nagy kár, hogy ezt utólag nem lehet módosítani, mert ugyebár többször akkor nem kérdezi meg.

De mondjuk itt van egy link: *.pdf

Érdekes módon, ezt megnyitja új ablakban és megjeleníti a böngészőben, nem akarja letölteni...

Sok más *.pdf -et meg előbb le akar menteni, a megjelenítés helyett, szóval lehet más gond van itt. Esetleg a linkek nem ugyanolyanok...

Ha találok rá példát majd legfeljebb beteszem ide...
A hozzászólás módosítva: Dec 26, 2016
(#) Lacika válasza RoliNyh hozzászólására (») Dec 26, 2016 /
 
Nálam megkérdi. hogy hova szeretném, ha rákattintok a mentésre.
(#) Ge Lee válasza cupika97 hozzászólására (») Dec 26, 2016 /
 
Az adatokat annak fényében lehetne értelmezni, ha tudnánk hogy Sata 2-es vagy 3-as az alaplapod, meg hogy mennyit kellene tudnia az SSD-nek. Nekem 250MB/s körül ment egy Kingston a Sata 2-es alaplapomban, persze csak a teszteken (az SSD amúgy 500-at tud Sata 3-as környezetben). A valóságban már nem volt ilyen rózsás a helyzet, mert akármit és akárhogy másoltam akárhova, 140MB/s-nál nem tudott többet. 130-at meg tud a vinyóm is, így néhány nap után kivettem az SSD-t, visszaküldtem a cégnek, és kértem inkább helyette egy vinyót.
Nekem a Sata 2-es környezetben annyit ért az SSD, hogy gyorsabban indult el meg állt le az oprendszer, csak ezért nekem nem kell SSD. Akkor inkább veszek az árából egy jóval nagyobb méretű HDD-t.
(#) RoliNyh válasza Ge Lee hozzászólására (») Dec 26, 2016 /
 
Nem lehet, hogy csak egy rossz választás miatt jártál így? Esetleg az alignálásod nem volt jó?
Ha egy SSD nem hozza a várt sebességet, az tipikusan alignálási hiba, esetleg a trim hiánya.
Elég furcsa nekem azt olvasni, hogy SATAII alaplaphoz nem éri meg SSD -t venni szerinted.

Nekem is csak SATAII az alaplapom, de mikor betettem egy OCZ SSD -t rögtön megtáltosodott a rendszer, érezhető volt a gyorsulás. Adatlap szerint 45000 IOPS amit hozott is a tesztek alatt. Akkoriban (nem tudom mostanság mi a helyzet) voltak bőszámmal jóval alacsonyabb értékkel rendelkező készülékek is nyilván olcsóbbak is voltak mint amit én választottam. Rendszer SSD -nek 4K -s sebességet kell figyelembe venni. A családból valaki a régi laptopját akarta lecserélni mondván, hogy gagyi lassú már az egész. Javasoltam neki is az említett eszközt, igaz először kicsit drágálta, de miután sikerült rábeszélnem, ledöbbent a pozitív irányú változáson és nem győzött hálálkodni. A laptopról tudni kell, hogy kb egy 7 éves széria (pontos kort nem tudok), és még mindig azt használja mert tökéletesen meg van elégedve a sebességgel, pedig neki is csak SATAII a csatolófelülete. Ez volt kb 3 éve...

Szóval én így nem jelenteném ki, hogy SATAII rendszerbe nem éri meg az SSD, dehogyisnem, megéri, csak jófajtát kell venni.

A másik rendszerlassító pedig az, ha SSD -t használ valaki HDD mellett. Hiába megy a rendszer SSD -ről, ha a HDD is használatban van, máris veszít a gyorsaságérzeten. Ez feltünő inkább programbetöltéskor, ha az a HDD -ről történik. Valamint a kikapcsolási időt is jóval növelli a HDD...
A hozzászólás módosítva: Dec 26, 2016
(#) cupika97 válasza Ge Lee hozzászólására (») Dec 26, 2016 /
 
120 GB. SATA III alaplap.
(#) Ge Lee válasza RoliNyh hozzászólására (») Dec 26, 2016 /
 
Nem hinném hogy a Kingston hyperx fury rossz választás lett volna, pláne úgy hogy 3-as rendszerben egész jól teljesít. Beállítás problémák sem voltak mert akkor egyrészt nem hozta volna a tesztben a Sata 2 közel maximumát, másrészt az SSDOK progi sem írta volna ki hogy minden beállítás rendben van.
Mint már mondottam a teszt az egy dolog, a napi használat meg egy másik dolog. Attól én nem esem hasra ha gyorsabban indul a rendszer, meg egy két program, már amik ráférnek, és nem külön vinyóra kell tenni. Nekem pont nem ez lenne a lényeg mert tudok néhány másodperccel többet várni egy programindulásra, hanem az, hogy ne fél napig kellejen a fájlokat másolni.
A laptop nyilván meg fog táltosodni tőle, mert abban minden vacak, az össz sebességet a HDD nyilván még jobban lerontja.
Teljesen mindegy hogy a Sata2-es rendszerbe milyet veszel mert lassú lesz. A haveromnak Sata3-as rendszerben a Hyperx savage 550MB/s-al megy a tesztben, és a fájlműveletekben sem sokkal lassabb. Amíg a Toshiba vinyóm is másol 130MB/s-al, addig nekem nem kell a Sata2-es rendszerembe az SSD.
(#) Gabó hozzászólása Dec 26, 2016 /
 
Olyan kérdésem lenne, hogy szeretnék csinálni egy olyan windows7 telepítőt, ami x86 és x64es. A kettő párosítását meg tudtam oldani, és rendesen települnek is. Csak így közel 8giga az egész iso. Nem is ez a baj, hanem a gond onnan indul, hogy szeretném a telepítőből kiszedni a starter, home basic, home premium telepítőket. Ill pár olyan dolgot, ami felesleges. Hátha így a mérete is csökken. Ugyan is ilyen mindenes szervizes pendrive lenne. Aki tudna segíteni azt megköszönném.
(#) RoliNyh válasza Gabó hozzászólására (») Dec 26, 2016 /
 
Na tisztázzunk már előbb valamit, azt írod:
Idézet:
„Csak így közel 8giga az egész iso. Nem is ez a baj...”

Aztán meg azt, hogy:
Idézet:
„...szeretném a telepítőből kiszedni a starter, home basic, home premium telepítőket. Ill pár olyan dolgot, ami felesleges. Hátha így a mérete is csökken...”


Nekem úgy tűnik már itt ellentmondásba keveredtél magaddal...

Ha nem baj a méret, akkor minek akarsz gyomlálni belőle.
Ha gyomlálni akarsz, akkor minek fűztél össze ennyi mindent.

Azzal, hogy a különböző verziókat kiszeded, a méretet nem csökkented tulságosan, ugyanis az nem attól függ, hogy mi van benne. A különböző verziók csak egy szöveges állományban vannak definiálva, ami szerint telepíti az oprendszer különböző részeit, szolgáltatásait. De ezt így külön külön nem tudod eltávolítani. Ha konkrét funkciókat és szolgáltatásokat akarsz eltávolítani arra az RT7Lite program való, de ezzel óvatosan kell ám bánni, mert ha nem tudod mit csinálsz, simán készíthetsz olyan telepítőt, amit hiába installálsz, totál instabil lessz a rendszer, sőt akár el se indul.

A méretbeli probléma nálad aból adódik, hogy a 32 és 64 bites rendszert összegyúrtad. Ha azt különkülön veszed, akkor fogsz méretcsökkenést elérni, ugyanis így kb minden fájl kétszer van a lemezen. Egy 32 bites, és egy 64 bites példány.

De én inkább azt ajánlanám neked, hogy tölts le egy hivatalos verziót az MSDN -ről olyan példányban amilyet konkrétan szeretnél. Ott is elérhető együtt a két architektúra egybeágyazva, csak épp ott jelentősen kevesebb a méret. Pontosan nem emlékszem, de kb 5.7Gb körül van...
(#) Gabó válasza RoliNyh hozzászólására (») Dec 26, 2016 /
 
Igen, rosszul fogalmaztam sry. Az a nem is ez a baj, az a két verzió összefűzésére vonatkozott volna.

Tehát akkor ha jól értem, nem megyek azzal sokra, ha a nem használt verziókat kiszedem belőle.
MSDN alapról van a két win7 telepítő, csak el akartam azt kerülni, hogy ha esetleg kellene a 32bites, akkor a pendriveot formázzam, és azt tegyem fel. Akkor marad ahogy eddig volt. Ezért nem akarok új pendriveot venni. Köszi az infókat.
(#) RoliNyh válasza Gabó hozzászólására (») Dec 26, 2016 /
 
Gyakorlatilag a telepítőmédia a starternek a legkissebb, persze abban már tényleg nem sok minden van. A többi verzió telepítője nagyjából ugyanolyan méretűek.

Ha csak egy verzió kell de 32 és 64 bites egy lemezen, az is megvan kb 4Gb körül.
Ha az összes verzió kell 32 bites, kb az is 4Gb, és ha az összes verzió 64 bites az is 4Gb.

Ha az összes verzió egybe van, plusz még 32 és 64 bites is, az van kb 5-6Gb közt ha jól emlékszem.
(#) steelbird válasza Gabó hozzászólására (») Dec 27, 2016 / 1
 
Létezik Win 7 AIO (All In One) telepítő, egy DVD -n van az egész.
A hozzászólás módosítva: Dec 27, 2016
(#) Ge Lee válasza Gabó hozzászólására (») Dec 27, 2016 /
 
Az előttem szóló jól mondja, van a win7 8in1 AIO amivel 8db win7 telepítése közül tudsz választani (elvileg home, pro, enterprise, ultimate x86 és x64), én mindig is ezt használtam. Méretre ugyanakkora, 1db mezei DVD-re ráfér. Ennek csak egyetlenegy hibája van, mégpedig az hogy ha UEFI telepítőt akarsz csinálni akkor ebből nem lehet mert a bios úgy látja hogy x86-os telepítő szeretne indulni, és ugye ő x64-est fog keresni, azaz nem bootol be róla. Tehát az UEFI-hez olyan telepítő kell ami kizárólag x64-es fájlokat tartalmaz. Szenvedtem vele vagy fél napot, átírtam amit csak tudtam, meg csereberéltem a fájlokat de csak nem lett jó, így az UEFI-hez le kellett töltenem egy x64-es telepítőt is.
(#) vargaf válasza Gabó hozzászólására (») Dec 27, 2016 /
 
Az én telepítőm az összes x86 és x64 verziót tartalmazza és mindössze 4,4 GB. Természetesen rufus programmal készített, bootolós pendrive-on.
(#) david10 hozzászólása Dec 29, 2016 /
 
Sziasztok,
Ez a bővitőkártya talál-e ebbe az alaplapba?
A választ előre is köszönöm!
(#) RoliNyh válasza david10 hozzászólására (») Dec 29, 2016 /
 
Mit talál -e? Nem egyértelmű a kérdésed... Vagy csak nekem nem jött át...
(#) uniman válasza david10 hozzászólására (») Dec 29, 2016 /
 
Hello! a válasz: Nem .
Abba az alaplapba csak "hagyományos" PCI kártyák tehetők.
A hozzászólás módosítva: Dec 29, 2016
(#) david10 válasza RoliNyh hozzászólására (») Dec 29, 2016 /
 
A kérdésem az volt, hogy a kártyát bele lehet-e tenni a képen látható alaplapba.
Ez gondolom biztos fog találni.
Köszönöm a segítséget!
(#) david10 válasza uniman hozzászólására (») Dec 29, 2016 /
 
Köszönöm a segítségedet!
(#) gernerakos hozzászólása Dec 29, 2016 /
 
Üdv!
Dell 3542 típusú laptop, windows 10 Op rendszer, a hiba a következő: kikapcsolom a gépet: start menü, leállítás. Másnap kapcsolnám be, nyomom a bekapcsoló gombot, nem reagál. Észrevettem, hogy oldalt, ahol a ventilátor tolja ki meleget, langyos a gép alja. Akis ki-be, ezekután bekapcsol, viszont a ventilátor meleget fúj ki, nem hideget mint máskor. Olyan, mintha nem is kapcsolna ki a gép. Mi lehet a gond?
(#) RoliNyh válasza gernerakos hozzászólására (») Dec 29, 2016 /
 
Először vezérlőpultban az energiagazdálkodási lehetőségeknél a bal oldalon a főkapcsolók funkciójának megadása menünél megnézném nem -e véletlenül alvó mód, vagy hibernáció van beállítva a főkapcsoló megnyomásához. Ha ez megvan, akkor próbáld ki / be kapcsolni a főkapcsolóval...

Ha rendesen működik, akkor próbálhatod a start menü leállítást is.

Ha mégse működik, készíthetsz egy parancsikont shutdown funkcióval...
(#) greatman válasza gernerakos hozzászólására (») Dec 29, 2016 /
 
A kikapcsoláshoz nyiss egy parancssort, majd írd be, hogy shutdown -t Ha így kikapcsol, akkor windows hiba. 10 -nél már találkoztam ezzel a le nem állós hibával. Akár mit csináltam, nem kapcsolt ki a gép.
(#) steelbird válasza greatman hozzászólására (») Dec 29, 2016 /
 
Idézet:
„Akár mit csináltam, nem kapcsolt ki a gép.”
Legtöbbször hardver-kompatibilitási probléma, vagy ismeretlen -vagy hibás- hardver okozza ezt a problémát.
(#) gernerakos válasza RoliNyh hozzászólására (») Dec 29, 2016 /
 
Az említett helyen mindenhova alvó állapot volt írva, beállítottam ahogy kell. Mostmár jó, köszönöm a segítséget!
(#) cupika97 hozzászólása Dec 30, 2016 /
 
Sziasztok. Van egy Avermedia AVerTV Hybrid Super 007. Driver már sehol sincs meg. Hiába keresem, Avermedia oldalán sincs. Ha esetleg valakinek meglenne, akkor megkoszonném.
A hozzászólás módosítva: Dec 30, 2016
(#) uniman válasza cupika97 hozzászólására (») Dec 30, 2016 /
 
Hello!
Idézet:
„Driver már sehol sincs...”

...vagy csupán elbújt előled?!: Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Dec 30, 2016
Következő: »»   685 / 1121
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem