Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   709 / 1121
(#) elektroncso válasza vladcepes hozzászólására (») Jún 3, 2017 / 1
 
Előre bocsájtom, nem mentem vissza a legelső hozzászólásig.
Nekem ilyen problémára van kiÍrva CD-re a Hirens BOOT CD, ezen van egy miniWinXP illetve egy Parted Magic nevű LINUX (grafikai felületű). Egyiket sem kell telepíteni, CD-ről BOOT-ol. Miután betöltött a CD-ről az op. rendszer egy USB kulcsra rá tudod másolni a HDD-ről az adatokat. De sok más hasznos kis program is van rajta.
Hiren’s BootCD 15.2
A hozzászólás módosítva: Jún 3, 2017
(#) didyman válasza vladcepes hozzászólására (») Jún 3, 2017 /
 
Szakmaibb hibaleírásra gondoltam. Mi történt vele, mi az, hogy nem ment, hibaüzenet, tünet, bármi furcsaság?
(#) vladcepes válasza didyman hozzászólására (») Jún 3, 2017 /
 
Tehát: semmi furcsaság,este megy a gép,használod,kikapcsolod,másnap inditásnál pörög a kis karika betöltésnél (Windows 8) és várhatsz vele órákat mert semmi. Innentől kezdve a többi amiket leírtam. Probáltam a csökkentett módot (hogy legalább kimásolni az adatokat) ,F8 stb összes F kombináció de semmi.
(#) vladcepes válasza elektroncso hozzászólására (») Jún 3, 2017 /
 
Néztem róla egy két videót,(Hiren’s BootCD 15.2) a menübe melyik részt kell választani hogy majd lássam a particiokat? Most így elsőre fúra,de ha meglesz előttem lehet más.
(#) vladcepes válasza vladcepes hozzászólására (») Jún 3, 2017 /
 
Gondolom betöltőm belőle a miniXp-t és azon belül.
(#) didyman válasza vladcepes hozzászólására (») Jún 3, 2017 / 2
 
Ezzel kellett volna kezdened. Tehát kísértetiesen hasonló a tünet ahhoz, amit a telepítő művel. Én itt ki is zárnám a szoftveres okot. De egy valamit érdemes volna megpróbálni, habár nem hiszek benne: Lépj a BIOS-ba. Ott a Security részen: reset to setup mode és restore factory keys. Ez az UEFI egyes hibáit hárítja el. Azért tippelek rá, mert konkrét hibakódunk nincs és esetleg lehet ott is gubanc, habár ennek CSM módban nem kéne jelentősége legyen. Csak lépj rá és nyugtázd enterrel. Ha ez semmi változást nem hoz, akkor első körben a Hirensen van memtest86, adj neki egy éjszakát. Ha ez negatív, akkor a HDD-t érdemes megkérdezni még, azt vagy a menüből disk utilities, smartudm, vagy indítsd el a mini XP-t és ott menüjéből a HDtune-ra keress rá.
(#) vladcepes válasza vladcepes hozzászólására (») Jún 3, 2017 /
 
Köszönöm! Még mindig kérek segítséget! A security részen ezek vannak.
(#) vladcepes hozzászólása Jún 3, 2017 /
 
A Hiren’s BootCD 15.2 vel kimentettem az adatokat, leformáztam a hdd-t összeraktam a particiokat. Most itt tartok. Mindenkinek köszönöm a segitséget kitartást!
(#) elektroncso válasza vladcepes hozzászólására (») Jún 3, 2017 / 2
 
Látom már rájöttél. Amúgy használhattad volna a Parted Magic LINUX-ot is, azon van patricionáló, lemeztörlő funkciók is (bár én még nem használtam őket). Én jó fél évig használtam erről a CD-ről ezt az op. rendszert internetezésre. Az a jó benne, hogy ez a kis LINUX bejátsza saját magát a RAM-ba, nem a CD-ről dolgozik mint a miniXP, sokkal gyorsabb is, plusz ki lehet venni a HBCD-t az olvasóból, lehet beletenni másikat.
A hozzászólás módosítva: Jún 3, 2017
(#) RoliNyh válasza vladcepes hozzászólására (») Jún 3, 2017 / 1
 
Akkor hálád jeléül úgy érzem néhány zöld kezet is kioszthatsz majd...
(#) didyman válasza vladcepes hozzászólására (») Jún 3, 2017 /
 
Végül akkor a BIOS-ban nem állítottál semmit? Érdekes hiba, kíváncsi vagyok, tartós-e a javulás.
(#) didyman válasza elektroncso hozzászólására (») Jún 3, 2017 / 1
 
"nem a CD-ről dolgozik mint a miniXP, sokkal gyorsabb is, plusz ki lehet venni a HBCD-t az olvasóból"
Mini XP-nél is ki lehet venni. Betöltéskor (amit már a CD-nél is sorfolytonossá tettek) egy lemezképet csomagol ki ramdrive-ba és onnan fut az XP, nyugodt szívvel ki lehet venni a lemezt, vagy ki lehet húzni a pendrive-ot.
(#) rolandgw hozzászólása Jún 3, 2017 /
 
Üdv!
Tanácsot kérnék egy Asus X59SL laptop kapcsán. Nem jelentkezik be, sötét kijelző, ventilátor nem pörög fel. A üres DVD olvasót nyúzza hallhatóan. Memóriák felváltva kivéve, HD is. Érdemes jobban szétszedni egy CMOS reset-re vagy alaplap kuka? Köszönöm!
(#) didyman válasza rolandgw hozzászólására (») Jún 3, 2017 /
 
95 %, hogy a HD3470 a baja. Melegíts rá pákával: Egy jókora óngolyót olvassz meg a magon, úgy maximum 8-10 másodperc időtartamig. Vigyázz, el ne guruljon. Aztán hagyd kihűlni rajta, amikor még a gyanta csúszik, szedd le. Ha teljesen kihűlt, próba. Ha ettől indul, cserélni kell az IC-t.
(#) rolandgw válasza didyman hozzászólására (») Jún 3, 2017 /
 
Kösz a tippet, kipróbálom.
(#) belfi2 hozzászólása Jún 4, 2017 /
 
Sziasztok!
Megint előjött a hiba hogy a firefox youtube alatt összeomlik, és utána a kékhalált dob a Win 10.Régebben már küzdöttem ezzel a problémával akkor a Win10 újrarakása megoldotta a gondot de most nem bírok vele . A hiba nem mindig jelentkezik , csak alkalmanként , de már egyre sűrűbben.Asus p5pkpl-am epu deszka egy nvidia 210 videokártya 3gb rammal. Ram teszt lefutott nincs hiba, táp jó . Mi a fene lehet vele?
(#) fecameca válasza belfi2 hozzászólására (») Jún 4, 2017 /
 
Szia ha én firefoxból indítom a youtube-ot, akkor akad, kimaradozik, töltöget. Még úgy is jobban járok, ha azt a youtube-os dolgot megnézem külön ablakban SMtube segítségével, (25% CPU, 30% memória) és ez mellett külön ablakból böngészgetek például a youtube downloadert elindítom az Opera böngészőmből. Kb 2 éve már nem használok Windowst, áttértem Linuxra, mert öreg gépen az sokkal gyorsabb, de a procit így is ugyanaz forralja az online filmnézés. Vagy töltsd le, amit meg akarsz nézni, vagy használj valami olyat, mint az SMtube, ami az online videonézéshez kevés erőforrást használ.
(#) didyman válasza belfi2 hozzászólására (») Jún 4, 2017 /
 
Mondtuk neked, hogy a VGA-t vedd ki és az IGP-vel próbáld meg a dolgot?
(#) xitibi válasza belfi2 hozzászólására (») Jún 5, 2017 /
 
A "deszka" ha nem "gyepáltad " meg vagy nem húztad túl akkor tuti jó, mindenképp a videó kártyát variáld.
(#) belfi2 válasza didyman hozzászólására (») Jún 5, 2017 /
 
Szia Didyman!
Jó de mivel a IGP-vel nem futottak bizonyos játékok , így felülbíráltak. Kb 1hónapig semmi gond nem volt,aztán most megint .
Egyébként mindenkinek köszi a tanácsot.
Üdv !
(#) belfi2 válasza xitibi hozzászólására (») Jún 5, 2017 /
 
Szia xitibi!
Dehogy van gyepálva , már ha a tuningot érted ez alatt.Ugyan az a rendszer van rajta mint az enyémen (lányom gépe) , csak ezt a random dolgot nem értem . Ha rossz akkor legyen rossz , vagy jó de miért csak néha?
(#) belfi2 válasza fecameca hozzászólására (») Jún 5, 2017 /
 
Szia fecameca!
Nem jelentkezik semmilyen túlterhelés.A feladatkezelőben max 40% a proci és 50% a ram . A hardveres gyorsítást is kikapcsoltam . Úgy látszott működni fog a dolog . Érdekes hogy tegnap este kb 50 youtube lejátszást kezdtem el , semmi hiba . Már a lányom azzal fogadott hogy kakukk.
A rendszernapló nem ír semmit. (Kivéve hogy a kernel összeomlott)
(#) fecameca válasza belfi2 hozzászólására (») Jún 5, 2017 /
 
Akkor lehet akármi. bad sectoros lemez, nem érintkező csatlakozások a memóriáknál, és a hdd nél. Az jó, hogy nézegeted a feladatkezelőt, mert nálam csak úgy eltűnt a fele memória, mert nem érintkeztek a kártyák. Nem érintkezett a winchester tápja sem, ott meg egy törött csatlakozó volt a ludas. Akkor még én is win10-et használtam, a hardverhibák bármely rendszeren ugyanazt hozzák elő, például a gép csak úgy bármikor kikapcsol, vagy a kék halál, illetve kernel panic linuxnál.
(#) didyman válasza belfi2 hozzászólására (») Jún 5, 2017 /
 
De ha most van hiba, most vedd ki. A felülbírálás az oké, de hibát enélkül nehéz keresni..
(#) golem hozzászólása Jún 5, 2017 /
 
Sziasztok!
Win 10 alat mért nem lehet Skypal telefonálni?
A magyarországon belüli partnerekel megyen de aki külföldön lakik azzal pédául csak annyit csinál hogy csatlakozik és aztán semmit se csinál tovább. 4 havonta 1 szer tudok beszélni 1 percet a kintiekel aztán semmi. ez a win 10 hibálya biztos.
(#) bbb válasza golem hozzászólására (») Jún 5, 2017 /
 
Nem olyan biztos. Nekem működik win10 alatt a skype külföldre is.
(#) golem válasza bbb hozzászólására (») Jún 5, 2017 /
 
Akkor lehet a szolgáltató korlátozza le.
Mert nagyon sok videót nem tudok a youtubon is megnézni és sok veboldalt se érek el sőt az emailok közül is csak egyet tudok használni.
A hozzászólás módosítva: Jún 5, 2017
(#) xitibi válasza belfi2 hozzászólására (») Jún 5, 2017 /
 
szia. a tuningot a húzásra értettem.ha a kernel összeomlik az még lehet szoftveres is. ( a tűzrókával nekem is voltak gondjaim) DE akár hibás BIOS beállítás vagy verzió is okozhatja ezt.
(#) vladcepes válasza didyman hozzászólására (») Jún 6, 2017 /
 
Amikor írtátok hogy kapcsoljam ki az UEFI -t,azt megtettem,és úgy sem engedte a telepítést.
Többet nem állítottam mást a BIOS-ba. Majd a hiren's boot cd -vel megcsináltam amit írtam( tehát mentés,majd particionáló programmal összeraktam a partíciókat,leformáztam az egészet) és utána jött a telepítés). Hogy ebből mit lehetne kiszűrni hogy mi volt a hiba az jó kérdés. Hátha itt valaki tud rá választ.
(#) nagym6 hozzászólása Jún 6, 2017 /
 
Nem számítógép, de majdnem. Freemail-ben rendszeresen jövő reklámot megnyitom, ott spam-nak jelölöm, de újra jön ugyanarról a mail-ről naponta. Nem ér semmit a spamszűrés, vagy én nem tudok valamit? Köszi.
Következő: »»   709 / 1121
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem