Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   804 / 1117
(#) Doky586 válasza Gabó hozzászólására (») Dec 5, 2018 /
 
Mennyiért vetted..?

Egyébként nekem is Retail-t ír, pedig a hologramos matricán OA(OEM) szerepel amiről (win7) frissítettem..
(#) Gabó válasza Doky586 hozzászólására (») Dec 5, 2018 /
 
Most így meg nem mondom, de nem pár ezresért. 35 környéke vagy több is volt még...
Ez nem w7ről frissített, ez ilyen digitális vagy mi a szösz fajta. Emailben jött a serial.
(#) Doky586 válasza Gabó hozzászólására (») Dec 5, 2018 /
 
(#) Ivan93 válasza Ivan93 hozzászólására (») Dec 8, 2018 /
 
Sziasztok! Tegnap klónoztam a HHD-t az új SSD-re, a Macrium oldalán van egy tutorial ami szépen végigvezetett rajta. A 160GB-ot kb. 3,5 óra alatt másolta át. Kicseréltem a két lemezt és szuperül működik, most már erről írok. A programok is sokkal gyorsabban indulnak.
(#) uniman válasza Ivan93 hozzászólására (») Dec 8, 2018 /
 
Idézet:
„sokkal gyorsabban”

Ez nem mond nekünk semmit...mennyivel gyosabb? ...meg aztán nem is az "indulás" számít, hanem az, mikor a kapott feladatot elvégzi, pl. a photoshopban "átfesti" a program az erdő zöld leveleit hupi-narancssárgára...
A hozzászólás módosítva: Dec 8, 2018
(#) vargaf válasza Ivan93 hozzászólására (») Dec 8, 2018 /
 
A Macrium nekem egy 250 GB SSD-t 45 perc alatt klónoz le. A "sokkal gyorsabb" így nehezen értelmezhető számomra. Milyen konfigurációt használsz?
(#) Ge Lee hozzászólása Dec 8, 2018 /
 
Gondolom a szoftverek betöltése gyorsabb, mert utána a memóriából dolgozik már ha le van tiltva a lapozófájl. Szerintem korrektebb egy újratelepítés mint ez a klónozgatás, főleg így, mert akkor a telepítő már eleve tudja hogy a windows nem HDD-re hanem SSD-re fog kerülni, gondolom csomó mindent máshogy állít be magának.
Engem speciel az SSD nem győzött meg, 1 hét után visszaküldtem a kereskedőnek, és becseréltettem inkább egy jóval nagyobb méretű HDD-re. Gyorsabban töltött be a windows, meg 1-2 program. És akkor mi van? Inkább legyen nagyobb tárhelyem, azt a néhány plusz másodpercet ki tudom várni.
(#) antikzsolt válasza Ivan93 hozzászólására (») Dec 8, 2018 /
 
Az automata töredezettség mentesítést, indexelést, virtuális memória és még pár nyalánkságot kapcsold ki. Nekem a klónozás után aktívak maradtak.
(#) Doky586 válasza antikzsolt hozzászólására (») Dec 8, 2018 /
 
Ivan93: Nem kell semmit kikapcsolni !!!

Win7 óta már van olyan okos az OS hogy ilyenekre semmi szükség.
(#) Ivan93 válasza Doky586 hozzászólására (») Dec 8, 2018 /
 
Megpróbálok mindenkinek válaszolni.
A Matlab betöltése eddig percekben volt mérhető, most talán fél perc sem volt. A másolás szerintem a HDD miatt volt lassú, rossz állapotú volt, de csak tippelem. Az újratelepítés valóban jobb lehet, de sem a programokat sem a win-t nem akartam újra feltenni, plusz nem is tudom a win kulcsát. Alapvetően jó lett volna nekem egy új HDD is, de nincs szükségem nagy tárhelyre, meg inkább a programok induljanak el gyorsan. A futás sebessége úgyis a procin múlik, az meg nem egy erőmű a gépben (2x1.5GHz Celeron B800). Olvastam pár dolgot amit az SSD-hez át kell állítani. A töredezettségmentesítést magától kikapcsolta a win7, a két "prefetch" beállítást kellett csak kikapcsolni a registry-ben.
A lényeg, cserélnem mindenképpen kellett a meghajtót, a klónozással ez gyors és fájdalommentes volt, az SSD pedig egyelőre úgy látszik megérte.
A tanácsokat pedig köszönöm!
(#) antikzsolt válasza Doky586 hozzászólására (») Dec 8, 2018 /
 
Hdd ról ssd re klónoztam én is. És bizony nekem a win10 nem kapcsolta ki. Akkor nálam nem volt elég okos valamiért.
(#) Doky586 válasza antikzsolt hozzászólására (») Dec 8, 2018 /
 
Win10-ben nem defregmentálás van hanem optimalizálás: ez azt jelenti hogy ha hdd-t detektál akkor defregmentál csak, ssd esetén offline trimmelést csinál..
A hozzászólás módosítva: Dec 8, 2018
(#) david10 hozzászólása Dec 8, 2018 /
 
Sziasztok,
Az Asus TransformerBook-omban meghalt a 64GB-os EMMC memória, aminek a cseréje körülményes lenne.
A WinToUsb programmal feltelepítettem a Win10-et egy 16GB-os USB 2.0 memóriára, azt leszámítva, hogy csiga lassan működik, de működik.
A kérdésem az lenne, hogy ki milyen márkájú/típusú USB 3.0 memóriát ajánl ami kb. 64GB-os, bírja a sok írást, és legutolsó sorban az ára is kedvező?
A választ előre is köszönöm!
(#) Doky586 válasza david10 hozzászólására (») Dec 8, 2018 / 1
 
WinToGo módban USB-re telepített windows Pendrive esetében botrányosan lassú. Már egy USB-HDD -n is 1 nagyságrendel gyorsabb lenne, de inkább egy USB3 házba tett 120-as SSD-t ajánlanék..
(#) david10 válasza Doky586 hozzászólására (») Dec 9, 2018 /
 
Köszönöm a válaszodat!
A gond az, hogy nem igazán van hely HDD-nek/SSD-nek a laptopban, az USB3 memória is csak úgy fér be, ha a billentyűzet részét "átalakítom" + a közre beiktatok egy USB hub-ot.
Hétfőn keresek a cégnél egy USB3-as adathordozót, kipróbálom azt, ha azzal is csiga lassú, akkor veszek egy SSD-t meg egy SATA-USB3 átalakítót és a laptop aljára ráragasztom.

Azt viszont megjegyzem, hogy a 32GB-os változatban egy PS2251-es USB3-EMMC átalakító IC van a nyákra integrálva, ami egy EMMC memóriával van összekötve, elméletileg az adathordozókban is ugyanez van.

Hétfőn jelentkezek.
(#) Doky586 válasza david10 hozzászólására (») Dec 9, 2018 /
 
Léteznek Pendrive kinézetű (nevű) SSD-k is, de azok ára megközelíti a laptopod új árát, így nem hinném hogy azt választanád..
(#) deebo válasza david10 hozzászólására (») Dec 9, 2018 /
 
A sandisk direkt ilyen célra tervezett pendrive-jait ajánlanám, amiket ebay-en olcsón be lehet szerezni.
(#) Gabó válasza deebo hozzászólására (») Dec 9, 2018 /
 
Azért az ilyen "hivatalos" helyről szerzett adathordozókkal eléggé vigyáznék
(#) antikzsolt válasza deebo hozzászólására (») Dec 9, 2018 /
 
99% hamisítvány. gyorsaság és adathordozásban sem érik el a minimumot sem
(#) orizon hozzászólása Dec 9, 2018 /
 
Üdv mindenkinek!

Alaplapi front panel csatlakozás. Asus Gaming 970 Pro Gaming. Tartalék lap a majd jó lesz valamire kategória. Most épp kellene.

Egyszerűen elvesztettem a fonalat. A szokásos csatlakozóim vannak ,/corsair Obsidian 450 ház/ 1 szálon fut a Power Led+, és 1 szálon a Power Led- . De az alaplapi front panel bekötésének a leírásában 4 polusú csalakozó is szerepel .De 4 pólusú vezeték az nincs a házban. Most a két szál +- power led vezetékem beköthetem mind két helyre akár. Be is kötöttem , ide is, meg oda is , de valami nem stimmel, mert a folyamatos lenyomással tartott bekacsológomb 4 másodperc után nem kapcsolja le a gépet. Egyszerűen nem értem. Mit lehet itt elkötni? A reset csatlakozóm is csak két pólusú egy dugaljazattal ellátott csatlakozó. Az NC az evidens ott nics csatlakozás, tehát Reset dugaszt a Ground és a RSTCON-ra kell dugni. De mégsem indul újra a gép. A lényeg, a Power Led az melyik csatlakozási helyre kötendő helyesen ? Mert van kettő amire rá lehet kötni. De mint írtam mind két helyen kipróbáltam. Remélem nem a lap a ludas.
A hozzászólás módosítva: Dec 9, 2018
(#) eSDi válasza orizon hozzászólására (») Dec 9, 2018 /
 
Nem tudom mi nem érthető az ábrán.

Power LED: [PLED+ PLED-] vagy [PLED+ üres PLED- üres] attól függ milyen csatlakozód van.
Power Switch: [PWRBTN# GND]
Reset Switch: [RSTCON# GND]

Teljesen szabványos a kiosztás évek óta. Esetleg nem nézted el az 1-es lábát a csatinak?
(#) vladcepes hozzászólása Dec 9, 2018 /
 
Sziasztok! Annyira nem számítógépes de mégis. Van egy kiszedett Samsung ST1000LM024 1000GB SATA 2,5" laptop winchester és szeretném az Xbox one külső winchester-e ként használni. Az Xbox one leírásba azt írja hogy csak 3.0 ást ismer. Ha veszek hozzá házat lessz ebből valahogy 3.0 ás USB kijövetel? Válaszokat köszönöm.
(#) Gabó válasza vladcepes hozzászólására (») Dec 9, 2018 / 2
 
SATA to usb 3.0 ház vagy kábel. így keresd
(#) vladcepes válasza Gabó hozzászólására (») Dec 9, 2018 /
 
Köszönöm! Akkor egy ilyen Bővebben: Link megoldja a problémámat? Köszi!
(#) Gabó válasza vladcepes hozzászólására (») Dec 9, 2018 /
 
Leírás alapján igen. De ehhez nincs ház!
Ill ha találsz olyat, amin 2 usb csati van, az jobb lenne. Ugyan is abból az egyik, egy kiegészítő táp csatlakozás.
Pl: Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Dec 9, 2018
(#) vladcepes válasza Gabó hozzászólására (») Dec 10, 2018 /
 
Értem. Akkor ezt fogom választani ! Köszönöm!
(#) vladcepes válasza Gabó hozzászólására (») Dec 10, 2018 /
 
És melyikkel járnék jobban? nem árban,hanem megbízhatóbb? Házas vagy a ház nélküli Bővebben: Link Nekem van egy házas-om de az csak 2.0-ás. Azt a Samu TV is felismeri (nem kéri a kiegészítő tápot) .
(#) Doky586 válasza vladcepes hozzászólására (») Dec 10, 2018 /
 
Amelyik gépen van USB3 ahhoz nem kell kiegészítő csatlakozó; ahol olyan házba dugod ahol egymás mellett van két USB2, azoknál sem kell, de az ezredforduló előtt gyártott 1db USB2 port +1 arrébb esetén előfordulhat hogy kell ez az Y formáció. (én még sose láttam szükségét, de elviekben kellhet)

Ha a táskába bedobva kell hordozni egy HDD-t akkor inkább ház, de ha van 2-3db hdd ssd és 1 kábel vagy ház akkor inkább kábel..
A hozzászólás módosítva: Dec 10, 2018
(#) Gabó válasza vladcepes hozzászólására (») Dec 10, 2018 /
 
Én futottam bele olyanba, amihez kellett a kieg táp. Persze kábel, ill táv függő is
Ház meg csak a mechanikai behatás miatt lényegesebb. Ha valami dobozba lesz, vagy olyan helyen, ahol védve van, nem érdekes. Vagy ha cserélgeted rendszeresen a hddket. Bár nekem ez úgy van megoldva, hogy nincs a ház összecsavarozva
(#) vladcepes hozzászólása Dec 10, 2018 /
 
Sziasztok! Köszönöm a válaszokat! Végül a háznál kötöttem ki,azt rendeltem meg. Az Xbox one mivel úgy követeli hogy a hozzácsatlakoztatott vincseszter 3.0-ás legyen így gondolom a sajátja 3.0-ás. Nem fogom hordozgatni,ha megtelik a saját 500-Gb-os merevlemeze , van egy fölösleges laptop 1Tb-os vincseszterem így szeretném felhasználni erre a célra.
Következő: »»   804 / 1117
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem