Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   852 / 1121
(#) antikzsolt válasza blasz hozzászólására (») Jan 3, 2020 /
 
Tényleg ez ki is ment a fejemből. A hibernálás. Ki nem állhatom főleg hogy ssd van a gépben. Tudom annyira nem káros rá de na. A kikapcsolás az kikapcsolás legyen. Ne valami félmegoldás. Én is tartok a win10 kémkedésre lett kiépítve. Mert a win7 hez képest egy nagyon bunkósbot lett ami minden csak nem felhasználóbarát.
(#) Udvari Zsombor válasza antikzsolt hozzászólására (») Jan 3, 2020 /
 
Ma azzal fogadott a gépem, hogy kitette az asztalra az "Otthoni csoport" ikont, melyet nem én tettem ki, ellenben be kellett mennem oda, hogy "Aszali ikonok módosítása", bepipálni hogy "Hálózat", alkalmaz, majd ismét kiszedni a pipát és végül ismét alkalmaz. Különben nem lehetett máshogyan eltűntetni. Ezt vajon miért csinálta teljesen önhatalmúlag? Remélem, hogy nem lesznek egyéb húzásai is...
(#) Skori válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Jan 3, 2020 /
 
Mintha említetted volna, hogy több számítógép is van a családban, ...és nem használtok hálózatot?
(#) Udvari Zsombor válasza Skori hozzászólására (») Jan 3, 2020 /
 
Egyáltalán nem. Ugyan nincsenek a gépek rejtve és nem tudnak egymásra csatlakozni, viszont nincs helyi hálózatunk és nem is volt. Ez viszont még nem ok arra hogy önhatalmúlag bármi ikont tegyen ki...
(#) Doky586 válasza SzervízMacska hozzászólására (») Jan 3, 2020 /
 
Nem a csúcsról hanem az éves havi átlagról beszélek. Nyilván ennek minimális töredéke a win általi ftissítés adatforgalma.
Én évek óta naplózom a routeremmel az ADSL forgalmam mértékét havi bontásban.
(#) Doky586 válasza antikzsolt hozzászólására (») Jan 3, 2020 /
 
Havi 1 GB max amit tippelnék a win10 frissítési forgalmának +évi 1-2x a teljes 5GB wim wint letölti esetleg. Ne legyünk ennyire szemellenzős bűnbak keresők..

Egyébként beállítható hogy a hálózat forgalmi díjas és akkor nem tölt le magától semmit. Legalábbis akkor ha ezt nappalra bekapcsolod, éjszakai korlátlankor meg ki.
A hozzászólás módosítva: Jan 3, 2020
(#) antikzsolt válasza Doky586 hozzászólására (») Jan 3, 2020 /
 
Rossz a tipped. A "kémkedés" miatt már a hónap 20 napján nem volt netem. 24. én van hajnalban a fordulónapom. a win 7 esetében meg akármilyen hihetetten egy kb 17 gb letöltésem is volt és még a 20% maradt a netemből figyelmeztető sms sem jött meg.

A "kémkedés" az meg valós lehet mert bizony azonos feltételem mellett ugyan az a tarifacsomag nem elég. Mert gondolom az 1gb adat nem lesz nagyobb se kisebb ha oprendszert váltunk.
(#) Taki33 hozzászólása Jan 3, 2020 /
 
Ezekben a frissítésekben még az nem tetszik, hogy szép lassan felélik a tárhelyet! Például win7 tárhely igény: 20GB, ok feltelepítettem 25GB-ra erre fél év múlva nyafog a rendszer, hogy kevés a hely! Na jó, következő telepítésnél már 35GB-ra telepítettem, egy év múlva megint nyafog, hogy kevés a hely! Mi az istent frissítenek GB-os nagyságrendben, ok legyen frissítsen, de legalább frissítés után törölje a felesleges adatokat!
(#) Doky586 válasza antikzsolt hozzászólására (») Jan 3, 2020 /
 
A Te tipped rossz.. Mert az csak tipp.
Tudom mert win10-et használok. és naplózva van a forgalmam.

Igaz telepítéskor az a sok kérdésre mindre nem engedélyezem -et válaszolok, de mást nem hackelek el a win10-en és nem telepítek önszántamból kémprogramokat mint mások (pl uTorrent, daemon tools, stb). Inkább nézz szét a taskmanagerrel hogy mi generál nálad sok forgalmat..

Taki33:
"feltelepítettem 25GB-ra erre fél év múlva nyafog a rendszer, hogy kevés a hely!"
Mert az csak a windows minden program nélkül!
Manapság egy vacak szövegszerkesztő is több gigát elfoglal..
2020-ban már min 50GB hely kell a win partíciónak, de inkább 100 és az is SSD-n legyen.
A hozzászólás módosítva: Jan 3, 2020
(#) antikzsolt válasza Doky586 hozzászólására (») Jan 3, 2020 /
 
Akkor magyarázd el nekem most 3 hónapja nem fogyott el a havi netem win7 mellett. Pedig csak az oprendszer lett változtatva. És nem kell 1 héten át nézegetni a gépet kikapcsolva mert nincs netem rajt.
Én is sok mindenre nemet nyomtam. mégis volt 30% difi a két net fogyasztás közt.

Én min 55-60gb adok neki. Kb 45-50gb szokott normalizálódni (online filmezés egy szövegszerkesztő) Viszont ha ssd van benne azt nem osztom. 120Gb van bent. rendszernek. Amig neg nem telik nem zargatom. 25Gb talán az Xp ment el róla.
(#) xitibi válasza Gombszem hozzászólására (») Jan 3, 2020 /
 
Szia.
Ha erőlteted a win 7 kinézetét, keresel egy téma kreátort és megoldod. De szerintem minden esetben hamar megszokja az ember az újat......
(#) xitibi válasza antikzsolt hozzászólására (») Jan 3, 2020 /
 
Gpedit.msc. Ennek hatására megnyílik a Helyi Csoportházirend-szerkesztő. Itt a Számítógép konfigurációja / Felügyeleti sablonok / Windows összetevők / Windows Update menübe kell elnavigálnunk. Itt számos beállítás található, de amit mi keresünk az “Az Automatikus frissítések konfigurálása” nevet viseli.Dupla kattintunk a bejegyzésen, aztán a megnyíló ablakban az “Automatikus frissítés konfigurálása” menüt tegyük át a következő opcióra: “2 – Értesítés letöltés és telepítés előtt egyaránt” beállításra. Így automatikusan nem fog semmi települni a háttérben, csak a mi beleegyezésünkkel. Bezárunk mindent és gpupdate parancsot adjuk ki. frissités ki kapcsolva!!
(#) xitibi válasza antikzsolt hozzászólására (») Jan 3, 2020 /
 
Ezt a merevlemezről letarol dolgot nem értem!
(#) xitibi válasza blasz hozzászólására (») Jan 3, 2020 /
 
Ezt alaplapja válogatja. Van alaplap aki a hibernálást támogatja és van aki nem....
Ha nem akarod tiltsd le.....
(#) xitibi válasza antikzsolt hozzászólására (») Jan 3, 2020 /
 
Hát nehéz lenne el fogynia mikor minimális frissítés volt hozzá. Win 10 havonta frissíti a vírus keresgetőt és még sok minden mást is... Erről jutna eszembe,a win10 alapból a HD felbontást részesíti előnybe, akkor nincs mit keresned az adat forgalmadon.
(#) antikzsolt válasza xitibi hozzászólására (») Jan 3, 2020 /
 
Volt egy hibás frissítésBővebben: Link ami adatvesztést okozott. Méghozzá a másodlagosan rádugott merevlemezeken. Nekem cirka 400gb válogatott kiváló minőségű zeném ugrott a levesbe.
(#) xitibi válasza antikzsolt hozzászólására (») Jan 3, 2020 /
 
De mivel mind vásárolt zene volt így az eredetiről simán vissza másoltad, igaz ez munkával járt Erről nem tudtam.... sőt nekem nem is okozott ilyent. akkoriban 3db 1TB vinyom volt.... csak kérdezem, felhő????
(#) Kovidivi válasza antikzsolt hozzászólására (») Jan 3, 2020 1 /
 
Én meg soha nem frissítek Windowst
(#) Inhouse válasza xitibi hozzászólására (») Jan 3, 2020 / 1
 
Mindenképpen durva egy frissítéstől, hogy mindenféle kérdezés nélkül adatokat töröl csak úgy. Mint ahogy az agresszív, képtelen időpontban, kikapcsolhatatlanul elinduló, időigényes frissítések. Vagy a hivatalos frissítések után nem induló számítógép...ezek mind nagyon nem segítik a szoftverek fehérítését.
(#) xitibi válasza Inhouse hozzászólására (») Jan 3, 2020 /
 
Kicsit lejjebb le írtam hogy lehet ki kapcsolni! Valóban durva hogy törölte az adatait de hát akinek van felhő alapú mentése annak ez nem okozott gondot.( felhő alapúnál nem kell külön időt fordítani a mentésre, ezért emeltem ezt ki)
(#) antikzsolt válasza xitibi hozzászólására (») Jan 3, 2020 /
 
Sajnos azoknak a zenéknek a lemeze már elég régi volt. Rengeteg munkaórám volt benne. Volt olyan ami bakelitról vettem át. Azóta felhagytam a hasonló munkákkal és meg is váltam minden eszköztől ami kellett hozzá. Viszonylag "keveseket" érintett. És nem is verték nagyon nagy dobra.
viszont engem nagyon érzékenyen érintet eme kicsi hiba.
(#) elektrorudi válasza Skori hozzászólására (») Jan 3, 2020 /
 
Amióta Windows-t használok (Win3.1), azóta van problémám a driverekkel. Vagy még nem csináltak az új hardverhez drivert, vagy már elavult a legújabb op. rendszerhez a driver, vagy sosem volt mormálisan működő (TV tuner kártyák). Sokan hülyének néznek, hogy miért van a gépemen XP és Win 7-is. Egyszerű: mert nincs pénzem mindíg lecserélni az összes hardver elemet amikor Billinek elsül az agya, hogy megint meg kell etetni valamivel a népet! Mért nem használok Linux-ot? Mert buta vagyok hozzá. Többször telepítettem, több félét, de a Win-re hangolt agyam nem tudta megszokni. Mit csinálok, ha végképp nem tudom használni a a Win-7-et? Használni kezdem a laptopot, amin előre telepített, kiírthatatlan WIN 10 van !
Erre viszont nem tudtam feltenni normálisan működő egyéb op. rendszert, se Virtualbox-al , se sehogy.
(#) Doky586 válasza blasz hozzászólására (») Jan 3, 2020 /
 
Win10-en szinte kötelező kikapcsolni a gyorsindítást kép ha jót akarsz magadnak. (megelőzve a rejtélyes adatvesztéseket) Főleg ha ssd-d van.
(#) xitibi válasza Doky586 hozzászólására (») Jan 3, 2020 /
 
Na ez az. Mármint a hibernálás le álláskor! A te alaplapod nem támogatja ezt a funkciót! Csak kíváncsiság, milyen alap lap?
(#) pittti válasza antikzsolt hozzászólására (») Jan 3, 2020 /
 
„... Nekem cirka 400gb válogatott kiváló minőségű zeném ugrott a levesbe...”

Ha azóta nem formáztad le, és nem írtál-másoltál rá semmit semmivel, akkor hiánytalanul, az utolsó darabig vissza lehet őket hozni.
(#) antikzsolt válasza pittti hozzászólására (») Jan 3, 2020 /
 
Igen most már tudom ezt is. Majd 2 éves munkám elvesztésekor érzett örömömben szétvertem az egész gépet. Tehát gondolhatod.
(#) pittti válasza antikzsolt hozzászólására (») Jan 3, 2020 /
 
Eddig több tucat olyan merevlemez járt nálam amit ez a bizonyos frissítés vágott tönkre, kivétel nélkül mindegyik menthető volt. Sőt - olyanokkal is boldogultam, ahol a rendszerlemezről, a dokumentumkönyvtárakból tűntek el fontos állományok. (mondjuk itt előfeltétel volt, hogy a „baleset” észrevétele után azonnal le legyen kapcsolva a számítógép - és ne legyen többször újra elindítva!)
(#) Gombszem válasza xitibi hozzászólására (») Jan 3, 2020 /
 
Én nem tudom megszokni, se a színeket, se a megjelenést, például a program ablak jobb felső sarkában a három ikont (bezárás, kis méret, tálcára zárás).

Hol van ilyen szerkesztő? Készen nincs? Csak olyasmi kellene, mint ami a Win7-ben volt. Az nem létezik, hogy csak én állok evvel a problémával. Keresgéltem, de nem találtam. Ami volt, már az sem működik az új Win10 verzióban.
(#) xitibi válasza Gombszem hozzászólására (») Jan 3, 2020 /
 
Google a te barátod
(#) Gombszem válasza xitibi hozzászólására (») Jan 3, 2020 /
 
Kösz. Mint írtam, kerestem de nem találtam. Nem vagyok kétéves nyeretlen. Ezekkel a kreátorokkal pont azt nem tudom állítani, ami nem tetszik.
Következő: »»   852 / 1121
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem