Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   890 / 1119
(#) Doky586 válasza antikzsolt hozzászólására (») Jún 22, 2020 /
 
Ha uefi-ben telepítenél win10-et akkor az akár telefonról is kiírható pendrivra.. (Link)
(#) Hx-2 válasza antikzsolt hozzászólására (») Jún 23, 2020 /
 
Nem másik rendszert kell létrehozni hanem a GRUB-ot kell rendesen feltenni.
Ha már fent volt és megsérült akkor: https://linuxmint.hu/blog/2015/10/grub-egyszeru-ujratelepitese-egye...nccsal (mondjuk nem tudjuk milyen linuxot tettél fel).

"Most bántam meg hogy a windowsos telepítőre tettem a linuxot."
Ugye nem ugyan arra a particióra tetted a wint és a linuxot??
(#) Doky586 válasza Hx-2 hozzászólására (») Jún 23, 2020 /
 
"Ugye nem ugyan arra"
Itt gondolom a pendrivera célzott..
(#) villanyipi válasza vladcepes hozzászólására (») Jún 23, 2020 /
 
Én egy gyors 5-10 amperes diodát tennék bele de előbb nézd át nem sérült meg utána semmi nehogy elfüstöljön, valamint próbáld kicsipogni nehogy az USB zéner diódája legyen és az első USB eszközt amit rá dugsz ki égjen.
A hozzászólás módosítva: Jún 23, 2020
(#) vladcepes válasza villanyipi hozzászólására (») Jún 23, 2020 /
 
Köszi Rendben!
(#) Massawa hozzászólása Jún 24, 2020 /
 
SW guruk, egy kérdés. Nem tudom milyen ennek a forumnak a rendszere, de ide gond nélkül fel tudom tülteni a 7 éves Ipadrol a képeket PNG vagy JPG formában. Egy amerikai hasonlo forumon is eddig ment, de a barátom most frissitette PHP7-re. Azota a firum nem fogadja az én gépemröl a PNG képeket, csak a jpg-t. A másik érdekesség ha a PNG képet berakom emailbe vagy pl a dropboxba ott mint JPG jelenik meg - igy el sem tudom küldeni a barátomnak, hogy probálhassa. Igy persze nehézkes az ügy a 8 ora különbség miatt. Érdekes modon az uj Ipadröl minden megy. Az enyémet meg két okbol nem tudom frissiteni, mert az Apple nem támogatja már a régi HW-t, nekem meg kell ez a gép mert a kameraim APPja viszont nem megy az uj Ipad HW-n.

Kösz.
(#) Szasza9668 válasza Massawa hozzászólására (») Jún 24, 2020 /
 
Térj át linuxra/androidra...
(#) villanyipi válasza Massawa hozzászólására (») Jún 24, 2020 /
 
Nekem kissé ködös hogy lesz png -ből jpg magától, és ezt a kamera app dolog is ködös, a most használtból nem adtak ki új verziót, vagy te nem akarsz mindent átmenteni és új gépet venni?
Esetleg fontold meg a pc-n keresztüli feltöltést.
(#) Tomi94 hozzászólása Jún 25, 2020 /
 
Sziasztok!

Elég elavult dologról lenne szó, de ez van itthon, ebből próbálok valamit alkotni.

Szóval, költözéskor előkerült két VHS magnó dobozokból, amiket - mivel TV-t nem használok, csak a modern gépemet filmnézésre - nem nagyon tudok kipróbálni. Szintén előkerült egy analóg TV-kártya, meg van egy P3-as retró gépem, régi játékokhoz alapvetően. Akkor próbáljuk meg azzal.

A kártya egy Winfast TV2000XP (ahogy néztem a netes képeket, kifejezetten NEM a gyakoribbnak tűnő Expert változat), a gyári CD-je nincs meg, ezért leszedtem egyet a netről, ami állítólag ehhez a típushoz is tartalmazza a drivert, ráadásul Windows 98-hoz is. PCI foglalatba betettem, indul a Win98 (pontosabban 98SE, de ez nem kéne gondot jelentsen szerintem), talál is két új hardvert - viszont a CD-n hiába tallózom be a driver mappáit, nem talál hozzá semmit sem. Töltöttem le hozzá máshonnan csak drivert, azokat sem ismeri fel. Ha a CD indítóablakából próbálom telepíteni, akkor meg a telepítő betöltése közben a fotózott hibakóddal kilép, amire persze semmi magyarázatot nem találtam, milyen hibára utal.

Bárki emlékszik hasonló gondra, ezekkel a Winfast-Leadtek tunerekkel?

Sajnos az újabb gépbe nem opció betenni, mert annak már csak egy hagyományos PCI slotja van, az meg foglalt a hangkártyával. Meg azt is kötve hiszem, hogy Windows 10 x64-hez lenne drivere ennek a jó 15 éves tunernek. Anno emlékeim szerint XP-vel használtuk gond nélkül, de azt az 500 MHz-es PIII épp csak kibírná.. (Valami AMD Athlon volt az a gép, arra már ideális lenne.)
(#) Skori válasza Tomi94 hozzászólására (») Jún 25, 2020 /
 
A rég analóg TV kártyák zömében BT878 chip van, ezeket könnyű életre kelteni manapság is, annak ellenére, hogy talán Win98 alá adtak ki utoljára drivert hozzá. Win alatt a DSCALER nevű TV program bizonyos verziója akár 64 bites windows alatt is kezeli. A Linux kernel viszont alapból ismeri ezt a chip-et, és jó esély van arra hogy a Winfast kártyán levő chipet is felismeri. Ez alapján egy régebbi Unbuntu Linux, live CD-vel próbálkoznék, mert jó eséllyel a legelső TV programmal elindulna amit felteszel rá...
Muterom PC-jében a mai napig működik egy analóg TV kártya, BT878 chippel (Flyvideo98). A Digi kábelTVjén még van analógban is vagy 40 csatorna. Win7 x64, és Ubuntu linux alatt is szépen működik. Ez egy intel Core2Quad procival működő PC, ami ma már kissé elavultnak számít, de internetezésre, filmnézésre, TV-nézésre még jól használható.

Amúgy milyen modern PC az amibe PCI buszos hangkártya kell? Nincs alaplapi? USB-re csatlakoztatható hangkártyából meg nagyon nagy a választék, az olcsó 800Ft-os verziótól kezdve (ami amúgy ettől még egész használható), a 384kHz/32bit-et tudó kínai DAC-on át (ami szerintem kimondottan jó), egészen a vagyonokba kerülő audiofil hangkártyákig.
A hozzászólás módosítva: Jún 25, 2020
(#) Massawa válasza villanyipi hozzászólására (») Jún 25, 2020 /
 
Van uj is, de azon nem müködnek a kamera kezelö app-ok ( a Sony meg a JVC), ezért kell még az öreget használni. Az App-khoz nincs uj verzio.
A png konfliktusnak ehhez nincs köze. Az Ipad ha képernyöt ment el (printscreen) azt png-ben teszi, fényképeket viszont JPG-ben. Nem tudjuk miért lesz a PNG-böl JPG ha mellékelem egy emailbe vagy feltöltöm a dropboxba. Ha viszont az uj PHP7 felületre töltöm fel, akkor a feltöltés lemegy, de a végén hibát jelez. A régebbi PHP5 felületen semmi gond nem volt.
Az uj Ipad V12.1 viszont a saját PNG képet gond nélkül feltölti a PHP7, a PHP5-t már nem tudom kiprobálni.
A JPG képet mind a két gép simán feltölti. A balhé azzal kezdödött, hogy a barátom 10 év után upgradelte a PHP5-t PHP7re.
A képne látni, hogy a PNG megjelenik de a sor végén ott a sárga háromszög.
A hozzászólás módosítva: Jún 25, 2020

img_4691.jpg
    
(#) Massawa válasza Massawa hozzászólására (») Jún 25, 2020 /
 
Kiprobalom ide is a PNG-t meglátjuk mi lesz. Itt müködik. Nem tudom ennek a forumnak milyen a motorja.
A hozzászólás módosítva: Jún 25, 2020

IMG_4710.PNG
    
(#) Massawa válasza Tomi94 hozzászólására (») Jún 25, 2020 /
 
Vegyél egy filléres USB video átalakitot - az megy mint a svájci ora.
(#) Tomi94 válasza Skori hozzászólására (») Jún 25, 2020 /
 
Igazad lehet a chip-pel kapcsolatban, ha kinagyítom a fotót, a legnagyobb IC-n itt is 878A felirat szerepel. Az biztos, hogy ehhez a kártyához volt gyári CD-n Windows XP-s driver, csak sajnos az a lemez már nem került elő. 98-cal régen nem használtuk, de több helyen írják, hogy mennie kéne azzal is.

Ami a hangkártyát illeti, nyilván cserélhetnék. Csak ha egyszer bevált, ami van (jó 10 éves, persze), akkor nem akarom lecserélni

Az Ubuntu-t viszont megfontolom erre a P3-ra, mert már amúgy is gondolkodtam, hogy ki kéne próbálni, Linux-szal mire tehető még alkalmassá ez az amúgy elég elavult hardver.
(#) deebo válasza Skori hozzászólására (») Jún 25, 2020 /
 
Van hozzá univerzális driver, még windows 7-el is megy, de csak 32 biten!
(#) Skori válasza deebo hozzászólására (») Jún 26, 2020 /
 
Köszönöm, ezt próbáltam régen, de valamiért akkor nem tudtam működésre bírni. A 4,17-es Dscaler-el viszont működik 64bites windows-on is.
(#) Udvari Zsombor válasza Tomi94 hozzászólására (») Jún 26, 2020 /
 
Én Windows XP rendszeren használok egy ugyanilyen típusú kártyát! Megkeressem és privátban átküldjem azt a driver készletet amiből nekem működik?
Nem tudom hogy te melyik programmal használnád, de nekem a DScaler vált be...
Jól látom, hogy a te kártyádat nem kell összekötni a hangkártyával? Az enyémet egy 4 pines kábellel kell összekötni a hangkártyával hogy legyen hang is...
(#) Doky586 válasza Tomi94 hozzászólására (») Jún 26, 2020 /
 
Nagy élmény lesz esténként VHS kazettákat nézni a családdal zúgó Retro PC-n...
Vásárolni is fogsz hozzá műsoros kazettákat?
(#) Tomi94 válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Jún 26, 2020 /
 
Akkor az az Expert változat lesz szerintem. Ha jól láttam a képeket, annak nincsenek Jack-ek a hátulján.

Ettől függetlenül, ha privátban küldesz egy Google Drive linket vagy hasonlót, egy próbát tehetek vele, hátha.

A programként első körben a sajátjára gondoltam, régen is azzal ment az XP-n. Nincsenek olyan nagyon komoly terveim vele, csak ki akarnám próbálni a videókat, meg a kártyát is, ha netán később felajánlom, ne annyit tudjak csak róla, hogy nem törött, de fogalmam sincs, működik-e
A hozzászólás módosítva: Jún 26, 2020
(#) Tomi94 válasza deebo hozzászólására (») Jún 26, 2020 /
 
Köszi, ezzel végre települt két eszköz (Audio és Video Capture Device). A gyári program viszont nem találja az eszközöket se a TV-hez, se a rádióhoz. Megpróbálkozom ezzel a DScaler-rel, hátha.

update: Nem tudja telepíteni, "Egy rendszerhez csatlakoztatott eszköz nem működik" hibaüzenettel kilép..
A hozzászólás módosítva: Jún 26, 2020
(#) Udvari Zsombor válasza Tomi94 hozzászólására (») Jún 27, 2020 /
 
Megpróbálom, bár nekem valóban az "Expert" variáns van, viszont több kártyához is jó a driver "CD".
(#) Tomi20 hozzászólása Júl 5, 2020 /
 
Sziasztok

Kérdésem lenne, ma vettem DDR3L (alacsony feszültségű) Sodimm RAM-okat, típusuk: Transcend TS512MSK64W6H. Leírásokban 1,35V-ot írnak, hisz L-es alacsony feszültségű modul, viszont az Aida64 1,5V-ot ír, Biosban meg nem állítható. Hibátlanul működnek, csak hosszútávon nem tudom lesz-e bajuk, vagy ez egyáltalán lehetséges-e, vagy csak hibásan írja ki az Aida? Másik lehetőség, hogy ezek mennek 1,5V-tal is, de elég nekik az 1,35V is? Elvileg az alaplap támogatja az alacsony feszültségű modulokat is. Memória cserekor áramtalanítottam a gépet, Bios elemet is kivettem, nulláról indult a gép. Válaszokat köszönöm.
(#) Alf65 válasza Tomi20 hozzászólására (») Júl 6, 2020 /
 
Nem kéne L-es ramot normál lapban használni, mert kinyírja. Igazából el sem kellene indulnia a gépnek.
Mi az alaplap típusa?
(#) Tomi20 válasza Alf65 hozzászólására (») Júl 6, 2020 /
 
Köszönöm, ez volt olcsón... Csatoltam a leírását, itt nem említ sokat a RAM-ról, pl max 1333MHz-es Ramot ír, ezek mennek szépen 1600-on, az lehet szerintem, hogy 1,35V-on mennek, csak az Aida64 hibásan írja ki. Milyen más programmal tudnám ezt megnézni?
(#) deebo válasza Tomi20 hozzászólására (») Júl 6, 2020 /
 
Ha működik, nem tökmindegy amúgy? Segíthetne még az alaplap típusa, meg az az infó, hogy hol is nézed a feszültséget az AIDA-ban.
(#) Tomi20 válasza deebo hozzászólására (») Júl 6, 2020 /
 
Az előző hozzászólásomban a csatolt file az alaplap leírása, fájlnév a típus. DSM Computer 96M5985o-2. Nem tudom, hogy el sem kellene indulnia, ha nem kompatibilis vele, vagy idővel lesz emiatt gond.

Aida.PNG
    
(#) antiktelefon válasza Tomi20 hozzászólására (») Júl 6, 2020 /
 
HWinfo64 mond neked pontos szenzor adatot, de régeben az l-es modulok kompatibilisek voltak magasabb feszültséggel.
(#) deebo válasza Tomi20 hozzászólására (») Júl 6, 2020 /
 
Ez biztos nem téved, mert a RAM-ból kiolvasott infókat írja. Ez nem DDR3L ram, tudtommal 1600-as nincs is belőle.
(#) Gabó válasza deebo hozzászólására (») Júl 6, 2020 /
 
Akkor az összes gugli találat típus alapján biztos hibás....
Ill biztos ez is fake...
Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Júl 6, 2020
(#) antiktelefon válasza deebo hozzászólására (») Júl 6, 2020 /
 
kiInkább egy kép kénw a RAMról, de ezek samu chipesek szoktak lenni, azok meg járnak 1.5V-ról is. Aida hazudott már nem egyszer, spd datat érdekesen jeleníti meg...
De ha a pontos tény kell ki kell olvasni az eepromot, és az tartalmazza a min és max tápfeszt.
Most nincs előttem gép, de rweverithing talán kiolvassa azt is.
Elírtam, 0x06 a DDR3-nál.
A hozzászólás módosítva: Júl 6, 2020
Következő: »»   890 / 1119
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem