Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   943 / 1119
(#) veroka válasza Laci66 hozzászólására (») Szept 28, 2021 /
 
Ha be van kapcsolva, a rendszer visszaállítási pontok rengeteg helyet zabálnak fel. A régieket nyugodtan törölheted.
Temp könyvtár törlése is sokat segít. Bár maguk a fileok csak í-2 kiloByteosak, de minden egyes bejegyzés elfoglal egy teljes blokkot, ezért sokkal több hely fogy el a lemezről mint indokolt lenne. Nézd meg, mi a temp fileok helye (nem emlékszem win7 hova pakolja, a többiek biztos tudják fejből - valami felhasználónév/microsoft/windows/temp vagy hasonló könyvtárat kell keresni) és töröld a tartalmat. Ha valamelyik file használatban van, egyszerűen kihagyást válaszolj. Mintha rémlene egy temp könyvtár a Windows mappában is, de lehet hogy arra rosszul emlékszem.
(#) Doky586 válasza Laci66 hozzászólására (») Szept 28, 2021 /
 
A filekezelő(k) nem alkalmas erre. Azzal csak a szabad és teljes lemezterület méretét tudod meg pontosan. Ha az elfoglalt lemezterületre vagy kíváncsi (mi mennyit foglal) akkor használd a TreeSize free progit.
(#) Doky586 válasza antikzsolt hozzászólására (») Szept 28, 2021 / 1
 
A win7sp0 támogatása 8 éve megszűnt..!!!
NE használd. Tele van hibákkal és lukakkal, rosszabb mint az XP..
Használj win7sp1 telepítőlemezt! (Link)
A hozzászólás módosítva: Szept 28, 2021
(#) Udvari Zsombor válasza Doky586 hozzászólására (») Szept 28, 2021 /
 
Vagy ha bírja a gép, akkor Windows 8.1 mivel még az is jobb lehet (nekem is az van).
(#) Doky586 válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Szept 28, 2021 /
 
Vagy ha bírja a gép, akkor Windows 10 ...
(#) img válasza Doky586 hozzászólására (») Szept 28, 2021 /
 
Vagy ha bírja a gép, akkor Windows 11 ...
(#) villanyipi válasza img hozzászólására (») Szept 28, 2021 / 1
 
Vagy ha bírod cérnával írj egy új operációs rendszert..
(#) antikzsolt hozzászólása Szept 28, 2021 /
 
A win8 még csak csak de elég korlátoltan így kihagyom úgy is csak munkára használom nem
(#) antikzsolt válasza Doky586 hozzászólására (») Szept 28, 2021 /
 
Régi lemez és csak azt tudtam hogy win7 van rajt mást nem. Mivelhogy a telepítőm külhonban van így nem férek hozzá Persze az egy szem pendrivom is most makacsolta meg magát így arra sem tudok másikat létrehozni.
(#) Doky586 válasza antikzsolt hozzászólására (») Szept 28, 2021 /
 
Ha nincs pénzed egy DVD lemezre vagy (min 4GB-os) pendrivera akkor jobb ha feladod..
(#) antikzsolt válasza Doky586 hozzászólására (») Szept 28, 2021 /
 
Az lenne a legkisebb bajom. De hová a francba menjek vidékről délután 4 után végzek a munka utáni kipucolkodással. Jah és 2 gyerekkel vagyok egymagam azt nem könnyű ugrálni. Már rég megírtam volna a lemezt mint hogy 1 napig szórakozzak vele.
(#) pipi válasza antikzsolt hozzászólására (») Szept 28, 2021 /
 
(#) Epu2 válasza antikzsolt hozzászólására (») Szept 28, 2021 /
 
Egy frisseb, komplettebb Win7 telepítése wincsiről, majd törlöd. Frissítesz és ha jó takarítasz. Talán a 7-esnek is van takarítója.
(#) antikzsolt válasza Epu2 hozzászólására (») Szept 28, 2021 /
 
Lehet hogy találtam megoldást. Az öcsémnek talán van egy élő win64 rendszerre. Azt fogom leklónozni. De holnap átnézem a merevlemezek közt (8 darab) hátha van op. rendszerrel ellátott. Ha van máris nyert ügyem van. Már csak azt a programot kell megtalálni amivel csináltam a klonozát jó párszor.
(#) img válasza Epu2 hozzászólására (») Szept 28, 2021 /
 
Az összes Windowsban 'cleanmgr.exe' a takarító(nő).
(#) Doky586 válasza antikzsolt hozzászólására (») Szept 29, 2021 /
 
A klónozott gépen javaslom add ki a "sysprep" parancsot ha ugyanabban a hálózatban akarod használni őket. Nem kell megijedni, fel fog vetetni veled egy új (admin jogú) felhasználót, és végigkérdezi a szokásos install utáni dolgokat.
A lényeg hogy az "általánosítás" pipát bepipáld.

sysprep1.jpg
    
(#) Laci66 válasza veroka hozzászólására (») Szept 29, 2021 /
 
Szia!
Az OS Win7 pro. Rendszer visszaállítás, automatikus frissítés és a miniatűrők kikapcsolva hogy ne lassítsák a gépet. Temp-ből meg rengeteg van a gépen. Ha rosszat törlök döglik a gép....
(#) img válasza villanyipi hozzászólására (») Szept 29, 2021 /
 
Á, megúsztuk, mert a Microsoft megalkotta az oprendszer nélküli hibát. Humoros, hogy a nagyvilágban alig valaki tud a Win 11 létezéséről, de szerencsére jobb is így, mert hasonló bukásnak várható a korlátozásai miatt, mint a 8.1 volt.
(#) veroka válasza Laci66 hozzászólására (») Szept 29, 2021 /
 
Első körben a c:/windows és a c:/felhasználók/laci/appdata/local könyvtárakban lévő TEMP könyvtárak tartalmát töröld. Azután a temporary internet files is mehet. Ami file kell neki azt úgysem engedi törölni, szólni fog hogy a file használatban van. Ha kétséged van, előtte nézd meg, hogy mekkorák ezek a könyvtárak, lehet hogy valami más zabálta fel a helyet.
A template könyvtárakra még szükséged lehet, azok nem átmeneti fájlok hanem sablonok.
(#) img válasza Laci66 hozzászólására (») Szept 29, 2021 /
 
Kezd a cleanmgr.exe-vel: "Rendszerfájlok törlése", és a "Windows Update"-et pipáld be mert az 10-15 GB-ra is meghízhat, a többi elől vedd ki a pipát! Esetleg még a miniatűrök lehet több GB.
(#) Suba53 válasza img hozzászólására (») Szept 29, 2021 /
 
Én leszedtem a win11 telepítőt, hogy kipróbáljam, és némi tudással felvértezve vágjak neki az új világmegváltó korszaknak.

Van vagy 50 gép a környezetemben, egyik sem teljesíti a win11 telepítéséhez szükséges feltételeket. Úgy hogy a próba még várat magára.
Állítólag van egy mókolás, amivel ez valahogy megkerülhető, de még nem jutottam el odáig.
Zsír új gépet meg emiatt most nem vennék.
(#) img válasza Suba53 hozzászólására (») Szept 29, 2021 /
 
Igen, ha viszont olyan gépre teszed fel, ami nem teljesíti a követelményeit, akkor nem kapsz rá frissítéseket. Majd kíváncsi leszek, meddig bírja ki a MS, hogy ne engedélyezze az update-eket, mert ziher, hogy pár millióan rákalapálják majd a régi gépeikre és biztonsági frissítések hiányában jó eséllyel valamelyik zombi hálózat részei lesznek hamarosan (ha csak nem értenek hozzá nagyon).
A hozzászólás módosítva: Szept 29, 2021
(#) Udvari Zsombor válasza Laci66 hozzászólására (») Szept 29, 2021 /
 
A meghajtóra nyomsz jobb klikket (Sajátgépben) → "Tulajdonságok" opció → "Lemezkarbantartó" gobbal indítod a takarítót. Először átszámolja a szemetet, utána bepipálhatod ☑ a listában, hogy mit szeretnél törölni, "ideiglenes fájlok törlése" mindenképpen legyen kijelölve, de azzal se jársz rosszul, ha mindent bepipálsz. ‒ Inkább jobb, ha nem manuálisan törölgeted az ideiglenes fájlokat (Temp), a "Lemezkarbantartó" csak a használaton kívüli fájlokat törli, te pedig nem tudod ellenőrizni, hogy mire van éppen szüksége a rendszerednek és mire már nem.
(#) Suba53 válasza img hozzászólására (») Szept 29, 2021 /
 
Erre én is kíváncsi leszek. Főleg mert az egyik publikus alap indok az volt, hogy a felhasználók védelme még szuperebb legyen.
De meggyőződésem, hogy végül is azért lépték meg ezt, hiába hirdették korábban hogy a win10 lesz az utolsó isten bizony, mert már elterjedt az a win10 aktivátor, amivel boldog boldogtalan aktiválhatja a win10 telepítését megegyezően a win10 saját aktiválási metódusával, ingyen és bérmentve.
(#) Epu2 válasza img hozzászólására (») Szept 29, 2021 /
 
Biztos lesz egy frissítés, (más forrásból), ami kilövi a frissítés zárat. Ha nagyon kekec a 11, akkor megeshet, hogy nagyon kevesen térnek át.
(#) Doky586 válasza Epu2 hozzászólására (») Szept 29, 2021 /
 
Idézet:
„megeshet, hogy nagyon kevesen térnek át”
Igen, pont ez az MS célja.
(#) img válasza Epu2 hozzászólására (») Szept 29, 2021 /
 
(#) Skori válasza Doky586 hozzászólására (») Szept 29, 2021 / 1
 
Igazából kenjék a hajukra a win11-et. Ha azt a trendet fojtatja amit a win10-el elkezdtek, akkor kell a fenének. Még ingyen sem kellene. Kényszerűségből használom a win10-et pl. munkahelyi PC-n, de itthon eszem ágában sincs. Ha muszáj lesz váltanom, akkor előbb fogok linuxra vagy hackintosra váltani...
(#) villanyipi válasza Skori hozzászólására (») Szept 29, 2021 / 1
 
Általános eljárás hogy az ember besétál egy pc üzletbe, mert ő neki nagyon bejön egy két játék amit szeretne évekig játszani gond nélkül az adott gépén minimális költségen ugye?!
Emberünk nem azt fogja kérni hogy hogy hú én látom a jövőt nekem win 20as támogatottságú pc kell, hanem ha felajánlanak neki egy win10 kompatibilis erőművet amin 10 év múltán is tud játszani, megveszi örül neki és használja, nem kap hajba hogy jön a win 11 és az ő gépén nem fut el, mert ő játékért vette nem operációs rendszert futtatni és abban gyönyörködni, ezt az ms is be kell majd lássa, mert ezen irány amit most belőttek nem igazán felhasználó barát !
Legyen minimális követelmény persze, de ne egy windows miatt cseréljen már valaki le egy alig egy éves pc-t ami bőven tud mindent amire vásárolták !

És itt be is fejeztem eme kis off szösszenetem
A hozzászólás módosítva: Szept 29, 2021
(#) Gombszem válasza Laci66 hozzászólására (») Szept 29, 2021 /
 
Próbáld meg ezt a megoldást. Win10 alatt korrekten megy, egyéb rendszeren nem biztos, bár a Dism.exe fájl bennük van.

A megoldás a WinSxS mappa méret csökkentése, azaz elavultak törlése.
Létre kell hozni egy szövegfájlt .cmd kiterjesztéssel (vagy .txt és átnevezni), és belemásolni ezt, majd rendszergazdaként futtatni (a képen a futtatott eredmény):

@echo off
Dism.exe /online /Cleanup-Image /StartComponentCleanup
Dism.exe /online /Cleanup-Image /StartComponentCleanup /ResetBase
Dism.exe /online /Cleanup-Image /SPSuperseded
echo:
echo Press any key to exit.
pause >nul
exit /b
Következő: »»   943 / 1119
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem