Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép vezérlésű boxgép
Lapozás: OK   1 / 1
(#) avgustprimakov hozzászólása Jan 4, 2013 /
 
Sziasztok! Olyan kérdéssel fordulok hozzátok, hogy szeretnék egy box-gépet összerakni az unokaöcséimnek. Arra gondoltam, hogy a számítógépen egy program segítségével vezérelném a "robotkart". Próbálkozott már valaki hasonló ötlettel? Ha igen, akkor megtudná velem osztani ötleteit, eredményeit vagy hogy milyen irányban induljak el? (a mechanikai részét összetudom rakni mert gépész vagyok, csak az elektronikánk elég gyenge volt, ahhoz kéne pár ötlet) Válaszotokat előre is köszönöm!
(#) nyitraitomi válasza avgustprimakov hozzászólására (») Jan 4, 2013 /
 
Az a kérdés, hogy pontosan mit értesz az alatt, hogy gyenge volt az elektronika, valamint mihez használnád a boxgépben az elektronikát?
(#) Medve válasza avgustprimakov hozzászólására (») Jan 4, 2013 /
 
Szia! Ez a dolog engem is érdekelne. Milyen motorral mozgatnád? S tegyél már fel képet légy szíves a karról, hogy hogy képzeled, mert az én fantáziám szerint, igen drága lenne. (Amúgy hol végeztél, milyen szakon?)
A hozzászólás módosítva: Jan 4, 2013
(#) Bakman hozzászólása Jan 4, 2013 /
 
Kell rá egy "Start" gomb. Megnyomod, lejön a kar (tekercs behúz egy kioldó mechanikát), felütik a labdát aminek szára bizonyos ideig eltakar egy optikai csatolót (eközben megy a számlálás), a kar beakad. A kevesebb ideig történő eltakarás azt jelenti, hogy gyorsabban haladt el az érzékelő előtt a kar, tehát nagyobb erővel ütötték meg.

Igazábol ennyi. Ha egyszerű gépet akarsz, még mikrovezérlő sem kell hozzá. Viszont, mivel javítottam nem egy típusú boxgépet, azt kell mondjam, hogy a tartós mechanika megépítése az egyik legnagyobb feladat. Fényképet nem tudok mutatni, már más területen dolgozom.
(#) nyitraitomi hozzászólása Jan 7, 2013 /
 
Én ennek a boxgépnek a prototípus létrehozásának fejlesztésében vettem részt.
Optoérzékelők nézik a kar elhaladását, valamint rugó húzza fel a kart, és flipper behúzótekercs oldja fel a reteszt. A legnehezebb a fejlesztésben a retesz tartósságának a megoldása volt. Hol nem tudott időben beakadni, hol nem tudott kioldani, mert túl erősen feszítette a rugó a kart a retesznek. Egyébként az ütés pillanatában fényképet is tud készíteni a gép, ha a boxoló engedélyezi.
(#) avgustprimakov válasza nyitraitomi hozzászólására (») Jan 24, 2013 /
 
A gyenge elektronika alatt az értettem, hogy soros és párhuzamos kapcsolás ellenállását számoltuk. Az alap ötletünk az volt hogy építünk egy kart, amit levegővel és villany motorok segítségével működtetnénk, a kar végére egy box kesztyűt erősítenénk. Ezt a szerkezetet egy próbababára akartuk felerősíteni. Az elektronikai része: azt akartuk, hogy egy távoli számítógépről működtetjük a kart, interneten vagy hálózaton keresztül. pl. az egér mozgását utánozta volna, vagy egy gomb nyomással ütött volna. Csak sajnos nem kaptuk meg a támogatást rá, TDK-ban csináltuk volna.. Azért köszönöm a segítséged!
(#) avgustprimakov válasza Medve hozzászólására (») Jan 24, 2013 /
 
Az alap ötletünk az volt, hogy építünk egy kart amit levegővel és villany motorok segítségével működtetnénk, a kar végére egy box kesztyűt erősítenénk. Ezt a szerkezetet egy próbababára akartuk felszerelni. A működése valahogy úgy nézett volna ki: Egy távoli számítógép segítségével működtettük volna interneten vagy hálózaton keresztül. A kar az egér mozgását, vagy gomb nyomásra működött volna. De sajnos nem kaptuk meg a támogatást, mert TDK-ban szerettük volna csinálni. Így sajnos feladtuk. Pécsen végezek majd.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem