Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számlapok és előlapok készítése
Lapozás: OK   28 / 34
(#) rockersrac válasza CHZ hozzászólására (») Aug 17, 2016 /
 
Szép lett nagyon!
(#) CHZ válasza rockersrac hozzászólására (») Aug 17, 2016 /
 
Ekkora méretre könnyen rávasalhatod. Előtte trisós oldatban főzd ki, zsírtalanítását is megoldja.
Végén színtelen lakk mehet rá.
(#) trickentrack hozzászólása Aug 22, 2016 /
 
Üdv!

Építek egy erősítőt és gondolkodom azon, hogy hogyan tudnám megcsinálni az elő és hátlapját. Elvileg aluból lesz. Van valami ötletetek? Levilágítós cuccom az sajnos nincs, ha vasalok akkor pedig sosem jön le rendesen a papír és fehéres még sósavval sem nagyon, ha dörzsölöm akkor pedig lejön a festék.
Illetve mivel tudnám megtervezni? A front desingert leszedtem, de az nekem bonyolult! :/

Előre is köszönöm!
(#) elektroncso válasza trickentrack hozzászólására (») Aug 22, 2016 /
 
A papírt legkönnyebben a háztartási ecet hozza le (beáztatod és lemarja, de csak a papírt, de kicsit több idő kell rá, nincs meg két perc alatt), próbáld ki, nekem bevált!
(#) trickentrack válasza elektroncso hozzászólására (») Aug 22, 2016 /
 
Okés!
(#) rockersrac hozzászólása Aug 23, 2016 /
 
Sziasztok! Két kérdésem lenne: átskálázni hogy lehet egy műszert? Van néhány olyan müszerem, amit használnék, de pl tangens fi méréshez van skálázva(mérőműszehez volt tartalék műszer) meg más egyéb skálázású műszerem is van, amit használni szeretnék. Másik:hogy tudok műszernek skálát gyártani? Mert van olyan műszerem is, aminek nincs skála felfestve, csak a csupasz fehér előlap van! Előre is köszönöm a válaszokat!
(#) kaqkk válasza rockersrac hozzászólására (») Aug 23, 2016 /
 
A skála lemez levehető minden műszernél. az eredeti skálát lefested fehér festékkel majd az új skálát egyszerűen rávasalod mint a nyáknál . Az új skála legegyszerűbben frontdesignerrel tervezhető meg .
(#) ronin75 válasza kaqkk hozzászólására (») Aug 23, 2016 /
 
A fehér festék nem fog megégni a vasalás közben?
(#) kaqkk válasza ronin75 hozzászólására (») Aug 23, 2016 /
 
Ha jó festéket választasz akkor nem ég meg
(#) _BiG_ válasza kaqkk hozzászólására (») Aug 23, 2016 /
 
A vasalgatás előtt érdemes meggyőződni róla, hogy a régi lap nem műanyag-e
(#) granpa válasza rockersrac hozzászólására (») Aug 23, 2016 /
 
Gondolom, nem sorozatgyártás: akkor sablon, (papírból) körző, vonalzó, mérőeszköz, és kézzel szépen megrajzolod (a sablon alapján, tussal, akármivel). Egyedi design!
(#) pbalazs válasza rockersrac hozzászólására (») Aug 23, 2016 / 1
 
Én úgy csináltam legutóbb, hogy fehér öntapadós fóliát ragasztottam az eredeti lemezre (skálára), arra pegid átlátszó fóliát tettem az új skálával. A skála Front designerrel készült.
(#) rockersrac válasza pbalazs hozzászólására (») Aug 23, 2016 /
 
Ez jó! Köszi!
(#) MATA hozzászólása Aug 27, 2016 /
 
Üdv mesterek!
Az ilyen terveket milyen programmal készítitek ha nem titok? Köszönöm! http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_post_1852191.html#1852191
(#) kameleon2 válasza MATA hozzászólására (») Aug 27, 2016 /
 
A legegyszerűbb OpenOffice, vagy Inkscape. Mindkettő ingyenes, vektoros alapú, képes 0.01mm pontosságig dolgozni és képes kezelni a pixeles képeket is képboxban. Az OpenOffice úgyis fent van a gépemen azon a leggyorsabb. Ha precíz munka kell, akkor Inkscape - aztán akár nyomdába is mehet. Az Inkscape kicsit jobban kezeli a layereket is.

elolap.jpg
    
(#) MATA hozzászólása Aug 27, 2016 /
 
Köszönöm a gyors választ és azokat a panelműszereket meg a kapcsolókat azokat hogy lehet beimportálni képként a kapcsolók azok olyan rajz formájúak.
(#) kameleon2 válasza MATA hozzászólására (») Aug 27, 2016 / 1
 
Lefotózod, aztán ALT+B+K+F . kiválasztod a képet és behívja. Jobboldali egérklikk pozíció és méret, majd megadod a pontos, valós méretét. Ha kell előtte egy kis kozmetikázás, akkor javaslom az Xnview használatát. Olyan mint az ACDSEE, csak ingyenes. Nagyon hatékony program. Még szebb pixeles retusáláshoz Gimpet használok. Sokszor lekörözi a Photoshopot és ingyenes szintén. Igaz ezeket a szoftvereket kicsit szokni kell. Azonban sokkal hatékonyabbak, mint némelyik fizetős társuk: MS Visio. Photoshop, Illustrator, Pagemaker, QuarkXpress stb.. Nem akarom lebecsülni ezeket a szoftvereket, de az árukhoz képest mindegyik egy talicska, gőzölgő humusz... Egy mérnök barátom kérdezte egyszer, amikor elküldtem neki egy előlaptervet, hogy mivel készítem? Amikor meghallotta, hogy OpenOffice- leesett az álla, mert ők több százezres szoftverekkel sem tudtak olyan szép előlapokat készíteni - amik pedig célprogramok voltak. Ha 3D-ben meg is akarom nézni a végeredményt, akkor Google sketchup. OpenOffice-ből kiexportálom a végeredményt pixeles képként például jpg. Sketchupban megrajzolom a készülék 3D vázát és az előlapot. Majd ráfeszítem a jpg képet az előlapra és kész.
(#) MATA válasza kameleon2 hozzászólására (») Aug 27, 2016 /
 
Oké köszönöm a felvilágosítást megpróbálom majd ezeket!
(#) kameleon2 válasza MATA hozzászólására (») Aug 27, 2016 /
 
Szívesen. Általában nem pilótavizsgás egyik sem - de tanulni kell a neveket és fogalmakat. Viszont magyarul van
(#) teszti hozzászólása Okt 14, 2016 /
 
Sziasztok!

Öntapadós, nyomtatható, átlátszó fóliát keresek. Ti milyet használtok?
(#) Bakman válasza teszti hozzászólására (») Okt 14, 2016 /
 
Apli 01225. Kicsit matt (áttetsző), de hasonló kategóriában van víztiszta is.
(#) Kovidivi hozzászólása Okt 29, 2016 /
 
Sziasztok!
Mit szóltok a labortápom előlapjához? A bal alsó sarokban két banánhüvelyről lehet levenni a feszültséget, köztük visszajelző piros/zöld duo LED. A nagyobb négyzet lenne a főkapcsoló, az alatta levő kicsike pedig a kimenetet kapcsolja. Sima nyomógomb, és egy SRD-05VDC 10A-es relé kapcsol.
A főkapcsoló helye kérdéses, de szeretném, ha az előlapon foglalna helyet, mert az egész táp vastagsága 4-6 cm max, így oldala úgymond nincs. A tápot pedig sima DC csatlakozón kapná meg, mondjuk egy laptop tápról, így a dobozában nem kell helyet találni a 100W-os trafónak sem. Ha mégis rendes trafóval és nagyobb dobozzal lenne megépítve, akkor az előlapi kapcsolót át lehet helyezni a doboz oldalára a biztosítékkal együtt, természetesen a primer oldalra. Ebben az esetben, ha nem lesz kivágva a nyák, és/vagy lesz rendes előlap, nem is lenne csúnya.

elolap.jpg
    
(#) Bakman válasza Kovidivi hozzászólására (») Okt 29, 2016 /
 
Szerintem így praktikusabb.

elolap2.jpg
    
(#) Kovidivi válasza Bakman hozzászólására (») Okt 29, 2016 /
 
Ezt hoztam ki belőle.

elolap_2.jpg
    
(#) Bakman válasza Kovidivi hozzászólására (») Okt 29, 2016 /
 
Jónak tűnik.
(#) Kovidivi válasza Bakman hozzászólására (») Okt 29, 2016 /
 
Köszi, még próbálkozok azért.
(#) Alkotó válasza Kovidivi hozzászólására (») Okt 30, 2016 /
 
Nem tudom milyen a táp, és valóban járható út-e a laptop tápegységgel való táplálás, de érdemes egy előzetes próbát végezni. A nullára való leszabályozáshoz általában kell valamilyen segédfeszültség, ami negatívabb a tápegység GND-jétől, és ezt egy DC bemenetből nehéz előállítani.
A potméter értékre való skálázása általában nem jó, mert hamis. Ezt hagyd ki. Helyette vastagodó ívet használj, ami arra utal merre fog nőni az érték.
Úgy vélem, az a nagy hasáb a bal felső sarokban valamilyen kijelző, ami mutatni fogja a vélhetően pontos értékeket.
(#) Kovidivi válasza Alkotó hozzászólására (») Okt 30, 2016 /
 
Szia.
A táp már működik, ez már a második verzió lesz, a kapcsolási rajz is kozmetikázáson esett keresztül, ehhez pedig új előlap is készülhet. A potméter skálázása szoftverből fog megtörténni, megkérem a felhasználót, hogy tekerje 0V-ra, aztán 36V-ra, és ha jó a poti linearitása, akkor a skálázás is stimmelni fog. Ha nem, akkor sincs gond, ez csak terv. A kijelző úgyis mutatja a pontos értéket. Köszi.
(#) BI-AMP hozzászólása Dec 31, 2016 /
 
Sziasztok!
Tudtok valami jó és könnyen használható programot ajánlani a képen látható skála megtervezésére?
(#) kaqkk válasza BI-AMP hozzászólására (») Dec 31, 2016 /
 
front designer
Következő: »»   28 / 34
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem