Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számológép kijelző csatlakozó konfiguráció
Lapozás: OK   1 / 1
(#) Petike05 hozzászólása Márc 22, 2023 /
 
Sziasztok! Az az ötletem támadt, hogy egy számológépbe (tudományosba) beleszerkesztek valami mikrovezérlő féleséget (esp32 akár), és azt csatlakoztatom valamilyen megfelelő LCD driveren keresztül a számológép saját LCD kijelzőjéhez. Így az esp-t telefonhoz csatlakoztatva bármilyen számot, szöveget, grafikát meg tudnék jeleníteni a számológépen. Persze egy probléma van csak, hogy egyetlen számológép kijelzőjéhez sem találtam semmi féle leírást, kimenetet, hiszen ezeket a gyártóknak nem érdeke közölni a vásárlókkal. A kérdés a következő: Ismer-e valaki egy kapható számológépet, amelynek a kijelzője a 192*63-as felbontású (ezt találtam a casio gépek felbontásának) és van hozzá valami csatlakozási segédlet. Persze a másik dolog amire gondoltam, hogy olyan gépet találni amin van teljes ABC billentyűzet és akkor a gombok nyomogatásával is lehetne írni a kijelzőre, persze így hiányozna a grafika, de ezzel is megelégednék. Azt tudom, hogy vannak LCD kijelzős gépek is, ahol valaki már készített raspberry pi modult bele, de én ragaszkodnék a szokásos LCD gépekhez.

Ha erre lehet jó választ adni, akkor előre is köszönöm nektek!
(#) szikorapéter válasza Petike05 hozzászólására (») Márc 22, 2023 /
 
Szerintem jobban jársz ha veszel egy direkt programozható "okos" számológépet, azokba minden is belefér így felesleges a mobil vagy wifi kapcsolat.
(#) AoC válasza Petike05 hozzászólására (») Márc 22, 2023 /
 
Néhány PIC18 típus közvetlenül meg tudja hajtani az LCD kijelző szegmenseit. Egy ilyen kis készülékhez pont elég a tudása.
(#) robis01 válasza Petike05 hozzászólására (») Márc 22, 2023 /
 
Szedd szét, lehet hogy központi chip-be van integrálva a meghajtó ic is, így nem is lehet külön vezérelni az lcd-t.
(#) kaqkk válasza Petike05 hozzászólására (») Márc 22, 2023 /
 
Mi a cél ? Lehet hogy fáradt vagyok de nem értem a dolog lényegét . Miért kell grafikát szöveget megjeleníteni telóról a számológépen ?
(#) robis01 válasza kaqkk hozzászólására (») Márc 22, 2023 /
 
Nem biztos, de lehet hogy a cél az iskola segítség.
Régen volt már amikor a padban ültem, de bizony örültem volna ha lett volna egy olyan feltűnés mentes számológépem, ami képes a nagy mindentudó internettel kommunikálni. Főleg kémia dolgozat írásakor
(#) Petike05 hozzászólása Márc 23, 2023 /
 
Valahogy az a cél, de igazából nem nagyon használnám suliban meg semmi, szimplán egy kihívás lenne számomra
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem