Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Szárító visszaállítása
Lapozás: OK   1 / 1
(#) szgabor hozzászólása Dec 5, 2007 /
 
Sziasztok!

A következő a problémám: Mutter munkahelyén a szárító (Miele PT 7136 plus) beállításait próbáltam testreszabni. Kipróbáltam egy menüpontot, ami tele volt rövidítésekkel, annyi volt világos, hogy vmi egyszerűsített üzemmód. Valóban, most már csak négy szárítási program közül lehet választani, menü sehol. Leírás elő, nem hiszek a szememnek: sikerült mosószalon-üzemmódba kapcsolni, a menü deaktiválva, visszaállítás = márkaszervíz (A qrva anyjukat, hogy egy árva figyelmeztetést nem voltak képesek odabiggyeszteni )

Szóval vissza kéne valahogy állítani, márkaszervíz nélkül. Van rajta egy infraportnak kinéző valami (pici ablak PC felirattal), gondolom, hogy valahol errefelé lehet a megoldás... Van valakinek ötlete?

Lehetőségeim: éjszakánként teljesen zavartalanul tudok lent működni. A PC-t le tudom vinni, van hozzá infra meg TTL/RS232 átalakító. Van ezen kívül egy infrás PalmOS alapú PDA-m. Ha kell, akár szét is tudom szedni a kicsikét.
(#) fongab válasza szgabor hozzászólására (») Dec 5, 2007 /
 
szia
Mindegyik szerkezet leírásába oda van írva: Figyelmesen olvassa el bekapcsolás előtt.
Ha le is viszed, a számítógépet, van olyan programod, amivel kommunikálsz a szárítóval?
A mosó szalon üzemmód, valószínű azért van úgy csinálva, hogy a szalonba belátogatók, ne tudják elnyomogatni.
Nem ismerem a szerkezetet. Amit csinálnék: szétszedni reszet gombot, tüskét, pontot, stb. keresnék.
Vagy elemet. Azokat ki, várni egy percet, és vissza.
Két esélyes, a dolog. Vagy rögtön szalon üzem módba indul. Ekkor marad a szerviz.
Ha nem, nyert ügyed van. És lehet újra nyomogatni.
(#) szgabor válasza fongab hozzászólására (») Dec 5, 2007 /
 
Egy ilyen fajsúlyú dolognál azért oda illett volna rakni egy "innen nincs visszaút, biztos ezt akarod?" dialógust. Mellesleg a leírásban sem volt valami feltűnő a figyelmeztetés.

Természetes, hogy kell hozzá vmi szervízprogi. Vagy leírás, hogy milyen byte-okat kell neki küldeni. Hátha jár erre egy beavatott...

Az elem kivételére gondoltam én is, de ezt azért megtartanám utolsó lehetőségnek. 2500€-s cuccot nem olyan élvezetes stikában buherálni.
(#) proli007 válasza szgabor hozzászólására (») Dec 5, 2007 /
 
Idézet:
„2500€-s cuccot nem olyan élvezetes stikában buherálni.”


Pedig sajnos valami ilyesmi történt!
(Most mindjárt jön, hogy ha segíteni nem tudok, menjek a p...-ba. De kérlek, ne rám legyél dühös!)

üdv! proli007
(#) huba válasza szgabor hozzászólására (») Dec 5, 2007 /
 
A könyv nem ír valami általános reset-ről? Vagy bekapcsoláskor egy gombot vagy gombkombinációt nyomva kell tartani. A mosószalonban is lehetőség kell legyen utólagos állításra. Probálkozz ennél rosszabb nemnagyon lehet. KB ahogy a tv-ket is vissza lehet hozni hotel mod-ból. Meik hoteles viszi szervizbe a tv-t? , mert a kábelszolgáltató változtatott 1-2 csatornát?
bár a mai világban semmit se lehet biztosra tudni
(#) szgabor válasza proli007 hozzászólására (») Dec 5, 2007 /
 
Bocs, de ezzel nem értek egyet. Üzemszerűen kezeltem, és semmilyen okom nem volt feltételezni, hogy ez a menüpont "veszélyes". Egy ilyen készüléknek eleve bolondbiztosnak kéne lennie.

Egyébként meg Mutter kért meg rá, hogy vegyem lejjebb a szárítás mértékét, és közben véletlenül találtam rá erre a menüre.
(#) szgabor válasza huba hozzászólására (») Dec 6, 2007 /
 
"A könyv nem ír valami általános reset-ről? Vagy bekapcsoláskor egy gombot vagy gombkombinációt nyomva kell tartani."

Sajnos nem. A billentyűkombinációkat legközelebb megpróbálom, bár nem fűzök hozzá túl sok reményt.

"A mosószalonban is lehetőség kell legyen utólagos állításra."

Lehetőség így is van: ki kell hívni a szervízt
Sajnos egy üzemi használatra tervezett gépnél ez nem hangzik olyan abszurdnak.
(#) proli007 válasza szgabor hozzászólására (») Dec 6, 2007 /
 
Lehet igazad van, az is megeshetett, hogy a "szerviz" beállításainál nem tiltották le azt a részt, amihez a felhasználó már nem nyúlhatott volna hozzá.

Több gépnél találkoztam már olyan belépéssel, amikor egy bizonyos gomb (vagy gombok) nyomvatartása mellett kellett a gépet bekapcsolni, és akkor elérhető volt a szerviz rész, mint Huba írta. Ilyenkor, általában először valamilyen teszt fut le, ha ezt látod, már jó irányban vagy. Ja, és olyan is van, hogy egyes gombok huzamosabb nyomvatartása mellett lépett át más menükbe.
(NEM SZÁRÍTÓK VOLTAK)

De ebben az esetben sem biztos, hogy a szerviz beállítások olyan "beszédes" menüvel rendelkeznek, amelyek egyszerűen átlálthatók, vagy értelmezhetők lennének, gépkönyv nélkül. Sokszor azonos program csücsül több típusú gépben is és csak a szervizmenü beállításaiból tudja, hogy mit kell neki tenni és mivel. Ezt is érdemes ellenőrizni, ha lehet.

Szóval késő bánat tudom, de az ember egy procis készüléknél ki van szolgáltatva. Van úgy, hogy a menü beállítások miatt, egyes menük nem is jelennek meg, ha nem módosítod, akkor nem is tudsz róla, hogy létezik.

Minden esetre sok szerencsét, mert ha tudásod nincs, szükséged lesz rá! A szép az lesz, ha a szerviz sem tudja visszaállítani. (Láttam már ilyent!)

üdv! proli007
(#) szgabor válasza proli007 hozzászólására (») Dec 6, 2007 /
 
Azon mélázok éppen, hogy az infraport egyetlen 3mm-es ablakocska, és vmi azt súgja, hogy csak vevődióda van mögötte. Legalábbis én még nem láttam olyan adó/vevő modult, aminek ekkora ablak elég lenne. Ha ez így van, akkor van egy haditervem... Szerintetek?
(#) hezso válasza szgabor hozzászólására (») Dec 6, 2007 /
 
tójad csak neki infrán az infót randomba, mondjuk 8 bitenként stopbittel, hátha még meg is érti, aztán majd már a mosószalon üzem sem fog menni

szerinted mi mindent lehet azon a porton keresztül beállítani? mondjuk ha igen elvetemült vagyok, lehet még fimware-t frissíteni is jó... namost ha abból indulok ki hogy legutóbb sem igen kérdezett, mielőtt átállt a jelenlegi állapotába... szedd inkább ki az elemet, hamarabb bejön, ha 2000akárhány euro, ha nem.
(#) szgabor válasza hezso hozzászólására (») Dec 6, 2007 /
 
Ugyan már, nem így játsszák ezt mifelénk. Van egy NoviiRemote nevű progi a telómon, amivel távszabályzóként lehet használni (hatótáv=30cm ), és az eredeti távszabályzótól tanulja meg a jeleket. Ha egy szervízes beleereszti a megfelelő kódot, akkor máris nyert ügyem van.
Ha meg a jel más jellegű, és a progi nem fogadja el, akkor megy egy fotocella a mikrofonbemenetre, és hangként felveszem. Ilyet már csináltam, egyedül a visszaalakítást kell megoldani.
(#) Szetya válasza szgabor hozzászólására (») Dec 7, 2007 /
 
nos nem ismerem a készüléket... de ennyit találtam:
"4 programválasztó gomb kedvencként elmentett programok kiválasztásához" itt
Amúgy szerintem érdemes lenne megkérdezned telefonon, hátha tudnak segítséget nyújtani.
Szerintem nem fognak elküldeni a francba, hiszen ezért vannak, hogy segítsenek. Amúgy biztosan nem lehet nagy gond mivel elég egyszerű volt ezt az opciót bekapcsolnod (gondolom vissza sem bonyolult)
(#) szgabor válasza Szetya hozzászólására (») Dec 8, 2007 /
 
Nos, a gombokat kipróbáltam, nyomtam 10 másodpercig és bekapcsoláskor is, mind nyitott, mind csukott ajtó mellett. Várakozásaimnak megfelelően semmi hatás. Arra viszont jó volt, hogy észrevettem: bekapcsoláskor az optikai port (most már biztos, hogy az, a leírásban is említik) piros fénnyel felvillan. Olvastam korábban, hogy sima LED-del is lehet fényt érzékelni, és így kis sebességű, de olcsó kétirányú portokat lehet készíteni, gondolom, itt is erről van szó. Ez akkor valszeg kilőve.

Szetya: köszi a linket, az a helyzet, hogy most már nem lehet semmit módosítani, annyit viszont megtudtam, hogy van rajta RS232 is, bár egyelőre nem láttam semmi csatlakozót, vagy olyan fedlapot, ami alatt ilyesmit sejtenék. A szervízt már kétszer felhívtam, de nem volt bent szerelő, majd hétfőn újra megpróbálom.
(#) proli007 válasza szgabor hozzászólására (») Dec 9, 2007 /
 
Idézet:
„Olvastam korábban, hogy sima LED-del is lehet fényt érzékelni, és így kis sebességű, de olcsó kétirányú portokat lehet készíteni, gondolom, itt is erről van szó. Ez akkor valszeg kilőve.”


Ezt kizártnak tartom. Ki a fene vacakolna manapság ilyen dologgal, mikor kis IR-eket lehet kapni "fillérekért". (Próbáltad már Led-et fotónak? Na ha kudarc élményre van szükséged, tedd meg.)

Szerintem akkor ez egy sima Led, és jelez valamilyen üzemállapotot, vagy hibát. (esetleg pont az RS kommunikációt.) Az RS nem biztos, hogy valamilyen szabványos csatival van szerelve, "szokáos" bármi, még egy tüskesor is a nyákon.

üdv! proli007
(#) szgabor válasza proli007 hozzászólására (») Dec 9, 2007 /
 
Na, most szétszedtem a kicsikét. Akku, reset gomb sehol, az RS232 viszont megvan, egyetemben egy sematikus kapcsolási rajzzal. Most már az is 100%, hogy a LED kommunikációs célokat szolgál: klikk ide.

Úgy néz ki, hogy mindenképp szükség lesz egy beavatottra, vagy egy kiszivárgott szoftverre.
(#) spetihun hozzászólása Dec 9, 2007 /
 
(#) szgabor válasza spetihun hozzászólására (») Dec 9, 2007 /
 
Ez a sima leírás, ugyanez van meg hozzá németül. Azért köszi.
(#) szgabor hozzászólása Máj 30, 2008 /
 
Még mindig nincs közöttünk egy beavatott, aki megsúgná a titkot?

Lehet privát üzenetet is küldeni, ha valaki attól tartana, hogy avatatlan kezekbe kerül az infó. Ha az én megbízhatóságomra vetődne a kétség árnyéka, akkor mondjátok meg őszintén, mert tudok néhány közvetett, de elég meggyőző bizonyítékkal szolgálni.
(#) szgabor hozzászólása Jún 19, 2008 / 4
 
Elárulták a nagy titkot, sikerült helyreállítani. Ilyennel sem találkoztam még, van egy titkos rituálé, erről már hónapokkal korábban tudtam, de az újabb gépeken csak akkor működik, ha az egyik érzékelőelemet megszakítják. Külön vicc, hogy ennek a csatlakozója más érzékelőkkel közösködik, ha lehúzzák, akkor a gép nem észleli a rituálé egyik mozzanatát. Ezért szigszalaggal kellett letakarni a megfelelő érintkezőt
(#) Inhouse válasza szgabor hozzászólására (») Jún 20, 2008 /
 
Ha már végigszenvedtük veled a ballépésed, esetleg mások okulására leírnád a megoldást? Tudod, ahogy te is elvártad itt másoktól...

Üdv
Inhouse
(#) szgabor hozzászólása Jún 23, 2008 /
 
Teljesen igazad van, szívesen leírnám, de ez az illető megbízott bennem, elárult egy keményen (és egyelőre sikeresen) őrzött cégtitkot, gyakorlatilag az állásával játszott, ezek után szerintem egy kicsit pofátlanság lenne szétkürtölni. Különösen úgy, hogy erősen kétséges, hogy valaha is bárkinek a hasznára lesz, mivel mosószalon üzemmód csak az ipari szintű gépeken van.

Persze ha valakinek tényleg szüksége van rá, akkor szívesen segítek.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem