Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Találkozó
 
Témaindító: Norberto, idő: Nov 22, 2005
Lapozás: OK   2 / 199
(#) zenetom válasza zolee1209 hozzászólására (») Máj 21, 2008 1 /
 
ehez nagy szervezés kell... a modik is beszállnak?
(#) Topi válasza zolee1209 hozzászólására (») Máj 21, 2008 /
 
Idézet:
„Azt tudom, hogy tízezres nagyságrendet öltött magára a fórum”

Igen, már 21 ezres nagyságrendre rúg a dolog.

Elmondom eddig miért fulladt kudarcba. Volt egy két nagyon jó elképzelés, hogy mi lenne a tényleges megvalósítás. És tekintettel arra, hogy azért mostmár sok mindenki itt dolgozik jópár éve együtt, szeretné látni a másikat a való életben, mindig akkora számok jöttek ki, hogy átcsúszott az egyénileg szervezhetetlen kategóriába.

Mondok egy két számot. Most 21 ezer felhasználó van. Abból aktív tag 3-4 ezer körül van. Abból aki tényleg eljönne ha közel lenne egy 2-300 ember. Ezek minimum számok.
Na most 300 embernek helyszínt és minden mást biztosítani nem kis feladat.

Viszont véleményem szerint az, hogy "részletekbe" kéne megszervezni (by Zenetom), egyszerűen zseniális.
Egyből ugye könnyebb a dolog több részről is.
Sok kisebb könnyebben kézben tartható. Sok kisebbnél kisebb a távolságból eredő probléma. Sok kicsinél biztos vagyok benne hogy a megvalósítás sem költséges. Pl. Egy 30 emberre helyet találni árban nem tizede mint 300 embernek. Sokkal, sokkal több a 300 emberre a helyszín.

Az ország, (vagy akár határon túl is) több ponton megrendezett ottani XY által kézbentartott "buli" nagyon jó lenne.

Nem merek moderátor kollégáim nevében nyilatkozni, de gyanítom hogy Ők is legalább akkora lelkesedéssel vetnék be magukat a dologba, leszűrve az eddigi munka iránt tanúsított lelkesedésből!
(#) zolee1209 válasza Topi hozzászólására (») Máj 21, 2008 /
 
Köszönöm a válaszod! Minden segítséget, ötletet szeretnék igénybe venni. Azt, hogy egy ilyen nagyszabású akciót megszervezni nilyen költség, a tapasztaltabbak biztosan jobban tudják mint én. Ezért szeretném, ha segítenétek. Gondolom az egyértelmű, hogy nem egy valaki fizet mindent, hanem segítünk egymásnak abban, hogy mindenkinek egy maradandó emléket biztosítsunk. Azt hogy "részletekben" megszervezni, mint például megyénként? Nem lenne rossz. De akkor majdnem egy turnét is szervezhetnénk (ez baromi nagy hülyeség, tudom, de mivan akkor, ha szeretne mindenki a másikhoz eljutni?).
(#) Topi válasza zolee1209 hozzászólására (») Máj 21, 2008 /
 
Nem kell turné, kell két nap. Két napos esemény, mindenhol ugyan akkor így első nap itt van másodikon amott.

Én vállalok minden tájékoztatást, azt garantálhatom hogy abban nem lesz hiba, hogy mindenkihez eljusson hozzá mi van legközelebb, azt ki szervezi és további fontos infó.

Én nem egy bulit, találkozót, összejövetelt, tábort stb szerveztem már, sok mindenben biztos vagyok benne hogy tudok az illetőnek segíteni.
(#) zolee1209 válasza Topi hozzászólására (») Máj 21, 2008 /
 
Ha a szervezés olyan biztosságot takar maga mögött, amire azt mondhatjuk, hogy igen, ezt így meg tudjuk valósítani, akkor nagyon köszönök minden segítséget akár szervezésben, akár lebonyolításban!
(#) JZoli válasza zolee1209 hozzászólására (») Máj 21, 2008 /
 
Mi lenne ha valami céges "kultúrcsarnokot" keresnénk, valószínű, hogy van olyan aki nagyobb cégnél dolgozik és lehetne ott valamilyen "nem drága occó" helyet szerezni. Ez csak egy ötlet volt, sose lehet tudni milyen lehetőségek vannak. A "saját termékbemutató" nem rossz ötlet, de 100-200 KM-ről azért elég nehézkes elvinni egy-egy termetesebb készüléket.De bpersze ez nem jelenti azt, hogy nem támogatom ezt a részét az ötletnek.Szerintem mindenképpen időpont kellene, mivel csak utána lehet a helyről gondoskodni, vagy fix hely és amikor szabad akkorkell tartani a találkozót!
(#) Topi válasza JZoli hozzászólására (») Máj 21, 2008 /
 
Idézet:
„de 100-200 KM-ről azért elég nehézkes elvinni egy-egy termetesebb készüléket”


Erre is megoldás a több helyen egyidőben variáció.

A hely és az időpont jelen állásban kisebb probléma mint az, hogy: "nah és akkor miről is szóljon a dolog?"
(#) zolee1209 válasza Topi hozzászólására (») Máj 21, 2008 /
 
Hát szerintem az idő hely és program egyszerre fontos tényező. Az idő kicsit abszurd lesz, de így érthető: pl.: télen csinálunk egy szabadtéri variációt és mellette ice-teát iszunk; Nyáron a kánikulában beszabadulunk egy csarnokba és bömböltetjük a 10kW-ny A osztályú végfokokat. Szóval valami olyasmit kellene, ami az évszakhoz illik, és a leendő időpontra jó lenne tudni az időjárást. De biztosítani is kellene magunkat, hogy ha véletlen az idő rosszra fordul, akkor csak emiatt ne fulladjon kudarcba az egész!
(#) gg630504 hozzászólása Máj 21, 2008 /
 
A rádióamatőrök már több évtizede tartanak találkozókat.
Rádióstalálkozók
Találkozók, börzék, táborok, tanfolyamok
Sok érdekeset lehet látni.
A BURABU-n például van ( rádiós ) konstrukciós verseny. Gondolom nem tilos HE-konstrukcióst is szervezni.

Kitőző ( nem felejtendő el!) lehet például
Gábor
HG9IEG
HE:gg630504
(#) zolee1209 válasza gg630504 hozzászólására (») Máj 21, 2008 /
 
Mármint kitűző? Én éppenséggel a HE-s pólóra gondoltam. Legalábbis tervezek egy póló beszervezését a szekrényembe. (vagy kettőt is, ha lesz másik színű)
(#) zolee1209 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Máj 21, 2008 /
 
Én személy szerint még nem alakítottam ki senkivel sem olyan kapcsolatot, hogy ismerjek valakit is. Ezért is szeretnék egy ilyet összehozni (valahogy ) De szerintem először azt lenne jó tudni, hogy kire számíthatunk! Ugyanakkor, ha valaki leadja a voksát, melléírhatná az elképzelését is!
(#) JZoli válasza zolee1209 hozzászólására (») Máj 21, 2008 /
 
Szerintem sem személyeket kéne jelölni. Általában van mindenkinek egy-két fórumtéma ami közel van az érdeklődési köréhez, itt a többet hozzászólók, vagy segítők biztosan jobban érdeklik az embereket, viszont sosem lehet tudni milyen beszélgetések nyomán aakulnak ki új kapcsolatok. Szerintem még azt is lehetne csinálni, hogy vagy itt, vagy egy ezzel párhuzamos fórumban mindenki aki jön beírná milyen alkatrész kellene neki és ott lehetne csereberélni is. Szerintem a létszámmal még ne fussunk előre nem olyan biztos a többezres-, többszázas létszám. Itt is lehetne ( ha lenne hely) olat csinálni, hogy minden hónap első szombatján összejönne aki ráér, persze ez a jövő lenne.
(#) zolee1209 válasza JZoli hozzászólására (») Máj 21, 2008 /
 
Nos igen. De ide még nem nagyon írt senki sem, csak egy páran. Lehet küldeni kellene egy "körlevelet", hogy akit egy picit is érdekel a dolog, az nézzen be ide! Nem tudom Topinak, vagy a modiknak van-e lehetőségük ilyen jellegű levél kiküldésére...
Mert néhány(jónéhány)ezer címet beírkálni is ídőbe telik, vagy nem tudom mi módon lehetne egyáltalán az emberek figyelmét erre felhívni?!
(#) Doszpot hozzászólása Máj 21, 2008 /
 
Sziasztok!
Annyira nem ismerek senkit, de ha lenne találkozó, én mennék. (pestre is talán, bár az azért megterhelő anyagilag)
Esetleg nem lehetne egy szavazást csinálni, (mint a pólóméretes) hogy ki mit támogat inkább: egy nagy "buli" mondjuk valahol a fővárosba, vagy több kissebb, megyénként. A szavazással egy füst alatt a figyelemfelkeltés is el lenne intézve.
Aztán ha kialakult, hogy regionális, vagy országos rendezvényre van inkább igény, lehet tovább szervezni a helyszínt, időpontot, stb... mondjuk szervezkedésben nem vagyok valami nagy, de ha már menni lehet, én ott leszek!
(csak a szavazásnál valahogy meg kellene oldani, hogy egy ember csak egyszer jelölhessen.)
(#) zolee1209 válasza Doszpot hozzászólására (») Máj 21, 2008 /
 
A szavazást támogatom, persze ha nincs Topi ellenére és lát is benne valamit.
(#) Norberto válasza Topi hozzászólására (») Máj 21, 2008 /
 
Én segítek bármiben, bármikor, bárhol, ahogyan tudok, viszont nekem a megyénkénti vagy az ilyen kiscsoportos rendezvény nem szimpatikus. Ugyanúgy meg lehet nagyban is ezt oldani, hány embernek van autója, csomóan együtt tudnának jönni azonos térségekből, vagy esetleg vonattal egy megszervezett helyszínre. Ugyanígy megoldható. A feladat csak az, hogy egyetlen olyan helyet találjunk, ahol párszáz ember valóban elférhet kényelmesen...
(#) szamóca válasza Norberto hozzászólására (») Máj 22, 2008 /
 
Én is ezen a véleményen vagyok. Jobb lenne a "nagycsoprtos" találkozó, annál is inkább mert sok olyan "HEtag" van aki megyén kívüli de szivesen beszélgetnék vele. Gondolom más is így van ezzel. Helyszint kellene elsőnek találni, vagy felmérni a fórumon a jelentkezők számát, abból már tudnánk kb. mekkora területű helyet keressünk.
Tényleg, valami nem működő gyártelep, vagy zöldövezet, vagy "mitumén" kellene. Valakinek nincs ilyen helyen ismerőse?
(#) zolee1209 válasza szamóca hozzászólására (») Máj 22, 2008 /
 
[off]Nekünk van egy focipályánk, mármint a városnak, nem tudom ki kell-e bérelni, mert szoktam ott látni kószáló embereket. És azok nem is a csövesek, illetve a füvet nyíró manuszok!
(#) szamóca válasza zolee1209 hozzászólására (») Máj 22, 2008 /
 
Most gondolkodok, nállunk van egy camping ahol motoros találkozókat is csinálnak. Csak nem tudom bérelik-e vagy hogy van. Étteremek is vannak a környéken (4 is).
(#) zolee1209 válasza szamóca hozzászólására (») Máj 22, 2008 /
 
Ha vacsorázni megyünk, akkor okés az étterem, egyébként szerintem nem annyira jó. Bár egy napvégi étkezés lehet hogy beleférne!
(#) Frankye válasza zolee1209 hozzászólására (») Máj 22, 2008 /
 
Huh, rendesen felpörgött a topic, míg nem láttam!
Természetesen szívesen jövök én is, amint azt személyemben megszólítva említettétek.
Egy apróság: Amint már többen is írták (Köbzoli, Norberto, stb., bocs, akit esetleg kihagytam!) a sok kicsi nem szerencsés. Tapasztalatom szerint (nem egy fórumos taliálkozót szerveztem már!) a jelentkezőknek csak mintegy 10%-a jön el valóban. 100 jelentkező (az már nem elképzelhetetlen a 3-4.000 aktív tagból) esetén ez mindössze 10 (!) főt jelent!!! Ha ez 3 helyszínen van, akkor igen szűkkörúek lesznek a találkozók...
Helyszínnek javasolnám Budapestet, több okból. Egyrészt, mert a tagok jelentős része idevalósi, másrészt mert ez az egyetlen város az országban, amihez/től a közlekedés még elfogadható. (Tudom, van, akinek messze van, és drága, de bocs, egyszer-egyszer el lehet viselni.) Ezen belül javaslom a Petőfi Csarnok melletti füves térséget. (Alternatív program: PeCsa bolhapiac látogatása. ) A terület köztér, így nincs bérleti díj, a közlekedés oda remek. Étkezés és "Bambizás" is megoldható a környéken.
(Szükség esetén kisebb társaságnak {20-30 fő} béleti díj nélkül egy helyiséget tudok, nagyobb {100 fő körül} díjjal is akár, a város központjában, ha esetleg az időpont nem nyárra esik...)
Javasolnám továbbá, hogy olyan napot jelöljünk ki, ami a jó időjárásáról "hírhedt" (tehát NE augusztus 20-át!), valamikor a nyáron, amikor az egyetemi-főiskolai-középiskolai vizsgaidőszakoknak vége. Ebben a most oda járók segítségét kérném!
Továbbá célszerű lenne egy előzetes jelentkezést is összeírni, ahogy Zolee1209 javasolta, és kezdte is, tehát:
- Zolee1209
- Köbzoli
- JZoli
- Szamóca
- Doszpot
- Gg630504
valamint a HE "üzemeltetői csapata":
- Topi
- Norberto
- Vicsys (még nem jelezte, de tuti!)
- Szabi (talán, de Nála objektív okok közbeszólhatnak)
- Sebi (mint Vicsys)
- Frankye (100+100%!!!)
Várom a további jelentkezőket!
(#) zolee1209 válasza Frankye hozzászólására (») Máj 22, 2008 /
 
Szegény Zenetom-ot kihagytad!
De most mennem kell, bár ez itt nem annyira fontos. Majd délután visszanézek! További gyarapodást!
(#) Norberto válasza Frankye hozzászólására (») Máj 22, 2008 /
 
A vizsgaidőszakoknak általában globálisan június 20. körül vége van mindenhol. Ezutánra lehet szervezkedni
(#) Doszpot válasza Norberto hozzászólására (») Máj 22, 2008 /
 
Végignéztem pár egyetem honlapját vizsgaidőszak ügyben, egy-egy helyen július 4. a vége. (mondjuk nálunk PTE PMMK is júni 20.)
(#) zenetom válasza Doszpot hozzászólására (») Máj 22, 2008 /
 
a létszámlálást meglehetne szerintem oldani könnyen mégpedig úgy, hogy egy excel, vagy acces fájlt körlevél szerűen küldünk tövább mindenkinek és aki jön, az beleírja a nevét, meg esetleg azt hogy honnan...
(#) Mate78 válasza Frankye hozzászólására (») Máj 22, 2008 /
 
Én is jönnék.

üdv.
(#) zolee1209 válasza Frankye hozzászólására (») Máj 22, 2008 /
 
Lassan, de biztosan gyarapszunk. Nincs valami módja, hogy minél több személy értesüljön erről a leendő eseményről?
(#) Topi hozzászólása Máj 22, 2008 /
 
Oké... Meggyőztetek. Legyen egy helyen.
(#) Topi válasza zolee1209 hozzászólására (») Máj 22, 2008 /
 
De van. Pl egy hírlevél ami több mint 21 ezer embert ér el. Csak abban már konkrétumoknak kellene lenni, ezért kéne kitalálni a programot.
(#) idlob válasza Frankye hozzászólására (») Máj 22, 2008 /
 
Ha jöhetnek hozzám hasonló alsó-középkategóriás pákaforgatók akkor én is jelentkezem.
A fejlesztésbemutatót is támogatom.
A kisebb gyűléseket pedig nem. A következők miatt. Topi szerint alsó hangon 300 ember lesz, legyen mondjuk 500, meg legyen egyenletes eloszlás (ami Bp. miatt úgysem igaz), akkor 26,31 ember lesz megyénként. Nem rossz, de nem biztos, hogy elég. Aztán bunyó lenne, hogy hova melyik modi menne, gondolom mint VIP vendégek mindenki látni akarná őket. Esetleg eltolt időben lehetnének sűrűbben (monnyuk negyedévente) megyei talik, így már kialakult társaságok megalkothatnák az össznépi, éves HE találkozót (és lehetőség lenne átjárásra, személyes megkeresésekre, ami meg a nagyon lenne nehéz.).
Következő: »»   2 / 199
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem