Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Távirányító javítás
 
Témaindító: Sosi, idő: Aug 21, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   3 / 9
(#) puzzafutár hozzászólása Feb 1, 2011 /
 
Sziasztok! Arra lennék kíváncsi, hogy egy keveset használt, de viszonylag sokat állt távirányító mitől megy úgy tönkre, hogy a gombokat nem érzékeli, ha lenyomom??
Eddig pár gombot sikerűlt visszahoznom úgy, hogy benyomtam a gombot és erősen elkezdtem "maszírozni" kb. fél percen át. Eléggé idegesítő mód ez, de eddig működik.
(#) proba válasza attrax hozzászólására (») Feb 1, 2011 /
 
Gyanakvás :esetleg az új elem is rossz?
Ha van rajta visszjelentő led és annak a fénye normális akkor passz.
(#) zolika60 válasza puzzafutár hozzászólására (») Feb 1, 2011 /
 
Szerintem el tud koszolódni. Szedd szét és a nyákot valamint a nyomógombok hátulját tisztítsd meg. Isopropil alkohollal.
(#) Wilson2 hozzászólása Júl 21, 2011 /
 
Sziasztok.
Mi lehet az oka annak, hogy rövid idő alatt lemeríti a távirányító az elemet? Ja, és persze semmi sem működik, csak zabálja az elemet.
Lehet egyszerűbb oka, vagy az IC döglött be, és kár vele vesződni?
(#) Wilson2 válasza greatman hozzászólására (») Júl 21, 2011 /
 
A gumipogácsák beszerzésére egy tipp még: Manapság mindenhol találni Németből hozott lomosokat. Ezek távirányítókat is szoktak bagóért árulni. Csak azt kell megnézni, mennyire van letrapálva a távirányító. Ha találsz egy megkíméltet, (pl. dvd távirányítója biztosan kevesebbet használt, mint egy tv-jé) Szóval lehet lelni szinte használatlanokat is. Ezt szétszedem, pengével levágom a pogácsákat, és kerékpár belső ragasztóval ráragasztom a problémás helyekre.
Fontos! Mielőtt ennek nekikezdenél, nem árt letisztítani a NYÁK-ot, mert lehet, hogy csak egy kis szennyeződés a gond okozója. Remélem segítettem.
(#) elistvan hozzászólása Szept 18, 2011 /
 
Szereztem olcsón egy Medion dvd lejátszód viszont sajna a távirányító külsőleg kissé viseltes a feliratok itt-ott félig le vannak kopva. Engem a feliratok felújítása érdekelne. Hogy lehetne szépen felújítani őket maradandóan?
(#) elektrorudi válasza elistvan hozzászólására (») Szept 18, 2011 /
 
Biztosan nem fog meglepni a válasz: gazdaságosan sehogy!
Fém előlapokra még vasalásos technikával lehet feliratot készíteni, majd lakk réteggel megvédeni, de műanyag esetén ez természetesen felejtős. Erre csak szitázással tudsz feliratot felvinni. De mire megtalálod a megfelelő technológiát, festéket stb. addigra:
- elavul a DVD lejátszód
- a ráfordított költségből, 96 db vadi új távirányítót vehetsz...
(#) attila1 hozzászólása Nov 6, 2011 /
 
Sziasztok!
Nincs valakinek egy használaton kívüli Com3039-es típusú távszabályzója? Sajnos az enyémnek a panelja derékba törött.Amit tudtam áthuzagoltam,de pont a hangerőle-gombnál kánya van,mert az sehogy sem működik.A többi lényeges gomb az ok.
Köszönöm előre is!
(#) Wilson2 válasza Wilson2 hozzászólására (») Nov 7, 2011 /
 
Azóta kiderült, hogy az elem merülésének/nem működésének mindössze annyi volt az oka, hogy mikor behelyeztem az elemeket, közben véletlenül benyomódhatott egy gomb, ami így állandóan szívta az elemből a "naftát".
(#) ZamboAti hozzászólása Jan 6, 2012 /
 
Van egy tv távirányítóm, amin több gomb nem működött erős nyomásra sem. A nyáklapot letisztítottam körömlakklemosóval, majd ahol a gomb érintkezik a nyáklappal mindenhová ragasztottam alufóliát. A programléptető gomb kivételével mindegyik tökéletesen működik. Ez viszont nem akar léptetni előre, hátra. A TV-n levő léptető gomb sem lépteti. Egyébként ez egy régi Orion TV2180MK6.Valakinek van ötlete?
(#) SPORE válasza ZamboAti hozzászólására (») Jan 7, 2012 /
 
Akkor a tv a hibás.
(#) satlokk válasza SPORE hozzászólására (») Jan 7, 2012 /
 
Le kellene ellenörizni,hogy müködik-e a távírányító,PL:ha van kamerás telefonod akkor tedd a kamerához és nyomogasd a gombokat,ha müködik akkor látni fogod a villódzó infrafényt.
(#) oimuka hozzászólása Jan 9, 2012 /
 
Sziasztok! Az következő kérdésre szeretnék választ találni. Miért van az, hogy a tv távirányítója belsejében található nyákon, bizonyos idő után, egy ragacsos cucc képződik, ami egyre nehezebbé teszi a gombok használatát, vagyis erősebben kell nyomni? Eddig volt néhány televíziónk, de egytől egyig az összes távirányítójánál ugyanez a gond állt elő. Új távirányító esetén kb 2 évig nincs gond, utána havonta kell szétszednem és tisztítanom. Nem a megoldás érdekel, mert azt tudom, inkább a kiváltó ok. Csak alkáli elemeket használok, tehát savfolyás kizárva. Azt is próbáltam hogy a távirányítót egy műanyag zacskóba csomagoltam,és úgy használtuk, de az sem segített.
Ilyen esetben, mikor már alig reagál az irányító a a gombnyomásokra, szétszedem, a nyákot letörlöm egészségügyi szesszel, a gombokat tartalmazó gumilapot és a doboz műanyag részeit mosószeres vízben megmosom, majd hajszárítóval megszárítom. Összeszerelem és minden rendben. A probléma viszont 1-2 hónap múlva kezdődik elölről. Erre szeretnék végre egy értelmes választ kapni, ha lehet.Mi az a ragacsos anyag a nyákon, és mitől képződik újra és újra?
(#) Gabi válasza oimuka hozzászólására (») Jan 9, 2012 /
 
Szia. Próbáltad esetleg simítózáras tasakba csomagolni? Esetleg fóliahegesztővel lezárni? Lehet, hogy kintről jut be valamilyen szennyeződés (pára, zsír). Ha légmentesen be tudnád csomagolni, akkor lehet, hogy kiderülne, hogy belül termeli a távkapcsoló vagy kintről jön.
(#) oimuka válasza Gabi hozzászólására (») Jan 9, 2012 /
 
Ha elolvastad volna figyelmesebben, nem írnál ilyent.

Azt is próbáltam hogy a távirányítót egy műanyag zacskóba csomagoltam,és úgy használtuk, de az sem segített.

Kólát nem iszunk, és egyáltalán semmit nem iszunk vagy eszünk a távirányító mellett. Szóval belülről jön.
(#) Gabi válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jan 9, 2012 /
 
Azt azért gondolom észrevenné... mármint a kóla beleömlését...
(#) Gabi válasza oimuka hozzászólására (») Jan 9, 2012 1 /
 
Figyelmesen végigolvastam és értettem is amit leírtál. A sima bezacskózás ellenére érhetik külső hatások a távirányítódat.

Egyébként klassz a stílusod, további jó távirányító tisztogatást és szép napot
(#) oimuka válasza Gabi hozzászólására (») Jan 9, 2012 /
 
Havonta beleömlik a kóla, nem fura egy kicsit?? Semmiféle cukros üdítőt nem iszunk, de ez most nem egy egészséges életmódos fórumD Maradjunk a tárgynál.
(#) Gabi válasza oimuka hozzászólására (») Jan 9, 2012 /
 
A kólát nem én találtam ki, de mindegy...
(#) gaben62 válasza Gabi hozzászólására (») Jan 9, 2012 /
 
Nem kell a távot semmilyen műanyag zacskóba, idegesítő neylonba csomagolni, hanem vigyázni kell rá és akkor jó lesz 5-6év múlva is.
Nekem pl.a Sony tv-hez való 12éves, és műxik, a gombokról a számok is alig koptak le.
A JVC 6fejes videomnak a távja 10éves, semmi baja sincs, alig érintésre is adja a jelet.
A lidl-ben vásárolt univerzális kód+Brand keresős is bevált, 3,5éve üzemel, az összes tv.t videot viszi, érdekes a gombok itt sem koptak el.
Ami a távirányító tesztelést illeti a kamerás mobil a legjobb eszköz, de ha nincs kéznél, vagy nem látszanak a villogó impulzusok akkor jó ha van egy régi kisrádiónk, kéznél.
Azzal ugyanis MW 530KHz, vagy LW sávon, simán lehet hallani az alapjel alatti modulációt, impulzus-sorozatot, az egyes gombok lenyomása közötti imp. sűrűséget, jelcsomag különbségeket.
(#) Wilson2 válasza gaben62 hozzászólására (») Jan 9, 2012 /
 
Ott a pont! Kipróbáltam rádión az 530KHz-en. Tényleg hallani. A Fényképezős trükköt sem ismertem idáig. Ezért szeretem ezt az oldalt. Itt mindig tanul az ember.
(#) proba válasza gaben62 hozzászólására (») Jan 10, 2012 /
 
Csomagolhatod akármibe,felrakhatod a szekrény tetejére ,akkor is tönkre megy.A gumilap meg a panel lakkja valamiféle kölcsönhatásba lép egymással ,ettől lesz ragacsos.Lemosod alaposan mindkettőt szappanos vízzel (alkohol nem jó ,mert gyorsítja a folyamatot,ha mégis sikerült ,összerakás előtt(!!) radiátoron min 1-2 óra szárítás )Ezután bírja amíg bírja.(mondjuk a lakk teljes lemosását nem próbáltam,valószínű segítene.)
Volt olyan amiben két színű gumi volt az egyik alatt volt ragacs ,a másik alatt nem. Így nem lehet beleönteni, még akarattal sem semmit. (különösen mert a gombok előlap oldali része szép tiszta ,száraz , és a panel hátulja is tiszta volt ,a színes gombok pedig szétszórva helyezkedtek el.) Én is sokáig a tulajt okoltam ezekért,de egyik alkoholos takarításnál azt vettem észre hogy a lakk felpuhul az alkoholtól ,a jobbakban viszont nem.
(#) Wilson2 válasza proba hozzászólására (») Jan 10, 2012 /
 
Ezen eddig nem is gondolkodtam, de most hogy mondod... érdekes, hogy van olyan tizenéves távirányítóm, ami gond nélkül megy, és sok egyéb, amiket viszont állandóan szét kell szedni tisztítani. Szerintem ez két okot jelenthet: 1, olcsóbb a * legyártani.(a márkásban sem lehet mostanság megbízni) 2, nemtörődve, tudatosan gyártják ilyen gagyivá őket, mert ha a gyártók előtt sem új jelenség ez a trutymó megjelenése a gumilap mögött, akkor miért készítik csavaros helyett mégis pattintós eljárással a legtöbb távirányítót!? Oké, hogy a gyárban gyorsabb összerakni kb. 10 másodperccel, ha csak összepattintom, de pl. plazma tv-t még külföldön sem 2-3 évre vesznek az emberek. Kisebb roncsolások nélkül pedig így nehéz szétszedni. Kíváncsi lennék egy gyártó érveire.
(#) cernametelt hozzászólása Feb 16, 2012 /
 
Sziasztok!

Adott egy Selca márkájú autóriasztó távirányító. A helyzet az hogy megoldást keresek hogy ne kelljen ujjat venni mivel az 12 ezer erős magyar forint.
A helyzet a következő:

A képen láthaó alsó gomb már nem kattan de jelenleg még üzemel. Kérdésem az hogy ilyen gombot lehet e beszerezni, mennyiért forrasztaná be egy szaki? Esetleg ha nem lehet venni akkor a felős és alsó gombot meg lehet e cserélni?

Köszönöm a válaszokat!

Kép2.jpg
    
(#) cernametelt válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Feb 16, 2012 /
 
Szia köszönöm a gyors választ!

Sajnos a szomszédom egy 80 éves nénike lehet remeg a keze kicsit neki már ehhez a munkához de csak találok Nyíregyházán valakit aki megcsinálja nekem A kiforrasztástól egyébként nem lehet baja?

UI: Köszönöm aki átette ide a témám! Köszi
(#) cernametelt válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Feb 16, 2012 /
 
Köszönöm akkor neked!

Aki esetleg tud olyan embert aki ki aztán beforrasztana egy kapcsolót megköszönném a tanácsát!

Szép estét mindenkinek!!
(#) elektrorudi válasza cernametelt hozzászólására (») Feb 16, 2012 /
 
Bemész egy számítástechnikai boltba, és szerintem beforrasszák pár forintért (nem 12 ezerért...)
(#) Zseni hozzászólása Feb 17, 2012 /
 
Sziasztok.
A távirányítók felújításáról annyit hogy én kipróbáltam mindent némelyik működött némelyik nem.
Feladtam. Aztán eszembe jutott a "vaspor" Régen a kályhákat kenték be vele és szép lett a rozsdás kályha.
Ez bevált szivacs a vasporba, átdörzsölni a nyákot is és a gumi lapot is, lefújom és kész.
Hihetetlen de már fél éve nem kellet hozzányúlni az eredeti távihoz, ( évekig nem működött ) amit vettem univerzális meg ment a fiókba.
(#) kuka88 válasza Zseni hozzászólására (») Márc 5, 2012 /
 
Sziasztok,

Legegyszerűbb megoldás az elérzéketlenedett távirányítók bajára ,ha meleg pákával megdörzsölgetitek a gombok talpait, és azután mintha új lenne
(#) tomikapc hozzászólása Márc 18, 2012 /
 
Üdv. Van egy távirányítóm, ami állandóan jelet ad le (mintha be lenne ragadva egy gomb), amint belerakom az elemet. Le is merített így 2 elemet. Most szétszedtem, hogy mi a baja, megtisztítottam a lapot, de így is ahogy megkapja a 3 voltot egyből "világít" az infraled a tetején. Univerzális szóba sem jöhet, mert ez egy viszonylag régi hifi távirányítója, valószínű másikat sem tudok szerezni, viszont így eléggé lecsökkentek a hifi funcióinak száma. Mi tud elromlani egy ilyen távirányítón?
Következő: »»   3 / 9
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem