Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Távkapcsolás
 
Témaindító: hungeri, idő: Jan 8, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) hungeri hozzászólása Jan 8, 2009 /
 
Sziasztok!

Azt hiszem, elég egyszerű kérdésem volna. Egy kaputelefon ajtónyitó gombját szeretném működésre bírni oly módon is, egy vezeték nélküli eszközzel is nyitható legyen a kapu. Tehát van egy vezeték nélküli gombom, ami 10-15 méter (vastag falakkal tűzdelt) közegben becsengetés esetén képes "helyettem" megnyomni a gombot. (A kutya ott van elásva, hogy elhagytam a kapukulcsomat és speckó kulcs lévén rohadt drágán másolják, gondoltam, akkor kellemest a hasznossal és többé a kulcslyukkal sem kéne bajlódnom, ami bizonyos állapotban gondot szokott okozni).
Esetleg érdekelne egy olyan megoldás is, hogy van egy Siemens C55 készülékem, ami hívás esetén jelet szolgáltat olyan jelet (az RS232 szerű csatlakozóján), amivel szintén tudnék nyitó gombot helyettesíteni, így tul.képpen felhívásra működne a dolog, de azt hiszem, olcsóbb, és egyszerűbb egy elemes, nyomógombos rádió adó a kezembe és egy kapcsolós rádió vevő a kaputelefon belső készülékéhez...
(#) ozon hozzászólása Jan 8, 2009 /
 
A kérdésedre a választ itt találod http://www.dunaweb.hu/bajielektronika/arlmodul3.html
nem tudom mennyire vagy jártas az elektronikában de készen is kapható távirányító, én innen oldottam meg a kezelését a zenegépnek amit csináltam
(#) asi válasza hungeri hozzászólására (») Jan 8, 2009 /
 
Ozon megoldása jó, de egy mobillal is megoldhatod, csak kicsit lassú lesz (míg felépül a hívás).
Mindenesetre vigyázz, ha van biztosításod, mert gond esetén (betörés) ha ilyen cuccal nyitod az ajtót kívülről, hivatkozhatnak arra, hogy ez nem biztonságos.

Én sima távvezérlő helyett inkább feltennék a kapu/ajtó mellé egy számkódos beléptetőt, ami a belső ajtónyitógombot kapcsolja. Ez valamivel drágább, de lehet kitben is, készen is kapni.

A távvezérlővel az a gond, hogy az olcsóbb fajták fix kóddal üzemelnek, amit mind az adóban, mind a vevőben (általában) egy 8-10 dip kapcsolósorral vagy jumperrel kell beállítani. Egy ilyen eszközhöz könnyű "álkulcsot" csinálni egy számlálóval, ami marha gyorsan végigküldi az össszes kombinációt, a kapu meg egyszer csak kinyílik
Ez egy belső garázsajtóhoz még OK lehet, de bejárati ajtónál nem használnám.
(#) árpix válasza hungeri hozzászólására (») Jan 8, 2009 /
 
Helló ! szerintem ugrókódosat tehetsz nyugodtan , azt is lehet kapni , nem drágán , az összes autót szinte ezek a kódok védik a "rabolóktól" és nem csak az olcsó hanem a drága járműveket is .
(#) hungeri válasza árpix hozzászólására (») Jan 10, 2009 /
 
Először is köszönöm szépen a gyors válaszokat, másodszor hadd pontosítsak:

- nincs belső ajtónyitó gomb, kilincs van
- ez egy lakóközösség, 9 lakásos lépcsőház kapuja, azaz az én problémám miatt nem verethetek át egy számkódos beléptetőrendszert
- esetemben még csak kód küldése sem lenne fontos (bár gondolom valami adatátvitel csak kell), mert a megoldás csak a belső kaputelefon nyitógombját vezérelné, azaz csak és kizárólag akkor működne, ha az én nevemre csengetek és a kezemben levő összetákolt távvezérlővel küldök jelet. Tehát se a léptető kód, se a biztosító elleni félelem nem játszik, itt a topikon megpróbálom titokban tartani vezetéknevem és pontos lakcímem a lehető legegyszerűbb felépítésre volnék kíváncsi
- a Siemens C55-ös módszer továbbra is érdekel, nem számít a pár másodperces kapcsolási idő sem!

Köszönöm segítségeteket:

hungeri
(#) ozon válasza hungeri hozzászólására (») Jan 10, 2009 /
 
Nem értem mért nem jó amit ajánlottam.
Leggyorsabb, készen is lehet kapni, szerintem az ára se ojan borzasztó,nem is foglal nagy helyet.
(#) hungeri válasza ozon hozzászólására (») Jan 10, 2009 /
 
Nem biztos, hogy nem jó, csak egyelőre a táblázatból nem tudom, pontosan mire is volna szükségem. Ebből a szempontból nem vagyok jártas elektronikából, csak tanultam sokáig (de ez nem jelent semmit, inkább prog. villmérnöki érdekeltségű vagyok).

Szóval, javíts ki, de úgy látom, szükségem volna egy
- RÁDIÓS távvezérlő adó 1csat. (saját gy. Bist / MMV)
és egy
- RÁDIÓS távvezérlő vevő 1csat. (saját gy.Bist / MMV)

vagy egy
- 1 csatornás rádiós távvezérlő (vez. n. csengőből) adóra és vevőre

előbbi 3000+3600Ft, utóbbi 1500+2500Ft. Lehet, hogy nem vagyok tisztában az árakkal, mert legutóbb nem találtam meg azt a műanyag "****" kínai vezeték nélküli csengőt, de én olyanért nem adnék többet, mint 1500-2000 Ft, de tartalmazza az adót is, vevőt is, csak meg kell buherálni (mint a fentieket is bele kell építeni a belső -lakásbeli- kaputelefonba). Egyszóval, ez a legolcsóbb megoldás? Nekem egy totál gagyi megoldás is jó, ami tehát nekem olyan 2000 Ft-ig éri meg, mert nincs benne semmi extra, de ha ezt a vastagfalas 10-15 méteres hatótávolságot ennyiből nem lehet megoldani, ezt is jelezhetitek .

Köszönöm türelmeteket!

Hungeri

Türelmesen moderáltam.
-- kobold
(#) ozon válasza hungeri hozzászólására (») Jan 10, 2009 /
 
Szerintem annyiért a kulcsot is megcsináltathatod.
(#) hungeri válasza ozon hozzászólására (») Jan 10, 2009 /
 
2000-ből nincs meg a kulcs, 3000 Ft volt, mikor zárcsere volt a kapun, ami erősen a múlt évezredre tehető. Ilyen hülye sorszámozott kétoldalas szuperextra kulcsról van szó , az eredetit (amiről egyáltalán másolhatnak) meg attól a szomszédtól kéne elkérni, aki múltkor baltával jött hozzám (irónia, de nem vagyunk jóban), így 2000 Ft-ot biztosan megér egy fent deklarált rendszer, ha egyáltalán kihozható ennyiből. Szóval szerinted nem?
(#) asi válasza hungeri hozzászólására (») Jan 12, 2009 / 4
 
Akkor neked egy sima vezeték nélküli csengő megoldás is OK lehet, az adó rész zsebben, a vevő meg fent nyomja a kapunyitót.

Nézd meg ezt[/i], a (villogó) LED helyére betehetsz egy kis relét ami "nyomkodja" a kapunyitó gombját. Amelyikben nincs LED, a hangszóró helyére azonos ellenállású ellenállás és egyenirányító + kapcsolótranzisztor + jelfogó és mehet is a nyomógombra.
(#) droidd válasza asi hozzászólására (») Aug 14, 2009 /
 
Üdv mindenkinek !
Engem is foglalkoztat a mobilal történő távvezérlés .
Arra gondoltam , hogy szétszedek egy mobilt , annyira , hogy a hívás gombhoz hozzá tudjak csatlakoztatni .Aktivizálás esetén pedig kétszer egymás után rövidre zárom a gombhoz tartozó áramkört . Ezáltal fel tudom hívni az utolsó számot . Persze ennél biztos van jobb megoldás is .
(#) Manzi hozzászólása Márc 14, 2010 /
 
HELLÓ. Van nekem egy univerzális távkapcsolóm és el hagytam a kódokat. Valakinek esetleg akinek megv an eltudná küldeni ide fórumra a sony-hoz valókat. egy home by somogyi kapcsolóm van. ha ez is kellene hozzá. köszönöm.
(#) Jax hozzászólása Jan 25, 2011 /
 
Sziasztok!
Én egy olyan kapcsolást keresek, amivel 15-30m-ről is tudom kapcsolni az adott készüléket.
Építek egy 4 csatornás erősítőt, és azt szeretném ha mondjuk kikell mennem az udvarra, akkor akár onnan is kitudjam kapcsolni, vagy bekapcsolni, esetleg hangosítani, és halkítani ( van egy egyszerű kapcsolásom, amivel digitálisan is tudom a hangerőt állítani két gomb segítségével) és a nyomógombok helyett relét szeretnék beiktatni.
Hetek óta keresek ilyet, de sehol sem találtam.
Programozni nem tudok, szóval ha lehet valami olyasmi kapcsolás kellene, amit elég megépíteni.
A válaszokat előre is köszi.
Üdv.: Jax
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem