Fórum témák
» Több friss téma |
Tegyél fel rajzot, és megnézzük mijen is az a trafó valójában.
![]()
meg csináltam 1n4007 diódával és 75v egyenbe jön ki
![]() váltóba 24-t kötöttem de ha a 6vos váltóra kötöm akkor is 67v jön ki! ja és a 63v os elkok nem durrannak el.. itt valami nagyon gáz van ![]()
mindegy holnap megyek veszek új egyenirányító diódákat, szerintem ott lesz a gond!
Köszönöm a segítséget, felkerestem egy ísmerősöm és kapok tőle alkatrészeket a táphoz, lerajzolja hogy rakjam össze. Belevágok, utána lessz ami lessz, rendelek egy tda7294 hidat, és megpróbálom összerakni.
Sok sikert. Az enyémek készvannak,márcsak bekell üzemelni őket.
Hello!!
Nos akkor vegyük szép sorba a dolgokat: - Ami rajzot utoljára linkeltél be azt... ![]() - Diódákból, az 1N4007-nél combosabbat vegyél, ha már ugyis mész a boltba. 3-5A- es az már megteszi. A "BY" diódasorozatból kérj valamilyet a boltba, ami éppen lesz. Lényeg 1A az kevés, erre a célra. - Azt a rajzot építsd meg amit délután belinkeltem "Kettős táp egyszeresből" néven megtalálod. Szerintem érthető az a rajz, ha nem akkor elmagyarázom. Ennek ne csinálj panelt, elég ha légforrasztásba összekötöd. Arra nagyon figyelj, hogy semmi ne érjen össze. Használj zsugorcsövet, vagy szigetelőszaalgot. -Amit bekell kötnöd az álltalam linkelt kapcsolási rajzra az a 24 V és a 0V. Ha jól dolgozol akkor ekkora feszültséget kell kapnod: (24V*1,41)-Dóda nyitófeszültség. Ez megközelítőleg=33V körüli érték lesz. A két végpont között pedig 66V körüli. -Pufferkondenzátorból pontosan dupla annyi kell mint ha szimmetrikus tápod lenne. Tehát sok (50-60000uF). Hosszútávon pedig nem túlzottan praktikus ez a megoldás. Probaképpen viszont tökéletes. A fejleményeket írd meg. ![]()
Na ezzel nem lesz gond
![]() De igazából nem nagyon érdekel, kis utánajárással megtudtam, hogy ha a TE neveden van a ház illetve valamelyik CSALÁDTAGÉN, akkor elméletileg a rendőr csak megkérhet, hogy vegyed halkabbra a zenét (persze ha az a megengedett korláton belül van [xy DB]) és azért ahhoz ennél kicsit komolyabb hangcucc kell ennek túllépéséhez. (pl ismerősöm 2kW-os beltéri diszkószettje.. Őt meg is vágták 200rongyra az otthon kezdeményezett házibulija miatt) Szóval amíg törvényt nem sértek addig nekem egy szomszéd se jöjjön panaszkodni, mert nem nagyon érdekel... Meghallgatom amit akar, eggyütérzően ránézek, becsukom az ajtót és élvezem tovább a jól megfizetett hangcuccom által nyújtott teljesítményt ![]() ![]()
Idézet: hűha az nem semmi... „ismerősöm 2kW-os beltéri diszkószettje.. Őt meg is vágták 200rongyra az otthon kezdeményezett házibulija miatt” ![]() Eddig nekem se panaszkodtak a szomszédok(élik csendes nyugdíjas éveiket) ,ellenben a Családtagokkal (de a családtagok legalább nem jelentenek fel a hangos zene maitt), ők annyira nem szeretik a hangos zenélést. De én igen ![]() ![]()
Hát de miért? Nem így kell csinálni? Természetesen este nem zaklatom őket majd, mert hát azért én is tudom milyen az ha az ember úgy próbál elaludni mintha minden falat gumikalapáccsal ütnének (köszönhetően a bulikedvelő volt szomszédunknak) és ezt senkinek nem kívánom 1 héten keresztül
![]() ![]() 1 témához kapcsolódó kérdés viszont lenne, csinált már valaki vízhűtést bordára? Mert láttam már 1-2 helyen házilag készítettet nagyobb teljesítményű TDA-khoz (10-12 volt abban a dobozban 1 bordán)... A leírás szerint egy kicsit átalakított akvárium (!!!) víztisztítóval volt hajtva benne a víz és a műszerház oldalán Z alakban átvezetve (végig rézcső) 1 venti hűtötte az egészet... ÉS a bordák között végig volt forrasztva ha a képből jól vettem ki... Csak az ötlet kiötlője (vagy nem a megosztó találta ki nem tudom) volt olyan okos, hogy extra.hu-s tárhelyre vágta fel a honlapot ami már megszűnt létezni... Valaki ötlet a kivitelezésről? Csak halkabb lenne 1 venti mint 3... Csak innét jött az ötlet, hogy ki kéne próbálni...
Az gratula
![]() ![]() ![]() A TDA nekem is tetszik az egyszerűsége miatt is , meg szépen is szól. Gondolokodok rajta, hogy összerakjam-e a Darlington tranyós erősítőt is, csak azt már nem lesz mivel meghajtani mert kifogytam a trafókból :S Meg hát ha a TDA ilyen jó, akkor lehet, hogy fölösleges számolgatni a munkapontokat, előfeszítéseket, meg még mind a 3fokozatot megépíteni a tranyóshoz (bár melegedés szempontjából jobb lenne) de abból csak 3 pár van meg ami csak 3x 120W... Szóval maradok a TDA-nál mert bőven jó ![]()
Sziasztok. nem tudtok valami jo Led-s kivezerlesjelzo kapcsolast?
A tranyók párbavállogatásának nehézségeiről nem is beszélve. Az megint nem egyszerű dolog. A TDA 7294-et pedig megveszed a boltba és nem kell vele bajlódni.
A vízhűtés nem rossz ötlet, csak az kivitelezni elég bonyolult lenne. Ez csak kiviteli kérdés. Ha belegondolsz mennyi munka lenne vele, gondolok itt a mechanikai anyagmegmunkálásra, összeilesztések stb. A hűtőbordát pedig megveszed, felcsavarozod rá a hűteni kíván elemet és kész. Ha ne m elegendő ventilátorral megsegíted.
Hello!
Nézz szét ebbe a topicba:Ledes kivezérlésjelzők Ott kedvedre vállogathatsz a kapcsolások között, és ha valamiben elakdsz biztossan segíteni fognak. De segíttek én is a keresgetésbe: Kivezérlésjelzők ![]()
Koszi.
![]() Mar keresgelek!
Na igen
![]() ![]() A tranyóshoz megvan 3 pár (panasonic 120W [2SD2222 meg a párja]) csak tényleg nem tudom már mivel meghajtani, pedig annak is szép hangja volt (mikor még a kenwood 5.1 erősítőben volt) meg ha már nekiálltam valaminek (jelen esetben TDAnak) akkor nem hagyom félbe. Nem mellékesen a Tranyósnak kéne 3x40V TDA-nak 4x30-35V?? nem mind1... Ráadásul 4x kell az a frány 100W és ebből a tranyó párból beszerezni még 1et.... ![]()
A ventilátornak minél alacsonyabb a fordualtszáma annál halkabbak. Vannak itt a forumon olyan kapcsolás i rajzok amelyek hőmérséklet függvényében változtatják a fordulatszámot. Ilynre lesz neked szükséged az elmondotatid alapján. Írtad, ha lejebb tekernéd a hangerőt akkor kikapcsolnád. Nos ha letekernéd a hangerőt, akkor eleve nem melegedne annyira a TDA, és akkor az elektronika lejebb venné a fordualtszámot. Valahol itt a fórumban láttam ilyen kapcsolást, ha megtalálom belinkelem neked. De ha gondolod Te is megkeresheted.
Nem szükséges
![]() ![]() Viszont most 1 ledes kivezérlésjelzőt keresek, ami jól nézett ki, csak nem találom a neten (le kellett volna mentenem) kör alakban voltak a ledek (kékek) és igen jól nézett ki, azt gondoltam a hangerő poti köré (nagy tekerőgombbal szerelt poti) és hát a kollégának is akartam mutatni hátha tetszik neki. És ráadásul sztereo volt 1 IC-vel... Na de majd ha megtalálom akkor belinkelem, vagy feldobom a kapcsolást. Jahh.. és többfunkciós volt ![]()
Hali!
Én egy ilyet csináltam és egyre jobban tetszik. Jól kalibrálható és minden led szépen egyforma fényerővel világít. A mellékelt nyákot sztereóra terveztetem.
vegre egy konkeret valasz. koszonom szepen!
Az a baj hogy Lay formatum-ot nem tudok semmivel megnyitni a gepemen. Nincs valami otleted? (melyik program szukseges hozza?)
Ez a kapcsolási rajza, apró módosítást azonban elkövettem rajta. (lásd LAY)
Küldtem egy privátot is.
Helló! Sprint layout
Milyen dobozban van? Szerintem simán eléri a max kilengést és belever. Azért kopog.
Sziasztok. Ha rendelek egy kitet abban a nyák ki is van maratva? Csak fúrni, és forrasztani kell?
nekem csak pisztoly forrasztóm van. Az is megfelel a feladatra?
Az nem erre való, de ha ügyesen és óvatosan tudod használni, akkor megfelel.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |