Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TFT monitor hibák
 
Témaindító: mrex, idő: Jún 3, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 9
(#) mrex hozzászólása Jún 3, 2008 /
 
Tisztelt fórumtársak!
Egy igen sajátos, szinte x-aktás problémára keresem a választ.
van egy 22"-os TFT monitorom. mivel viszonylag kevés a helyem ezért a monitor mögött több földelt és földeletlen 2 eres elektromos hálózati kábel van átvezetve (230v) A monitorom annyira vibrál főképp szürke háttérrel, hogy már nem lehet dolgozni rajta.
A drivert próbáltad már meg a bisot stb válaszolók ne strapálják magukat hardweresen minen ok. Több próbálkozás is volt videokártya csere másik gép stb.
A gyermekeim szobájába átvittem a monitort ahol teljesen vibrálás mentes a képe.Tehát okozhatják-e a vibrálást a 230v-os hálóztati kábelek a monitor mögött.
A videokábel árnyékolt. Arra gyanakszom hogy közvetlenül a kijelzőre lehet hatással a kábelek térereje. Van-e módja annak, hogy árnyékoljam ezeket a kábeleket mert a bútorzatot mégsem fúrhatom széjjel. jelenleg egy kisebb monitor van ugyanott ugyanannyi kábellel a háta mögött és a képe tökéletes csak cad-hoz kicsi. Ha valaki jártas árnyékolás technikában szívesen venném a jó tanácsot.
Mrex
(#) AMD válasza mrex hozzászólására (») Jún 3, 2008 /
 
Az okozza. Máshol vezesd el azokat a kábeleket. Attól is vibrálhat hogy a frissítés 60 Hz-en van. Habár TFT monitor 60 Hz-en se villog.
(#) kobold válasza mrex hozzászólására (») Jún 3, 2008 /
 
Nekem se kevés vezeték fut el az LCD mögött, de ilyet még nem tapasztaltam rajta, érdekes (és kellemetlen) lehet.
A fali vezetékek árnyékolása helyett nem lehetne inkább magát a monitort? Lebontani a hátlapját, a belsejére alufóliát tenni, szellőzőket kivágva, és belül földelni. Vagy ha nem zavar, kívülre, a monitor mögé is lehetne tenni egy földelt lapot, azt legalábbis rögtön látnád rajta, hogy okoz-e valami javulást.
(#) AMD válasza mrex hozzászólására (») Jún 3, 2008 /
 
Én józan (vagy nem) paraszti ésszel úgy árnyékolnák hogy a vezetéket betekerem alufóliával majd leföldelem, utánna jól körbetekerem szigetelő szalaggal. De majd a nálam okosabbak megmondják hogy hogy kell precízen árnyékolni.
(#) AMD válasza kobold hozzászólására (») Jún 3, 2008 /
 
A monitorokban szokott lenni árnyékoló lemez és le is van földelve, legalábbis a GND-re rá van kötve.
(#) AMD válasza mrex hozzászólására (») Jún 3, 2008 /
 
Az is lehet hogy a számítógép tápja zavarja. Nekem egy 300 wattos táp volt a gépemben majd amikor vettem egy 400 wattosat az apám régi rádióját zavarta. Majd kinyúlt az alaplap és vettünk bele másikat akkor valahogy már nem zavarta a rádiót.
(#) Ronin válasza mrex hozzászólására (») Jún 3, 2008 /
 
Nem tudom hány konnector van a szobádban, de én először megpróbálnám átenni másikba. Nálam bevált.
(#) valve válasza mrex hozzászólására (») Jún 3, 2008 /
 
Szia,

Nincs véletlenül egy kis hangfal, speaker, vagy valami mágneses dolog az TFT szélleinél? Esetleg 75Hz?
Ha nincs akkor marad az árnyékolás, árulnak már olyan kábelcsatornát, mely csökkenti valamelyest az elektromágneses zavarokat a kábelek körül, de nemtudom mennyire válna be, és az ára sem az utolsó! De azt sem tartom jó megoldásnak, hogy a monitorod szétszedd, csakhogy probálgass vele ezt-azt,.. Szerintem a legegyszerűbb a kábelek máskénti vezetése, ha megoldható.
(#) oldman válasza mrex hozzászólására (») Jún 3, 2008 /
 
Érdekes a jelenség! Ha az 50 Hz okozza, meg kelllene próbálni hogy más frissitési frekvenciáknál is látható- e a vibrálás, illetve változik-e valmit. (gondolok arra hogy az 50Hz hálózat és a 60-75Hz képváltás interferál)
Ha már biztos hogy hálózati a zavar, megpróbálnám az eredeti helyén ideiglenesen máshonnan de azonos fázisról táplálni a gépet és tartozékait, kipróbálnám hogy a dugó(k) megfordítására reagál -e, (hibás zavarszűrő) ellenőrizném a monitor tápját VGA kábel ill belső árnyékolásokat -ha van (biztos ami biztos)
Esetleg földhurok??
Ha itt sem talász hibát akkor el kellene dönteni valahogy hogy elektromos vagy mágneses szórás okozza a zavart, de ez már közelít az ördögűzéshez, mindenesetre sok sikert és várjuk az eredmányt.
(#) AMD válasza mrex hozzászólására (») Jún 3, 2008 /
 
Gondolom a videókábel nem a 230 as vezeték mellett megy. Ha összetekered a két vezetéket akkor hiába árnyékolt a vezeték azon a jó méteren képes zavart összeszedni. A másik monitor is LCD vagy az CRT? Lehet hogy a monitor lesz a bűnös, az árnyékoló lemez nincs a földre kötve ha egyátalán van benne.
(#) kobold válasza AMD hozzászólására (») Jún 3, 2008 /
 
Azt írja, hogy másik géppel ez a monitor ugyanúgy vibrált, illetve másik monitor ezzel a géppel nem. Vagyis a táp kiejtve, szerintem, és mégiscsak a monitor árnyékolásával kellene valamit variálni.
(#) AMD válasza kobold hozzászólására (») Jún 3, 2008 /
 
Igaz.
(#) zolee1209 válasza kobold hozzászólására (») Jún 3, 2008 /
 
Üdv!
Nem akarok belekotyogni, de!
Idézet:
„A gyermekeim szobájába átvittem a monitort ahol teljesen vibrálás mentes a képe”

Nekem ez azt sugallja, hogy a monitor másik szobában jó volt, vagyis nem a monitor a hibás!
(#) kobold válasza zolee1209 hozzászólására (») Jún 3, 2008 /
 
Lehet.
Nekem ez azt sugallta, hogy a zavart okozó vezetékek az eredetileg használt szobában maradtak...
(#) zolee1209 válasza kobold hozzászólására (») Jún 3, 2008 /
 
Akkor ezt majd egy harmadik személy eldönti! De tényleg nem akarok értelmezésileg beleszólni, lehet nekem tűnik rosszul!
(#) mrex hozzászólása Jún 4, 2008 /
 
nos mint mondtam hardweresen mindekn ok a monitor mögötti kábelek a többi elektromos egység vezetékei. ugy kell elképzelni hogy az aztalon nincs hely s csak a monitor talpán a a monitor mögött van átvezetve.
S még egy adalék amit az indíto kerdesben nem is mondtam , a kollegám más típusu de szintén nagy méretü monitora ugyanúgy vibrál mint az enyém otthon nála nem. a másik monitor is tft.A gyerekek szobájában kábelestől volt áthozva a monitor.sét a gyerekek gépe ezzel a monitorral az én helyemen vibrál. Ma megkísárelem az én gépen az én monitoron de nem a helyén hanem asztalon külön összerakni .Mint írtam a driver képfrissítés szoftveres dolgok is rendben vannak. Táp pedig egy elég komoly chieftech táp amiröl nincsenek kétségeim.
Mrex
(#) mrex hozzászólása Jún 4, 2008 /
 
ja a vibrálás nem a helyes kifejezés. inkább olyan a hiba mint amikor a neoncsö ugy hibásodik meg mintha hullámzana benne a gáz.
(#) patexati válasza mrex hozzászólására (») Jún 4, 2008 /
 
Na kérem!Nekem ugyanez a probléma adódott a 19"-os TFT monitorommal!A hiba oka pedíg a FÖLDHUROK!Nekem a kábelmodemen keresztül érkezett a földhurok de lehet máshonnan is!Mivel van összekötve a gép (milyen készülékekkel áll galvanikus kapcsolatban?) tv tuner,kábelmodem esetén a megoldás egy galvanikus leválasztó a koaxra (az oldalon található komplett leírás róla) és eltűnik a vibrálás mi különben 50Hz-es Próbáld meg úgy,hogy csak a gép és a monitor van összerakva semmi más (modem,tunerbe a koax,nyomtató,stb)nincs összedugva szóval csak a kopasz gép megy
(#) AMD válasza patexati hozzászólására (») Jún 4, 2008 /
 
De akkor a másik szobában is vibrálna nem?
(#) patexati válasza AMD hozzászólására (») Jún 4, 2008 /
 
A mási kszoba az lehet,hogy másik fázison van és akkor nem jön létre de gondolom ott nem ugyanazok a dolgok vagy esetleg másik gép üzemel!Én 100%-ig biztos vagyok bent,hogy földhurok van!
(#) Corp válasza AMD hozzászólására (») Jún 4, 2008 /
 
Hát nekem hasonló problémám van 1 17" LG vel a megoldás az volt, hogy normális, árnyékolt és ferritszűrős kábelt kellett vennem.... és megszünt.
(#) mrex hozzászólása Jún 4, 2008 /
 
Nos!
mindkét monitor tft az új nagyobb v7 22" d22w11
a másik egy 17" os philips.
A képfrissítési frekvencia a v7-nél 60hz nem állítható.
Most egy 19"-os szintén tft acer előtt ülök ugyanúgy egy kb 20x10 cm es üregben megy le minden kábel a
géphez (asztal alá szerelt toronytartó van) most is megy mindkét monitor és semmi vibrálás semelyiken. A lányaim is nagyon elégedettek az ÉN monitorommal. A monitorkábel is árnyékolt ferritgyűrűs.
Asszem mindenre válaszoltam ami felmerült itt kérdésként. Arra gyanakszom, hogy a 230v os kábelek közvetlenül zavarják a nagy monitort mivel ilyen keresztezés nincs a lányok szobájában emiatt lehet ott jó.Hozzá tudok jutni frekvenciaváltókhoz használatos árnyékolt vezetékhez amivel a monitor mögötti kábeleket elvezetném de a fő kérdés hova kössem az árnyékoló harisnyát? a 230 voltos hálózat földjéhez ?
Üdv Mrex
(#) kobold válasza mrex hozzászólására (») Jún 4, 2008 /
 
Szerintem oda kéne... A hálózati aljzat másik két csatlakozója nem igazán ideális erre, lyukat fúrni meg, gondolom, nem fogsz a padlóba
(#) patexati válasza mrex hozzászólására (») Jún 4, 2008 /
 
Ha nem szűnne meg a probléma akkor a monitor hálózati kábelen ragaszd le szigszalagal a védőszál érintkezőit!Sok esetben segít ez is főleg az lcd tv-k-nél hol a szolgáltató nem választja le galvanikusan az anntennát!Ezek a tapasztalataim ezért írom le de ezt a legvégső esetben szoktam alkalmazni ha nem segít semmi!
(#) fixi57 hozzászólása Jún 7, 2008 / 4
 
Üdv minden Tisztelt Sorstárs Topiclakónak!

Én szintén beleszaladtam egy jónéhány napos szenvedésekkel teli vibrálásba,ami nálam még vízszintes
szürke csíkozással is párosult. Természetesen mindent
széttúrtam,cserélgettem eredménytelenül, aztán a végén
kiiktattam a jó kis világítókapcsolós kínai elosztót és
a konnektorba egy jobb minőségű 3-as T-elosztót dugva
a hiba megszünt. Valamiért azóta se tettem vissza.
No jó éjt, v reggelt ill. okulást mindenkinek!
(#) mrex válasza fixi57 hozzászólására (») Jún 7, 2008 /
 
Köszömöm uram el nem hittem volna, hogy egy gagyi elosztó mire is képes kidobtam a kínait feltettem egy régebbi kontallux elosztók aminek előtte megtisztítottam a kontaktjait most semmi vibrálás hihetetlen. De patexati kollegának is javasolnék pontokat jó dolgokat írt íde
Mrex
(#) idlob válasza fixi57 hozzászólására (») Jún 8, 2008 /
 
Bocsánat, bocsánat de ez most kikívánkozik belőlem: Bazz... Elnézést, még mindig le van esve az állam...
(#) skynetpro válasza patexati hozzászólására (») Aug 12, 2008 /
 
NE! ha van földelés, akkor SOHA ne szüntesd meg/vágd el/szigeteld le
(Darwin-díj esélyes)
(#) ldani hozzászólása Szept 28, 2008 /
 
Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni:
Ag-Neovo X17AV TFT monitor használat közben sípol.
A monitor külső kapcsoló üzemű tápegységről (12V DC) működik, a tápegységet lecserélve a hibajelenség nem változik. A hang hallhatóan a monitorból jön.
A sípolás megszűnik, ha lehúzom a jelkábelt (VGA,DVI), vagy standby-ba vált a monitor.
Mi lehet a gond? Érdemes-e nekiállni házilag hibátkeresni, barkácsolni? (pl, ha látszik,h megnyílt: néhány kondit én is ki tudok cserélni)
Minden tanácsot szívesen fogadok!

Előre is köszönöm a segítséget!
(#) tiggersoft válasza ldani hozzászólására (») Szept 28, 2008 /
 
Nagy valószinüséggel a fénycső inverter trafójának lazult meg a tekercselése.A szigetelés alá ragasztót juttatva elmúlasztható a sipolás...
Következő: »»   1 / 9
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem