Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Westen 240 Fi gázkazán hiba
 
Témaindító: mics, idő: Máj 29, 2010
Lapozás: OK   51 / 51
(#) VIM válasza Fancsi007 hozzászólására (») Júl 8, 2018 /
 
Szia! Akkor azt a HMV NTC-t kellene kicserélni. Az NTC színe és az értéke az fontos lesz a beszerzéskor, mert más értékekkel nem lesz a régi megszokott komfortérzet. Talán ilyen kell bele, 10kohm az értéke 20fokon.
(#) Fancsi007 válasza VIM hozzászólására (») Júl 8, 2018 /
 
Köszönöm!!!
(#) Pete Roland hozzászólása Júl 17, 2018 /
 
Jó reggelt gázszeres! A segitségedet szeretném kérni! Két héttel ezelött kiírta a Westen Star Master készülékünk az E98 hibakódot. Kijött a szerelö, megállapitotta hogy vezérlö panel csere. Hozzá teszem áprilisban ugyan ez az alkatrész cserélve volt hetvenezerért. Na kicserélte újra, persze a garancia ugrott, és láss csodát két nap mulva újra kiírta ezt a kódot. Kijött és megállapitotta hogy egy érzékelő vágta haza a rendszert. Kicserélte, de most már három napot is kibirt, és megint E98 hibakód. Szépen kérlek segits hogy mi a bánat lehet a baj, mert már azon gondolkodom, hogy villany borotvával eret vágok magamon. Segitségedet előre is köszönöm. Tisztelettel Pete Roland.
(#) Antal75 hozzászólása Júl 25, 2018 /
 
Sziasztok
Szép napot mindenkinek!
Segítséget kérek egy Westen 240 fi kazánnal kapcsolatban,nem gyullad be a láng piros lámpa világít folyamatosan. Van amikor sikerül resetelni, de van hogy 2-3 óra hosszat sem bírom a hibát törölni.! Mi féle hiba lehet? Most a héten már vagy 3x jött elő..
(#) borvendeg válasza Antal75 hozzászólására (») Júl 25, 2018 /
 
Én a kondikat kicserélném az alaplapon, ez egy nulladik lépés, olcsó és a legegyszerűbb. (Nekem megoldotta)

Ezen kívül a víznyomás érzékelője úgy működik hogy egy rugó ellenében egy dugattyút mozgat a víznyomás, ennek van egy pöcke ami egy mikro kapcsolót működtet. Ez az érzékelő szorult és a alacsonynak érzékelt víznyomás miatt nem gyújtott be. Tesztelésre átkötheted a kapcsolót.
(#) Antal75 válasza borvendeg hozzászólására (») Júl 26, 2018 /
 
Ugye ha jól látom 8db van belőle. Tehát mindet?..
(#) kovy74 hozzászólása Aug 12, 2018 /
 
Üdv.Egy új hiba fordult elő egy Westen 240 Fi gázkazánban.Hiba villog a piros lámpa és a kazán nem ad meleg vizet .Ha lekapcsolom a kazánt majd vissza be akkor is villog tovább.Csak akkor alszik ki ha lekapcsolom a kazánt közben megnyitom a meleg vizet és bekapcsolom a kazánt akkor egyből bekapcsol és jön a meleg víz.De van úgy is ha villog a piros megnyitom a meleg vizet kialszik a piros és jön a meleg víz.aztán egy darabig jól működik és kezdődik elölről..Mi lehet a hiba???Köszönöm...
(#) schvaller hozzászólása Aug 16, 2018 /
 
BAXI 240 ECO 3 as gázkazán ventilátora nem akar le állni csak lassan forog mi lehet a baja?
(#) schvaller hozzászólása Aug 16, 2018 /
 
BAXI 240 ECO 3 AS GÁZKAZÁN szivattyú ne akar le állni teljesen lassan megy mi lehet a baj?
(#) Balogzsolt hozzászólása Aug 25, 2018 /
 
Üdv mindenkinek. Westen fi 240 kombikazán korâbban nyomott rendszeren üzemelt de vegyes kazán csatlakoztatása miatt nyitott rendszerre lett át alakitva most az a probléma lépett fel, hogy engedi a vizet a fűtés kōrbe. A kiegyenlítő tartály tulfolyója folyamatosan csōpōg. A feltōltő szelepet kicseréltem.. A probléma mérséklődött de még mindig csōpög. Valamint szeretném a kazánt vissza állítani nyomott rendszerre. Az lenne a kérdésemhogy a nyomás kapcsolójât hol tudom vissza állítani eredeti âllapotba. Előre is kōszōnōm a segítséget.
(#) tönöpö hozzászólása Pé, 21:25 /
 
Sziasztok! Sajnos még csak most gyakorolom ennek a Westen Energy 240 Fi kazánnak a működését. Egy kis, 15 éves lakást vettünk a fiúnknak, és ebben van ez a (15 éves?) kazán. Hát sem a tulaj, sem a kazánra ragasztott matrica tulajdonosa (szerelő)nem lehetett "nagyon odafigyelő"! Festés után szóltam a matricán látható szerelőnek. Nem kellett volna! Az égőfejet meg a belsejét kitakarította, de csak a felét, ami az égőtérhez tartozott. Máshol is tömve volt porral, azt meghagyta nekem. A fűtéskörnél a víz a régi tulaj által el volt zárva, mert folyhatott, tiszta zöld és vízkő volt, a szivattyú légtelenítőjénél engedett, a nyomás nulla volt. A HMV működött, de takarítás után már az sem indult el. Matatott valamit, majd jó lett, folyt a meleg víz. 5000-ért elköszönt, de számlát a saját hibáján kívüli be nem fejezett munka után nem tud adni. Az alábbi miatt írtam le ezt a történetet: elegem van a szakikból! Hihetetlen, milyen kokány munkát tudnak csinálni, tisztelet a KIVÉTELNEK!
Végig olvastam erről a kazánról érkezett kérdéseket és a TISZTELETTELJES VÁLASZOKAT! Mert mindent meg tudtam ezek alapján csinálni rajta, átnéztem a válaszokat az elejétől a végéig.
A füstrendszerrel kezdtem. Volt értelme: a 60 mm-es füstcső a kazánból átmenve a falon rosszul volt eredetileg illesztve, a kimenő füst visszakeveredett a beszívotthoz, és tele volt tégla törmelékkel. Milyen emberek szerelhették? Hogy vették át a kéményseprők a tömítettséget? Úgy, ahogyan a lakásomba üjonan nemrég beszerelt Kondenzációs kazán esetében: 15 ezerért kijött a kéményseprős, és kiállította a rendben papírokat. Kérdeztem, hogy nem nézi meg a rendszert? Mire azt mondta, hogy új, nem? Minek nézze meg, és elment. Hihetetlen! A laikusok életével játszanak, felelőtlen emberek.
Azért írtam le ezeket a velem történteket, hogy nem szabad minden szakiban megbízni, nézni kell a munkájukat, és ezen az oldalon szerintem mindenre megkapjuk a választ. Még egyszer köszönöm a válaszadóknak, de a kérdezőknek is!
Üdv, Péter
(#) tönöpö hozzászólása Pé, 21:30 /
 
Még annyit, hogy a cső végén látható gumilapon nem ment át a 60 mm-es füstcső, hanem "mellé" zárt, így a kimenő füst visszakeveredett a beszívotthoz. Erővel át kell nyomni, túlnyomni, majd óvatosan visszafelé húzva érezhető, ahogy a gumilap "vissza buggyan", majd addig húzni, amíg a könyökre felilleszkedik. Ekkor jó.
(#) merlingerin válasza tönöpö hozzászólására (») Pé, 21:48 /
 
Szia!

Nagyon jó állapotú! Ez nem ment 15 évet...

Vigyázz rá. Bárcsak a mienk is ilyen szép lenne...
(#) tönöpö válasza lucsi1 hozzászólására (») Pé, 22:27 /
 
Szia! Nálam is pont ez a hiba volt. Olvastam, hogy később meg lett a hiba, rugótörés. De igazából nem értem, hogy hol van ez a rugó. A hidraulikus váltóban a függőlegesen kijövő csap (ha jól tudom, ez az áramlásérzékelő) gondolom nem jött fel nálam, ezért az okos szerelő egy műanyag darabot rakott oda, kényszerítve a mikrokapcsolót állandó bekapcsolásra, a szivattyú indítására. Ezt kivettem, így a HMV most nem melegszik, nem gyújt be. Hol van az a rugó, emlékszel rá?
Köszönöm
(#) tönöpö válasza merlingerin hozzászólására (») Pé, 22:30 /
 
Azt mondta a szerelő tegnap, hogy egy új kazán kellene a helyére.
Tényleg, megkeresem a matricáját, azon rajta van a gyártása.
Köszi!
(#) merlingerin válasza tönöpö hozzászólására (») Pé, 22:46 /
 
Szia!

Ha eladod, megveszem Tényleg! Persze nem új árban

Ha a HMV váltó rugóját keresed, az ha lenyitod a műanyag burkolatot, bal oldalon, szemben veled van egy mikrokapcsoló. Alatta a réz szelepházat 5 vagy 6 sima csavar tartja össze. Kiszeded őket, alatta van a rugó, a stift visszahúzásáért/membrán visszatolásért felelős. A mikrokapcsoló kiékelése tilos. Az egy biztonsági elem. Nem dísz.

A rugó rozsdamentes acél. Nem rohad el.. ha törik, az gond, mert balszerencse esetén ki tudja szúrni a membrán szélét..

Ha szétszeded, szimeringet szerezz, mert vélhetően szivárogni fog... Ideiglenesen szilokonzsír segíthet. Ha a membrán nem szakadt, vízkő takarítás után ereszteni fog az illesztésnél vélhetően. Ha nem akarod cserélni, soudal-nak van jófajta piros szilikojna, 300fokig. Kazánhoz, vízhez.. kb1500Ft.. azzal vékonyan körben bekenve kihúzza a membrán stakadásáig

Vagy megveszem
(#) tönöpö hozzászólása Pé, 23:58 /
 
Sajna nem eladó, örülök, hogy nem kell újat beépíteni.
Nos, pont ezt az alkatrészt szereltem le ma este, és már össze is raktam. Membrán tiszta és hibátlan volt, semmi lerakódás, rugó is jó. Eltakarítottam azért, és a széleket szilikon zsírral megkentem, mindkét tengely hibátlan, szépen csusszannak a tömszelencékben. Tehát akkor ez a rugó tört el lucsi1-nek? Nekem ez hibátlan. De nem ennek a vízszintesen mozgó tengelynek a végén lévő mikrokapcsolót ékelte ki a szerelő, hanem ami beljebb van, és aminek a tengelye függőlegesen mozog (111-es tengely). A mikrokapcsoló jó. Holnap összerakom, és meglátom, jó-e, és megírom.
Ma átmostam az egész rendszert, hihetetlen volt: a radiátorok (2db) és a 3 kör padlófűtés csövekből kb. 5 percig jött a sötétbarna kakaó. Erre mondta a "mester", hogy nem kell leengedni, mert ebből már kivált a vízkő. Ha újat töltök, újra kiválik. A 3 kép magáért beszél
(#) tönöpö hozzászólása Hé, 21:17 /
 
Teljes takarítás, hibás tágulási tartály csere után feltöltöttem a rendszert, kilégtelenítettem. Sehol nem folyik, minden jónak látszott, bekapcsoltam a kazánt a 230-ra. A hidraulikus szelephez 2db mikrokapcsoló tartozik. A készülék elejéhez közelebbi (2db piros vezeték, 125-ös tengely) a csap nyitására szépen kijön vízszintesen, elzárva a csapot visszamegy. Ez ok. Viszont a meleg víz megnyitása után a hidraulikus váltó másik csapja (a 125-ös számú, ami függőlegesen jön ki és 3 vezeték megy rá, azt hiszem, ez az áramlás kapcsoló) nem jön ki, nem kapcsol. És most jön az érdekes része: csavarhúzóval ezt a hátsó, 3 vezetékes mikrokapcsoló karját kicsit megemelem, hogy kapcsoljon, akkor kijön a csap, bekapcsolva tartja a kapcsolót, beindul a kazán belső szivattyúja, begyújt a láng, jön a HMV melegvíz. De Ha elzárom a csapot, a 111-es első tengely visszamegy, leáll a gáz, viszont a belső szivattyú tovább megy, mert a 125-ös, függőleges tengely nem ment vissza. Ha most a csavarhúzóval kis erővel a mikrokapcsolót a karján keresztül kicsit megnyomom, a tengely visszamegy, a szivattyú leáll. Mi ez? Érti ezt valaki? Köszönöm.
(#) tönöpö hozzászólása Hé, 21:24 /
 
Elnézést, ez a helyes szöveg:

Teljes takarítás, hibás tágulási tartály csere után feltöltöttem a rendszert, kilégtelenítettem. Sehol nem folyik, minden jónak látszott, bekapcsoltam a kazánt a 230-ra. A hidraulikus szelephez 2db mikrokapcsoló tartozik. A készülék elejéhez közelebbi (2db piros vezeték, 125-ös tengely) a csap nyitására szépen kijön vízszintesen, elzárva a csapot visszamegy. Ez ok. Viszont a meleg víz megnyitása után a hidraulikus váltó másik csapja (a 111-es számú, ami függőlegesen jön ki és 3 vezeték megy rá, azt hiszem, ez az áramlás kapcsoló) nem jön ki, nem kapcsol. És most jön az érdekes része: csavarhúzóval ezt a hátsó, 3 vezetékes mikrokapcsoló karját kicsit megemelem, hogy kapcsoljon, akkor kijön a csap, bekapcsolva tartja a kapcsolót, beindul a kazán belső szivattyúja, begyújt a láng, jön a HMV melegvíz. De Ha elzárom a csapot, a 125-ös első tengely visszamegy, leáll a gáz, viszont a belső szivattyú tovább megy, mert a 111-es függőleges tengely nem ment vissza. Ha most a csavarhúzóval kis erővel a 111-es tengely mikrokapcsolóját a karján keresztül kicsit megnyomom, a tengely visszamegy, a szivattyú leáll. Mi ez? Érti ezt valaki? Köszönöm.
(#) zoszka válasza tönöpö hozzászólására (») Kedd, 15:13 /
 
Ha a szembe lévő mikrokapcsolót manuálisan átkapcsolod, elindul a szivattyú? Ha elindult a szivattyú akkor a hátsó vizhiány biztosító kapcsolja a hozzá tartozó mikrojapcsolót?
A hozzászólás módosítva: Kedd, 15:13
(#) tönöpö hozzászólása Kedd, 22:13 /
 
A szembe lévő alatt a készülék elejéhez közelebbit érted? Aminek a tengelye horizontálisan jön ki? Ez a rajz szerint a 125-ös számú tengely (ELSŐ), ami mögötte, tehát a fal felé van és vertikálisan jön ki a tengelye, az a 111-es számú (HÁTSÓ). Az egészbe kezdek belezavarodni. Mind a két tengely működik, de ha leírom hogy hogyan, hülyének néztek:

Nyári üzembe kapcsolva:
Ha a HMV csapot megnyitom, akkor az ELSŐ tengely kijön, kapcsolja a mikrokapcsolóját. A HÁTSÓ tengely nem jön ki, viszont ha kézzel a mikrokapcsolóját megnyomom, akkor a hátsó tengely is kijön, és megnyomva tartja a mikrokapcsolóját, a kazán begyullad, van melegvíz.

Téli üzemmódban:
Termosztátot bekapcsolom, Első szelep nem jön ki, a hátsó szelep viszont kijön, kapcsolja a mikrokapcsolóját, elindul a kazán belső szivattyúja, de nem gyújt be, viszont ha kézzel megnyomjuk az ELSŐ szelep mikrokapcsolóját, akkor a tengelye kijön, megnyomva tartja a kapcsolóját, és a láng begyújt, melegíti a radiátort. Ha kikapcsolom a kazánt (mindkét szelep alaphelyzetbe kerül), majd újra télire visszarakom, a termosztátot bekapcsolva hagyom, akkor van rendesen HMV mindig. De ha a termosztátot kikapcsolom, akkor nincs HMV, az első szelep nem jön ki.
Hát ezt találja ki valaki!
És az is zavar, hogy nálam az ELSŐ mikrokapcsolóra 2 piros vezeték megy csak, míg VIM hozzászólásához az alábbi képet csatolta:
(#) tönöpö hozzászólása Kedd, 22:15 /
 
Nála egyértelműen 3 vezeték megy. Talán szétszedték korábban, és összekevertek mindent?
Most vettük a kis lakást a kazánnal.
(#) tönöpö hozzászólása Kedd, 22:34 /
 
Mondom, hogy belezavarodtam! Nálam is 3 vezeték van az ELSŐ mikrokapcsolónál, ez ok. A HÁTSÓ-nál van 2 piros, elnézést. De a többi az úgy van, ahogy írtam.
Nem lenne meg valakinek a Westen Energy 240 Fi kazán teljes leírása, rajzai, bekötései? Már csak ez segíthetne! Köszi
Következő: »»   51 / 51
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu