Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Lézeres CNC
 
Témaindító: Tomadevil, idő: Máj 30, 2010
Lapozás: OK   5 / 5
(#) Attila1977 válasza Tranzisztor mester hozzászólására (») Jan 5, 2018 /
 
Jó lehet hozzá. A 17-es motorokat elviszi.
(#) Tranzisztor mester válasza Attila1977 hozzászólására (») Jan 5, 2018 /
 
Kell majd hozzá programozni valamit? Vagy csak összedugom a kábeleket, és a megfelelő programmal már csinálja is? Mondjuk ha jól látom, végállás kapcsolókat nem lehet hozzákapcsolni. Honnan tudja majd a motor, hogy mikor kell megállni?

Más: Milyen védőszemüveget vegyek hozzá?
(#) Attila1977 válasza Tranzisztor mester hozzászólására (») Jan 5, 2018 /
 
Nem ismerem a vezérlőt. Nekem 5 tengelyes lpt portos van mach3-al. A programod állítja meg a motorokat. Mach-nál szoftveresen be lehet állítani a végpontokat, nem kell kapcsoló.
Sajnos ebben a vezérlő témában én nem tudok neked segíteni. Vagy megvárod hogy itt valaki segítsen, vagy irány a sárga fórum.
(#) Tranzisztor mester válasza Attila1977 hozzászólására (») Jan 5, 2018 /
 
Milyen sárga fórum?
(#) mex válasza Tranzisztor mester hozzászólására (») Jan 5, 2018 /
 
(#) Punk01 válasza Tranzisztor mester hozzászólására (») Jan 7, 2018 /
 
Ha esetleg még aktuális.
GRBL firmware-t kell feltölteni az arduinora, szoftver többféle is létezik.

Benbox - Kínai szoftver, behúzott képből tud gravírozni. Méretállítással szoktak gondok lenni. Találni pár útmutató videót hozzá.

Universal Gcode Sender - Mint a neve is mutatja csak G kódot lehet vele küldeni, a képet inkscape-el tudod megcsinálni, illetve bővítménnyel tudsz G kódot létrehozni.

GRBL Controller - Ugyanaz mint az előző, csak más felülettel, nekem ez valamiért sosem volt szimpatikus.

T2 Laser - Ez már egy fizetős szoftver, cserébe ez tud a legtöbbet (horizontális és diagonális gravírozás képből és DXF-ből, 3 féle gravírozási mód stb,stb)

Végállás nem feltétlenül szükséges, ha végállásra futna, csak "racsnizni" fog. Természetesn akkor elcsúszik minden, mivel a szoftver úgy számol mintha a gép a távot megtette volna.
Ha mégis kötsz végállás kapcsolókat, akkor azt engedélyezni kell, viszont ha végállára fut akkor "lecsapja a vezérlést" és miután nyugtázod kezdhetsz mindent előről.
Van egy másik funkció, a referencia felvétel. Ehhez csak a gépi nullpontokra elhelyezett kapcsolókra van szükség. Minden indításnál fel kell venned a nullpontot, viszont így elméletileg a beállított méreten nem mehet túl.
Bővebben: Link

Védőszemüveget vehetsz kínából is, többnyire nem túl jók. Ami teljes védelmet nyújt az a 10.000 HUF árkategória környéke. Arra mindenképp figyelj, hogy a lézered hullámhosszát szűrje a szemüveg.
(#) Tranzisztor mester válasza Punk01 hozzászólására (») Jan 7, 2018 /
 
Köszi a választ
Ezt rendeltem meg controllernek. Ez pedig a lézer (még nem rendeltem meg).
(#) neocska válasza Tranzisztor mester hozzászólására (») Feb 10, 2018 /
 
Hello,
Nekem a kicsi gépemen egy 2W lézer van, az pont elég 2mm vastag papir vágásához, plusz balsafán szorakozok vele, egy vágás alatt(elsö kör) 1,5 2mm vág bele a fába 100% meghajtáson.
2.5W lézer neked megfog felelni.
Ha meg nyomtatott áramkörön gondolkozol, enyhén feketére fested a lapokat, rézfelületet, s 2 körben szépen körberajzolja (leégeti) a festéket a nyomtatott áramkornek.
Én most rendeltem egy 7,5W modult, ha meg nem válik be akkor jön a 15W nagytestvére, sorozat gyártáshoz kell, s csendesen.
(#) sunraw hozzászólása Márc 9, 2018 / 1
 
Rétegelt lemez vágás és egy pici pálinkás üveg gravír.
Következő: »»   5 / 5
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu