Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Lézeres CNC
 
Témaindító: Tomadevil, idő: Máj 30, 2010
Lapozás: OK   6 / 6
(#) Georgee válasza ticko hozzászólására (») Dec 2, 2019 /
 
Üdv, nekem is ugyanilyen lézergravírozóm van, vagyis most szereltem össze. Milyen szoftverrel használod? Nekem az eleks maker hibaüzenetet dob akárhogy frissítem. Másik gépen is ezt csinálja. A benbox programmal dolgozik, de sajnos a lézer folyamatosan megy. Nem tudom szoftveresen kikapcsolni. Sőt munka közben sem kapcsol le, így amit elkészített szétégeti. Esetleg valami ötlet, mit nem állítottam be vagy mi lehet a gond?
(#) antikzsolt válasza Georgee hozzászólására (») Dec 2, 2019 /
 
Sajnos maga a szoftver csinálja ezt. Nekem sem működött a le fel kacsolás. Jelenleg is van egy benboxos(?) lézergépem. Bár jó ideje nem indítottam be. Kiéget a lézer és a lézerfej cserére vár. Csak idők se kedvem nincs hozzá.
(#) Georgee válasza antikzsolt hozzászólására (») Dec 3, 2019 /
 
És esetleg más megoldást találtál, esetleg más szoftver? Mert volt több firmware a mappában. Az egyikkel folyamatosan világított. A másikkal dolgozott, de nem kapcsolta be a lézert.
(#) Georgee válasza antikzsolt hozzászólására (») Dec 3, 2019 /
 
Pár óra böngészés után van eredményem. Ha a Benboxnál az LX-Nano.328p.20150626.hex-et használod, és a jobb oldali menüben átírod a lézernél lévő számokat 11re, majd pipa, akkor onnantól rendesen dolgozik a gép.
A hozzászólás módosítva: Dec 3, 2019
(#) antikzsolt válasza Georgee hozzászólására (») Dec 3, 2019 /
 
Igen én is 11 állítottam. Csak mint mondtam jó ideje nem használtam. Most értem haza és pont neki akartam állni hogy előkeressem a beállításokat.
(#) pavikpeter hozzászólása Márc 29, 2020 /
 
Sziasztok! Egy ilyen lézer modul hibakeresésében keresek infót.

Rövid használat után azt tapasztaltam hogy 100%-os teljesítményt beállítva is max kb 10-20% os teljesítményen megy. A meghajtó modul bemenetén megvan az adott teljesítményhez tartozó kitöltési tényezőjű PWM jel.Az lenne a kérdés, hogy van-e valakinek tapasztalata ilyen modullal, illetve, hogy hogyan lehet legegyszerűbben behatárolni, hogy a dióda, vagy a meghajtó hibája-e a jelenség?
(#) antikzsolt válasza pavikpeter hozzászólására (») Márc 29, 2020 /
 
Azért mert nem a teljesítményt adták meg hanem a fogyasztást. Szokásos kinai átejtés. 5w lézer dioda nem ilyen csekély hűtéssel van ellátva. Ez valóságban 2W. Ezen felül szedjed szét és ellenőrizd van e hővezető paszta a diodánál. Nekem hiánya miatt köszönt el rövid időn belül.
(#) pavikpeter válasza antikzsolt hozzászólására (») Márc 30, 2020 /
 
Ez a lézerfej korábban szépen dolgozott, jelentsen bármit ami rá van írva. Aztán egyszer visszaesett a teljesítménye és azóta semmi. Plusz tele van a net olyan videókkal amiken ezekkel a modulokkal 2-3 mm-es rétegelt lemezeket vágnak. Szóval ha jó a modul akkor van benne annyi kraft amennyi nekem kell.
(#) saviola88 hozzászólása Máj 22, 2020 /
 
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, hogyan tudok egy menetben vágni és gravírozni? A célom az lenne, hogy gravírozás után körbe vágja a gép a tárgyat.
Tud valaki erre megoldást?
Köszi!
(#) Georgee válasza saviola88 hozzászólására (») Jún 12, 2020 /
 
Nem tudom mennyire járható az az út, hogy első lépésben gravírozol, utána vágszl. Mindkét munkafolyamatot ugyanarról a bázis pontról indítod.
(#) antikzsolt válasza Georgee hozzászólására (») Jún 12, 2020 /
 
Whisperer k40 nem lenne jó? Van itt gravírozás vágás stb. A színekkel tudod kijelölni a gravírozás mi a vágás.
(#) Georgee válasza antikzsolt hozzászólására (») Jún 19, 2020 /
 
Még nem használtam, jelenleg én a inkscape és lasergrbl programokkal dolgozok. Azért mertem csak tippelni. De van másik oldalon kimondottan lézerrel foglalkozó fórum. Ott biztos tudnak választ adni.
Következő: »»   6 / 6
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem