Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Digitális labortápegység
 
Témaindító: Irkaxka, idő: Aug 30, 2010
Témakörök:
Lapozás: OK   18 / 18
(#) kaqkk válasza freddyke hozzászólására (») Márc 1, 2018 /
 
Egyedül nem tudsz rákeresni ? Bővebben: Link
(#) freddyke válasza kaqkk hozzászólására (») Márc 1, 2018 /
 
Rá tudok és tudok ezekről. Nem pont ilyenre gondoltam sem árban, sem méretben, sem megbízhatóságban. Nem kellenek Amperek, 100-200mA a maximum, így gondoltam nagyon kicsi méretben, egyszerű kapcsolással megoldható. Trafóm van, elég lenne a panel.
(#) freddyke hozzászólása Márc 2, 2018 /
 
Rosszul fogalmaztam. Áramkorlát helyett (vagy mellett) a kimenet lekapcsolását szeretném egy beállítható áramerősség-küszöb elérésekor. Ebből az állapotból csak gombnyomásra lehessen kibillenteni. Van ennek hivatalos neve, esetleg ilyen kapcsolást tudtok készen? Megcsináltam egy állítható áteresztős elé tett tranzisztorokkal korábban (fix áramerősségre). Nem lett túl jó. Szerintem meg lehetne oldani sokkal szebben is.
(#) jimmi12 válasza freddyke hozzászólására (») Márc 2, 2018 /
 
Hali,
Szerintem a kimenettel sorba köss egy set-reset relét. Elsőként a táp bekapcsolásával egyidejűleg a "reset" tekercsre kellene egy impulzus ami lekapcsolja a kimenetet. Következő lépésben a "set" tekercsre kell egy impulzus (egy nyomógomb) ami engedélyezi a kimenetet. A kimenő áramot gondolom egy sönt-ön keresztül figyeled, erre a söntre teszel egy komparátort aminek állítható a komparálási szintje, a kimenete pedig a szint elérésekor a relé "reset" tekercsére adna jelet, azaz lekapcsolja a tápegység kimenetét. Ismételt vissza kapcsolás csak a "set" (vagy nevezzük kimenet engedélyezésnek) nyomógomb megnyomásával történne.
(#) freddyke válasza jimmi12 hozzászólására (») Márc 2, 2018 /
 
A set-reset relé jó ötlet. Valami ilyesmit csináltam tranzisztorokkal kezdetleges módon. Shunt volt és tranzisztor kapcsolta le a tápvonalat, nem relé. Inkább FET-et szeretnék relé helyett. Az analóg komparátor ok. Az áramköri logikázás helyett nekem egyszerűbbnek tűnne egy mikrokontrollert betenni. Vagy talán csak nekem tűnik nagyon megvariáltnak egy ilyen kapcsolás.
A hozzászólás módosítva: Márc 2, 2018
Következő: »»   18 / 18
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu