Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektromos kerékpár, robogó házilag
Lapozás: OK   222 / 222
(#) Macsek71 válasza Régi motoros hozzászólására (») Sze, 6:54 /
 
Köszi a gyors választ !

Amennyire kivehető a picur alkatrészekből : e ledes lámpák egyenirányítóval kezdenek, majd van valami 6-8 vagy többlábú jószág , amit biztosan fel tudok ismerni, egy nagy kondenzátor ( ún. parkfényes lámpákról van szó - dinamó leállása után is világítanak még 3-5-10 percet ...)

Ha a HeStore-ban DCDC-6010-M nevű modult beállítom ~7V-ra jó lehet ? A kerékpáron használt jobb dinamók (generátorok) névleges 6V feszültségűek, de inkább kicsit többet adnak
(#) DUCIJUCI válasza Kovidivi hozzászólására (») Sze, 13:09 /
 
Szia. Sajnos a motoromról csak annyit tudok, hogy 24V 300W 3000 fordulat. A nyomatékot nem, de nyilván jobb a hatásfoka mint a fúrógépnek. A bringa gyengeségét nem csak a kevésnek tűnő nyomaték okozza, hanem a 4 cellás li-ion. A 24V-os motor nyilván nem megy normálisan 15-16V-ról. Már folyamatban van egy 5 cellás 12Ah-ás li-ion, csak idő és pénz kérdése. Az 25%-kal magasabb feszültség és fogalmam sincs mennyivel több áram, majd jobb lesz a bringa.
Hátha értesz hozzá. A szabályzómon egy P120N05 című fet van. Nem találtam róla adatlapot. A hasonlók alapján lehet azt mondani, hogy ez 120A 50V képességgel rendelkezik?
(#) Régi motoros válasza Macsek71 hozzászólására (») Sze, 13:52 /
 
Ha van rajta elektronika, akkor jó a konverter amit találtál. Bár a 10A -es verziót enyhén túlzásnak találom, ha csak két LED lámpa lesz rajta, feltételezem elég 5A -es is, ha találsz olcsóbban.
Persze ha tudnád a lámpák áramfelvételét...

Próbálhatod 7V -al szerintem menni fog. Ha mégsem, 8.5V-ig növelheted, mivel a dinamó egyenirányítva is annyi DC feszültséget ad... AC6V*1.41V.
A hozzászólás módosítva: Sze, 14:01
(#) Régi motoros válasza DUCIJUCI hozzászólására (») Sze, 14:00 /
 
Ha 24V a motor, legalább 6 cellás LiIon aksit vegyél hozzá.
Úgy lesz az üzemi feszültséged 6*3,7V=22.2V.
(#) DUCIJUCI válasza Régi motoros hozzászólására (») Sze, 14:35 /
 
Szia. Igaz, de nem fog összejönni. A terv az, hogy veszek 3db X20V-s 4Ah-ás parkside akkut és adapterekkel összefogom párhuzamosan. Ennek, elképzeléseim szerint elégnek kell lenni az általam elvárt sebességhez és az emelkedőm megmászásához is. Ha belegondolok, csak az adaptereket kell megcsinálni, az akku már kész van. Viszonylag olcsók is, meg van rá 1 év garancia. 1db már van. Ha még sem válnának be (bár kétlem), vannak ilyen fúróim, majd jó lesz hozzájuk. A bringa így tud kb 23Km/h sebességet vízszintesen és 16-17 Km/h-t a felém lévő emelkedőn. Ha kalkulálok a 25% feszültség növelésével biztos meglesz az emelkedőn az a sebesség amit most vízszintesen tud. Azzal megelégednék. Ha 6 cellást akarnék, akkor kéne egy BMS plusz 4 db ilyen aksi. Az 40 db cella, az 6*6-os pakk. Ugrik a garancia. Én ezeknél jobb és olcsóbb aksit nem tudok venni. Az innen-onnan kibontott cellákat meg nem szeretném.
(#) Régi motoros válasza DUCIJUCI hozzászólására (») Sze, 14:59 /
 
Ja, hogy ez amolyan kényszermegoldás lesz. Hát ha ez van ezt kell szeretni...
(#) DUCIJUCI válasza Régi motoros hozzászólására (») Sze, 15:25 /
 
Talán nem is kényszernek nevezném, bár pénzből mindig kevés van. Inkább praktikus megoldás. Csak gondolj bele. 6-9 havonta veszek egy új aksit (az első 3 után) és van friss blokkom a további garanciához. Igazából a jelenlegi 4 cellás aksim is úgy raktam össze, hogy van egy 1,5Ah-ás kisgép aksi a benne lévő elektronikával, és a műanyag dobozom tele van rakva laptop meg telefon aksikkal, kb 10Ah. Szüttyögtem vele épp eleget, hogy a sorokban lehetőleg azonos képességű aksik legyenek. Na ezt szeretném elkerülni. Így lesz egy új aksim. A bringám egész jónak tűnik, legyen hozzá új aksi. Egyszer.
(#) Macsek71 válasza Régi motoros hozzászólására (») Sze, 19:50 /
 
~500 mA a két lámpa összes felvétele (talán hideginduláskor kicsit több...)
A "kiválasztott" áramkör volt az első találat ami szabályozható (vagy 6V kimenetű).

Teszek egy próbát, ha kiiktatom a bemeneti diódahidat (a lámpából) működik-e 5V-ról ( egy 5V,1A konverter tizedannyba kerül )
Következő: »»   222 / 222
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem