Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektromos kerékpár, robogó házilag
Lapozás: OK   195 / 195
(#) simonzsolt04 válasza Akashi hozzászólására (») Szept 10, 2020 /
 
Sziasztok!
Egy ilyen elektromos kerékpár teszter kapcsolási rajzot kérhetnék én is?
Köszönettel: Zsolt
(#) doboz válasza doboz hozzászólására (») Szept 13, 2020 /
 
Sziasztok!Nem tudja valaki megmondani,hogy CON1,CON2...CON12 csatlakozók mit funkcionálnak?Mit jelent az Y1,Y2,Y3,Y4,Y5,Y6?
(#) doboz válasza doboz hozzászólására (») Szept 14, 2020 /
 
Sziasztok!Egy részét kibogarásztam!CON1(piros,barna)irányjelző;CON2(kék,fekete,barna)?;CON3(kék,piros)irányjelző;CON4(fekete,zöld,piros)gázkar;CON5(kék,barna)kürt nyomógomb;CON6(sárga,piros)?;CON7(fekete,fekete/fehér)kürt;CON8(piros,fehér)világítás(fényszóró);CON9(fekete,fehér)?;CON10(barna,fekete)fékkar;CON11(kék,fekete)fékkar;CON12(fehér,zöld,piros,fekete,kék)?
(#) Macsek71 hozzászólása Szept 14, 2020 /
 
Sziasztok !

Bicaj "elektromosító" szetteket nézegetek ... Légyszi' segítsetek oszlatni a homályt vén h*e fejemben

- A fékkarban levő kapcsoló bontó vagy záró ? Esetleg nem kapcsoló, hanem HALL vagy valami egyéb extra érzékelő ? Most használt gépemen van egy váltó-érintkezős reed-cső, használható lesz, vagy muszáj gyári fékkart is venni ?

- Ha a hajtóművön levő forgásérzékelő működteti a pedelec (rásegítő) szolgáltatást ez azt jelenti,amikor forog a pedál - húz a motor ? Vajon a motorvezérlő tartalmaz felfutást (ramp ?) vagy csak durr odavágja a teljesítményt a motornak mondván ~300W nem fog földhöz vágni ?

Pl.: 36V, 7AH akkupack van ( tudom kicsit karcsú) az mondjuk fél teljesítménnyel (~150W) bő órát, talán 80 percet tud hajtani ? 150W 36V feszültségen 4,2A (plusz veszteségek) Így lehet saccolni a 20-30 km hatótávot ( ~ 20 km/h átlagsebességgel...)

Köszi: Macs.
(#) doboz válasza doboz hozzászólására (») Szept 15, 2020 /
 
Sziasztok!A Tornádó TRD018-as bicikliben a fékkarban lévő mikrókapcsoló nyitó vagy záró gyárilag?
(#) DJ Tacki válasza Macsek71 hozzászólására (») Szept 15, 2020 /
 
Szia,

Az eddig általam látott kit-eken bontó a fékkapcsoló, vagyis alapból rövidzár. Így biztonságosabb egy kábelszakadás-érintkezési hiba esetén.

Ha a pedál érzékelő csak mágnesgyűrűs-hall szenzoros (és nem nyomaték érzékelős) akkor "digitális", de a 300W-al nem fog kiugrani alólad. Jellemzően lehet állítani lépésekben a rásegítés mértékét, ha ettől aggódsz, induláshoz lejjebb lehet venni.

A megtehető táv és a fogyasztás rengeteg mindntől függ, pl. ezen a linken található kalkulátorral tudod becsülni a szükséges teljesítményt. Ezt felszorozva az idővel/távolsággal megkapod a hatótávot vagy szükséges akku kapacitást. Nekem egész jól közelíti a valóságot, de érdemes az akksit túlméretezni, mert sokkal hosszabb lesz az élettartama, ha csak 20-80% között használod.
A hozzászólás módosítva: Szept 15, 2020
(#) Macsek71 válasza DJ Tacki hozzászólására (») Szept 15, 2020 /
 
Köszi a gyors választ !
(#) DJ Tacki válasza DJ Tacki hozzászólására (») Szept 21, 2020 /
 
Megkövetem magam, a fékkapcsoló záró érintkező, alapból nyitott, rosszul írtam korábban. Természetesen az egyes gyártóknál lehet eltérés, de sehol nem találtam erre vonatkozó leírást. Talán úgy lehetne ellenőrizni, hogy a nem használt fékkapcsoló vezetékét a vezérlő oldalon elég szabadon hagyni, vagy kell-e rá lezáró dugó (rövidzár). Ez talán a hirdetés képen/összeszerelési leírásban is benne van.
Az kavart meg, hogy a szétszedett kapcsolós fékkar kapcsolóján az asztalon rövidzárat mértem, de ez az eredeti helyén a fékezés állapota, amikor a fékkar nem nyomja be a kapcsolót...
Következő: »»   195 / 195
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem