Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Feszültségszabályzó motorba
 
Témaindító: Krisz03, idő: Júl 20, 2006
Lapozás: OK   42 / 42
(#) NGY válasza ITI47 hozzászólására (») Szo, 23:17 /
 
Nem gondoltam semmilyen LED-re, megnéztem a képet amit te betettél, az a kép konkrétan autóról szól, nem motorról, amúgy kínai, és amit a kínai állít rajta, sületlenség - erre reagáltam.

A ledekről pedig általánosan írtam, hogy a "7x" szorzó nagyon durva közelítés egy adott LED paramétereinek ismerete hiányában, akár 100% eltérést is adhat, ezért félrevezető lehet.

Viszont egy szóval sem addresszáltam, milyen lámpát teszel a motorodra, és miért, se azt, hogy milyen a fénye.

Majd a saját szememnek és az erre szolgáló műszeremnek elhiszem, ha látom/mérem, hogy egy 6W COB LED nagyobb fényáramot ad, mint egy 35W halogén izzó. Ez az egy dolog, ami nekem kérdőjeles, és nem azért mert te állítod, hanem mert technikailag nem látom alátámasztva. Természetesen léteznek olyan LED-ek, amelyek tudnak 150 lm/W-ot vagy afölött, de amit a te képeden látok, az biztosan nem olyan.

Összehasonlításul: az OSRAM (aki eléggé otthon van világításban, meg nem kis ismeretlen cég) motorkerékpárokhoz gyártott 40 W-os LED-es fényszóró izzója ~4500 lument tud, az pedig alig több, mint 110 lm/W. Mindez a saját, patenttel védett LED chipjükkel.


Ha kiderült, hogy japán az izzód, akkor bizonyára van valami márkaneve, típusszáma is. Japán gyártó legalább olyan pontosan specifikálja, milyen LED-et tesz a termékébe, mint a német, és akkor ezt ki lehet deríteni.

Nem akarlak elkedvetleníteni, de a képeden látható LED-es izzó (mint mellette a másik három is) kínai gyártású. Ha van rajta "Made in Japan", ha nincs.
A hozzászólás módosítva: Szo, 23:27
(#) ITI47 válasza NGY hozzászólására (») Hé, 18:16 /
 
Szia!
Készséggel elhiszem Neked hogy sokkal tájékozottabb vagy LED ügyben. Én csak 1 hónapja kaptam azt a LED reflektor izzót, amit beépítettem a motoromba. Semmit nem tudtam arról a LED izzóról, amit kaptam, ezért a neten elolvastam a róla szóló információkat. Mindenhol 2X6W-osnak írják, mindenhol 800 LM-t írnak e fény teljesítményére. Van ahol Kínainak, van ahol Japánnak írják, én már azt is elhiszem hogy a Japán is Kínai.
Betéve a 35W-os halogén izzó helyére, azt bátran merem állítani hogy jóval erősebben világít.
De én nem a LED-ről írtam elsősorban, hanem arról a feszültségszabályzóról, ami idáig sokaknak okozott fejfájás és amiben, úgy gondolom sokaknak tudnák segíteni a megoldásban.
Következő: »»   42 / 42
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Frissek
2017. Nov, 21. Kedd
22:11:43
Jelenleg 338 fő olvassa az oldalt
Online tagok:
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu