Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Szünetmentes táp javítása, élesztése
Lapozás: OK   27 / 27
(#) erbe válasza c27 hozzászólására (») Okt 5, 2017 /
 
Fénycsőkondi 4,2 uF. 2 db sorbakötve jó. Nem próbáltam még passzív PFC fojtóval, de akár jó is lehet. Bár méretre kisebbek, mint amiket eddig összeraktam.
A hozzászólás módosítva: Okt 5, 2017
(#) c27 válasza erbe hozzászólására (») Okt 6, 2017 /
 
Ha már itt vagyok, lenne még egy kérdésem hátha tudsz segíteni.
Egyik ismerősömnek van egy APC Su700i NET szünetmentese. Az utóbbi időben elég furcsán viselkedett, hol nem akart bekapcsolni, hol bekapcsolt üzemelt is rendesen, de közben az összes led világított. A kondikat átnéztük többségük már kiszáradhatott. Átkondiztam, megy is szépen, de van egy kis bökkenő. Akkuk benne vannak bedugom a hálózatra felvillan az összes led 1mp-re relék kattannak elindul a töltés. Ha kihúzom a konnektorból 3db relé a 3,4,5 továbbra is meghúzva marad és 290mA-t kajál be. Ugyan ez van, ha bedugom bekapcsolom megy rendesen majd megnyomom a kikapcsolt, kihúzom a hálózatból ismét megy a 3 relé 290mA fogyasztással. Annyit még megfigyeltem, hogy ha megnyomom kb 1mp-ig a kikapcsoló gombot akkor kikapcsolnak a relék és nincs áramfelvétel, ez akkor is működik ha bekapcsolás nélkül csak bedugom a konnektorba majd kihúzom (ha visszadugom a konnektorba ismét felvillannak a ledek és megy a töltés).
Olyan mintha nem venné észre kikapcsolt állapotban, hogy a hálózat elmegy és a reléket nem kapcsolja le. Hol érdemes keresgélni? Nincs hozzá kapcsolási rajzom se. (Előtte is gyilkolászta már az akkukat, szóval lehet a kiszáradt kondik okoztak valami galibát, talán valamelyik félvezető, komparátor vagy valami megsínylette?)
A hozzászólás módosítva: Okt 6, 2017
(#) molnarp hozzászólása Okt 6, 2017 /
 
Üdv!
Elméletileg lehetséges ups töltése ups-el?
Van egy apc amihez írtam a szerver menedzsmentet, de idővel kinőttem.
Van egy 1050w-os HP amivel nem kompatibilis a szerver, viszont az valódi szinuszos.
HP-nek még nem tudom mennyi van a kimenetén és hogy lehet-e állítani. Lehet hogy csak ezen múlik, hogy az apc-t fogja tölteni? Mert ha mondjuk kiad 220-at azt lehet az apc kevésnek véli.
(#) erbe válasza molnarp hozzászólására (») Okt 6, 2017 /
 
Elméletileg lehet, ha sorba kötöd őket. Csak nincs semmi értelme.
Normál esetben a bemenetük (hálózat) párhuzamosan van kötve, a kimenetük pedig egymástól független. Kivéve nagyobb szinkronizálható, párhuzamosítható szünetmenteseket, de ebben az esetben sem fordulhat elő, hogy egymást töltik.
(#) molnarp válasza erbe hozzászólására (») Okt 7, 2017 /
 
Nem teljesen értem hogy miért mondod hogy nincs értelme.
Az első ups kimenetét hozzá kötöm a második ups bemenetére.
Így ha elmegy a hálózat akkor az az első átvált akkusba és továbbra is tölti a másodikat amíg van benne szufla. Ha elfogy, akkor a második ups átmegy akkusba és pár perc múlva lekapcsolja a dolgokat, majd leáll.
Szerintem ez így teljesen rendbe van, csak az a kérdés, hogy az első ups mikor akkusba van, akkor az a feszültség tetszik-e a másodiknak, mint szünetmentes hálózati feszültség.
Mondjuk az apc-t lehet állítani hogy +- mennyi V lehet a tűrése amit még normál hálózati feszültségnek tekint. Mivel az első valódi szinuszos, ez se lehet probléma. Esetleg az első akkusba való áttérésekor a második egy pillanatra anomáliát érzékel, az is átmegy akkusba és kérdés hogy visszatér-e. Ja igen és a frekvencia...
(#) Joe_001 válasza molnarp hozzászólására (») Okt 8, 2017 /
 
Üdv!
Nagyobb akkubank?
Van ahol 40 percet is kibír 40 kW 3 fázison. Ennyi idő kell pl a berendezésnek az inert anyag átnyomásához, hogy ne menjen tönkre, + az áramszolgáltatóval a kontakthoz, hogy visszajöne az áram, és mikor, melyik betápon.
A hozzászólás módosítva: Okt 8, 2017
(#) erbe válasza molnarp hozzászólására (») Okt 8, 2017 /
 
Miért? Szerinted van értelme? Ahelyett, hogy egy UPS-re nagyobb akkupakkot tennél és időnként ellenőriznéd a teherbírását?
Következő: »»   27 / 27
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Frissek
2017. Okt, 23. Hé
2:51:42
Jelenleg 50 fő olvassa az oldalt
Online tagok:
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu