Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
 
Témaindító: csaadaam, idő: Máj 31, 2005
Témakörök:
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   1250 / 1250
(#) eyess válasza mohinger hozzászólására (») Vas, 19:19 /
 
Pont A3 mas nem elég az A4 gyes ?
(#) mohinger válasza eyess hozzászólására (») Vas, 19:50 /
 
Ilyen van a munkahelyemen...
(#) Stewe válasza kaqkk hozzászólására (») Vas, 19:50 /
 
Melegítésre talán jó... de dombon ülő messze néző vadászkutya legyek, ha egy A5 -nél nagyobb panelen egyenletes nyomást tudsz elérni.
Azt mondták már neked, hogy a panellel érintkező nyomólap hőfoka érdekes, nem a recézett szendvicsformáé?
(#) kaqkk válasza Stewe hozzászólására (») Vas, 19:54 /
 
Nem tudom én nem próbáltam csak megemlítettem hogy működő dolog (gondolom ha nem lehetne használni már két oldal után leült volna a téma , egyébként meg panelméretről szó nem esett a "beszélgetésünkben " Viszont a további kérdéseidet itt várják
A hozzászólás módosítva: Vas, 19:57
(#) eyess válasza mohinger hozzászólására (») Vas, 20:02 /
 
A munkahelyi dolgokkal vigyázz , mert ha nem a sajátod nem biztos , hogy örülnének neki , ha esetleg lenne valami baja.
Nem minden laminálónak a mechanikája egyforma , tehát nem mindegyik olyan , hogy átalakítás nélkül átmegy rajta a nyák a papírral együtt.Illetve átfog menni , de lehet , hogy később már olyan kopások lehetnek a hengerek csap végein , hogy az már káros lehet a gépre nézve.De ha állítható a hengerek távolsága , vagyis a vastagság , akkor elvileg nem lehet baja .
(#) mohinger válasza eyess hozzászólására (») Vas, 20:06 /
 
Köszi, pontosan erre voltam kíváncsi.
Tehát van olyan gép, ami nem szereti átalakítás nélkül. Először arra gondoltam, hogy valamilyen vastagabb karton-kemény papírt próbálok bele és meglátom.
(#) niedziela válasza Stewe hozzászólására (») Vas, 20:09 /
 
A kardozást ha mindenképpen elkerülhetettlennek látod, folytathatnátok privátban, mert nem tesz hozzá a NYÁK-lap készítés kérdések témához.

Köszi !
(#) eyess válasza mohinger hozzászólására (») Vas, 20:12 /
 
Az a vastagabb karton papír legalább 1,6 mm kell legyen , mert kb a nyák papírral együtt hellyel közzel ennyi lehet.De meg kell nézni , mert ha állítható a vastagság , akkor nem lesz gond szerintem.
(#) Lamprologus válasza mohinger hozzászólására (») Vas, 21:42 /
 
Nekem egy olyan laminálóm van aminek a hengereit rugó szorítja egymáshoz, akár 3-4mm-t is el tudnak távolodni egymástól, így a nyák vastagsága nem okoz gondot. Szerencsére a hőfokszabályozó résznél volt trimmer poti amivel lehetett állítani a hőmérsékletet. Gyárilag az előlapi poti max állásában kb 140°C -ot tudott, azt tekertem fel 180-a.
(#) mohinger válasza Lamprologus hozzászólására (») Hé, 9:44 /
 
Köszönöm a választ.
Ma meg tudtam nézni a benti laminálót és szerencsére tudja ez is a NYÁK vastagságot: szépen, rugó segítségével szorítja egymáshoz a hengereket.
Most már csak egy normális nyomtatót kell kerítsek, mert ami itt van, annak nem jó a tonerje erre a célra. A fele nyomat a fólián marad.
Páran írtátok, hogy sokat számít, hogy gyári-e, vagy utángyártott. Ez itt gyári Konica, de nem igazán jó. Van jó pár HP, gyári tonerekkel, majd kipróbálok párat.
(#) zolee1209 válasza papus51 hozzászólására (») Hé, 12:07 /
 
Üdv!

Fenolra tudsz valamilyen beszerzési lehetőséget/ árat? Egy helyen találtam csak, ott is ár nélkül. Ahogy kutakodtam, annyit találtam még, hogy körömjavító/ eltávolító szerek tartalmaznak ilyet, de más anyagokkal kombinálva. Arra sem találtam még választ, mással helyettesíthető-e, ami beszerezhetőbb lenne esetleg.
(#) papus51 válasza zolee1209 hozzászólására (») Hé, 12:21 /
 
Szia!
Én a MOLAR Kft-nél (Halásztelek) vettem fenolt 2015-ben, 250gr-os kiszerelésben. Akkor brutto 1800Ft volt.
Elméletileg lehet, hogy kellett volna hozzá Antsz engedély, de én ezt megelőztem azzal, hogy céges ajánlatkérőt küldtem nekik, amit ők szintén cégesen visszaigazoltak. Így a személyes átvételnél a kp.én kívül nem kértek semmit.
Sok sikert.
(#) zolee1209 válasza papus51 hozzászólására (») Hé, 12:40 /
 
Köszönöm a tippet, utánajárok!
Én bóraxot kértem, egy helyi mezőgazdasági boltban. Kérdezték, zöldkártya?! Olyanom nincs. De kaptam szerencsére. Nem jártam annyira utána, csak a neten látott cikkek és videók alapján én úgy látom, amerikában könnyebben hozzáférhetőek az ilyen speckó dolgok.
(#) papus51 válasza zolee1209 hozzászólására (») Hé, 12:58 /
 
Ezt a bóraxot nem értem. Tudtommal az nem veszélyes anyag. Szájpenész ellen is alkalmazták gyermekeknél a glicerines oldatát.
Egyébként, ha van egy vállalkozásod és az ANTSZ-hez egyszer bejelented 7500 Ft-ért, hogy előfordul ún. veszélyes anyag a vállalkozásnál, pl. mondjuk hypo vagy domestos, akkor kapsz tőlük egy határozatot, amivel már bármit megvehetsz. Na kb. ennyit ér az egész.
(#) zolee1209 válasza papus51 hozzászólására (») Hé, 14:01 /
 
Ránéztem a bolt weblapjára, de már ott sem találtam erre való utalást. Lehet, hogy véletlenül keverem valamivel, de nem emlékszem, hogy mást is vettem volna onnan. Ezzel nem offolok tovább. Az OFF-os információt is köszönöm, jó tudni róla!
Következő: »»   1250 / 1250
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Frissek
2017. Ápr, 25. Kedd
14:26:48
Jelenleg 394 fő olvassa az oldalt
Online tagok:
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu