Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DVD lejátszó javítás
 
Témaindító: ddr, idő: Szept 10, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   77 / 77
(#) FAZ1 válasza péter71 hozzászólására (») Aug 2, 2017 /
 
Próbáld meg a lemezmeghajtó motorját kicserélni - valami hasonlóra! (két csavar, két forrasztás)
Nekem egyszer ugyanez volt az egyik DVD gépemnél hiba, az is csak pörgött, pörgött - és kiírta "Loading" - aztán később - "Error! NO DISK".
Kézzel rápörgettem - na erre egyből betöltött.
Vagyis - szerintem egy kicsit lassú volt a motor.
Beletettem egy valahonnan összekukázottból egy hasonlóan másikat - így azóta is jól működik.
(#) domi64 válasza péter71 hozzászólására (») Aug 2, 2017 /
 
Értem. Akkor ha van WD-40-ed, vagy más kenőanyagod, akkor adj egy kis kenést a lemezforgató motornak (ha alaposabb szeretnél lenni, akkor ha tudod, szedd szét darabjaira a motort és tisztogasd meg!) Ha ezzel sem tudtál rajta segiteni, akkor cseréld ki!
(#) FAZ1 válasza domi64 hozzászólására (») Aug 2, 2017 /
 
Szétszedniiii?
Azt a kis motort?
Nem egyszerűbb kukázni egy valamilyen hasonlót. Az nem kerülne semmibe!
De még egy újat megvenni valami boltban, az se rengetné meg a világot.
Mennyi lehet egy ilyen kis 5,9 V-os kínai motorocska? Tán 1000-1500 forint?
(#) péter71 hozzászólása Aug 2, 2017 / 1
 
Sziasztok. Motorom van, kicserélem, aztán meglátjuk, mi lesz.
(#) RockFonok válasza FAZ1 hozzászólására (») Aug 7, 2017 /
 
Ez nem csak lejátszani tud, ezzel lehet felvenni is a tv-ből.

Igazad van, nincs értelme javíttatni.
(#) Malfox hozzászólása Aug 21, 2017 /
 
Egy Philips 763SA típusú DVD-SACD (super audio CD) játszóval kapcsolatban egy olyan probléma merült fel, hogy a DVD-R és a CD lemezeket is hiba nélkül le tudja játszani, de a SACD-t már 1-1 másodperces némításokkal, majd ha nagyon sokat téveszt, akkor átugrik a következő track-re. Történetesen 2 db is van belőle és mindkettő produkálja ezt a hibát, az egyik jobban a másik kevésbé, de produkálják. Egy külföldi fórumon a szervo motoron levő mágnesre és annak a jeladó IC áramkörének hibájára utalnak, de ez valahogy nem kerek számomra, mert csak a SACD-nél némít és ugrik. Fontos infó lehet, hogy a némításnál hallani a fej mozgató szervó motort jobban megmozdulni. Én inkább a fogadóegység hibájára gondolok, egy másik infó, ez az alaplap tele van SMD elkókkal, lehetséges, hogy ezeknek a "rohadása" okozza a hibát, vagy teljesen máshol kellene keresgéljek? Üdv!
A hozzászólás módosítva: Aug 21, 2017
(#) eyess válasza Malfox hozzászólására (») Aug 21, 2017 /
 
Ha ilyen állapotban van , hogy az smd kondiknál felmerül a rohadás gyanúja , akkor nem tudom van e értelme foglalkozni vele.Egyébként az olvasó fej felé keresgélnék inkább.
(#) Malfox válasza eyess hozzászólására (») Aug 21, 2017 /
 
Mármint úgy értem, hogy ezekkel szokott gond lenni, a gép patika állapotú. Én nem tartom valószínűnek az olvasófej hibát, ugyanis DVD-R lemezzel nincs gondja, RW-vel nem teszteltem, de elvileg nem is kezeli, csak SACD-vel, viszont a lemezhibát is teljesen kizárhatjuk, mert egy Pioneer DV575A meg hibátlanul kezeli ezeket. Üdv!
(#) Udvari Zsombor hozzászólása Okt 7, 2017 /
 
Van egy olcsó Elta DVD lejátszó, ami scart csatlakozással kapcsolódik a tévéhez. A hiba az, hogy tökéletes hang mellett véletlenszerűen kihagy a kép 1-2 másodpercre, ami akár zavaró is lehet. Kábel tökéletes és nincs másik. Szerintetek mi okozhatja a hibát?
(#) proba válasza Malfox hozzászólására (») Okt 7, 2017 /
 
Nem tömörített filmet is lejátszik? Szokott néha a forgatómotor is szórakozni.Cd megy mert nem kell nagy sebesség, de ami az felett van, az már nem megy neki.
(#) Udvari Zsombor válasza proba hozzászólására (») Okt 7, 2017 /
 
A hang akkor is jó, ha a kép kihagy. Akár írott DVD-ről is lejátszik Divix tartalmakat (pl. avi, mpg).
(#) Udvari Zsombor válasza proba hozzászólására (») Okt 8, 2017 /
 
Hogy érted, hogy "nem tömörített filmet"?
(#) Gabó válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Okt 8, 2017 /
 
Megnézted kinek írták a választ???
(#) Udvari Zsombor válasza Gabó hozzászólására (») Okt 8, 2017 /
 
Szóval a nálam lévő hiba az, hogy azon az Elta a DVD lejátszón a kép véletlenszerűen kihagy (van hogy csak 1sec villan), miközben a hang végig jó lemeztípustól függetlenül! Ez mitől lehet?
(#) FAZ1 válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Okt 14, 2017 /
 
Ezek a mai cuccok más rendszerben dolgozzák fel a hangot és teljesen másban a képet. Meg persze ott minden digitális. Dekódolt, tömörített - és más egyebek ...

Egy szemmosás (az olvasó lencséje) - úgy elsőre? Vagy netán az már megvolt?
(#) steelbird válasza FAZ1 hozzászólására (») Okt 15, 2017 /
 
A DVD lemezen lévő VOB fájlok multiplexeltek, a kép és hang információt egyben, egymáshoz kötötten és szinkronban tartalmazzák.
Nem valószínű, hogy hibás kiolvasás miatt csak a videó jel szenved helyreállíthatatlan sérülést, az audio pedig nem.
(#) Massawa válasza steelbird hozzászólására (») Okt 15, 2017 /
 
Miután az audio adatmennyiség messze kevesebb mint a videoadat, igy azt aránylag könnyebb bufferelni/javitani mint a videot, igy kevésbé lehet észrevenni az adatátviteli hibát ( vannak olyan CD lejátszok, amik 40 s adatmennyiséget is képesek bufferelni). Ráadásul ilyen olcso készülékek gyakran használnak más technologiát - ami nem okvetlenül tipikus, vagy még nem az a gyártás idöpontjában - amik csodákra képesek. ( a hangátvitelben hatalmas technologiai ugrások voltak a DVD megjelenése ota - gondoljunk a GSM telefonokra stb. Igy meglehetösen széles a hibajavitási eljárások skálája/kinálata. A videoban ez sokkal lassabban megy és ráadásul a DVD-ben használt MPEG-2 ma már a kimulo videotechnikák közé tartozik, igy már nem is igen fejlesztgetik.
Nálad a követési bizonytalanság, lencsehiba (kosz, öregedés) valoszinü sok hibajelet produkál amivel a videokorrektor már nem tud mit kezdeni, mig az audio áramkörök még megbirkoznak a hibával - vagy azokat hallhatatlanná teszi.
(#) FAZ1 válasza steelbird hozzászólására (») Okt 15, 2017 /
 
Háááát - míg az audiós sztereo hangjel pár száz herzen (pl. mint az analógnál 20-20000 Hz) elfut, addig a videójel egy kissé magasabbat szeret. Ott már jelen van az Y jel, az RGB jelek, és persze a többi. Így szerintem még a digitalizáltakban is - talán minden bizonnyal kissé mások a paraméterek.
Vagy hülyeséget írok? ....
(#) Massawa válasza FAZ1 hozzászólására (») Okt 15, 2017 /
 
Nem egészen van igy, és ráadásul a fülünk sokkal érzékenyebb a hibára mint a szemünk. ( ott átvernek bennünket 25 képpel másodpercenként, addig a fülünk a másodperc 1/10000-dét is érzi.. (10 kilohertz).
A képpel egy baj van, hogy sokkal több infot tartalmaz, azaz sokkal nagyobb az adatmennyiség, de a gépnek 1/25 másodperc alatt kell valamit összerakni, azaz nagyságrendekkel több idö marad a jelfeldolgozásra. A VOBokban azonban a hang meg a kép (meg a feliratok stb) egyforma csomagokban vannak ( ahogy már korábban irták), minden csomagban mindegyik komponensnek egy kis része, és ezek a csomagok jönnek a lemezröl, amit aztán több szintben olvas be az elektronika, és több szintben más más algoritmusok szerint javit. (Elöször van a hibajavitás az adatszinten - még nem tudja a gép mi a video meg mi az audio, utánna szelektálja a jeleket az audio jeleket külön javitja a video jelektöl ( más algoritmus szerint) és a végén rakja öket szinkronba és küldi ki a kimenetre.
(#) FAZ1 válasza Massawa hozzászólására (») Okt 18, 2017 /
 
Jó, jó - én csak "lenagyoltam" a kérdést.
(#) steelbird válasza Massawa hozzászólására (») Okt 18, 2017 /
 
Szervíztapasztalat alapján írtam.
Olyan olvasási problémából eredő hibával nem találkoztam, hogy a hang szól, de a kép kimarad.
A video jelet javító áramkör egy előző képkockát, vagy ha ez nem sikerül, akkor a kép egy részét merevíti ki helyreállíthatatlan adatfolyam esetén, minden egyéb esetben némítja az audio és a video kimenetet és megáll a lejátszás, vagy ha sikerül, ugrással folytatja a következő képkockák valamelyikétől.
Olyan hiba, hogy csak audio jel van, a video pedig kimarad, inkább a jelfeldolgozó áramkörök hibája miatt fordult elő. Mpeg panel, dekóder, stb...
(#) csapo1002 hozzászólása Nov 26, 2017 /
 
Sziasztok Szakik, a segítségetekre lenne szükségem! Adott egy Alpha asztali dvd lejátszó. Múltkor elkezdett "rosszalkodni" filmnézés közben, ami abban nyilvánult meg, hogy akadozott a lejátszás. Kivettem a lemezt majd vissza tettem, de akkor meg be se akarta olvasni. Darabig kínlódott, majd kiírta, hogy "Error disc". Beraktam egy tisztítólemezt, egyből beolvasta és lefuttatta a tisztítást. Újból betettem egy dvd lemezt, beolvasta, indította, viszont pár perc elteltével elkezdett akadozni és meg is állt a lejátszás. Mi lehet a baj? Meghalt az olvasófej? A válaszokat előre is köszönöm!
(#) eyess válasza csapo1002 hozzászólására (») Nov 26, 2017 /
 
A válasz egyszerű tucat termék.
(#) CHZ válasza csapo1002 hozzászólására (») Nov 26, 2017 /
 
Szia!
CD- vel mit produkál:
Következő: »»   77 / 77
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu