Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ki hol gyártatja a NYÁK-ot ?

Témaindító: kaqkk, idő: Ápr 16, 2018
Témakörök:
Lapozás: OK   71 / 71
(#) Ódenka válasza zenetom hozzászólására (») Júl 14, 2026 / 1

Igen és Euro Packet.... De ez még a régi megrendelés, most azt szűrtem le, hogy a régi rendelésért még nem kellett fizetni, de ma már semmi sem biztos...Az előzőhöz még annyi, nem futár hozta! A DHL németeknél lepasszolta a szállítást az MP-nek és annak a kocsija hozta.
A hozzászólás módosítva: Júl 14, 2026
(#) scooby_ válasza Ódenka hozzászólására (») Júl 14, 2026 / 2

MP-val vigyázni kell! Akkor is beszedik mind a vám mind az áfa költséget, ha azt már kifizetted pl a gyártónál előre. Ilyenkor a gyártótól vissza lehet igényelni, de figyelni kell rá.
(#) ABU hozzászólása Pé, 12:28 /

JLCPCB

Lehet kicsit türelmetlen vagyok, bár eddig nem dekkolt egy helyen a csomagom.

1.png

(#) mcc válasza ABU hozzászólására (») Pé, 13:24 1 /

Nekem is ott áll...
(#) ABU válasza mcc hozzászólására (») Pé, 14:36 /

Csak ráböktem a Logistics Complaint-ra és írtam nekik nézzenek már utána ki fogja szállítani, tartozik-e hozzá belföldi csomagszám vagy valami. Ez nem ilyen volt eddig...
(#) zenetom válasza ABU hozzászólására (») Pé, 14:36 /

EuroPacket?
(#) ABU válasza zenetom hozzászólására (») Pé, 15:16 / 1

Most Global Standard Direct Line volt.
(#) Josi777 válasza ABU hozzászólására (») Pé, 17:27 /

Nekem ugyanez és én sem értem, mivel idáig mindig megkaptam 1-2 nap pihentetés után.
(#) mcc válasza Josi777 hozzászólására (») Pé, 19:46 / 2

Ha Express One hozza ki, akkor az ok az, hogy most van valami raktár költöztetés folyik.
(#) még1MbR válasza mcc hozzászólására (») Szo, 8:14 /

A ferihegyi reptér közelébe költöznek, nemrég vittem nekik adatvonalat abba a hatalmas raktárba. Modern volt minden.
(#) mcc válasza még1MbR hozzászólására (») Szo, 8:37 /

Elhiszem, csak a legutóbbi csomagomnál (nem JLCPCB) egy hétbe telt a reptér->Törökbálint távolság megtétele...
A hozzászólás módosítva: Szo, 8:38
(#) ABU válasza mcc hozzászólására (») Szo, 13:02 /

Ahol dolgozom a belföldi csomagok másnapra megérkeznek, pedig 120km a hub-depó közötti távolság, depó-kézbesítési cím pedig 20km, naponta jönnek (a csomagom nélkül ), ezt sem értem... De mindegy, várok türelmesen.
Közben kaptam választ a supporttól, hogy a DPD szállítja és valamiért nem vették fel a csomagot kézbesítésre, belföldi csom.számot is adtak úgyhogy hétfőn telefonálgatás lesz, meddig ülnek még rajta.
A hozzászólás módosítva: Szo, 13:05
(#) Frankye válasza ABU hozzászólására (») Szo, 13:19 / 1

A DPD az utóbbi időben többször csinált már ilyet nálam is. Legutóbb küldtek előzetes értesítést, hogy adott napon8 és 20 óra között jön a futár, majd 19:30-kor jött egy újabb értesítés, hogy majd másnap fogja hozni. Másnap reggel küldtek egy SMS-t, egy órás "ablakkal", hogy mikor jön a futár, végül ebben az időtartamban tényleg meg is jött. Ha most nem nyugdíjas volnék, nehezen tudtam volna megoldani, hogy két, egymást követő nap is otthon legyek...
(#) Ódenka válasza Frankye hozzászólására (») Szo, 14:38 /

Lehetnél optimista, beteg pl. egy hétig... Bocs. Nekem is ott aszalódik 2 csomagom a maglódóban.
(#) Régi motoros hozzászólása Szo, 18:36 / 1

Csomag vesztegzár

Ugyan nem panel rendelés, de mostanában lehet kicsit szétszórt néhány illetékes elvtárs.
Lehet elkallódik, aztán meglesz, beesik egy sarokba, valaki megtalálja stb.
Egy csomagomat kerestem én is a vámnál, ott állították, hogy átadták a futárcégnek.
A futárcég erősködött, hogy nem adták át. Na ilyenkor ki mond igazat???
Aztán mikor már visszautalta az összeget a feladó, és el is felejtettem az egészet,
egyszer csak hív a futár, hogy ma hozza a nevemre szóló csomagot.
Én meg úgy voltam vele, jó, hozzad nyugodtan, közben meg nem is rendeltem semmit.
Meglepetésemre az volt, amit már el is felejtettem, és kerestem még annak idején.
A hozzászólás módosítva: Szo, 18:38
(#) zenetom válasza Régi motoros hozzászólására (») Szo, 19:56 /

Na ez durva!
(#) Josi777 válasza ABU hozzászólására (») Szo, 20:13 / 1

Légyszi jelezz már vissza, hogy mit és hogyan sikerült intézni, hátha megyek vele valamire. Előre is köszi.

Amúgy mellékesen jegyzem meg, hogy így akkor most hogyan rendeljek bármit is, ha ennyire megbízhatatlan a belföldi szállító? Valamiféle kötbérrel talán lehetne hatni rájuk, mert nem gondolnám, hogy ez a jelenség, mivel úgy tűnik, hogy nem egyedi, szerintem elfogadhatatlan.
(#) Sick-Bastard hozzászólása Szo, 20:25 /

nyák gyári vágás

Üdv!

A JLCPCB-nél szeretnék rendelni.
Egy több nyákot az egyben (multiple design in one), de akadt egy kis gondom a gyártatással.
Az első rajzot visszadobták, mert a V-Cut csak egyenes lehet.

Az "old order" képen egy előző (panelizált) rendelésem látható. Ez csak NYÁK volt, összeszerelés nélkül. Itt minden jó, a panelek tördelhetőek lettek.

A jelenlegi rajz-ot "new order" vagy csak horizontális vagy vertikálisan akarják vágni.

Viszont az oldalukon itt a 3 design minta szerint, mind vertikálisan mind horizontálisan is mehet a vágás.

Nem szeretnék úgy járni, mint egyik előző rendelésemnél, ahol 6ból 1 panelizált nyákot nem vágtak fel...

Hogyan kell több az egyben NYÁKot (megrajzoni EASYeda-ban) és rendelni (SMT, PCB assembly) hogy minden fel legyen darabolva/be legyen vágva?

Miért nem rendelem külön-külön? Spórolás, az összeszerelés 3USD/komponens. Ha pl 1-1db ugyanolyan kondi vagy ellenállás megy mind a 8 nyákra az 8*3USD. Vagy ezt rosszul tudom?

SB
(#) Régi motoros válasza Sick-Bastard hozzászólására (») Szo, 21:45 /

A V-CUT csak egyenes és teljes panelen átérő lehet. Olyan, hogy "fél úton" megáll, nincs.
Mivel a V-CUT vágást manuálisan egy "körfűrész" szerű (nem fogazott) gyémánt tárcsával készítik.
Az operátor beállítja a vágási szélességet, és áttolja a panelt a tárcsa alatt.

A kettes és hármas dizájn csak marással valósítható meg.
Azt hiszem 2mm a legvéknyabb csík amit marni tudnak.
Tehát a megoldás, ahol el akarod vágatni, oda be kell tervezni egy keskeny csíkot a panel kontúr rétegére. Ez a csík lehet akár T vagy L formájú is, mivel marják, a CNC készíti.
Hirtelen ezt a két példát találtam szemléltetésképp. Legalább is én így oldottam meg.
A hozzászólás módosítva: Szo, 21:48
(#) Sick-Bastard válasza Régi motoros hozzászólására (») Szo, 23:21 /

Akkor valószínű én megint keverem a V-Cut és a milling(marás) kifejezést...

A célom ilyen modulok(jelen esetben smt készreszerelve), amiket csak letördelek.

Tehát nem V-Cut hanem Milling-et kérjek?

SB
(#) Régi motoros válasza Sick-Bastard hozzászólására (») Szo, 23:32 /

Szerintem azt. Bár nem hiszem, hogy ezt külön kérni kell.
Csak úgy kell megtervezni a kontúr réteget, ahogy mutattam.
Mondjuk a szétesős verzióhoz nem tudom mit szólnak, arra nem esküdnék meg, hogy menni fog.
Ha belehullik a gépbe, kotorászni kell utána, egyébként meg kijön egy darabban az egész tábla.
Úgy alakítsd ki, hogy magad otthon széttördeled.

Ui.: Bár lehet, hogy a minimális maróátmérő 3mm.
Nézz utána mert valahol le van írva, én már nem emlékszem pontosan.
A hozzászólás módosítva: Szo, 23:36
(#) mcc válasza Régi motoros hozzászólására (») 7:37 /

Ne legyen szétesős. Hagyni kell 1-2mm anyagot a darabolásra szánt marásban, azután majd otthon eltöröd. Sok panelen látni ilyen megoldást.
1mm a minimális szélesség a marásnál.
A hozzászólás módosítva: 7:38
Következő: »»   71 / 71
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem