Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Elfogadnám, ha ingyen elvihető
Vettem Érdről de azóta sem tudom hogy működik.
Akkor tévedtem. Pedig mintha mutattál volna épített kapacitasmérőt.
Rossz már a memóriám...
Egy sima Arduino Nano (vagy hasonló) alaplappal magad is gyorsan össze tudsz dobni egyet. A hordozhatósága miatt még egy kijelzőre is szükséged lesz.
Húú!
Ez múzeális darab. Kb 50-es évek. Polcra való. Gondolom a varázsszem indikálja a hangolást.
Igen. Azért jó lenne tudni hogy működik. Majd lesz digitális gépem is.
EMG-1464Fenti digitális (nixie csöves) multiméterhez keresek hordfoghantyút.A kép csak illusztráció. A hozzászólás módosítva: Szept 1, 2026
Anycubic Photon Mono X LCD-jeTudom, hogy kicsi az esély rá, de nincs valakinek feleslegben egy Anycubic Photon Mono X típusú 3D-nyomtatóhoz való LCD?Ha valakinek volt egy ilyenje és más része ment tönkre... Pl. a vezérlője, vagy mechanikusan, de az LCD nem sérült. Tudom, hogy lehet kapni hozzá, de annyiért nem éri meg...
A kijelző típusszáma alapján, Aliexpress-ről?
Igen, mint írtam, lehet kapni az Aliexpress-en... (Van egy kifejezetten 3D-nyomtatók alkatrészeit forgalmazó cég is, de náluk már szinte semmi sincs ehhez a készülékhez, csak egy más típushoz is használható FEP-fólia - ebből is látszik, hogy régi, kifutott termék.)
Ez egy régi cucc, valaki ki akarja dobni, én meg megmenteném, ha érdemes lenne... Nekem nem szükséglet, hogy legyen egy ilyenem, bár talán még használnám is néha, de ezért kiadni 50eFt-ot - nekem nem éri meg. (Ők meg azóta vettek helyette egy újabbat, ami nyilván jobb is...) Ezért kérdeztem meg itt, hátha van valakinek egy ilyenje "feleslegesen". A hozzászólás módosítva: Szept 1, 2026
Anélkül nem megy? Sok géppel összekötve is működik.
Úgy értettem, hogy ha megnézed a kijelző hátán a termékszámát, akkor rá tudsz keresni Alin (vagy máshol) és máshonnan, jobb áron is meg tudod venni mert gondolom a kijelzőt nem kifejezetten ehhez a nyomtatóhoz gyártották hanem egy standard színes kijelző, ami másban is megtalálható, pl. sima nyomtatókban, 4in1 nyomtató-szkenner-telefon-fax készülékekben, stb.
Jól értem, hogy a 4k felbontású, nyomtatásra használt LCD kijelzőt keresed, ami alin is 150$ körül mozog?
Igen, arra gondoltam...
Bizonyára, ha van valakinek egy ilyen típusú eszköze, aminek más komoly hibája van, ezt másra nem nagyon tudja használni... Mivel nem egy mai darab, simán lehet, hogy az évek során más része tönkrement. A többieknek: Köszönöm a jó szándékot, de azért írtam pontos típust a 3D-nyomtatóról, mert ez nem egy "információs LCD", hanem a 3D-nyomtatás szerves része. És igen, bizonyára ezt a kijelzőt konkrétan ehhez a 3D-nyomtatóhoz fejlesztették ki. A hozzászólás módosítva: Szept 1, 2026
Erre nem gondoltam mert nem találkoztam még ilyen megoldással. Így már értem. Tehát akkor ezekben is olyan a kijelző mint a monitorokban a kijelző panel maga, hogy GTK mert arányaiban drága.
Itt szenvednek még az újonnan vásárolt kijelzővel is, hogy tiszavirág életű....
Gyakorlatilag itt az LCD kitakarja az UV fényt, amire a nyomtatási térben lévő műgyanta köt.
Ezek az aprócska kijelzők piszok nagy felbontással bírnak, viszont az állandó UV világítás miatt (is) gyorsan degradálódnak. Szóval jó cucc, nagyon szép nyomatot lehet vele csinálni, de ha megmakkan az LCD, akkor gazdasági totálkár. @lazsi: gyakorlatilag mindegyik ilyen nyomtatóban az LCD adja meg magát, ahol meg véletlenül más mechanikai hiba van, azt könnyebb javítani. Ezt is azért dobták utánad, hogy ne nekik kelljen a szemétbe dobniuk a gépet. Alin 150$ körül kapsz bele LCD-t, de az ugyan úgy el fog romlani idővel.
Itt konkrétan az történt, hogy a tartály alja szivárgott, és a műgyantából egy kevés a kijelzőre kötött. Amikor megpróbálták eltávolítani, akkor nem a gyanta jött le a kijelzőről, hanem a kijelző felső fóliája... Ilyen fóliát lehet kapni ugyan (pár ezer Ft-ért), de több helyen azt olvastam, hogy esélytelen pontosan, megfelelő irányban visszahelyezni...
Egyébként ezt a hibát simán meg lehetett volna előzni, ha a tartály alján időben cserélik / feltesznek rá egy második (kb. 5 eFt-os) FEP fóliát... A tulaj mondta is, hogy jobb lett volna azt korábban olvasnia... |
Bejelentkezés
Hirdetés |