Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hegesztő inverter javítás
Lapozás: OK   59 / 59
(#) Master006 hozzászólása Máj 22, 2017 /
 
Helló! Ez a pegas gép igazából köszönő viszonyban sincs az enyémmel, nekem Pegasus a neve...de felépítésre is teljesen más. A bal oldali panelt jól látod, a vezérlés pedig a túl oldalon lévő jobb szélső panelre van kötve... ielletve a zöld- fehér vezeték pár. Amikor elszált a panel, akkor GND-re húzta az egészet... Sajnos a diodák lába nem voltak elég hosszúak, így azokat csak leszorítva tudtam felszerelni...
(#) klenósanyi válasza Pásztor István hozzászólására (») Máj 22, 2017 /
 
Köszönöm! Időközben én is rájöttem, a szabadon futó dióda ment tönkre. Ezért kár volt rajzért kuncsorogni, egyszerűbb volt a történet mint amire számítottam. Még egyszer köszönöm!
(#) ordog20 hozzászólása Sze, 0:26 /
 
Szép estét. Röpke kérdés segítség kérésem lennetőletek, Bodur mig 250 inverteres co gép neve "ami elég erősen hasonlít a Jasic mig 250 hez" 380V . Használtan rosszan jutottam hozzá hiba oka volt elsőre a toló motorban nem volt erő javítás kísérlet meg történ most már működik a toló rendesen,nem sokkal később azt gondolta a gép nem dolgozik tovább pontosan az igbt panelról 2 igbt keresztbe zárlatra ment kicseréltem mind a 4 IGBT, bele méregettem működött mind addig míg ívet nem fogtam vele ismételten kiverte az igbt ugyan úgy keresztbe vágta zárlatra be gorombultam új panel ára darabja 17000-30000 ft van benne 4db panel (dióda híd, IGBT, kontrol panel, 24v vezérlő panel) kicseréltem a létező összes IGBT-t, mosfet-et, tranyókat,vezérlő ic-ket, regulátorokat az egész bele került 14000ft IGBT-ből direkt többet rendeltem hát ha megunja megint magát amit nem cseréltem az a dióda híd de annak semmi baja. Sajnos megunta magát mert Ív fogás után ki ütötte az IGBT. Ezzel lenne a gondon vagy problémám ha már minden lényeges dolgot ki cseréltem akkor miért veri ki az IGBT-t tud nekem ebben valaki segíteni mit rontottam el vagy mit nem láttam?Előre is köszönöm a segítségeteket.
(#) 13_Balu50 válasza ordog20 hozzászólására (») Sze, 4:50 /
 
Én a vezérlés hibájára gondolok, bár írtad, hogy a vezérlő panelt is cserélted. Szkóppal meg kéne nézned a vezérlő jelet, nem nyítja-e az IGBT-et egymásra.
(#) ordog20 válasza 13_Balu50 hozzászólására (») Sze, 5:20 /
 
Amik maradtak: ellenállás , ferrit magok ,potméterek , kondik , zenner / sima diodák, csatlakozók ezek szemre is multival is jól működnek minden mást cseréltem.Viszont ha szkóppolni kell ahhoz kell keresnem egy szakit (nincs szkóppom)
(#) 13_Balu50 válasza ordog20 hozzászólására (») Sze, 5:39 /
 
Olyat keress, akinek legalább kétcsatornás szkópja van, mert minimum az kell hozzá, hogy a két jelalakot együtt lássa.
Alkatrészek cserélgetése kevés sikerrel kecsegtet, de azért nem reménytelen, csak az a kérdés megéri -e idő és anyagi ráfordításban. A felsorolt alkatrészek közül, a kondenzátor hiba a legvalószínűbb, vagy valami forasztási ill kontakt hiba, vagy a vezérlő IC ill. azok környékén lévő alkatrész -/ek/ hibája.
(#) ordog20 válasza 13_Balu50 hozzászólására (») Sze, 15:22 /
 
Amiket kellet meg amiket nem azt is cseréltem most 500ft-al nem leszek hátrább úgy voltam vele.A gép olyan 100000ft körül mozog neten használtan kisebb hibákkal én így, hogy cserélgettem alkatrészeket még a negyedét se értem el azért vágtam bele jó hiszemű reménnyel,ami viszont bosszant vagy érdekelne indulási áram miért fix 53.9 volt eleinte nem volt csak 33v de akkor biztos az IGBT szabályzása a ludas de a legbosszantóbb az egészben nincs hozzá kapcsolási rajz.
(#) Chipmunk1960 válasza ordog20 hozzászólására (») Pé, 9:03 /
 
Szia, Pedig az fog kelleni, s leválasztott IGBT-k mellett járatni, mint ahogyan "ordog20" is írta, mert lehet egy 2 filléres tantálkondi a ludas, aminek időnként nem érintkezik belül a préselt lába, s elmászik a vezérlés. A másik, "tanyasi" módszer, az ex főnököm alkalmazta, Nyir.*-ból, a bal feső saroktól a jobb alsóig kicserélünk minden alkatrészt, garantáltan benne lesz a rossz is, itt viszont a forrasztásokkal kell vigyázni, nehogy valahol tönkremenjen egy vékony fólia, vagy lyukgalván, mert akkor megint nem ússzuk meg a hibakeresést!
(#) mpisti válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Pé, 13:30 /
 
"a bal feső saroktól a jobb alsóig kicserélünk minden alkatrészt, "
Ezzel csak egy hiba van, hogy az adott alkatrészek úgy "szerették" egymást, ahogy a panelon voltak. Azaz ha minden alkatrészt cserélsz, a munkapontokat az új alkatrészek miatt újra kell hangolni, mert egészen biztos hogy tűrésen kívül fog esni az új munkapont,és még az esetleges tévedés bele sincs kalkulálva.Az alkatrészek szórása nem teszi lehetővé hogy ugyanazon paramétereket kapjuk egy teljes alkatrészcsere után. Tehát feltehetően ugyanott lesz a delikvens ahonnan elindult, és lesz egy össze-vissza forrasztgatott panel a kezében.
(#) Chipmunk1960 válasza mpisti hozzászólására (») Pé, 20:32 / 1
 
Szia Pisti! Írtam, hogy a volt főnököm "észnélküli" jav módszere volt, igaz digitális panelokon, ott nincs mit hangolni, vagy 0, vagy megy
(#) zozo506 hozzászólása Pé, 22:48 /
 
Hello! Megpróbálom újra hátha van ötletetek és érkezik válasz. Olyan kérdéssel fordulnák hozzátok , hogy kaptam egy weco discovery 140-es inverteres hegesztőt, de sajnos hibás . Olyan mindha nem lenne ereje begyujtani a pálcát . Lenne ötletetek , hogy mi a hiba ?
(#) dara válasza zozo506 hozzászólására (») Vas, 5:10 /
 
Nincs áramszabályzás.Hogy mlért,azt neked kéne kideritened.
(#) zozo506 válasza dara hozzászólására (») 11:46 /
 
Hol kezdjem keresni ? Bocsi , de megmondom őszintén , hogy az inverter távoláll tőlem . Nem cagyok képben az inverterekkel .
(#) granpa válasza zozo506 hozzászólására (») 12:14 /
 
Menj hozzá közelebb, távolról mi sem tudunk mérni. Rajzod van hozzá?
Következő: »»   59 / 59
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Frissek
2017. Máj, 29. Hé
15:22:01
Jelenleg 421 fő olvassa az oldalt
Online tagok:
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu