Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hegesztő inverter javítás
Lapozás: OK   120 / 120
(#) Phile80 válasza StMiklos hozzászólására (») Jan 19, 2026 /

Felesleges barkácsolni, fillérekbe kerül.

needletip.jpg

(#) StMiklos válasza Phile80 hozzászólására (») Jan 19, 2026 /

Kösz!

Hétvége volt, nem akartam leállni, gyorsan csináltam egyet.
Azóta is meg van.

Üdv: Stmiklos
(#) troby válasza troby hozzászólására (») Márc 6, 2026 /

Kiforrasztottam a 4 IGBT-t és sajnos 2 hibás belőle, a kis tesztelő panelnál a led nem alszik el mint a másik kettőnél. Ezeket 4-esével érdemes cserélni vagy teljesen jó ha 2 hibásat helyettesítek csak? A kettő imeneti egyenirányító hibátlan.
Feltennék pár képet és egy korábbi hozzászólásból pár kapcsolást ami elvielg nagyon hasonlít a gorilla 120 hoz Kapcsolás 1 2 3
A kérdésem az lenne, hogy oszcilloszkóp nélkül lehetséges a diagnosztizálása? Multiméterem tud frekvenciát mérni, gondoltam sorba kötött izzóval addig eljutnék, hogy a segédtáp múködik-e.
(#) uniman válasza troby hozzászólására (») Márc 6, 2026 /

Oké...de mi a pontos típusa, mi van ráírva + az elejéről kép?
(#) troby válasza uniman hozzászólására (») Márc 6, 2026 /

Iweld Gorilla 120 IGBT, ez a régebbi széria nem LCD kijelzős.

aa.jpg

(#) medvegyg hozzászólása Jún 5, 2026 /

inverteres hegesztő javítás

Sziasztok! Valakinek nics véletlenül kapcsolási rajz a PANELECTRODE MMA160 MAX inverteres hegesztőhöz? Van benne egy táp ic amin egy kis m majd egy nagy P és 35 látható! Ez mi lehet? 6lábú smd! Köszi!
(#) moltam válasza medvegyg hozzászólására (») Jún 27, 2026 /

Helo.
LD7535
(#) mpisti válasza troby hozzászólására (») Jún 27, 2026 /

Mindig az összeset cserélni kell, és lehetőleg egy gyártótól és azonos szériából valókat kell belerakni.
(#) troby válasza mpisti hozzászólására (») Júl 1, 2026 /

Köszönöm, lassan beszerzek egy oszcilloszkópot és akkor újra nekiállok!
(#) szakal666 hozzászólása Júl 9, 2026 /

BDH400 javítás

Üdvözletem a fórumlakóknak!

Migatronic BDH 400 Puls Sync Co2 hegesztőm javításához keresek szakembert.
Nem új szerkezet: kilencvenes évek vége, inverteres, szinergikus vezérlése van.
Nyügje lett: nem lehet beindítani, mert azonnal lecsapja a fi relét. Régebben is levágta bekapcsoláskor, de aztán be lehetett indítani. Hát most már nem.

Köszönettel, Szakál.
(#) kobor26 válasza szakal666 hozzászólására (») Júl 9, 2026 /

Szerintem első lépésben kösd le a gép betápnál a földelést és próbáld beindítani.Ha beindul akkor az y kondikat kellene cserélned.
(#) mpisti válasza kobor26 hozzászólására (») Júl 10, 2026 / 1

Én nem ajánlanám a védővezető kikötését senkinek. Egy villanyszerelő otthon javítás közben
-a saját műhelyében kísérletképpen- megteheti a hibafeltárás könnyítése céljából, de annak aki nincs tisztában az ezzel járó veszéllyel, semmiképp nem ajánlanám. Szakal666 írta, hogy korábban is előfordult már. Bizonyára azért, mert az áramvédő kapcsoló nem elektronikus berendezés táplálására való hanem pl.háztartási célú használatra. Az RCD leoldásának sokféle oka lehet, előfordulhat pl. magának az RCD-nek a meghibásodása,de akár a táphálózat hibája is okozhat ilyen anomáliát. A hegesztőgép hibája egy szivárgóáram méréssel kizárható. A szivárgóáramot kikapcsolt, bekapcsolt,de nem terhelt, és üzemelő állapotban kell elvégezni, és a szivárgóáram értéke nem lehet nagyobb mint 10 mA(MSZ EN 60974-4:2017 5.5 pont). Tapasztalat szerint ez jellemzően 0,5-3 mA között szokott lenni.
(#) erbe válasza mpisti hozzászólására (») Júl 10, 2026 /

Belefutottam olyan hibába, hogy a hegesztő fölötti ventilátor védővezetéke szétégett, mert valahogyan arra tévedt a hegesztőáram.
Ilyen is lecsaphatja az áramvédőt.
(#) erbe válasza erbe hozzászólására (») Júl 10, 2026 /

Fönn a mennyezeten, úgy 5 m magasságban.
(#) erbe válasza mpisti hozzászólására (») Júl 16, 2026 /

Korábbi üzenetekben szó volt 5lábú stab. IC-kről. 230-240 kHz-t mértem multiméterrel, ami gyanús volt. Sajnos, a STRF6654 adatlapján a működési frekvencia nem szerepel és nem állítható, de sokalltam az értéket. Gondoltam, hogy beleméri a "szemetet" is, a kikapcsolás utáni lecsengő impulzusokat, de csöves szkópot nehezebb (számomra) fényképezni. A kis tenyérbemászóról jó képeket lehet készíteni. Ráadásul egyből kiírja a fő frekvenciát.
Sajnos, ez a ~18 kHz kevés arra, amire terveztem.
Következő: »»   120 / 120
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem