Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektronikus szulfátoldó (Akku aktivátor)
Lapozás: OK   62 / 62
(#) vargaf válasza Iszkakof István hozzászólására (») Vas, 12:20 /
 
Ez nem regeneráló töltő. Nem kell lerajzolni papírra, mellékelem.
A hozzászólás módosítva: Vas, 12:22
(#) Ge Lee válasza vargaf hozzászólására (») Vas, 13:56 /
 
Így van, ennek semmi köze a téma címéhez mert ez egy közönséges töltő, a haldokló akkuval semmit nem fog csinálni.
(#) Iszkakof István válasza Ge Lee hozzászólására (») Vas, 14:34 /
 
2015 május 10-én is beszéltünk erről a készülékről. Akkor is voltak pro és kontra vélemények, mindenesetre én akkuregenerálóként tisztelem. Az Rv ellenállást 5 szál, 20 cm hosszú, 1000 wattos főzőlap ellenállásából készítettem. A folyamat elején az a nagy teljesítményű ellenállás elég jó erősen melegedett, 10-15 óra múlva már szinte teljesen lehűlt, de az akku feszültsége nem érte el a 14 voltot. Pedig lett volna honnan. A trafó, ami az egészet táplálta, 18 voltot adott.
Ami a lényeg, az akkuk még használhatók voltak a kezelés után.
(#) küzmös Gergely hozzászólása Hé, 11:53 /
 
Vagy két hete szervizbe vittem az autót futóműproblémákkal.. meg is javították. De mikor beültem a rádióbeállítások elfelejtve.. S fickósan indult az autó.. nagyon frissen. Már gondoltam hogy mi történhetett.. rámértem az aksira (12,9V, az eddigi stabil 12,6V helyett--> friss töltés.). (Futómű problémánál nem szokták levenni az akkusarut, pláne nem tölteni. ) Kérdem a srácot, rajta maradt a gyújtás míg alatta voltatok? Azt mondja rajta... Hát mondom nem örülök neki.. 7 éves regenerált akksi. Jó.. figyelgetni fogom, mert a gyors visszatöltés tutira nem jót tett neki. Két hét telt el.. Ilyen melegben is bizony visszaült 12,5V-ra. Érződik is.. szar, egyre nehézkesebb. Most szabadságon vagyok.. kivettem. Van egy pici elektromos fúróm, nagyon vékony fúrószállal most megfúrtam a műanyag fedelet. Már régóta kíváncsi vagyok, mi a helyzet vízügyileg. Hát.. khm.. Injekciós fecskendővel lenyúltam, a két szélső cella mint a sivatag, és a belsők közt is volt ami épp hogy csak luftot szívogattam.. Jó pár deci desztvíz belement a cellákba. Visszamerítem 10,5V-ra, majd szép lassan feltöltöm ezzel a kis kütyüvel ami, a múltkor (2016 januárban) is szépen visszahozta, és az igen kemény telet egy nyekkenés nélkül átvitte. Nem biztos hogy most is sikerül a mutatvány... Ha elhalálozik, vagy gyengeség jelét mutatja +10 fokokban is, akkor eljött az idő.. nem lehet ezt a végtelenségig folytatni vele. (Sokan már 2 éve eldobták volna!)
(#) Ge Lee válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Hé, 12:52 /
 
Ha sokáig voltak levegőn a lemezek, akkor abból már nem biztos hogy lesz normális akku.
(#) küzmös Gergely válasza Iszkakof István hozzászólására (») 15:12 /
 
Ez természetes jelenség.. vannak ilyen megtorpanás szerű pontok.. stagnálás. Olybá tűnik hogy nincs áramfelvétel.. aztán megindul.. forrósodik.. intenzívebben pezseg, és elindul a feszültség is. Még mindig megy a kütyü.. éjjel 1-kor kikapcsoltam 13,95V-nál éjjelre nem mertem. Reggel 10-kor visszakapcsoltam, és mostanában éri el majd a 15V-ot ahol le fogom kapcsolni ,és befejezettnek ítélem a töltést. 20 óra körül járhatok vele.
A hozzászólás módosítva: 15:14
Következő: »»   62 / 62
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Frissek
2017. Okt, 17. Kedd
20:38:01
Jelenleg 431 fő olvassa az oldalt
Online tagok:
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu