Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Karácsonyi fényfüzérek
Lapozás: OK   22 / 22
(#) antiktelefon válasza pipi hozzászólására (») Dec 27, 2017 /
 
Rájöttem, hogy az a sima LED-re vonatkozik. (Eredetileg ezt is írtam: Szerintem ezeket nem lehet áramgenerátorról hajtani, de megnézhetem. Ha alacsonyra állítom, le fog állni, ha magasabbra, akkor egyes színeknél meg fog futni a feszültség. )
A beépített vezérlősre:
Csak az a gond, hogy párhuzamos LED-eknél mindenhonnan 4 kábel jön ki, ami az ellenállással már vastag, illetve 100 LED-nél már a kábel ellenállása is bele fog szólni.
Dugasztápom van bármilyen, csak az Osramból kiindulva gondoltam sorba kötni.
Az előtét ellenállás is érdekes dolog. Nincs ezekhez adatlap, de mindenhol azt írják, hogy színtől függő az áramfelvétel, tehát az ellenálláson eső fesz is változni fog. 5V-ra mekkora előtétet tettél?
Illetve a párhozamos, 3,3v táp hogyan befolyásolja a többit?
(#) nedudgi válasza antiktelefon hozzászólására (») Dec 27, 2017 /
 
Szerintem egy ilyen rendszert úgy kellene felépíteni, hogy a törzs mellett egy vastag, erőátviteli vezeték menjen, amiből vízsintesen ágaznak el ágak. Külön előnye lehet a megoldásnak a könnyű bontás.
(#) antiktelefon válasza nedudgi hozzászólására (») Dec 27, 2017 /
 
De ez sem fára kell. Idén már elszórakoztam a régi izzós változattal, párhuzamosítottam, és a 14. izzó után a feszültségesés a kábelen alig volt 0,4V. Most fel van rakva, majd ha leszedem, lefotózom. Nem a felénél vágtam el a kábeleket, hanem minden foglalatra forrasztottam teljes hosszúságú kábelt. A csipesz tövében pedig leszedtem a szigetelést, és ráforrasztottam az előző végét. Én is azt hittem, nem lesz jó, mivel nincs "gerinc", hanem végig forrasztásokon megy át, de teljesen jó.
Szerintem valódi fenyőnél mindegy milyen, úgyis bele fog gabalyodni. A lényeg, hogy jól össze legyen sodorva minden ér, hogy ne tekeredjen rá az ágakra.
(#) pipi válasza antiktelefon hozzászólására (») Dec 27, 2017 /
 
Mi az a 4 kábel? Van egy föld meg a +5V.
Lásd fotó. Mint írtam 1K ellenállás, bekarikáztam az smd ellenállást .
Melegragasztóból van még rányomva "formátlan" bumszli, így kicsit matt, jobban szórja a fényt, és szigetelési, mechanikai rögzítést is ellát. A kábel "minőségi" utp patch kábelből bontva(7db réz ér van sodorva benne)... 40 db led van kb 25cm-enként, a sor végére tettem még egy elkót.
A sor elején 5,5V van a végén 5,35V-ot mértem.
(#) antiktelefon válasza pipi hozzászólására (») Dec 27, 2017 /
 
Négy kábel LED-enként. Így tényleg nem rossz, én kültéri változatban gondolkodtam, zsugorcsővel, egy irányba kimenő kábelekkel. Az 1k-t nem vettem észre. Szerintem matt LED-hez sok volna a ragasztó, de ha tetszik a végeredmény, jövőre már átlátszó LED-eket rendelek. A 100 LED-hez már erősebb táp kell. Furcsa, mert a 80LED-es Osram dc-dc konverterrel ment számítógép USB-ről, ami 900mA-t ad csak.
(#) pipi válasza antiktelefon hozzászólására (») Dec 27, 2017 /
 
Elárulod mi meg a négy vezetéken ledenként?
(#) antiktelefon válasza pipi hozzászólására (») Dec 27, 2017 /
 
Mint nálad, oda 0V, 5V és tovább 0V, 5V. Két kábel megy, de egy LED-re 4 vég van forrasztva.
(#) pipi válasza antiktelefon hozzászólására (») Dec 27, 2017 /
 
Aha, nálam csak 2 A titok hogy nem vágom el a kábelt, csak felvágom a szigetelést, és ráforrasztom a ledet )
(#) Bakman hozzászólása Dec 29, 2017 /
 
Megnézném, hogy a hazai cég ugyan mit tesz hozzá ehhez a nevén kívül. A diódák között valószínűleg egy biztosíték volt de ebben a formában képtelenség azonosítani, elpárolgott. Nem is értem, ennyire gagyit (szerintem veszélyes is) hogyan lehet egyáltalán forgalomba hozni.
(#) granpa válasza Bakman hozzászólására (») Dec 29, 2017 /
 
Épp van nálam egy ilyen, kiderítendő, hogy miért tized fénnyel "világít". A biztosítója benne van, jó. Diódák kimérve: jók. 1 LED nem világított (mindegyik előtt egy R); rövidre zárva, ugyanaz a helyzet. Valamikor folyt. köv.
(#) Bakman válasza granpa hozzászólására (») Dec 29, 2017 /
 
Éppen azon morfondírozok, hogy csak egy papír aláírásával adom vissza a gazdájának, miszerint minden felelősséget vállal ezért a vacakért. Cserébe ingyen viheti, nem is ismerjük egymást.
(#) usane válasza Bakman hozzászólására (») Dec 29, 2017 /
 
Mindegyik életveszélyes, egyikben sincs leválasztás. Bárhol kiszakad az ráz.
Ám valóban elég gagyi, viszont ezen legalább jó a vezeték, már amennyire a képről meg tudom ítélni.
Ami nekem volt most a kezemben az olyan vékony, hogy pár csavarás és leszakad.
Egyébként ezek a műanyag házak elég egyformák. Még az is lehet, hogy az a hazai termék is kínai csak ráteszi a cimkéjét.
A hozzászólás módosítva: Dec 29, 2017
(#) Bakman válasza usane hozzászólására (») Dec 29, 2017 /
 
Idézet:
„Mindegyik életveszélyes, egyikben sincs leválasztás.”
Én egy nagyobb műszaki üzletben kaptam olyat, amelyikben szabályos transzformátor van (ÉV műszerrel is átmértem). Egyébként igen, a vezeték legalább jó minőségű.
(#) proba válasza usane hozzászólására (») Dec 29, 2017 /
 
Idézet:
„Egyébként ezek a műanyag házak elég egyformák. Még az is lehet, hogy az a hazai termék is kínai csak ráteszi a cimkéjét.

Amit a cimke is igazol. Magyar cég Kínából valami szlovák céggel karöltve...
(#) antiktelefon válasza Bakman hozzászólására (») Dec 29, 2017 /
 
Van egy hasonló Somogyi füzérem, még a doboza is megvan, amiben 2db A4-es lap tanúsítvány van.
Az enyémet KIL40/M-nek nevezi a címkéje. 40 soros LED, kifejezetten erős, vastag szigetelésű kábellel. Látszik is a képen, 0,5mm2-es, és kettős szigetelésű. A doboza kicsit más. Csavaros kivitel, a kábeleket is beszorítja.
A címkén 40*3,4V 0,065W van, de közel sem ennyi. Egy LED-nél sem látok ellenállást, pedig lennie kéne. Egyetlen darabot találtam végül, de lehet elrejtették a többit. Ötletem sincs, min esik ennyi feszültség, mivel az az egy ellenállás kb. negyed wattos.
Szerk.: gyárilag van így forrasztva, nem én kínoztam
A hozzászólás módosítva: Dec 29, 2017
(#) attila1 hozzászólása Nov 4, 2018 /
 
Sziasztok! Hamarosan Karácsony,és kezdődik a fényfüzér mizéria. Én kezdem is akkor. Hogyan oldanátok meg a kültéri led fényfüzérnek nevezett cucc azon hibáját,hogy ne tudjon beszivárogni a nedvesség a ledek lábaihoz.Ugyanis azok a füzérek,amiket tavaly nagy nehezen felaggattam a csatornavasra elméletileg csak szórt csapadékot kapott,de az idei téli ünnepekre sajnos az összes használhatatlan.Látható távolabbról,hogy rozsdásodnak. Van ami abszolút nem,vagy csak igen halványan világít. A ledek két lába külön-külön is zsugorcsövezve van,és utána kaptak még egy külső zsugort,de sajnos ez kevésnek tűnik.Valami ötlet,hogy miként lehetne jobban elszigetelni a külvilágtól?Ragasztópisztoly,vagy valami más? Köszi előre is az ötleteket!!
(#) istvan1997 hozzászólása Csü, 10:09 /
 
Üdvözletem!
Szükségem lenne egy olyan fényfűüzér kapcsolási rajzra, amin a betáp 12_V, vagy annál több is lehet, és 20 ledLED lenne sorba kötve vezetékkel._A a kimenetnél trimmer piotival lehessen állítani a fényerőt.
A hozzászólás módosítva: 6:25
Moderált hozzászólás
(#) kokozo válasza istvan1997 hozzászólására (») Csü, 10:31 /
 
Csak a fényerőt kell szabályozni, vagy tudnia is kell valami mást is?
(#) istvan1997 válasza kokozo hozzászólására (») Csü, 10:55 /
 
fFutó fény jó lenne, vagy elsötétedő és felvilágosodó._A trimmernek csak a fényerőt kell szabályoznia.
A hozzászólás módosítva: 6:23
Moderált hozzászólás
(#) MChris hozzászólása 9:16 /
 
Sziasztok,

Olvastam pár hozzászólást és kíváncsi lettem mit van a videomegosztón.

Mit kibírnak ezek a vezetékek és ledek:

vezeték spirálozó

Hogyan készül annak aki kíváncsi rá:gép

Üdv,
Következő: »»   22 / 22
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu