Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PIC - Miértek, hogyanok haladóknak
 
Témaindító: G-Lex, idő: Jan 9, 2006
Lapozás: OK   1272 / 1272
(#) pipi válasza Attila86 hozzászólására (») Nov 27, 2017 /
 
Hali!
Ha már html, akkor gondolom hálózaton van a pic...
Nem lenne egyszerűbb hálón upload-olni? És akkor semmit nem kell konvertálni
A microchip tcpip stack erre helyből biztosít lehetőséget. Mehet a pic flash-ba, vagy külső flash ic-be...
Erre gondolok, igy néz ki: itt
(#) benjami válasza Attila86 hozzászólására (») Nov 27, 2017 /
 
Kezdésnek egy video
(#) pajti2 válasza Attila86 hozzászólására (») Nov 27, 2017 /
 
Elkezdeni azzal szokás, hogy kitalálod, mit akarsz működésre bírni. Valójában már elkezdted. Már csak folytatni kellene. Utána összerakod logikailag, hogy mindaz milyen adat mozgatásokkal jár. Az adatot mindenütt kezelhetőre formálod, tárolod, utána küldöd tovább, fogadás után újra kezelhetőre formálod, és úgy tovább. A programnyelvek ahhoz eszköz, nem egy mitikus szörny Mindegy is, melyiket választod, amelyik szimpatikus. Mondjuk ha kell egy tipp, talán c#-re lesz legtöbb használható segítséged, basic és hasonlókra szinte semennyi. Mindegyik fejlesztői környezetnek van pár rigolyája, milyen alapszerkezete van a programoknak, mit jelent egy programot lefordítani, ha kell olyat (scripteknél nem kell), mit jelent elindítani egy programot (service-ok esetében a rendszer indítja, de előtte te telepíted), leállítani hogyan tudod majd (ha esetleg javítottál rajta). Mindegyik fejlesztői környezethez vannak helpek, ebookok, akár video tutorialok is, nem lehetetlen beletanulni. Utána nekiállsz listára venni, hogy mindazokhoz az adatmozgatásokhoz amiket elvégezni akarsz, milyen hardverekre lesz szükséged, azok képességeit az adott környezetben hogyan éred el. Minden apró részletre egyyesével keresel példát, megnézed a saját szemeddel, hogyan működik, és amikor már biztos vagy benne, hogy érted is, akkor készen vagy egy puzzle darabkával, amiből majd építkezni tudsz. Egyesével lépésenként megoldod az összes problémát. Egy lépésben nem fogsz vele boldogulni, azt meg se próbáld. Türelmet kell majd fizetned, nagyon sokat. A számítógép programozás sem bonyolultabb, mint a pic-el elboldogulni. Az alapjaid megvannak, a számítógéppel elboldogulni valójában sokkal egyszerűbb. Csak rá kell szánni időt és energiát.
(#) glaci hozzászólása Dec 3, 2017 /
 
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni! PIC18F46K80-nal szeretnék az RA0 és RA1 portokon analóg mérést végezni. Ahhoz, hogy ez működjön beállítom a TRISA 0. és 1. bitjét 1-be. Az ANCON0=2 beállítja hogy az RA0 és RA1 analóg bemenetek legyenek. A mérés, vagyis a konverzió megkezdése pedig akkor indul, ha az ADCON0 regiszter ADON bitjét és a GO/DONE bitjét 1-be állítom a konverzió arról a bemenetről történik, ahogyan az SCH bitekel ki lett jelölve. A konverzió befejeztével a GO/DONE 0-ba áll. Ezután beállítom a másik bemenetet az SCH bitekkel, majd a GO/DONE 1-be állítása elindítja az újabb mérést.
Ha nem jó az elgondolásom, javítsatok ki. Ha meg jó erősítsétek meg.
Köszi.
(#) pajti2 hozzászólása Dec 6, 2017 /
 
32mx-ből csinált már valaki webszervert? Ki tud szolgálni a gyakorlatban legalább 1 klienst http protokollal 500 kbyte/sec sebességig?
(#) pajti2 válasza glaci hozzászólására (») Dec 6, 2017 /
 
A pic adatlapján még példa kódot is találsz az adc működésére, miért félsz abban megbízni?
(#) pipi válasza pajti2 hozzászólására (») Dec 6, 2017 /
 
Hali!
Csináltam ezt a fajtát , de nem mértem ilyet.
Ez ugye kb 5Mbit/sec, erős túlzásnak érzem
(#) cs_gabor válasza pajti2 hozzászólására (») Szo, 11:14 /
 
"c#-re lesz legtöbb használható segítséged, basic és hasonlókra szinte semennyi"

Már megbocsáss, de ekkora sületlenséget régen olvastam Én Basic-ben programozom a PIC-et, és mindenre van megoldás, pl. hálózati, USB (HOST is) kapcsolatot is csináltam vele és tökéletesen működik, rengeteg Library elérhető, gyakorlatilag a C-nek megfelelően minden, ahogyan Pascal-hoz is, bár ez utóbbit nem szeretem.
(#) nedudgi válasza cs_gabor hozzászólására (») Szo, 11:27 /
 
Szerintem félreértetted. Próbáld úgy értelmezin, hogy azt szerette volna sugallni, hogy a C# sok platformon megtalálható, így univerzális.
(#) pajti2 válasza cs_gabor hozzászólására (») Szo, 16:27 /
 
Az a gondolat desktop pc környezetre vonatkozott, nem pic-re. Olvasd el újra, figyelmesebben.

De tudod mit? Pic esetére is tartom azt a véleményemet, bármekkora sületlenségnek tartod is. Bármi projecttel elakadsz, misztikus hibákat gyárt a fordító, vagy hasonló, c-ben még oknyomozni is segíteni fog a nép, míg basic-ben gyakorlatilag magadra maradsz.

Félre ne értsd, felőlem aztán védd a basic-et. Just my two cents.
(#) cs_gabor hozzászólása Hé, 17:39 /
 
Én kizárólag az idézett részre reagáltam, miszerint pl. Basic-re és hasonlókra szinte semennyi segédlet nincs. Erre írtam, hogy bizony van, nem is kevés, szinten minden C library Basic-hez is elérhető és lehet, hogy bugos, hiszen hibátlan talán nem is létezik, de működnek, nagyon egyszerűen és jól használhatóak, ráadásul nem kevés helyen és ideje használom probléma mentesen.

Ami a C-t illeti, nem vontam kétségbe a létjogosultságát egy szóval sem
Etőtl függetlenül én Assembly + Basic párti vagyok, ezt "örököltem" a Commodore időkből és használom PIC illetve Commodore fejlesztésekhez a mai napig

Na jó, ESP8266 esetében Lua ill. Arduino IDE, utóbbi ráadásul eléggé C szagú...
A hozzászólás módosítva: Hé, 17:48
(#) nedudgi válasza cs_gabor hozzászólására (») Hé, 17:42 /
 
Csak szólok, hogy az ESP-re is létezik Basic.
A hozzászólás módosítva: Hé, 17:42
(#) cs_gabor válasza nedudgi hozzászólására (») Hé, 20:41 /
 
Jaj, tényleg Egyszer mintha már beleszaladtam volna, de eléggé játékszernek tűnt az egész, böngészős szerkesztés, meg nem is tudom Persze most nézem, azért az "Examples" részben van (már) néhány érdekes példa.
A LUA-val elvagyok, de nem mondom, hogy beleszerettem, most Arduino IDE-t vettem kézbe éppen a napokban, ezt meg azért szokni kell a C jellege miatt, kicsit nehézkes a program szintaktikájának értelmezése számomra, de sokkal jobbnak tűnik így is.
(#) pajti2 válasza cs_gabor hozzászólására (») Kedd, 0:00 /
 
Ha lua-val szeretnél összebarátkozni, arra a legjobb környezet, ha szeretsz wow-ozni privát szervereken. Persze kell egy lua unlocker, ami csalás (legalább van valami izgi is ) de utána nagyon kényelmessé lehet tenni 1-2 játékfunkciót.

Commodore időkben én is basic párti voltam, mert nem nagyon volt más Utána pascal párti a desktop pc-ken, mert akkor az volt a módi (meg később a delphi). Most meg a c hódít jellemzőbben. Van más egyéb is, csak azokban én valahogy nem találtam cool faktort.
Következő: »»   1272 / 1272
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu