Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektromos vízkőmentesítő
 
Témaindító: onorbert, idő: Jan 12, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   28 / 28
(#) Janszi válasza Laca13 hozzászólására (») Jan 9, 2024 1 /
 
Ne keverd a tisztítást az üzemeltetéssel,én tisztítási folyamatot írtam,nem üzemeltetésit,nem keverhetsz vegyszert az üzemelő ivóvizes vízlágyító berendezéshez.
(#) nosmo king hozzászólása Jan 9, 2024 /
 
Nálam is nyakig volt vizkö minden. Gondoltam épitek egy ilyen csoda kütyüt. De elromlott a pákám. A szomséd házban lako haverom ajánlott egy "szakembet" aki pár ezer (20) forintér megoldja a problémámat. Elhivtam és arra kért hogy amig a "kezelést" végzi hagyjam egyedül a csövel. Mintegy negyedorás "kezelés" (szerintem ráolvasás) után mondta hogy oké most már minden jo lesz. Ez két hete volt. Tegnap a szomszédom örvendezve ujságolta hogy a vizmünél biztos csináltak valami a vizzel mert az összes vizkö eltünt mindenhonnan. Nálam nem tudom mi a helyzet mert a ráolvasás után mindenhonnan letakaritottam a vizkövet. Igaz azota nálam se nött vissza.
Következtetés egy cin cseppet sem érdemes pazarolni egy ilyen elektronikus csodakütyüre. Elég egy negyedorás ráolvasás és nem csak nálad de még a szomszédnál is eltünik a vizkö.
(#) Janszi válasza nosmo king hozzászólására (») Jan 9, 2024 /
 
Néhányan esküsznek az elektromos vízkőmentesítőre is hogy használ(nem innen),szakportálról is.Szerencsére nekem nem hozzáférhető a bejövő vízcső,hogy rá tudnám tekerni azt a pár menet huzalt.
A hozzászólás módosítva: Jan 9, 2024
(#) nosmo king válasza nosmo king hozzászólására (») Jan 9, 2024 / 1
 
Beszéltem a sráccal. Ö egy nagyon rendes becsületes fazon. Megkért hogy itt senkinek ne adjam meg az elérhetöségét mert nem szeretne a nav célkereszjébe kerülni. Egyébként is nyakig van munkával. Azt mondta hogy a vizkömentesitésen kivül más hasonlo tevékenységekket is foglalkozik. Ezt a képességét a szüleitöl örökölte. A családja generáciokra visszamenöleg rendelkezik ezekkel a super képességekkel. pl A nagyanja hires halottláto volt. Az anyja bármiböl képes josolni. Kártyábol és kávézaccbol is. Ö már a modern kor szülötte és a mostani problémák megoldásával foglalkozik. Azt mondta hogy most nagyon megy a vizkö mentesités és a mobiltelefon meg a bankkártya rontás levétele.
(#) Laca13 válasza Janszi hozzászólására (») Jan 9, 2024 /
 
Bocs, de ezek szerint nagyon nem vagy képben a vízlágyítókkal. Ami nem baj, csak így másokat is félrevezetsz.
Mielőtt mások megijednek, leírom, hogy a sótartályban lévő sós víz, így az abba adagolt hipó sem kerül a vízhálózatba. (ezen az alapon a sós víz is oda kerülhetne, de nem teszi) A sótartályban lévő víz szerepe, a gyanta ionjainak cseréje. Ez azt jelenti, hogy a sós vízzel átöblítés után, a gyanta visszanyeri vízlágyító képességét. És ahogyan a sós víz az átöblítéssel távozik, ugyanúgy távozik a rendszerből a hipós víz is, anélkül hogy a használati vízzel keveredne.
Az általam felderíteni szándékozott elektrolízises szerkezet csupán csak annyit csinál, hogy a gyantaágy regenerálása közben felhasznált sós víz egy részéből, klórgázt generál, ami köztudottan fertőtlenít. De csak és kizárólag a regenerálás idején.
Tulajdonképpen, nem is arról van szó, hogy feltétlenül én szeretnék ilyen készüléket építeni mert találtam egy relatíve olcsót is csak éppen semmilyen leírást nem találtam a bekötéséről, paramétereiről.
Ha van infód erről, azt megköszönöm.
(#) Janszi válasza Laca13 hozzászólására (») Jan 9, 2024 /
 
Nyilván a gyanta gyártója is örömmel alkalmazná az ötleteidet.
Ha megosztanád velünk a kémiáját az ötletednek,örülnénk.
Következő: »»   28 / 28
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem