Fórum témák
» Több friss téma |
Hát az más tészta, TV-t nem rendelek eBayrol 4x olcsobban mint amennyiert nalunk van bonusz 12€-s IR távirányitoval
![]() Szalag ugy nez ki rendben van, Arduinoval mukodik. Johet akkor az IR kiprobalasa. A hozzászólás módosítva: Dec 5, 2012
Szeretem, ha van fény
![]() Most dobok fel 2x2m 5050-es meleg fehéret, választhatóan, hogy csak az egyik sor, vagy mindkét sor világítson.
Nem rossz dolog az ha minden szépen ki van világítva. Ma végre felszereltük a gipszkarton (ál)mennyezetet, ennek a tetejének a peremére megy majd az a RGB szalag mint hangulatvilágítás. Meglátjuk milyen lesz, egyelőre még úton vannak a spot lámpákba való LEDek (6*3*1,5W) meg még hiányzik a táp is de majd lassacskán kialakul.
A hozzászólás módosítva: Dec 11, 2012
Hello,
ez egy postal feljebb látható tákolmányra felkerült a led szalag. 5m 4dbra lett szétvágva és L alakban lett felhelyezve (lásd csatolt kép). Az L összetételnél van betáplálva 4 helyről. Amit észrevettem, hogy ahol kapja a tápot, (jobb felső, bal alsó sarok) sokkal fényesebben világít mint a másik 2 sarokban. Ez most mitől van? 4A-os PC tápot használok ideiglenesen (6A-os kellene neki, beszerzése folyamatban), lehet ettől? Vagy próbáljam meg rákötni a végeit is a tápra, hogy 2 oldalról kapja a feszt? Elvileg csak 5m-nél hosszabb szalag esetében kell 2 oldaról táplálni.
Hát én már a 2m-eseket is két oldalról táplálom.
Mérj feszültséget a betápnál és a másik oldalon is.
Sziasztok. Rendeltem egy 5m-es hideg fehér LED szalagot ebay-ről. Tápot kaptam hozzá 12v 2A.
3828 smd ledek vannak rajta. A kérdésem az lenne, hogy mit tehetnék annak érdekében, hogy megnöveljem a led szalag élettartamát? Esetleg rendeljek hozzá fényerőszabályzótlink és járassam egyel a max fényerő fokozat alatt? A másik kérdésem az lenne, hogy egy ilyen paraméterekkel rendelkező kapcs.üzemű táp mennyit fogyaszt? Sajnos nincs rajta a teljesítményfelvétele, sem az h mennyi ampert vesz fel. 120-240v / 12v 2A Köszönöm. A hozzászólás módosítva: Jan 28, 2013
Hello,
változatlan a helyzet. Tápegységre várok China-ból, 12V/10A ezaze. Méregettem a feszültséget a szalagok elején-végén de csak pár mV a különbség. Szerintem ott lesz a gond, hogy az a táp amit használtam csak 4A-os volt és 5m-es szalaghoz 6 kellene. Meglátjuk ha megjött. Biztonság kedvéért beszerzek még pár méter kábelt meg azt a konnektort a szalaghoz, hogy ha az új táppal se lesz jó, akkor megpróbálom a 2 oldalas betáplálást. A hozzászólás módosítva: Jan 28, 2013
Bocsánat elítram. 3528as ledek vannak nem 3828as.
1. sorba kötsz egy 5A-es diódát, így a feszültség ~11,2V lesz. Csökken picit a fényerő, de az élettartam nő!
2. ha van a tápon Uki szabályzó poti, azzal csökkentheted szükség szerint ( én 11,3V-ra állítottam)
"Méregettem a feszültséget a szalagok elején-végén de csak pár mV a különbség"
Pár mV?? Annak nem szabad fényerőváltozást okozni. Én mértem 1,5 - 2 V különbséget is a két vége között.
1,5m-es szalag fehérre állítva
eleje: G 10,14V R 8,5V B 10,15V vége: G 9,97V R 8,33V B 9,98V 1m-es szalag fehérre állítva eleje: G 10,16V R 8,54V B 10,16V vége: G 10,11V R 8,48V B 10,12V
Amire még oda kell figyelni, -kiegészítve Teaway hozzászólását- az, hogy jó hővezető képességű anyagra ragaszd fel a csíkot. A meleg és a túláram a halála a LED-nek.
Köszönöm. Üvegre lesz ragasztva. Remélem nem fog túlhevülni.
Köszönöm. Egyébként a tápon nincs semmi. A dióda bekötést így gondolod(csatolt kép)?
Igen, de elég 1 dióda is. (Minden további dióda 0.5 - 0.9V-tal csökkenti a feszültséget)
Jaa..elkerülte a figyelmem, hogy ilyen rövid szakaszon mérted. Én 5m-en néztem.
Sziasztok. újabb kérdésem merült fel. A led szalagot szeretném dimmelni. De nem érdekel a kész ebayes 300ft-os egyszerű dimmer, mert szeretném én megépíteni. nah most annyi lenne, hogy kellene egy kis kapcsolás amit 12v 2A és pwm-el szabályozható. A táp egy kapcsolóüzemű amit adtak hozzá. A pwm-re megpróbálok keresni valamit. 555-tel akarom hajtani. majd később ha jobban megy majd fejlesztem. Ezt hogyan tudnám kivitelezni?
Ezzel a kapcsolással meg tudom oldani?
Hello! Meg tudod oldani, de tranyó helyett Fet-et célszerű alkalmazni hozzá. üdv! proli007
Szerinted IRF540 jó lenne? Mit kellene még rajta változtatni? Köszönöm a válaszod.
Hello!
Jó! Maximum a bázisellenállást (most már Gate) 47..100ohm-ra cserélni. üdv! proli007
Köszönöm. IRF630at találtam egy bontott monitorban. A prototipust teszteltem egy leddel. Tökéletes. 100ohmot tettem a gate-re. Még nincs nyákba ültetve. De most az lesz a következő lépés.
Sziasztok,
Konyhapult alá szeretnék LED szalagot, de nem csak hangulat fénynek, hanem rendes világításnak. Nézegettem a sima hideg fehér led szalagokat, és olyan 10e Ft körül jönne ki a 2-3m szalag, plusz a tápegység. De találtam egy oldalt, ahol 6500 Ft-ért van RGB led szalag 5m, vezérlővel, távirányítóval. Nem tudom, ebből lehet-e fehéret "kikeverni" ha igen, akkor a fényereje megegyezik-e az egyszínű led szalagokéval?! Azt sajnos nem tudom, hogy 3528-as vagy 5050-es SMD led van-e rajta. Annyit tudok, hogy 60led/m. A hozzászólás módosítva: Feb 14, 2013
Fehér kapható olcsóbban is.
Szia!
Én 5m-es led szalagot piacon vettem táppal együtt 3500.-ért. Kínából hozattam 2 db 12V 1A-es kapcs. tápot hozzá, mivel nekem két külön szakaszban van elhelyezve, és nem akartam egyben kezelni a világítást. Így megmaradt a kapott táp amit majd másra fel tudok használni. Egyébként ilyen lett:
Szép erős fénye van, ha jól látom akkor melegfehér, igaz? Én RGB-t láttam, közben az egyéb megadott adatokból kiderült, hogy 3528-as chipek és 60 led/m. Feltételezem, hogy ebben a formában nem elég egy RGB szalag a dekorációs fényen felül a világítás megoldására is. TAlán ha 5060-es chipek lennének.
Azt esetleg tudjátok, hogy egy RGB szalaggal lehet-e normális fehér fényt kikeverni? A hozzászólás módosítva: Feb 15, 2013
|
Bejelentkezés
Hirdetés |