Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Vezeték nélküli kapucsengő
 
Témaindító: span, idő: Aug 3, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   3 / 8
(#) Szabolcs1 hozzászólása Jan 15, 2012 /
 
Nagyon Szépen köszönöm a tanácsot
(#) gallz válasza Szabolcs1 hozzászólására (») Jan 21, 2012 /
 
Hello,

Külön táppal és darlington féle kapcsolással meg lehet oldani. A neten találsz rajzokat róla.
(#) thebarna9851 hozzászólása Aug 26, 2013 /
 
üdvözletem láttam hogy volt olyan aki hozzám hasonlóan relét szeretne kapcsolgatni a vezetéknélküli csengő vevő részével ehez anyit tudok tanácsolni hogy a negatív illetve az ic egyik lábánál egy kivezetést lehet létre hozni ehhez csak egy multiméter kell ha megvan akkor a távkapcsoló megnyomásakor 2 sec-ig megjelenik egy 1,5- 2,7 V ehhez lehet egy optokaput forrasztani ami meghajt egy bc547-et és innen pedig mehet a relére ami 2 másodpercig biztosan zárni fog a relének persze külön tápellátásra lessz szüksége .

Íme a rajz hozzá
(#) Inhouse válasza thebarna9851 hozzászólására (») Aug 26, 2013 /
 
A gond nem ezzel van, hanem amikor a távkapcsolót szeretnéd mondjuk relével üzemeltetni a nyomógomb helyett. Na ott aztán készüléke válogatja, hogy használható marad-e vagy sem. Sajnos nagyon el tud hangolódni és lecsökken a hatótáv, bizonytalan lesz némelyik. Van olyan is, ahol ez semmi gondot nem okoz.
(#) kaposznyak hozzászólása Okt 8, 2014 /
 
Üdv.

Van egy ilyen kapucsengőm.
Egy évig jól működött, most lemerült(?) az elem. Vettem bele másikat, most nem hajlandó működni, csak nagynéha egész közelről.
1. Eddig A23S elem volt benne, de most csak A23AE elemet kaptam, elméletileg csereszabatosak. Lehet, hogy mégse?
2. El tud állítódni ezeken a kommunikációs frekvencia? Nem tudom elképzelni, mi romolhatott más el benne. Nem ázott be, nem esett le, nincs benne mozgó alkatrész.

Szóval ötlet, hogy miért nem működik? Előre is köszi!
A hozzászólás módosítva: Okt 8, 2014
(#) varganorbert22 hozzászólása Okt 24, 2014 /
 
Kerítés oszlopába épített nyomógombra szeretnék rákötni vezeték nélküli csengő adóját.
A gond az, hogy "túl érzékeny" az adó:
- már az gyanús volt szerelésnél, hogy amikor egyszerre hozzáértem a mikrókapcsoló lábaira kötött vezetékekhez elküldte a jelet (testemmel tudtam zárni az áramkört)
-a nyomógomb vezetékeire rákötve szintén küldi a jelet folyamatosan (multiméter szakadásvizsgálójával rámértem a nyomógomb vezetékeire, de nem jelzett zárlatot)

Létezik valami egyszerű elektronikai megoldás erre a problémára? (régi nyomógombtól nem szeretnék megválni)
Köszönöm!
(#) Inhouse válasza varganorbert22 hozzászólására (») Okt 24, 2014 /
 
Próbáld meg, hogy rövidre zárod a gombját és a tápját kapcsolod a külső nyomógombbal!
A hozzászólás módosítva: Okt 24, 2014
(#) pucuka válasza varganorbert22 hozzászólására (») Okt 24, 2014 /
 
A panelre, ahová a külső nyomógombját kötöd, tegyél egy 10 nF kerámia kondit.
(#) varganorbert22 válasza Inhouse hozzászólására (») Okt 25, 2014 /
 
Köszi, én is gondoltam erre. Az a baj ezzel a megoldással, hogy kb 3 másodpercig nyomva kell tartani a gombot. Legtöbben pedig csak egy pillanatra nyomják meg. Még egyszer köszönöm!
(#) varganorbert22 válasza pucuka hozzászólására (») Okt 25, 2014 /
 
Köszönöm. Meg fogom próbálni, mihelyst sikerül beszereznem. A nyomógombbal párhuzamosan kell bekötni a kondit?
(#) Inhouse válasza varganorbert22 hozzászólására (») Okt 25, 2014 /
 
Ilyen kondit szinte bármilyen készülékben találhatsz. Nincs semmilyen bontásra váró paneled?
(#) varganorbert22 válasza Inhouse hozzászólására (») Okt 25, 2014 /
 
Találtam itthon félbemaradt projektekből 150nF -os kondit. Próbálgattam negyed órát, úgy néz ki hibátlanul működik. Mindenképp 10 nF-os legyen, keresgéljek tovább? Az még nagyon érdekelne, mi zajlik a kapcsolásban jelenleg. (azt értem, hogy egy kondi hogy működik, de ebben az esetben mit csinál pontosan?) Köszönöm a segítségeteket!
(#) pucuka válasza varganorbert22 hozzászólására (») Okt 25, 2014 /
 
Jó lesz az is. A kondi rövidre zárja nagyfrekvenciás szempontból azt a bemenetet, amit a kapcsoló is, csak az egy antennaként működő hosszú drót végén van. Ez szedi össze a zavarokat, amit a kondi nem engedi az áramkörbe.
A hozzászólás módosítva: Okt 25, 2014
(#) varganorbert22 válasza pucuka hozzászólására (») Okt 26, 2014 /
 
Korai volt az örömöm. Bent az asztalon működött ma reggelig, de mikor kivittem a helyére ismét folyamatos jelet küldött. Visszahoztam a lakásba, már itt sem működött egy darabig, aztán megjavult. Kondit ellenőriztem, szakadásvizsgálóval ismét átvizsgáltam a kapcsolót, de nem találtam hibát - csak akkor jelez a műszer, ha megnyomom a gombot, elem állapota jó. Ha van még ötlet szívesen hallgatom.
(#) pucuka válasza varganorbert22 hozzászólására (») Okt 26, 2014 /
 
Valami nedvesség is lehet a dologban. Attól gyanús, hogy mikor száraz körülmények közé került, csak némi idő után nyerte vissza eredeti állapotát.
(#) varganorbert22 válasza pucuka hozzászólására (») Nov 3, 2014 /
 
Nem szeretném elkiabálni, de másfél napja működik. Kicseréltem a vezetéket árnyékoltra, a kondit hagytam a rendszerben. Köszönöm a segítséget!
(#) Pumuckli hozzászólása Dec 3, 2014 /
 
Sziasztok! Az alábbi problémával szembesültem. Előre bocsátom, hogy egyáltalán nem vagyok jártas az elektronikában. Adott egy vezeték nélküli csengő (Vezeték nélküli csengő USB-s vevővel, 100 m, 434 MHz, fehér, m-e GmbH modern-electronics Bell 210 RX-USB). Sajnos a termék kézhezvételekor (rendeltem) derült ki, hogy nem jár hozzá adó (nyomógomb). A problémát tovább nehezíti, hogy már korábban vettem egy vezetékes nyomógombot (Vandálbiztos nyomógomb 250 V/AC 5 A, 1 x ki/(be), IP67, piros/zöld, LAS1-AGQ-11E/R-G). Ezt a kettőt szeretném összekötni valahogy. A nyomógomb a kapunál lenne, a vezeték eljön egészen a csengőig. Az lenne a legjobb, ha valahogy át lehetne alakítani a csengőt "nyomógombossá". Persze az is jó, ha egy vezeték nélküli nyomógombot (adót) tudnék átalakítani... Pár ezer Ft-nál nem szeretnék többet költeni rá. A válaszokat előre is nagyon szépen köszönöm!

Köszönettel: Pumuckli
(#) nedudgi válasza Pumuckli hozzászólására (») Dec 5, 2014 /
 
Gondolom, a Conradnál rendelted. Szerintem szívesen megmondják, melyik típusú nyomógomb való hozzá. (Többfajtát is árulnak).
(#) proli007 válasza nedudgi hozzászólására (») Dec 5, 2014 /
 
Sőt a leírás szerint tanítható is a kódra..
(#) troger91 hozzászólása Jan 3, 2015 /
 
Kedves tagok!
Egy segítség kéréssel fordulnék hozzátok. Vásároltam egy kapucsengőt a régi működésképtelen "resprom ed-401" készülék helyett egy kipróbált és működő "laskomex nova 20 lf-82" -et, a falban pedig van 2 vastagabb és egy vékonyabb szürke vezeték található.
Érdekelne, hogy beszerelhető-e és ha igen tudnátok-e tanácsod adni, hogy hová kell csatlakoztatni a fent említett vezetékeket. e-mail cimem:
a profilomban
A hozzászólás módosítva: Jan 3, 2015
(#) proli007 válasza troger91 hozzászólására (») Jan 3, 2015 / 1
 
Hello! Ha ez egy kaputelefon, akkor miért nem ide a témájába tetted fel a kérdést?
(#) Inhouse válasza troger91 hozzászólására (») Jan 3, 2015 / 1
 
Vezeték nélküli csengőhöz képest sok ez a vezeték...
(#) troger91 válasza Inhouse hozzászólására (») Jan 4, 2015 /
 
teljesen jogos
(#) bbence84 hozzászólása Ápr 23, 2015 /
 
Sziasztok!
Elég kezdő vagyok elektronikában, de azért egy kis bütykölés, forrasztatás nem áll távol tőlem, de amúgy főleg Arduino jellegű építgetésben vagyok otthon. De ez most mindegy.
Szóval a következő volna a feladat: egy vezetékes kapucsengőhöz szeretnék hozzákötni egy vezetéknélküli csengőt úgy, hogy ha valaki csenget a vezetékes kaputelefonon, akkor az triggerelje a vezetéknélküli csengőt is. Ok: a kertben is szeretném hallani, ha csengetnek. Nyitni nem kell tudni a kaput természetesen, csak a csengetést indítsa be a vezetéknélkülit (gondolom zárja a kapcsolót). Ha jól sejtem, a kaputelefon magasabb feszültségen üzemel, mit a kapucsengő, ezért csak úgy nem lehet rákötni. Bár én arra gondoltam, hogy esetleg a hangszóró részre kötöm, de lehet, hogy ez hülye ötlet.

Csatoltam pár képet a kapucsengőről és a
A kaputelefon márkája Farfisa, a vezetéknélküli csengőé Somogyi Electronic.

Előre is köszönöm!
A hozzászólás módosítva: Ápr 24, 2015
(#) Inhouse válasza bbence84 hozzászólására (») Ápr 24, 2015 /
 
A legnagyobb gond nem a feszültség szint illesztése, hanem a vezetéknélküli csengő adó részének érzékenysége külső rákötésre. Szinte mindentől elhangolódnak és leromlik a hatótáv is (utánállítás után is gyenge marad). Nem mindnél, de gyakran előfordul.
Most meg nem mondom, hogy pont ez volt-e, de Somogyissal volt sikerélményem.
Esetleg meg lehet próbálni úgy, hogy a gombot átkötni, és a tápját kapcsolni, hátha így is működik...
(#) bbence84 válasza Inhouse hozzászólására (») Ápr 24, 2015 /
 
Köszi! Igen, nem a legmegbízhatóbb ez a vezetéknélküli csoda.
Viszont a kérdés, hogy pontosan hogyan kössem a tápot akkor vagy a gombot? Egy relével esetleg a gombot?
Elég kezdő vagyok elektronikában.
(#) pucuka válasza bbence84 hozzászólására (») Ápr 24, 2015 /
 
A vezetékes kapucsengő csengőjére párhuzamosan (8 V) egyenirányítás után rákötsz egy 12 V -os relét, annak a záró kontaktusát rákötöd a vezetéknélküli csengő adójának nyomógomjára párhuzamosan. Tudomásom szerint a vezetéknélküli csengő adója, és vevője is elemről működik, így illesztési probléma nincs, a vevőt magaddal viheted a kertbe.
(#) gallz hozzászólása Ápr 25, 2015 /
 
Ilyet csináltam már én is. A vezetékes bim-bam csengő 110V-os váltakozó feszültségét egyenirányítottam, majd stabilizáltam 3.3V-ra. Ezt a feszültséget rákötöttem a vezetéknélküli tápjára a nyomógombot pedig rövidre zártam. Így nem kell gombelem sem.
Ha megnyomják a kapucsengőt akkor azonnal bekapcsol a vezetéknélküli is.
(#) bbence84 válasza pucuka hozzászólására (») Ápr 26, 2015 /
 
Közben kiderült, hogy egyenáram 12V a kaputelefon (családi ház, több ház van 1 telken, van egy kinti kaputelefon több házhoz). Az adóban egy kis gombelem van. Hogyan csökkentsem a feszültséget 12V-ról?
(#) abcdabcd válasza bbence84 hozzászólására (») Ápr 27, 2015 /
 
Szia! Az a kérdés, hogy hány V-os az a gombelem és ennek függvénye, hogy esetleg kész feszültségstabilizátort lehet felhasználni a célra, vagy esetleg olyat, ami szabályozható, és akkor azt egy-két ellenállás segítségével kell beállítani a megfelelő kimeneti feszültségre.
A hozzászólás módosítva: Ápr 27, 2015
Következő: »»   3 / 8
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem