Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Vitatkozzunk! / Beszéljük meg!
Moderátorok által fokozottan megfigyelt, és moderált topik! Kulturáltan, egymást észérvekkel meggyőzni vágyók témája!
Lapozás: OK   7 / 111
(#) jocko hozzászólása Nov 22, 2016 /
 
sonajkniz ez az általad felhozott eset olyan magasságokat és mélységeket nyit meg egyszerre,hogy megnémulok.Lövésem sincs a problémára adandó helyes választ illetően.Kikapcsolnám a gépet.Tényleg,nincs miről beszélni.Erről ? ??? Minden szó amit erről ejtünk az minket tesz nevetségessé.Generációs szakadék.
(#) sonajkniz hozzászólása Nov 22, 2016 /
 
Na jó!
Ez a téma már ebbe a topikba is OFF.
Tisztelem a te véleményedet is Sam Seed, és jocko véleményét is.
Személyes ellenszenvemet a facebook iránt legfőképpen a lányom függősége, és a fb- olvasott hülyeségek általa történt komolyanvétele váltotta ki.
De mint még ide sem illőt, ejtssük a témát!
(#) jocko hozzászólása Nov 22, 2016 /
 
Akkor OFF.
(#) Sam Seed válasza sonajkniz hozzászólására (») Nov 22, 2016 /
 
Csak úgy tudod a lányodat megérteni, ha foglalkozol vele. Ő is egy lélek. Te érted a mobiltelefon működését. Ő tudja kezelni. "A", és "B" típusú nyelvvizsga.
Ne gondold, hogy egyedül vagy. Az a gond, hogy mire nekem is Felnő, megváltozom.
A hozzászólás módosítva: Nov 22, 2016
(#) bbb válasza jocko hozzászólására (») Nov 22, 2016 / 3
 
Sziasztok!

Informatikusként miért is lehet utálni ezt a Frászbúk szennyet? Elöljáróban: van profilom, szoktam is rendszeresen nézni (kb. születésnapomkor és karácsonykor), évente kettő az már rendszeres
Sajnos sokszor van olyan, hogy 70+ korú ismerősnek kell állítgatni rajta valamit, hogy ne szemeteljen tele mindent egy-egy frissítés után (biztonsági beállítások, egyebek időnként változnak, "elfelejtődnek" a korábbiak). Persze nekem a profilom még DPG (emlékszik még erre valaki?) címmel lett beregisztrálva és nem is fogom kijavítani.
Kanyarodjunk vissza a miértre. Kedves kollégám találóan elnevezte "önkéntes káderlap"-nak ezt az oldalt. Én harmincas vagyok, szerencsére nem találkoztam magamról készült lappal (talán már nem is divat másról ilyet készíteni), de ezt úgy tűnik felváltotta az önkéntesség. Mindent kiposztolt mindenki és itt szó szerint mindent! A mit ettem reggelire féle témától a hogyan nézett ki amikor kijöttig mindent. Talán akkor szaladt tele végleg a ... vele, mikor halálesetről nem telefonon értesültem, hanem ki volt posztolva a temetés részleteivel együtt. Már bocs, de az ilyet nem boldog-boldogtalannal osztja meg az ember, hanem tényleg személyesen illik kezelni.
Az önkéntesen kiadjuk magunkat mindenkinek téma még majdnem kezelhető is lenne, de lehetőség van rá, hogy jóformán bárkit bejelölj, hogy ott volt egy eseményen. És ha már ott volt és be is lett rajta jelölve, azt az életben nem szeded le (archív oldalak barátságtalanul vissza tudják időnként hozni)! Persze ha ez privát szféra lenne (márpedig nem az), akkor lehetne valamit kezdeni vele, de így?
Emellett ott van az állásinterjúk előtti kutatómunka, ami lehet, hogy etikátlan, és nem is törvényes, de már csak kíváncsiságból is lekáderezik az embert. Van ahol nyíltan (jelöld be a leendő munkahely hr munkatársát - gyk. személyzetisét), van ahol csak burkoltan (egyszerűen rádkeresnek, ha pedig nem nyílt az oldalad, akkor eleve kiszűrnek), de a mai világban könnyedén meg tudják ezt tenni.
Vajon elsekélyesedett a felfogás, a "barátság", a társasági élet? Nagy valószínűség szerint igen. Már nem a barátok vagyunk, tartsuk a kapcsolatot van, hanem fordítva. Milyen menő, hogy 1000+ ismerősöm van, na ők mind mindent tudnak, mindig segítenek, és egyébként is. Hát nem, de mindegy.
Már nem egyszer szerveztem autós találkozót barátaimmal karöltve, s azt lehet látni, hogy bár minden információt a szájukba rágunk, mégis fb-n keresztül nem derogál neki megkérdezni azt, amit csak el kellene olvasnia. Butul a nép. Szövegértelmezés nulla. A frászbúk pár évvel ezelőtt megölte a kluboldalunk életét, mert mi a fenének mennének egy oldalra, ahol csak a klubtagok vannak, ha ott van a közösségi oldal, ahol gyakorlatilag mindent megkapnak, amire igényük van? Alább esett az igényszint is.

Na és akkor vissza az informatikai szempontból miért utálomra...
Pár éve elég volt egy sima egymagos gép két giga memóriával, hogy zökkenőmentesen lehessen olvasgatni az oldalt. Majd elkezdett "fejlődni", most nézzük meg mennyit zabál! Ha egyre visszább mész a "faladon", egyre több szemetet tölt be.
Baromi nehéz kiszűrni a szemetet róla. Mindenféle játékfelkérések, reklámok, vírusok terjednek rajta. Igen, jól olvastátok, vírusok is. Persze nem feltétlen közvetlenül rajta, de találkoztam már a falra kitett írással, amiben volt valami gusztustalan féregkód. Nem okozott nagy kárt, meg idővel megszűnt az, de jött (jön) helyette másik. Nekem pl. egyetlen alkalmazás van engedélyezve, az a Symantec víruskeresője.
Az önkéntes adatkiadásnak hatalmas üzleti előnye a gyakorlatilag ingyen adatszerzés, adathalászattal megszerezhető információ. Aztán már jön is a célzott reklám. Persze mondhatjuk, hogy a gugli is csinálja, meg amúgy mindenki, de itt megint önként dugod a fejed a hurokba.

Lehet ezt még ragozni, de ha csak arra használnánk, amire jó (távoli rokonokkal, barátokkal kapcsolattartásra), akkor nem is lenne itt ez a vita.
(#) bbb válasza bbb hozzászólására (») Nov 22, 2016 /
 
Majd el felejtettem...
Igazi jellemzés erről a "remek" oldalról: South Park 14. évad 4. rész - frászbook
(#) jocko válasza bbb hozzászólására (») Nov 23, 2016 /
 
Szia!Érdekes,hogy a "szauszparkot" hozod példaként...az általam említett informatikus barátom,aki először mondta nekem ,hogy mennyire nem kedveli ezt a közösségi oldalt,szintén nagy south park fan...én erről annyit tudok mondani,hogy számomra ez a rajzfilm,vagy nem tudom hogy nevezzem ,és maga a sorozat,az semmivel sem különb,és értékrendjét tekintve legalább olyan kártékony,mint a facebook a jelenlegi formájában,és további megjegyzésem,hogy elég nagy összeget mernék tenni arra,hogy a south park alkotói valójában a facebook részvényesei is egyben.Nem tudom miért,de nekem ez a megérzésem.(ez a szó itt úgy tudom nem túl kedvelt,mivel műszerekkel nem mérhető ,de első ránézésre nekem ez jut az eszembe).A hálózat csapdájában?
(#) proba válasza Gafly hozzászólására (») Nov 23, 2016 /
 
Én pl szeretem a Facebookot.Le van tiltva minden értesítés, van néhány zárt csoport létrehozva. A Csoporttagok hál istennek fegyelmezettek, és csak oda illő dolgokat posztolnak oda. Így a csoportot érintő tevékenységet könnyű megbeszélni. A többi szemetje meg nem érdekel.
(#) jocko válasza bbb hozzászólására (») Nov 23, 2016 /
 
Köszönöm a válaszodat,igazából erre irányult az eredeti kérdésem ,amiket most leírtál.
(#) Robin2 hozzászólása Nov 23, 2016 /
 
Olvasta valaki a Digitális erőd című könyvet? Nekem azért pár gondolat szöget ütött a fejemben. Érdekes ez a G-s kereső, email rendszer, FB dolog. Sokan legyintenek, mit kezd a nagy testvér azzal, hogy mit ettem, hol voltam. Nevén is van nevezve. Profilnak hívják. Bár amióta megkapta mindenki a személyes nyomkövetőjét...
(#) bbb válasza jocko hozzászólására (») Nov 23, 2016 / 1
 
Szia!

South park... Nem vagyok nagy fan, de! A régebbi részek valóban az ultragagyi, csak káromkodunk és fingós viccek kategóriás szennyel voltak tele. Az elmúlt pár évben viszont sok rész görbetükröt mutat és komoly társadalomítélet van bennük. Pl. WOW-ról, a migránsokról, a képmutatásról (nem szabad "feketézni", csak afroamerikai és hasonlók)
Az elején megjelenő "nem ajánljuk senkinek" szöveg se véletlen, csak olyanoknak érdemes nézni, akiknek már kialakult komoly értékrendje van az életben, van valami rálátása a dolgokra, nem a képlékeny lelkületű 12-15 éves korosztálynak. Szerintem a 18-as karika is kevés hozzá, még a 115-ös IQ alatt nem ajánlott kategóriát is érdemes lenne rá bevezetni.
Mondjuk meg kell hagyni, hogy én aztán nem éjszakázom azért, hogy megnézzek egy-egy epizódot
De van ennél pusztítóbb sorozat is - név nélkül az indobrazil-kínai szappanoperák (nagymama kedvence cuccok), a különböző valóságshow reinkarnációk, ... De még a mostani vetélkedők is egyre iszonytatóbbak, egyre inkább a szemtelenség a menő bennük, attól hiszik nézhetőnek. Nekem meg a belem kifordul tőlük
Emlékszem jópár éve (valamikor még 2000 körül) a házidokinál ültem és egy öregasszony beszélgetni szeretett volna, nem zavarta, hogy én könyvet vittem magammal és azt olvasnám inkább... Megkérdezte nézem-e az akkori nememlékszemmianeve szappanoperát és mikor rávágtam, hogy véletlenül se, akkor olyan szövege volt, amitől majdnem lefordultam a székről:
Pedig az életet mutatja és tele van az életből vett, hasznos tanúlsággal!
Ez a szomorú, hogy ugyan ez folyik azóta is, duplanulla IQ-val megy a népbutítás.

Az utóbbi időkben egyetlen olyan sorozat volt, ami kifejezetten tetszett is, az pedig a "Breaking Bad", kár, hogy azt is valamikor éjjel adták idehaza és emiatt a neten kellett megnéznem...
A hozzászólás módosítva: Nov 23, 2016
(#) lazsi válasza Gafly hozzászólására (») Nov 23, 2016 /
 
Idézet:
„Ez nem igaz, nagyon sok hasznot hoz.
Azért csinálták és működtetik, nem ember szeretetből...”

Én nem a tulajdonosokra gondoltam, hanem az "emberekre", a civilizációnkra...
Igen, nekik (a működtetőknek) "hasznot hoz", de ettől még (Sőt! Éppen emiatt.) nem lesz "hasznos".
Az ingyenesség nekünk (a felhasználóknak) túl sokba kerül.
A hozzászólás módosítva: Nov 23, 2016
(#) Kovidivi válasza Robin2 hozzászólására (») Nov 24, 2016 /
 
A nyomkövető alatt arra gondolsz, hogy a térkép alkalmazás rögzíti az egésznapos útvonalad? Én néha még használom is, ha több nappal ezelőttről kell megmondanom, melyik utcában melóztunk. Lehet, hogy ezzel kárt okozok, de ez majd csak később derül ki. Engem inkább az zavar, ha ülök a buszon/villamoson, fórumozok, és mások azt gondolják, hogy na ez is egész nap fb-oznik. Vagy az asszonnyal beszélem meg mi lesz a hétvégi program, vagy bármit, már lenézik a másikat. Fb-ot szinte sosem olvasok. Már lassan az emaileket sem nézem, csak heti párszor. Régen naponta néztem. Aztán rájöttem, hogy a telefont is nyugodtan le lehet halkítani, és másik helyiségben hagyni. Ez a "mindig elérhető az ember" dolog elég nyomasztó. Volt.
Mikor kicsi voltam, volt egy könyv, a címe: ezer kérdés a tudományok világából. Rengeteget bújtam. Mostanra a könyv szerepét átvette az internet. Én mindig érdekes dolgokat olvasok rajta, próbálok tovább fejlődni, tanulni, szerintem ezzel nincs gond. A Fb tartalma inkább csak pletyka. Akinek nincs jobb dolga, az fb-ozik. Úgy érzi, tartozik valahova. Ennek vannak persze fokozatai. A a legrosszabb szerintem, ha az ember a családjával lehetne, de egész nap inkább fb-ozik, érdemtelenek dolgokra pazarolja az idejét a családja helyett. Ha szülőkről van szó, még rosszabb.
Másik ami nagyon idegesítő, hogy hajnalban van egy lány, kicsit dagibb, és olyan hangosan hallgat zenét, hogy 2 sorral előrébb is hallanI. Hajnalban mindenki alszik, senki sem beszélget. Az ilyen nem veszi észre magát, vagy inkább pont az a lényeg, hogy észrevegyék? Szerintem szánalmas inkább. Ha tudná, hogy a hallás csak károsodni tud, nem hallgatna ilyen hangosan zenét...
A hozzászólás módosítva: Nov 24, 2016
(#) Robin2 válasza Kovidivi hozzászólására (») Nov 24, 2016 /
 
Nyomkövető alatt a mobiltelefonra gondolok, hogy be tudják lőni, hogy hol vagy. Semmi alkalmazást nem kell hozzá használnom.
Miért nem kezdesz beszélgetni a duci lánnyal?
(#) Kovidivi válasza Robin2 hozzászólására (») Nov 24, 2016 /
 
Nem tudom az asszony mit szólna hozzá
(#) ronin75 válasza Kovidivi hozzászólására (») Nov 24, 2016 / 1
 
Ami a buszon történik, az a buszon marad
(#) nagym6 válasza ronin75 hozzászólására (») Nov 24, 2016 /
 
Sosem tudni hol mit lát valaki, akit nem mismerek, de ő engem igen.
(#) dokidoki válasza Robin2 hozzászólására (») Nov 24, 2016 /
 
Vettem a fáradságot, elolvastam most. Rég olvastam regényt. Baj talán az, hogy elég edzett vagyok, minden fordulata sejthető volt. Elrugaszkodva a könyvtől, nyilvánvaló az értelmesebbje számára, hogy mindezek a dolgok nem a két szép szemünkért, de nem is profitért vannak így. Sokkal nagyobb a tét, ez pedig a hatalom mindenek felett. Ehhez kellenek eszközök, a világot, értsd mindent, lényegében információ alkotja.
Kérdeznék én is, olvasta -e valaki közületek: Aronson, Elliot, A rábeszélőgép című könyvet?
Én személy szerint kötelező olvasmánnyá tenném.
(#) sonajkniz hozzászólása Dec 2, 2016 /
 
Kedves lazsi!
Az, hogy a technika fejlődésével látszatra most többed van, mint 25-30 éve, az nem jelenti azt, hogy jobban élsz! A sikeres vállalkozás alapja:
Támassz fel egy igényt! - Elégítsd ki!
Ezzel még nem is lenne semmi baj. A baj azzal van, hogy miután megvetted, ő létrehoz egy újabbat, és gondoskodik arról, hogy a régit egy idő után akkor se tudd használni, ha amúgy teljesen működőképes. Gondolj csak bele abba, amit írtál:
Idézet:
„igazi internet, aminek a sebessége töredéke (1/100-a ... 1/1000-e) volt annak, ami ma otthon van, de mégis az utóbbit érzem néha lassúnak.”

Értelmetlenül nagy mennyiségű adat jön ma már le egy-egy oldal betöltése közben. Akár a 100-szorosa is annak, amennyinek valójában lennie kellene.
Tehát, a fejlődés nem azért van, hogy neked, nekem, vagy bárki más felhasználónak jobb legyen.
Hanem azért,hogy növelje a profitot. Ha a felhasználó számára bármi jó sül ki ebből, az csak a véletlen műve. Mintegy a profit irányú fejlesztés mellékterméke. Ámbár ennek a "jó"-nak is megisszuk a levét.
Ergo: Azért van többed, mint a múltban, mert ezt hozta a technika, nem azért, mert jobban élsz.

Utószó:
Nagyapám a csepeli papírgyár TMK műhelyében volt lakatos.
Nagyanyám egy vásárcsarnoki eladó volt.
Erzsébeten volt egy tanácsi lakásuk, amit végül megvásároltak a tanácstól.
Szigethalmon vettek egy telket, amire felépítettek egy hétvégi házat.
Mindemellett 6 évente lecserélték az autójukat egy újra. Mindezt bérből és fizetésből.
Nekem ma van egy házam, amin akkora hitel van, hogy nem győzöm fizetni. Van egy 20 éves autóm. (Új autóm sosem volt) Napi 10 órát dolgozom, gyakran még hétvégén is. De van számítógépem, internetem,mobiltelefonom. Most akkor ki él -élt jobban?
(#) kameleon2 válasza sonajkniz hozzászólására (») Dec 2, 2016 / 1
 
Igen. Sok dologban igazad van. Belegondolva - igaz, hogy 1984-ben 5 percet ültek egy 48kB-os ZX spectrum előtt, hogy betöltődjön egy program. De... Amikor bekapcsoltam, azonnal bekapcsolt. Nem kellett a BIOS-nak betöltődnie, nem kellett megvárni amíg bebootol az operációs rendszer, nem kellett jelszóval bejelentkezni a potenciális támadók miatt, nem kellett azonnal az időrabló rendszerüzenetekre válaszolni, végigvárni a frissítéseket, megvárni a vírus és spam, mailware stb szűrőket, hogy lefussanak - ami miatt ma már sokszor azt is elfelejtem, hogy miért is kapcsoltam be a gépet eredetileg.... Egyszerűen bekapcsolt és tette a dolgát. Azt, amire ÉN használni akartam. Egy mai gép iszonyatos számítási kapacitással rendelkezik. Ami jó lenne, ha minket szolgálna. Ehelyett szolgálja az operációs rendszer és a böngésző fejlesztőit, a titkosszolgálatokat, a reklámozó felületeket értékesítőket. A sok bába között odalett a gyerek is. Néha persze van kis ideje ránk is. De ha összeadom ezeket a holtidőket és összevetem a 30 évvel ezelőtti állapottal - emberileg visszavetett a technika - nem előremozdított. Azelőtt ha kellett nyákot készítenem, elővettem a csőtollat, a körsablont és a vonalzót. Elkészítettem a nyákot - és mivel kézzel készült a rajz, a nyákterv és a rajzolat maga - kevés volt rajta a hiba. Álmodoztam róla, milyen jó lesz, ha egyszer majd a számítógép is segít a huzalozásban, a tervezésben, a rajzolat elkészítésében. Kézzel készen voltam 1 óra alatt. Ma a géppel egy napom elmegy a rajzolásra és a huzalozásra, mert a gépi huzalozás kaotikus és nem nekem tetsző. Szépen, akkurátusan megtervezem a rengeteg layeren a panelt. kinyomtatom, ollóval körbevágom, odapróbálom, befér-e? Elmegy egy nap. Vagy cnc-vel megcsinálom 1 óra alatt, ami persze közel hasonló lesz mint egy telifóliás, így ha izolációból nagyobb kell - még több idő. Letakarítom, leónozom melegónnal, szépen beültetem - és rájöttem, hogy az egyik layer kitakart nekem valamit és hibás a nyák. Persze öregszem - nem koncentrálok úgy, de mégiscsak 2 nap ment el az összes szöszöléssel, nem 1 óra... Szép és látványos a végeredmény, de időt nem spóroltam vele, ahogyan munkát sem.
(#) Sam Seed hozzászólása Dec 2, 2016 /
 
Azon senki nem gondolkodik, miért mondják, hogy a magyar túlképzett. Csodálkoznak, hogy elmennek itthonról - mintha nem ezért taníttattak volna bennűnket..

Emlegetitek a különböző "fejlettebb országokban a jövedelmeket. Ott kapnak pénzt, hogy esténként el tudjanak menni a polgárok étterembe. Kapnak pénzt, hogy ruhát tudjanak venni maguknak. Ott kapnak pénzt, hogy legyen minden csatornájuk a TV-ben. Ott kapnak pénzt, hogy napközben a családdal tudjanak lenni, mindezt azért, hogy ne foglalkozzanak - ne tudjanak foglalkozni a vezérükkel- ne is akarjanak vele foglalkozni.. Nekünk az jutott, hogy nincs munkánk, és a "sok" agyunkal áltátunk a szűrőn. Ez az egész buktatója. Valaki elrontott valamit egyszer.

Hiába választunk másik "vezért", az közűlünk lesz. Ugyanaz a kultúra, ugyanúgy gondolkozik, mint mi. Útvesztő.
(#) bbalazs_ válasza Sam Seed hozzászólására (») Dec 2, 2016 / 1
 
Ilyen alapon a sertes az olban a legboldogabb. Van mit ennie, hempereghet a sajat mocskaban, este melegben es biztonsagban van.
Van, akit megijeszt a sok tudas, ok fordulnak mindenfele vallas es szekta, csodamodszer es egyebek fele, mert ott nem tudni, csak hinni kell.
A kerdes, hogy melyikuk a boldogabb.
En Madachcsal azt vallom: az élet celja a kuzdes maga.
(#) Robin2 válasza kameleon2 hozzászólására (») Dec 2, 2016 /
 
Két kérdésem lenne:
- miért használod a mai számítógépeket?
- miért tervezel géppel, cnc-vel nyákot?
(#) Robin2 válasza Sam Seed hozzászólására (») Dec 2, 2016 /
 
A másik vezér is közülük lesz. Nem közülünk.
(#) Robin2 válasza sonajkniz hozzászólására (») Dec 2, 2016 /
 
Az utószavadban van igazság, de némi "csúsztatás" is. Érdemes megnézni a gazdasági hátterét az akkori életszínvonalnak. Ezt szeretik elfelejteni az emberek, általában. Feltenném a kérdést, vajon miért nem bírt egyetlen egy akkori vállalat sem talpon maradni a rendszerváltozás után? (Igen, mert tönkretették, kiárulták, privatizálták.) Nem hinném. Egyszerűen a kapitalizmusban életképtelenek lettek (volna). Az előállított termékeket nem lehetett volna gazdaságosan értékesíteni. Teljesen más gazdasági modell.
Mindenki foglalkoztatva volt. Igen, de kényszerből. És ugye senki Apukája nem hozott semmit haza a gyárból
(#) ktamas66 válasza bbalazs_ hozzászólására (») Dec 2, 2016 /
 
Nem tudom van-e akkora különbség: valaki hisz valamiben, legfeljebb kiderül, hogy nem úgy van, vagy valaki "tud" valamit, amiről legtöbbször kiderül, hogy nem egészen úgy van.
Ha az élet értelmét nézzük, a sertésre vonatkozóan akár az isteni, akár a természet parancsa alapján ( "szaporodjatok, és sokasodjatok"), akkor a házisertés sokkal komolyabb eredményeket ért el, mint a vaddisznó.
(#) nagym6 hozzászólása Dec 2, 2016 /
 
Érdekes kérdés a technika fejlődésével kapcsolatos aggályok, ugyanez felmerülhetett régen is, 50-100 évvel ezelőtt. Eddig több az előnye mint a hátránya, senki nem akar visszamenni régi korok technikájába. De mi lesz a jövő, én nem tudom. Annyi biztos, hogy jelenleg a helyettünk dolgozó gépek nem azt eredményezték, hogy kevesebb munkával érjük el ugyanazt, hanem ugyanannyi munkával többet termelünk. Én azt tartanám jó eredménynek, ha a gépek helyettünk dolgozásának eredményeképpen napi 8 óra helyett pld. 6 órát dolgozzunk.
(#) pucuka válasza nagym6 hozzászólására (») Dec 2, 2016 /
 
Hááát, ez lenne a kommunizmus egyik alaptétele.
(#) nagym6 válasza pucuka hozzászólására (») Dec 2, 2016 /
 
Ezt nem tudtam, de nem is rossz.
Az élet eltelik állandó munkával, élni alig marad idő. Akkor meg azt mondom, legyen napi 6 óra munkaidő, vagy inkább heti egy nappal kevesebb, és fejlődjünk lasabban, de többet éljünk. Ennek a rohanásnak nagy az ára.
(#) Sam Seed válasza nagym6 hozzászólására (») Dec 2, 2016 /
 
Idézet:
„Ilyen alapon a sertes az olban a legboldogabb. Van mit ennie, hempereghet a sajat mocskaban, este melegben es biztonsagban van.
Van, akit megijeszt a sok tudas, ok fordulnak mindenfele vallas es szekta, csodamodszer es egyebek fele, mert ott nem tudni, csak hinni kell.
A kerdes, hogy melyikuk a boldogabb.
En Madachcsal azt vallom: az élet celja a kuzdes maga.”


Idézet:
„Ezt nem tudtam, de nem is rossz.
Az élet eltelik állandó munkával, élni alig marad idő. Akkor meg azt mondom, legyen napi 6 óra munkaidő, vagy inkább heti egy nappal kevesebb, és fejlődjünk lasabban, de többet éljünk. Ennek a rohanásnak nagy az ára.”


Beszélgessetek, figyelek. Innen térne egymáshoz a gondolat amire írtam az imént.
A hozzászólás módosítva: Dec 2, 2016
Következő: »»   7 / 111
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem