Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   214 / 1176
(#) Aranka1 válasza belfi2 hozzászólására (») Máj 30, 2011 /

Kőszőnőm szépen az infot, de én "béna "vagyok nagyon a technikához, hivtam egy szakit és lerendezte, megoldotta és mutattam amit irtál és ő is pont igy inditotta el.
Nagyon rendes vagy... kőszi.
(#) belfi2 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Máj 30, 2011 /

Idézet:
„SST39SF020A és SST39SF020A között is van eltérés,”

Nekem így elsőre semmi különbség,ha csak nem szándékosan írtad így, mert akkor értem.Nekem is meg született a masina.Él és virul de még sok a dolog rajta.
(#) belfi2 válasza Aranka1 hozzászólására (») Máj 30, 2011 /

Szia!
Nincs mit.
(#) belfi2 válasza belfi2 hozzászólására (») Máj 30, 2011 /

Igaz nem írtam hogy XP hez kell így az egyik Vistára sikeredett, de meg találtam máshol a négy csomagot és majd 1 óralatt már lent is volt. :bummafejbe:
(#) Rober_4 hozzászólása Máj 31, 2011 /

Sziasztok!
Van két laptop a suliban ahol dolgozom. Hangosításra használjuk őket. Az egyiken semmi különleges dolog nincs, csak egy sima hangerőszabályzó. A másikhoz fel van telepítve a Realtech Audió Menegger. A sima egyszerűbb gép nagyon jól szól, de sajnos spontán lefagy. Sajnos egyre gyakrabban, ezért éles műsorban nem nagyon tudjuk bevetni. A másikon viszont nagyon furcsán szól a hang, kivehetetlen a zene, főleg nagyobb teremben folyamatosan reklamálnak az előadók, hogy meg sem ismerik a zeneszámot.
Először arra gondoltam, hogy ezen a Reltechkes hangerőszabályzó förmedvény program rosszul van beállítva. Levettünk róla karaokit, termeket, mindenütt a nincs beállítást választottuk, de nem sokat javult a dolog.
Ugyanolyan kivehetetlen a hangkép. Most arra gondoltam, hogy leszedem az egészet, úgy is meghallgatom, hogy ez-e a hiba forrása. Ha valaki járt már hasonló cipőben, megköszönöm, ha ad egy-két ötletet!
(#) Rober_4 válasza Rober_4 hozzászólására (») Máj 31, 2011 /

A fene egye meg így meg nem szól
(#) eSDi válasza Rober_4 hozzászólására (») Máj 31, 2011 /

Üdv!

Milyen realtek chip van a laptopban, Valami HD, vagy régebbi sima sztereó(AC97)?
Ha HD, tehát 6 vagy több csatornás, akkor ha sztereóban akarod normálisan megszólaltatni, mindenképpen állítsd át, hogy csak sztereó legyen. A Dolby Surround-ot is kapcsold ki. Ha viszont kell a többi csatorna is, akkor a szobakorrekciót mindenképpen kapcsold ki, nagyon ocsmányul tud tőle szólni az egész. A karaoke-t és az EQ pedig mindenképpen kikapcsolandó.
Sokat fejlődött e téren a realtek az elmúlt években, de még mindig nem ér fel egy Creative Sound Blaster-el.

Ezért is használok a házimozihoz egy Audigy4-es kártyát...
(#) Powerslave válasza Rober_4 hozzászólására (») Máj 31, 2011 /

A hanghoz nem tudok túl sokat hozzáfűzni, ellenben a spontán fagyáshoz már esetleg sikerülhet... Próbáltátok már újrahúzni rajta a rendszert? A fagyást fizikai hardvergörcsön kívül okozhatja pl. egy rosszul megírt driver, egy észre nem vett szektorhiba, miegymás. A szoftveres fagyásoknak egy format és egy reinstall után illik megszűnniük. (A driverek, eszközök lépésenként tesztelve telepítendők, így kiszűrve az esetlegesen hibás vezérlőszoftvert)

A fagyás formája sem közömbös. Példának okáért, ha az egérkurzor reagál a mozgatásra, de az asztal és a programok nem engedelmeskednek a billentyűkombóknak, illetve klikkeknek, akkor az 99% valószínűséggel szoftverhiba (a processzor és a kernel - legalább egy része - fut és feldolgozza az egértől érkező jeleket, illetve frissíti a képernyőt), ha a kurzor sem mozdul, az már pár fokkal jobb esélyekkel indul valamilyen hardverhibáért, de eléggé kétesélyes.

Amennyiben az újratelepítés sem oldja meg a gondot, az hardverproblémát valószínűsít...
(#) Rober_4 válasza Powerslave hozzászólására (») Máj 31, 2011 /

Ez a gép egyszerűen kikapcsol, és pár percig egyszerűen működésképtelen. Még az aksi jel sem világít. Se kép se hang. Aztán egyszerűen elindul a powergomb nyomogatásával, és megy két napig mint ha misem történt volna, aztán megint leáll. Én túlmelegedésre gondoltam először, vagy valami töltőhibára. Részemről visszavittem volna garanciálisan rögtön, csak már leszámlázták, könyvelték, elrakták a papirjait, most meg már lejárt a garancia is.
(#) _ampervadasz_ hozzászólása Jún 2, 2011 /

Sziasztok.

DSL alapú az internet hozzáférésem, és közvetlenül össze vagyok kötve a DSL modemmel, így számítógép végzi közvetlenül a kapcsolódást.

Az lenne kérdésem, hogy milyen kulcsban van tárolva a jelszavam és a felhasználónevem?

Csak azért kérdezem, mert nem találom az előfizetői szerződést ahol ez le van írva, a másik géppel meg nem tudok addig az internetre kapcsolódni.

Köszönöm a segítséget.
(#) marcall hozzászólása Jún 2, 2011 /

Üdv!

Nem régen kaptam egy Szoni Vaio PCG-V505AX típusú laptopot.
Olyan gondom lenne vele,hogy a touch pad elég bizonytalanul működik.
Egyszer jó egyszer nem néha olyan mintha "beragadna".
Ezt lehet orvosolni gondolok itt tisztításra vagy ez már "elhasználódott".
Nem egy mai vas!
Előre is köszönöm!
(#) Rober_4 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Jún 2, 2011 /

Nekem van egy olyan sejtésem, hogy nem lesz egyszerű visszanyerni, a jelszavadat. Persze a felhasználónevet, azt csak le kel írni egy papírra.
(#) _ampervadasz_ válasza Rober_4 hozzászólására (») Jún 2, 2011 /

Szia Robi.

Eddig meg volt fejben is a jelszó, de egy ideje nem telepítettem újra gépeket, így egy picit feledésbe merült, és három karaktert valahol felcserélek állandóan a fejemben.

Ebben a pillanatban raktam össze egy nagyon jó gépet, egy HP Compaq bébiházba, ami hogy is mondjam, okozott némi fejfájást és a telepítésével is végeztem.

Alaplap felfogatás, periféria felfogatás, ATA eszközök felfogatása ATX tápegység felfogatása mind HáPé Kompak liszenszes, mert, hogy semmi sem passzol, és minden egy gombnyomásra eltávolítható, mert ez irodai felhasználásban vette ki részét.

Az ATX táp "befaragása" a gépházba volt a legnehezebb, a főtrafó szórását sikerült hárítani.

Már csak az a fránya jelszó hiányzik.

Erre korábban volt valami program is ami a számítógépben elmentett összes jelszót felhasználónevet kiírta, illetve különböző szoftverek termékkulcsait is.
(#) belfi2 hozzászólása Jún 2, 2011 /

Sziasztok!
Van egy égető problémám.Ma vettem egy TL-WR740N-es TP LINK routert,de egyszerűen nem tudom konfigurálni.Több leírást is olvastam de nem jön össze.A hálózatra rákapcsolódok de NET nincs.Ha valaki ismeri a pontos menetet hogy hogyan lehet megcsinálni legyen szíves segítsen.(A neten lévő leírásokat többnyire olvastam)
(#) bodnar00 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Jún 2, 2011 /

Szia! Link
(#) _ampervadasz_ válasza bodnar00 hozzászólására (») Jún 2, 2011 /

Kösz szépen, isten vagy!
(#) _ampervadasz_ válasza belfi2 hozzászólására (») Jún 2, 2011 /

Bár TP linkes routerem soha nem volt, de megpróbálok segíteni csak írd le pontosan mi a probléma.

A Routerre betudsz jelentkezni?
Ha igen, akkor Setup Wizard -ot lefuttattad és megfelelő szolgáltatási módot választottad?
Jelszó felhasználónév nincs elgépelve? ( ajánlott notepad -ba megírni, mjad kijelöl másol beilleszt, így kizárhatod az elgépelést.)

A Hálózati végberendezés ( kábel /DSL stb.) a WAN csatlakozóra van csatlakoztatva, és a WAN LED aktív állapotot jelez?

A router viselkedéséből megállapítható, hogy hálózati forgalom van a WAN oldalon? ( Konkrétan annak a tényét kéne feltárni, hogy próbálkozik e csatlakozni.)
(#) _ampervadasz_ válasza belfi2 hozzászólására (») Jún 2, 2011 /

Amit nem írtam:

Munkaállomás hálózati beállítását ha kézzel konfiguráltad, akkor "lődd el" (automatikus IP lekérdezésre), és a DHCP -t kapcsold be a Routeren.
(#) belfi2 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Jún 2, 2011 /

Kábel netem van és holnap lesz a bővítés.Tehát Összekapcsoltam a cuccost a leírás szerint.Net 192.168.1.1 ip a router konfigba be.Beállításokat megcsináltam a kapcsolódás menüben,reboot és megjelenik a vezeték nélküli hálózat (mert az kell) hogy biztonságos csatlakozva tűzfal védi.DHCP mindennek kiosztva (a wifinek is) de net nincs.eddig ahány félét néztem az mind más volt.De van még egy problémám hogy a lányom gépét is fel kellene csatlakoztatnom erre a hálózatra.Nem gondoltam hogy ennyire bonyolult.van neki egy Easy assistant lehetőség de azzal sem bírtam netre menni.
(#) belfi2 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Jún 2, 2011 /

Képzeld el most meg működik.Csak azt jó lenne tudni hogy hogy csináltam? :nemtudom:
(#) belfi2 válasza belfi2 hozzászólására (») Jún 3, 2011 /

Az hogy nálam működik rendben van de hogy kell rá másik géppel csatlakozni.Odáig eljut hogy az IP cím lekérése de onnan sehova.
(#) lacek29 válasza belfi2 hozzászólására (») Jún 3, 2011 /

Egyszer volt nekem is valami ilyesmi gondom TP Link-el. Ha jól emlékszem,klónozni kellett a MAC címet.
(#) belfi2 válasza lacek29 hozzászólására (») Jún 3, 2011 /

Köszi!
Most a könnyű telepítést választottam (egy CD van hozzá )és elméletileg Ő beállítja magát.Olvastam róla mindenütt másként írják, és a kiadott leírás is más mint a NET-en található.
(#) Powerslave válasza belfi2 hozzászólására (») Jún 3, 2011 /

WLAN? Nincs MAC -re zárva? Ha igen, fel van véve a "bejöhet" listára a kisasszony WiFi kártyájának a MAC-je?

A router konfiglapján általában "biztonság" vagy "szűrők" címszó alatt lehet ilyesmit találni, illetve ott válogathasz, hogy a megadott azonosítók a "jöhet", avagy a "beneengedd" kategóriába tartozzanak (érdemes lehet amúgy ezt a fajta szolgáltatást fellőni).

@kaszarober4: Így hirtelejében, az akksin kívül egyéb tippem nincs erre az anomáliára.

@marcall: Lehet, hogy nem ártana szétkapni és megsasolni, mi a helyzet kábelfronton. Volt már dolgom öreg vajóval, de az nem produkált ilyesmit. Egy kicsit, ha tudod, fogalmazd meg a jelenséget közelebbről is, mert ez így nem túl beszédes. A t.p. teljes területén kiesik? Maga a rendszer megáll elgondolkozni rajta? [Insert your question here]
(#) belfi2 válasza Powerslave hozzászólására (») Jún 3, 2011 /

Hali!
Addig már eljutottam hogy kapcsolódva van mind a két gép csak net nincs.A kereső címsávjába beírva a router IP címét bejön a konfig menü,cstehát van hálózat csak net nincs.

És a rúter maga sem vallja be, hogy létezik WAN?
(#) belfi2 válasza Powerslave hozzászólására (») Jún 3, 2011 /

Valószínűleg meg oldódott a dolog.TCP/IP tulajdonságoknál,a speciális beállításoknál be kellet írni az alapértelmezett átjárót.Csak azt nem értem hogy miért.Másnál miért nem kellett ezt csinálni.
(#) _ampervadasz_ válasza belfi2 hozzászólására (») Jún 3, 2011 /

Szia. Ne haragudj, hogy csak most írok.

Elvileg a DHCP -nek ezt is meg kellett volna oldania, biztos be van kapcsolva?

Egy másik kérdés mindenkinek aki tudja rá a választ:

Az Asrock P4i65G alaplapon a hőmérő szenzorok hol helyezkednek el?

Egyedül csak a bázis címeket tudom a hozzárendelt "névhez".

I/O: W83627HF

0x1C TMPIN0
0x4C TMPIN1
0x7E TMPIN2

Ezek közül leginkább a 2 -es szenzor pontos helyét szerném felmérni, mert irreálisan magas hőmérsékletet jelez.

Köszönöm mindenkinek a válaszát.
(#) Tomi20 hozzászólása Jún 3, 2011 /

Sziasztok

Jövőhét kedden lesz hálózatok vizsgám, és kellene a különböző sebességű UTP kábelek működési frekvenciája. (10Base-T, 100Base-T, 1000Base-T) Sajnos google-ben sem találtam meg. Előre is köszönöm.

Néha a kliensnek is meg köll külön magyarázni, hogy hasnyálja a DHCP -t, legyen szíves. Ez általában valami "Beállítások automatikus észlelése", vagy hasonló elvetemült címszó alatt történik.

192.168.0.1
192.168.1.1
192.168.2.1

Ezek a leggyakoribb default gateway -ek, így előfordulhat, hogy "a gép magától rájön", minthogy alapértelmezetten esetleg ezek valamelyike lehet beállítva és természetesen az adott címen pont meg is találja az átjárót.
Következő: »»   214 / 1176
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem