Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   226 / 1171
(#) neocska válasza belfi2 hozzászólására (») Júl 15, 2011 /

nem tudom hogy vagy vele de nem értemes "figyeltetni" a merevlemezeket, s a HD Sentinel teljesméártékbe használhatatlan, legalábbis nekem az volt.
(#) mizsei.robi válasza belfi2 hozzászólására (») Júl 15, 2011 /

Állítsd a SMART-ban az eltolási értékeket. Ezzel be lehet kalibrálni naggyából. A program is kér erre

szerk. : A jobb oldalt lévő pipákkal az "Engedélyez" oszlopban ki lehet kapcsolni egyes értékeket.

hő.jpg

(#) _ampervadasz_ válasza belfi2 hozzászólására (») Júl 15, 2011 /

Szia Belfi2.

Erre már csak tényleg azt tudom mondani, hogy kézi szondával mérd meg a hőmérsékletet.

Erősen valószínűtlen, hogy a merevlemez belső terében változna ilyen mértékben a hőmérséklet, ez inkább arra "hajaz, hogy a szenzort közel helyezték az iró/olvasó szervóhoz, vagy I/O vezérlőhöz, ami meg ellent mond teljes mértékben a "fogyasztó társadalom" elméletével, az az a szenzor csak a nyomtatott áramkörön helyezkedik el, és az is csak egy távolabbi szegleten, mert a gyártónak tudomása volt arról, hogyh a egy melegedő alkatrész közelébe helyezi akkor irreálisan magas értéket fog mutatni, rendkívül magas értékkel így veszítve el használója bizalmát és inkább egy másik gyártó tárolóját válassza.

Annyi biztos, hűtés mellett is, ha ennyit mér a szenzor, valószínű, hogy az az alkatrész ami a hőt sugározza ki annak 60C° felett van a mag hőmérséklete beleszámolva(következtetve) a többrétegű nyák,- a tokozás,- illetve a hordozó anyag (alumínium öntvény alapszerkezet) hő(el)vezetési tulajdonságait .
(#) belfi2 válasza mizsei.robi hozzászólására (») Júl 16, 2011 /

Hali!
Azzal nincs semmi baj, indulásnál azonosak a HDD hőmérsékletei.
(#) belfi2 válasza neocska hozzászólására (») Júl 16, 2011 /

Szia!
Ne haragudj de nem értek veled egyet.A HD Sentinel pont az ilyen (és sok más) hibák felderítésére tervezett program.Nem a programmal van a baj hanem az érzékelővel.Ez volt a kérdés első fele .A második az hogy lehet e cserélni.
De mint írtam kikapcsoltam a HDS-t. Majd bemérem valamilyen összehasonlító eszközzel.
(#) belfi2 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Júl 16, 2011 /

Szia!

Az az érdekes hogy néha meg rendesen, lineárisan méri ugyan azt a teszt programot.
(#) belfi2 hozzászólása Júl 16, 2011 /

Hali!
Két hete csináltam egy gépet (kapott egy "új" XP-t) majd ma felkeresett a tulaj hogy e hét szerda óta ha netezik újra indul a gép.Avast 6 a vírus kergető.Még nem érkezett ide a gép,de addig is ha van valakinek ilyen tapasztalata hogy mi lehet a baj,meg oszthatná velem.
A PC ASROCK K8NF6G-VSTA. a driverek, memória rendben.
(#) neocska válasza belfi2 hozzászólására (») Júl 16, 2011 /

Pont ezzel a hibával hozzám is hoztak egy PC-t szerelni, kicsit poros volt a belseje, és kapott uj windowst s azota is nyugisan müködik (kb 6honapja), vagy van 1-2 BAD sactor, vagy tulhevül, átalába ezek a hibák , nézd meg hogy a biosba nincse valami elállitva véletlenül ?

Amugy ahogy figyeltem te is jártas vagy a pc-kben...mi az oak hogy a rammom 70-78C fokra felhevül??
(#) belfi2 válasza neocska hozzászólására (») Júl 17, 2011 /

Szia!

Nincs tuningolva,a PC? Milyen típusú ramokat használsz?
Mióta melegszik?.Van e megfelelő szellőzés? Alaplap típusa?
(#) belfi2 válasza belfi2 hozzászólására (») Júl 17, 2011 /

Nálam is előfordult hogy felmentem egy oldalra,és a gép elkezdett melegedni,de oly annyira hogy a Q Fan-nak be kellet avatkoznia és a ventiket maxira kihajtotta.Ha nem lépek ki az oldalról lehet hogy leoldotta volna procit is.Ami még érdekesebb hogy a Windows Update oldalán voltam.De a PC nem indult újra.
(#) neocska válasza belfi2 hozzászólására (») Júl 17, 2011 /

Tunning 0, ahogy megvolt véve még mindig ugy van, csak HDD csere volt, egy FujiScenic L I850 tipusu számitogép, 1gb RDRAM, alapjáraton is melegszik.

A BIOS-.ban nem állítottál el valamit,próbáld meg resetelni.Nem tudom kerestél e már hozzá frissítést talán az segíthet.
(#) mizsei.robi válasza neocska hozzászólására (») Júl 17, 2011 /

Sok RDRAM-ra tesznek bordát is, amire rá van írva, hogy ez nagyon meleg lehet. Az RDRAM alapvetőleg nem egy hűvös RAM. BIOS-ban viszont szét kellene nézni, és keresni RAM-feszültség állítási lehetőséget.
(#) belfi2 válasza mizsei.robi hozzászólására (») Júl 17, 2011 /

Szia!
Én is csak ennyit tudok róla ,mert sajnos már nem a legfrissebb gyártás technológiával készült.

Ezekre a rammokra gyárilag raknak hüttöbordát, és biosban nem nagyon szeretek matatni ha nem kell

Nem is kell matatni .válaszd az Optimális beállítások betöltése opciót.
És tegyél oda egy 12V ventit 5Vről hajtva.(feltéve ha van hely)
(#) belfi2 válasza belfi2 hozzászólására (») Júl 17, 2011 /

Load Optimized Defaults
(#) motoman528 hozzászólása Júl 17, 2011 /

Segítséget kérek tőletek a következő témában!

Adott egy EVGA nForce 790i SLI FTW Digital PWM (132-YW-E180-A1) alaplap.Link
Bekapcsoló gombra nem reagál.
CMOS battery ki, 5 perc múlva visszatesz, gép indul, természetesen CMOS checksum error – Defaults loaded üzenettel.

Bios-ban beállítom az órát, stb. Windows betöltődik, stabil, minden funkció és tesztprogram lefut, a gép újraindítható, hiba nélkül üzemel akár órákon át.
Mindez egészen addig, amíg ki nem kapcsolom.
Kikapcsolás után, minden kezdődik, előröl. Csinálhatok akármit a gép nem indítható, mindegy mennyi idő telt el leállítás óta, 5 perc vagy 2 nap, nem indul.
CMOS battery ki, indít, bios beállít, stb…

Amit eddig próbáltam: CMOS battery csere, bios frissítés, ram csere, vga kártya csere, táp csere.
(#) _ampervadasz_ válasza belfi2 hozzászólására (») Júl 17, 2011 /

Szia Belfi2
Ami nem jutott eszembe: Próbáld meg lecserélni a sata vezérlő illesztőjét, talán megold valamit.

(nekem pl a JMB Micron RAID/AHCI S ATA illesztőprogramja hibás volt, nem láttam rajta keresztül a S.M.A.R.T. attribútumokat frissítés után ez változott. )

Ápdét: Kipróbáltam, tökéletes.
(#) mizsei.robi válasza motoman528 hozzászólására (») Júl 17, 2011 /

Keress az alaplapon púpos kondenzátorokat és cseréld ki őket. Ha nem találsz hibás kondikat akkor frissítsd a BIOS-t. Ha ez sem hat akkor keress az alaplapon látható sérüléseket, eldurrant alkatrészeket.

Öszintén ez volt a gyári beállitás is Sajnos csak egy 12x12es ventilátorom van, ez böven sok lessz szerintem
(#) belfi2 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Júl 17, 2011 /

Hali!
Hogy őszinte legyek itt lesz némi gubanc.mert nem telepítettem SATA drivert.A chipset telepítőjében kellene lennie de most elbizonytalanodtam.Az eszköz megfelelően működik ezt írja és UDMA 5-ben megy.
Ez egy háttér lemez viszont a rendszer az IDE 1en UDMA 6on fut.

Ideglenesen jó lesz 5Voltról járatva szállít annyi levegőt hogy ne fűtse el magát a ram.
(#) mizsei.robi válasza belfi2 hozzászólására (») Júl 17, 2011 /

Ha jól emlékszek akkor neked P4P800VM lapod van. Nekem is van ilyen alaplapom és másik ICH5 alapú alaplapom és azokon a winxp kezeli a SATA-t.
(#) neocska válasza neocska hozzászólására (») Júl 17, 2011 /

Felszerelve.
Amugy lenne egy kérdésem, már szétforumoztam a szemem hogy hogyan lehet életrekelteni a "halott" reouterem, egy ASUS WL500g Deluxe alaplappal ellátott Topex Bytton, egyszerüen csak switch ként akar müködni, probáltam 30/30/30 resetet adni nem segitett, probáltam a 12es pint a memorián leföldelni ekkor flash modba kellene áljon de nem teszi, 16os pin a földre és bekapcsolás, na itt tudok flashelni de ujraindulás után csak halott, mit lehetne vele kezdeni? Életet kellene lehelni bele.
(#) belfi2 válasza mizsei.robi hozzászólására (») Júl 17, 2011 /

Így igaz! Most elő kapom a másik ugyan ilyen lapomat és telepítek egy satás op.syst .Kíváncsi leszek mit csinál.
(#) belfi2 hozzászólása Júl 17, 2011 /

Hali!
A probléma a fentiekből adódik.Van egy P4P800VM-S deszka ami támogatja a SATA I perifériát.A rendszer IDE vinyon van ami UDMA 6 on dolgozik.7200 f/p.Van egy SATA HDD ami tudna nagyobb sebességet,mégis csak IDE alapon UDMA 5ön pörög szintén 7200 f/p-el.Hiába raktam satás opsys fel ,semmi nem változott.Hogy lehetene nagyobb sebességet kihozni belőle?
(Lehet hogy itt a megoldás a hőmérséklet kérdésre is.)
(#) eSDi válasza belfi2 hozzászólására (») Júl 19, 2011 /

Üdv!

Sajnos nem fogsz sikerrel járni, akár, hogy is próbálkozol. Az a Chipset ami a lapon van nem tudja a SATA AHCI módot. Ezek a régebbi cuccok még valahogy az IDE vezérlővel egybe voltak, ezért látod a BIOS-ban az IDE Configuration alatt a beállításait. A legjobb teljesítményt az Enhanced Módban szolgáltatja. Az alatta lévő beállítást ha csak SATA eszközöd van, akkor hagyd "S-ATA Only"-n. Ha mind két fajta van akkor "P-ATA+S-ATA"-ra állítsd.
Én is szórakoztam vele eleget régebben, de nem lehet vele mit kezdeni, az XP és a Chipset ennyit tud, bele kell törődni.
(#) belfi2 válasza eSDi hozzászólására (») Júl 19, 2011 /

Szia !

Igazad van,mert bármit csináltam nem megy a SATA.
Köszi !
(#) belfi2 hozzászólása Júl 19, 2011 /

Üdv!
Az családom egyik tagja vett egy ASUS K52J tip lapost.Az lenne a kérdésem hogy milyen drivert lehet hozzá feltenni mert az asus honlapon J sorozat önmagában nincs.(Je,Jr,Jb stb)a A neten ha keresem a j sorozatot ad találatot de amikor megnyitom már nem is J hanem Jx.
Következő: »»   226 / 1171
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem