Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   228 / 1165
(#) belfi2 válasza sprofan hozzászólására (») Júl 21, 2011 /

Nagy valószínűséggel meg is van a hiba oka.Lehet hogy a (de egyébként kifogástalan) PWM-s venti nem képes olyan fordulatot felvenni annyi idő alatt mint a "sima" 3 vezetékes,ezért van a hiba jelzés. Vagy nem emelkedik olyan fordulatra mint amekkorára kellene.Ha jól emlékszem akkor induláskor fullra hajtja a pc a ventit és csak azután csökkenti vissza a hőfoknak megfelelően.
(#) sprofan válasza belfi2 hozzászólására (») Júl 21, 2011 /

Alapjáraton olyan 2000-2100 a fordulata, ha megterhelem valamivel a gépet akkor felmegy 2800-2900-ra, de majd csak szombaton tudok biztosat mondani, van egy másik régi proci hűtőm, az 478-as procihoz való, de kipróbálni tökéletes lesz.
(#) belfi2 válasza sprofan hozzászólására (») Júl 21, 2011 /

Mivel nekem is ASUS-om van és 478-as tudom hogy ezek a ventik tudnak akár 3800-4500 rpm-et is. (volt már 5100 is)Nagy valószínűséggel kevés lesz a PWM fordulata (ami nem jelenti azt hogy keveset is szállít) de biztosat csak akkor tudsz ha már kicserélted.
(#) andrasaranyos hozzászólása Júl 22, 2011 /

Üdv mindenkinek!

Egy kérdéssel fordulnék hozzátok:
Szóval processzor vásárlás előtt állok, mindenképpen Intelt szeretnék de nem tudom eldönteni hogy milyet.
Valaki el tudná magyarázni, hogy mi a különbség a Core 2 duo- ,dual core között, mert ahogy látom a C2D korábbi kiadás mégis valahogy "erősebbnek" tűnik az L2 cache alapján.
Jól jönne egy kis segítség!

Köszönm
(#) bazsoo válasza andrasaranyos hozzászólására (») Júl 22, 2011 /

Üdv!
A Core 2 Duo tényleges 2 maggal rendelkezik, míg a Dual Core csak virtuálisan két magos, ezért gyengébb.
(#) hege88 hozzászólása Júl 22, 2011 /

A problémám szoftveres, de hátha tudja valaki a kézzel fogható megoldást.
Tavaly vettem egy kéz alól laptopot telepített 32 bites Windows7 Ultimate-tel. Szépen jöttek is rendben a frissítések, települtek, semmi gond nem volt. Aztán pár hónapja kijött az SP1, és annak a telepítője mindig úgy ér véget, hogy sikertelen volt a telepítés.
Ezt eddig le is nyeltem, de most oda jutottunk, hogy egyszercsak visszaállt az asztal, telepített programok, Dokumentumok mappa, stb... a tavalyi vásárlás utáni állapotra. Aztán kb 2 hétre rá megint megismételte a mutatványt... Mkor már kezdtem "restaurálni" a dolgokat.

ERredietiségre azt írja, hogy okés, tegnap ,ég egy Microsoft-os oldalon valami oda-vissza számsorral is lecsekkolta magát, ésrendben lévőnek mondta magát.
Mégse akar települni az a fránya SP1....
(#) bazsoo válasza hege88 hozzászólására (») Júl 22, 2011 /

Próbálj meg egy javítást csinálni/ez csak akkor fog menni ha megvan a telepítőlemez/, ha ez nem jön be, akkor sajnos formázás, sőt, lehet, hogy az lenne a legegyszerűbb és leggyorsabb.
(#) hege88 válasza bazsoo hozzászólására (») Júl 22, 2011 /

Akkor ez szopi, ha jól sejtem, mert akitől vettem, annak is egy ismerőse tette rá, nincs lemez.
Pü.ben tudsz segíteni egy jó linkkel?
(#) perköbüki válasza sprofan hozzászólására (») Júl 22, 2011 /

Az alaplappal van valami bibi. Én megpróbálnék egy CMOS reset-et.
(#) perköbüki válasza andrasaranyos hozzászólására (») Júl 22, 2011 /

A dualcore egy egyszerűbb technológia, úgy lehet elképzelni mint a Celeron-t . Ezért a cache a Core 2 Duo -nál jóval magasabb.
(#) andrasaranyos válasza perköbüki hozzászólására (») Júl 23, 2011 /

Oké köszönöm a válaszokat!
(#) sprofan válasza belfi2 hozzászólására (») Júl 23, 2011 /

Úgy néz ki ez lesz a bűnös. Kicseréltem a régi 478-as hűtőre annál nem csinálta ezt egyetlen egyszer sem. Azt viszont észrevettem hogy indulásnál a közvetlen tápfeszültséget kapó ventik már javában mennek amikor ezek még csak épp elindulnak, a késleltetés ~0,5 - 0.7mp lehet, gondolom ez és az hogy lassan pörög fel a venti okozzák mindezt. Átvittem egyik ismerősömhöz a ventit, neki 4 tűs csati van az alaplapján, biosban megnéztük és szabályzás nélkül (azaz max sebességen) 2900-3000rpm-el ment a venti. Hazahoztam és én is kikapcsoltam a szabályzást, nálam is tudta ezt az értéket, így gondolom ezzel nincs gond, marad a lassú felpörgés. Ez ellen tudunk valamit tenni esetleg?
(#) belfi2 válasza sprofan hozzászólására (») Júl 23, 2011 /

Szia!

Én nem ismerek megoldást erre a problémára.Nem tudod össze házasítani a 478-as és a PWM-es cuccot?
(#) sprofan válasza belfi2 hozzászólására (») Júl 23, 2011 /

Hogy érted az összehasonlítást?
(#) hege88 válasza perköbüki hozzászólására (») Júl 23, 2011 /

Most megkavarodtam. Néztem Kvaterkán E4400 procit, ami Core2 Duo, és E5300-at, ami DualCore-nak volt írva.
Látsszólag ugyanannyi a gyorsítótár, egy frekin (800Mhz) járnak.
Most akkor melyikkel járok jobban?
(#) Tomi20 válasza hege88 hozzászólására (») Júl 23, 2011 /

Szia

Google-ban kerestem rá, ez ha igaz, akkor kielégítő válasz lehet: Link (2. hozzászólás)
(#) hege88 válasza Tomi20 hozzászólására (») Júl 23, 2011 /

Köszi a gyors választ! Már értem.
(#) belfi2 válasza sprofan hozzászólására (») Júl 23, 2011 /

Nem hasonlítani hanem házasítani. A hűtő tönkre a 478-as ventit rászerelni.
(#) sprofan válasza belfi2 hozzászólására (») Júl 24, 2011 /

Tényleg Nem, sokkal kisebb a ventilátor, a légszállítása is kb. a fele csak, meg amúgy sem gányolom szét még a 2 év garancia miatt.
(#) Macsek71 válasza sprofan hozzászólására (») Júl 24, 2011 /

Szerintem Te is abba a problémába futottál, mint én ... Az alaplap két funkciója egymásnak ellentétes ...

Nos a procihűtő, ha a proci hőmérséklete 40 fok alatti nem pörög (minek...), viszont az alaplap észleli, hogy nem forog és vinnyog .... ez a "hiba" csak hideginduláskor következik be ...
(#) belfi2 válasza sprofan hozzászólására (») Júl 24, 2011 /

Hali !
Nem tudtam hogy garis.Mivel úgyis figyelés nélkül járatod ,tedd közvetlenül a molex 12V-ra.Nagyobb árammal jobban fog dolgozni.Csak akkor meg ordítani fog a gép
nem jó felejtsd el.
(#) sprofan válasza belfi2 hozzászólására (») Júl 24, 2011 /

Hát igen, ez a gond az egészben, különben már rég megtettem volna. Azt hiszem kénytelen leszek beletörődni hogy ez ilyen. Azért köszi mindenkinek!
(#) BarnaPili hozzászólása Júl 25, 2011 /

Sziasztok!
A gondom a következő: XP újratelepítés közben áramszünet lett.A gép túl volt a formázáson,éppen másolta a fileokat.Most teljesen KO.Odáig eljut,hogy bebootol a CD-ről,aztán " A számítógép rendszerösszetevőinek vizgálata",ez eltűnik,és innen kezdve fekete monitor,semmi reakció.A vinyót elvittem a cimborámhoz,formáztuk NTFS-nek.A gép egy régebbi laptop vinyóról indítva el akarja indítani a laptop volt XP-jét,de az nem tud elindulni.íezt csak információnak írom ide,tudom hogy azzal nem kellene elindulni.
Ha van valakinek valami ötlet,kérem ossza meg velem.
Köszi előre is!
István
(#) belfi2 válasza BarnaPili hozzászólására (») Júl 25, 2011 /

Szia!
Normális esetben folytatni kellett volna a telepítést,de most már mind egy.Először csinálj egy CMOS reset-et (elem ki)vagy a BIOS-ban töltesd be az alap beállításokat.Aztán BOOT sorrend és próba.
(#) BarnaPili válasza belfi2 hozzászólására (») Júl 25, 2011 /

Miután lett áram,már nem folytatta a gép a munkát.
Most rádugtam egy laptop vinyót.épp arra megy föl az XP.
Ez a CMOS Reset mennyire szigorú dolog?Ha nyomok egy ilyet,mennyire cseszhetem széjjel vele?
(#) abyka1979 válasza BarnaPili hozzászólására (») Júl 25, 2011 /

Szia!

CMOS reset-tel nem cseszel szét semmit,csak visszaáll minden a gyári alapbeállításra.
Ha csinálsz egy resetet,azután neked kell beállítanod mindent (boot sorrend,idő/dátum,stb).
Nem okozhat hibát.
Ha op.rendszert telepítesz az optikai meghajtó legyen mindíg az első eszköz a boot menüben.A második pedig a vinyó.
(#) BarnaPili válasza abyka1979 hozzászólására (») Júl 25, 2011 /

Mi a helyes sorrend? XP-driverek-SP2-SP3,vagy XP SP-k,aztán a driverek?
(#) Szebence válasza BarnaPili hozzászólására (») Júl 25, 2011 /

Először a service pack-ok, utána driver-ek. (Legalábbis én így tudom)
(#) BarnaPili válasza abyka1979 hozzászólására (») Júl 25, 2011 /

Most egy idegen vinyóra fölment gond nélkül,hogy a BIOShoz nyúltam volna.Nem lehet hogy a régi vinyón maradt valami szemét?El tudom én indítani ezt a nagy winchestert egy laptophoz vásárolt mobil tokkal?A nagy is SATA,meg a tokba is ilyen megy.
(#) belfi2 válasza BarnaPili hozzászólására (») Júl 25, 2011 /

Milyen típusú volt az idegen vinyó? IDE vagy SATA,mert az XP-ben nincs SATA támogatás, azt integráli kell a lemezbe,vagy külön floppyról kell beadni.Nem kell csak az SP3 abban benne van minden.A CMOS reset azért kell mert lehet hogy nem ismeri fel rendesen a BIOS a régi vinyót.
Következő: »»   228 / 1165
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem