Fórum témák
» Több friss téma |
Nagy valószínűséggel meg is van a hiba oka.Lehet hogy a (de egyébként kifogástalan) PWM-s venti nem képes olyan fordulatot felvenni annyi idő alatt mint a "sima" 3 vezetékes,ezért van a hiba jelzés. Vagy nem emelkedik olyan fordulatra mint amekkorára kellene.Ha jól emlékszem akkor induláskor fullra hajtja a pc a ventit és csak azután csökkenti vissza a hőfoknak megfelelően.
Alapjáraton olyan 2000-2100 a fordulata, ha megterhelem valamivel a gépet akkor felmegy 2800-2900-ra, de majd csak szombaton tudok biztosat mondani, van egy másik régi proci hűtőm, az 478-as procihoz való, de kipróbálni tökéletes lesz.
Mivel nekem is ASUS-om van és 478-as tudom hogy ezek a ventik tudnak akár 3800-4500 rpm-et is. (volt már 5100 is)Nagy valószínűséggel kevés lesz a PWM fordulata (ami nem jelenti azt hogy keveset is szállít) de biztosat csak akkor tudsz ha már kicserélted.
Üdv mindenkinek!
Egy kérdéssel fordulnék hozzátok: Szóval processzor vásárlás előtt állok, mindenképpen Intelt szeretnék de nem tudom eldönteni hogy milyet. Valaki el tudná magyarázni, hogy mi a különbség a Core 2 duo- ,dual core között, mert ahogy látom a C2D korábbi kiadás mégis valahogy "erősebbnek" tűnik az L2 cache alapján. Jól jönne egy kis segítség! ![]() Köszönm
Üdv!
A Core 2 Duo tényleges 2 maggal rendelkezik, míg a Dual Core csak virtuálisan két magos, ezért gyengébb.
A problémám szoftveres, de hátha tudja valaki a kézzel fogható megoldást.
Tavaly vettem egy kéz alól laptopot telepített 32 bites Windows7 Ultimate-tel. Szépen jöttek is rendben a frissítések, települtek, semmi gond nem volt. Aztán pár hónapja kijött az SP1, és annak a telepítője mindig úgy ér véget, hogy sikertelen volt a telepítés. Ezt eddig le is nyeltem, de most oda jutottunk, hogy egyszercsak visszaállt az asztal, telepített programok, Dokumentumok mappa, stb... a tavalyi vásárlás utáni állapotra. Aztán kb 2 hétre rá megint megismételte a mutatványt... ![]() ERredietiségre azt írja, hogy okés, tegnap ,ég egy Microsoft-os oldalon valami oda-vissza számsorral is lecsekkolta magát, ésrendben lévőnek mondta magát. Mégse akar települni az a fránya SP1.... ![]()
Próbálj meg egy javítást csinálni/ez csak akkor fog menni ha megvan a telepítőlemez/, ha ez nem jön be, akkor sajnos formázás, sőt, lehet, hogy az lenne a legegyszerűbb és leggyorsabb.
Akkor ez szopi, ha jól sejtem, mert akitől vettem, annak is egy ismerőse tette rá, nincs lemez.
Pü.ben tudsz segíteni egy jó linkkel?
Az alaplappal van valami bibi. Én megpróbálnék egy CMOS reset-et.
A dualcore egy egyszerűbb technológia, úgy lehet elképzelni mint a Celeron-t . Ezért a cache a Core 2 Duo -nál jóval magasabb.
Oké köszönöm a válaszokat!
Úgy néz ki ez lesz a bűnös. Kicseréltem a régi 478-as hűtőre annál nem csinálta ezt egyetlen egyszer sem. Azt viszont észrevettem hogy indulásnál a közvetlen tápfeszültséget kapó ventik már javában mennek amikor ezek még csak épp elindulnak, a késleltetés ~0,5 - 0.7mp lehet, gondolom ez és az hogy lassan pörög fel a venti okozzák mindezt. Átvittem egyik ismerősömhöz a ventit, neki 4 tűs csati van az alaplapján, biosban megnéztük és szabályzás nélkül (azaz max sebességen) 2900-3000rpm-el ment a venti. Hazahoztam és én is kikapcsoltam a szabályzást, nálam is tudta ezt az értéket, így gondolom ezzel nincs gond, marad a lassú felpörgés. Ez ellen tudunk valamit tenni esetleg?
Szia!
Én nem ismerek megoldást erre a problémára.Nem tudod össze házasítani a 478-as és a PWM-es cuccot?
Nem hasonlítani hanem házasítani.
![]()
Tényleg
![]()
Szerintem Te is abba a problémába futottál, mint én ... Az alaplap két funkciója egymásnak ellentétes ...
![]() Nos a procihűtő, ha a proci hőmérséklete 40 fok alatti nem pörög (minek...), viszont az alaplap észleli, hogy nem forog és vinnyog ![]()
Hali !
Nem tudtam hogy garis.Mivel úgyis figyelés nélkül járatod ,tedd közvetlenül a molex 12V-ra.Nagyobb árammal jobban fog dolgozni.Csak akkor meg ordítani fog a gép nem jó felejtsd el.
Hát igen, ez a gond az egészben, különben már rég megtettem volna. Azt hiszem kénytelen leszek beletörődni hogy ez ilyen. Azért köszi mindenkinek!
Sziasztok!
A gondom a következő: XP újratelepítés közben áramszünet lett.A gép túl volt a formázáson,éppen másolta a fileokat.Most teljesen KO.Odáig eljut,hogy bebootol a CD-ről,aztán " A számítógép rendszerösszetevőinek vizgálata",ez eltűnik,és innen kezdve fekete monitor,semmi reakció.A vinyót elvittem a cimborámhoz,formáztuk NTFS-nek.A gép egy régebbi laptop vinyóról indítva el akarja indítani a laptop volt XP-jét,de az nem tud elindulni.íezt csak információnak írom ide,tudom hogy azzal nem kellene elindulni. Ha van valakinek valami ötlet,kérem ossza meg velem. Köszi előre is! István
Szia!
Normális esetben folytatni kellett volna a telepítést,de most már mind egy.Először csinálj egy CMOS reset-et (elem ki)vagy a BIOS-ban töltesd be az alap beállításokat.Aztán BOOT sorrend és próba.
Miután lett áram,már nem folytatta a gép a munkát.
Most rádugtam egy laptop vinyót.épp arra megy föl az XP. Ez a CMOS Reset mennyire szigorú dolog?Ha nyomok egy ilyet,mennyire cseszhetem széjjel vele?
Szia!
CMOS reset-tel nem cseszel szét semmit,csak visszaáll minden a gyári alapbeállításra. Ha csinálsz egy resetet,azután neked kell beállítanod mindent (boot sorrend,idő/dátum,stb). Nem okozhat hibát. Ha op.rendszert telepítesz az optikai meghajtó legyen mindíg az első eszköz a boot menüben.A második pedig a vinyó.
Mi a helyes sorrend? XP-driverek-SP2-SP3,vagy XP SP-k,aztán a driverek?
Először a service pack-ok, utána driver-ek. (Legalábbis én így tudom)
Most egy idegen vinyóra fölment gond nélkül,hogy a BIOShoz nyúltam volna.Nem lehet hogy a régi vinyón maradt valami szemét?El tudom én indítani ezt a nagy winchestert egy laptophoz vásárolt mobil tokkal?A nagy is SATA,meg a tokba is ilyen megy.
Milyen típusú volt az idegen vinyó? IDE vagy SATA,mert az XP-ben nincs SATA támogatás, azt integráli kell a lemezbe,vagy külön floppyról kell beadni.Nem kell csak az SP3 abban benne van minden.A CMOS reset azért kell mert lehet hogy nem ismeri fel rendesen a BIOS a régi vinyót.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |