Fórum témák
» Több friss téma |
Ezek szerint nálatok ISDN van, és erre van a router. rácsatlakozol UTP kábellel, beírod a böngésződbe a 168. xxx.xxx és mikor megjelenik a menű, szépen beállítgatod az adatokat, amit kér. ha új jelszót írsz, megváltozik a kulcs is, amit a vezetéknélküli felcsatlakozáskor kér. A security fülön is állítsd be a titkosítást, ott kell lennie jobboldalt a magyarázatnak. Amiket állítasz ne felejts el felírni, mert később nem tudsz hozzáférni.
Az nem lehetséges, hogy Janiék routera egyáltalán nincs levédve, ők a gépnél csak azt a jelszót írták be, ami az ADSL felcsatlakozásához kell? Azt szokták kapni a szolgáltatótól. Ilyenkor persze ha gépről nem csatlakozik fel először a netre, akkor net nem lesz, de a routerra fel tud menni. Ha meg már megvan a netkapcsolat, akkor bármi másról megy a net.
Hát, megőrülök. Érted, beírom, és nem akarja betölteni. Érted, a gép kiírja ezt az IP-t, itt a modem adatainál, a hálozati kapcsolatnál, de nem megy bele. Hagyjuk, mester lesz belőle..
![]()
Nekem meg van a jelszavam, amit megkért még a Telekom rendeléskor, ami khm khm khm, és anélkül nem megy, de semmit sem változtattam, semmit be sem állítottam..
![]()
Szóval ha pl bekapcsolod a gépet, akkor a gép csatlakozik a routerhez/modemhez, viszont net nincs, amíg a jelszavas valamit meg nem csinálod?
Valami olyasmi van, hogy rámész egy ikonra, bejön egy ablak és ott kell csatlakozni?
Nem-nem. Akkor nincs net, ha a modem izé nincs bekapcsolva. Amint bekapcsolom a modemet, és a gép rácsatlakozik van, de nekem semmit nem kell állítani előtte. Mikor megvettem, akkor állítottam annyit, hogy a gép megjegyezze a khm khm jelszavam, és kész.
![]()
Aztadurva, a szekuriti ki van kapcsolva a Wireless-re.
![]() ![]() ![]()
A WPA2 őt kapcsold be. A kulcsot meg másold ki papírra!
Okés. Ha bekapcsolásra megye, el Save-elem, de akkor a gépen kell valamit beállítani?
![]()
Akkor majd holnap bajlódok, ma már nem.
![]() ![]()
Így van, a wifi lekódolásához, a wpa2-t kell bekapcsolni, és 1 jelszót megadni, utánna már csak ezzel lehet csatlakozni a routerre. Aki pedig gyakran szokott torrentezni, annak 10/100/1000/Gigabit-es routert ajánlok. Lefele 5mb/s felfele 2,5mb/s folyamatosan bírja akár több órán keresztül is (tapasztalat). Például egy ilyen biztos kielégít minden igényt. A nap 24 órájában megy semmi probléma sincs vele. Ha valakinek nem megy rendesen a torrentprogi, esetleg megpróbálhat egy külön portot nyitni a proginak a routeren belül.
Ha bekapcsolod a jelszavas védelmet, elmented, akkor utánna minden wifi-s kapcsolatot bont, és csak azzal a jelszóval lehet újra csatlakozni.
Sziasztok!
Van egy Tp-link wr841nd-s routerem, és szeretnék rá usbt forrasztani. Csak azt nem tudom, hogy a D- t a a kábel D+ ához, vagy a D- ához forraszam http://www.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?t=86556&postdays=0&posto...art=15 A válaszotokat előre is köszönöm
TX transmit - D+
RX receive - D-
tehát a R601 D+ hoz kell a kábel D- át kötni?
http://www.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?t=86556&postdays=0&posto...tart=0
Sziasztok!
A következő lenne a kérdésem Van egy TP-LINK WR841nd-s routerem, egy USB hosszabító kábelem és egy usb-töltőm Szeretnék csinálni egy usb portot a routeremre ezekkel. a töltőtöl kapná az VCC-t (5v), és a GND-t. a másik két vezetéket pedig szeretném a routerbe kötni ez alapján a rajz alapján: http://oi54.tinypic.com/ae2jbd.jpg A kérdésem az, hogy itt az én D+ kábelemet a router D+, vagy D- csatlakozására kössem?, és a D- t pedig a D- hoz, vagy D+ hoz? Nem tudom, hogy itt is meg kell-e cserélni, mint a TTL kábeleknél, és ha itt nem kell, akkor miért nem? Remélem, így érthető mi a problémám. A segytségeteket előre is köszönöm (a kötési rajzot innen szereztem: http://www.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?t=86556&postdays=0&posto...tart=0)
Sziasztok!
Akadt egy kis problémám az internetkapcsolatommal(vagy a Scientific Atlanta UPC-S kábelmodemmel?).Mostanában folyamatosan szakadozik a NET-em.Két különböző gépen és 3-féle operációs rendszeren is próbáltam a hiba ugyanaz.A modem nem kapcsolódik a hálózathoz.Ha viszont lecsavarozom a coaxot és vissza tökéletesen hasít,igaz néha órákig,néha 10-20 percig.Mi lehet a gond?Mindenképpen jelezni fogom a szolgáltatónak,de nem szeretném magam hülyének nézettetni.Segítsetek légyszi!
Miért nem hivod fel a UPC-t. Ök ezt elvileg látják, vagy megnézhetik.
Hiba lehet a modemben (elég ritka), de többnyire nálad (vagy a szomszédban) a hálozatban lesz a gond. (Zajos). Nem turkáltál valamit a stekketerkben, nem vettél valamilyen rádios kacatot (gyerekjáték, fejhallgató, CB rádio)? Ezek mind betehetnek a dolognak, ha ..esco gazdaságos a hálozatod ![]()
Üdv!
Nem turkáltam semmit.Nem vettem rádiós kacatot sem.Az az érdekes,hogy mindem ment rendesen ,majd egyik napról a másikra előjött a fentebb leírt hiba,ráadásul két jól működő PC-n is null km-es op.rendszerrel,illetve linux alól is ez a gond.A kábelTV-n is zajos néha a kép egy pillanatra.Volt náluk(UPC) mostanában karbantartás azóta nyüglődök.
A kábeltévés rendszerekben kb. 400 elöfizetö használ egy vonalat, igy bármelyik közülük bármikor betehet a másiknak (föleg egy házon belül könnyen elöfordul ilyesmi).
Igy ha nem turkáltál a rendszerben, de a szomszéd igen, akkor a te kapcsolatod is veszélybe került. De a központban (legalábbis jobb helyeken) ezt állandoan ellenörzik, igy elöbb látják a bajt, mint te. (De mint mindig, vannak kivételek is... ![]()
Rendes előfizető vagyok nem turkáltam bele a rendszerbe.Arra gondolsz esetleg valamelyik szomszéd illegálisan kötött volna a kábelre és az zavar be?......Hmmm...
![]()
Kertesházról lévén szó,kisétáltam az oszlophoz az előbb:egy kábeldarab lóg le egészen a járdáig amit valószinüleg a szolgáltató emberei hagytak ott.Hibabejelentés lesz belőle.
A kábelhálozatra a legnagyobb veszélyt a külsö zajok jelentik, amik bekerülnek a hálozatba.
Elég egy nyitott kábelvég,, megsérült kábel, rossz csatlakozo, nem illesztett szerkentyü és már az egész utca (negyed) szenvedhet. Elég ha megjelent a környéken a nagy konkurencia (VDSL), amit még egy közepes biró (NHH) is örökre kitiltana a fizikábol - ök ugyanis nagyvonaluan 30 MHz-es szemetet visznek a mezei telefondrotokban (amik hajdanán 3 kHz-re lettek méretezve és gyártva, minden árnyékolás, minden védelem nélkül. Ez ha bekerül a kábelTV hálozatba, akkor elég nagy baj szokott keletkezni..
Lehetséges akkor az a néhány méter lelógó vezeték lesz a ludas.Ilyen trehányságot!
Köszönöm a segítséged!
Sziasztok!
Sikerült elbénázni egy zcomax WA-2204A-TX router firmware frissítését. Elérhetetlen a router, már csak a jtagelésben bízom. Sikerült már valakinek az RTL8186-hoz ilyen módon hozzáférni? Hiába olvasgattam eddig róla, nem jutottam túl sokra. Kábelt már készítettem hozzá. Milyen szoftver kell hozzá? Hogyan tovább? Köszi.
Kis kiegészítés...
Ezen a linken a két első képen látható acorp router pont olyan mint az enyém.Bővebben: Link letöltöttem mindent a "Browse all files" pont alól. Hogyan tovább? Az itt található firmware jó lehet nekem? Hogy kell felrakni?
Scientific atlanta epc 2203 kábelmodemhez szeretnék segítséget kérni. Van feleslegesen itthon 1db és azt szeretném megtudni, hogy tudok a szoftverébe belenyúlni kicsit. Alap ip címet tudok meg jelszót a webes felülethez de szerintem van beljebbis ahova nemtudok bejutni.
Ciscos alapismeretek vannak router programozáshoz meg hasonlók.
Sziasztok.
Van egy régi, de tökéletes Dialcom 5614 soros modemem. Ennek tápja egy AC9V adapter. Namost, én nem erről az adapterről akarom használni, hanem hálózat nélkül telepekről. Szerintetek DC 12-14V körül adhatok neki tápot? (UPS savas akku) A felhasználási terület miatt, fontos a mobilitás, mert laptopról üzemelne, és nyűg a külön tápkábel. |
Bejelentkezés
Hirdetés |