Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » ADSL modemek, modemrouterek
Lapozás: OK   6 / 13
(#) pucuka válasza janikukac hozzászólására (») Júl 31, 2011 /

Ezek szerint nálatok ISDN van, és erre van a router. rácsatlakozol UTP kábellel, beírod a böngésződbe a 168. xxx.xxx és mikor megjelenik a menű, szépen beállítgatod az adatokat, amit kér. ha új jelszót írsz, megváltozik a kulcs is, amit a vezetéknélküli felcsatlakozáskor kér. A security fülön is állítsd be a titkosítást, ott kell lennie jobboldalt a magyarázatnak. Amiket állítasz ne felejts el felírni, mert később nem tudsz hozzáférni.
(#) Ricsi89 hozzászólása Júl 31, 2011 /

Az nem lehetséges, hogy Janiék routera egyáltalán nincs levédve, ők a gépnél csak azt a jelszót írták be, ami az ADSL felcsatlakozásához kell? Azt szokták kapni a szolgáltatótól. Ilyenkor persze ha gépről nem csatlakozik fel először a netre, akkor net nem lesz, de a routerra fel tud menni. Ha meg már megvan a netkapcsolat, akkor bármi másról megy a net.
(#) janikukac válasza pucuka hozzászólására (») Júl 31, 2011 /

Hát, megőrülök. Érted, beírom, és nem akarja betölteni. Érted, a gép kiírja ezt az IP-t, itt a modem adatainál, a hálozati kapcsolatnál, de nem megy bele. Hagyjuk, mester lesz belőle..
(#) janikukac válasza Ricsi89 hozzászólására (») Júl 31, 2011 /

Nekem meg van a jelszavam, amit megkért még a Telekom rendeléskor, ami khm khm khm, és anélkül nem megy, de semmit sem változtattam, semmit be sem állítottam..
(#) Ricsi89 válasza janikukac hozzászólására (») Júl 31, 2011 /

Szóval ha pl bekapcsolod a gépet, akkor a gép csatlakozik a routerhez/modemhez, viszont net nincs, amíg a jelszavas valamit meg nem csinálod?
Valami olyasmi van, hogy rámész egy ikonra, bejön egy ablak és ott kell csatlakozni?
(#) janikukac válasza Ricsi89 hozzászólására (») Júl 31, 2011 /

Nem-nem. Akkor nincs net, ha a modem izé nincs bekapcsolva. Amint bekapcsolom a modemet, és a gép rácsatlakozik van, de nekem semmit nem kell állítani előtte. Mikor megvettem, akkor állítottam annyit, hogy a gép megjegyezze a khm khm jelszavam, és kész.

Találtam egy ilyent

1FA5Dd01.pdf

Aztadurva, a szekuriti ki van kapcsolva a Wireless-re. Most már akkor majd be lesz. De nem tudom , mi lesz, ha bekapcsolom pl a WEP-et, akkor még valamit állítanom kell?

A WPA2 őt kapcsold be. A kulcsot meg másold ki papírra!

Okés. Ha bekapcsolásra megye, el Save-elem, de akkor a gépen kell valamit beállítani?

Kérheti a kulcsot

Akkor majd holnap bajlódok, ma már nem. Köszi pucuka ! Szép estét!
(#) storm válasza pucuka hozzászólására (») Júl 31, 2011 /

Így van, a wifi lekódolásához, a wpa2-t kell bekapcsolni, és 1 jelszót megadni, utánna már csak ezzel lehet csatlakozni a routerre. Aki pedig gyakran szokott torrentezni, annak 10/100/1000/Gigabit-es routert ajánlok. Lefele 5mb/s felfele 2,5mb/s folyamatosan bírja akár több órán keresztül is (tapasztalat). Például egy ilyen biztos kielégít minden igényt. A nap 24 órájában megy semmi probléma sincs vele. Ha valakinek nem megy rendesen a torrentprogi, esetleg megpróbálhat egy külön portot nyitni a proginak a routeren belül.
(#) storm válasza janikukac hozzászólására (») Júl 31, 2011 /

Ha bekapcsolod a jelszavas védelmet, elmented, akkor utánna minden wifi-s kapcsolatot bont, és csak azzal a jelszóval lehet újra csatlakozni.
(#) somla hozzászólása Aug 8, 2011 /

Sziasztok!

Van egy Tp-link wr841nd-s routerem, és szeretnék rá usbt forrasztani.
Csak azt nem tudom, hogy a D- t a a kábel D+ ához, vagy a D- ához forraszam

http://www.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?t=86556&postdays=0&posto...art=15

A válaszotokat előre is köszönöm
(#) laszlokunstar válasza somla hozzászólására (») Aug 8, 2011 /

TX transmit - D+
RX receive - D-
(#) somla válasza laszlokunstar hozzászólására (») Aug 8, 2011 /

tehát a R601 D+ hoz kell a kábel D- át kötni?

http://www.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?t=86556&postdays=0&posto...tart=0
(#) somla hozzászólása Aug 8, 2011 /

Sziasztok!

A következő lenne a kérdésem Van egy TP-LINK WR841nd-s routerem, egy USB hosszabító kábelem és egy usb-töltőm Szeretnék csinálni egy usb portot a routeremre ezekkel. a töltőtöl kapná az VCC-t (5v), és a GND-t. a másik két vezetéket pedig szeretném a routerbe kötni ez alapján a rajz alapján: http://oi54.tinypic.com/ae2jbd.jpg
A kérdésem az, hogy itt az én D+ kábelemet a router D+, vagy D- csatlakozására kössem?, és a D- t pedig a D- hoz, vagy D+ hoz?
Nem tudom, hogy itt is meg kell-e cserélni, mint a TTL kábeleknél, és ha itt nem kell, akkor miért nem?

Remélem, így érthető mi a problémám. A segytségeteket előre is köszönöm
(a kötési rajzot innen szereztem: http://www.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?t=86556&postdays=0&posto...tart=0)
(#) locked hozzászólása Aug 25, 2011 /

Sziasztok!
Akadt egy kis problémám az internetkapcsolatommal(vagy a Scientific Atlanta UPC-S kábelmodemmel?).Mostanában folyamatosan szakadozik a NET-em.Két különböző gépen és 3-féle operációs rendszeren is próbáltam a hiba ugyanaz.A modem nem kapcsolódik a hálózathoz.Ha viszont lecsavarozom a coaxot és vissza tökéletesen hasít,igaz néha órákig,néha 10-20 percig.Mi lehet a gond?Mindenképpen jelezni fogom a szolgáltatónak,de nem szeretném magam hülyének nézettetni.Segítsetek légyszi!
(#) Massawa válasza locked hozzászólására (») Aug 26, 2011 /

Miért nem hivod fel a UPC-t. Ök ezt elvileg látják, vagy megnézhetik.
Hiba lehet a modemben (elég ritka), de többnyire nálad (vagy a szomszédban) a hálozatban lesz a gond. (Zajos).

Nem turkáltál valamit a stekketerkben, nem vettél valamilyen rádios kacatot (gyerekjáték, fejhallgató, CB rádio)? Ezek mind betehetnek a dolognak, ha ..esco gazdaságos a hálozatod
(#) locked válasza Massawa hozzászólására (») Aug 26, 2011 /

Üdv!
Nem turkáltam semmit.Nem vettem rádiós kacatot sem.Az az érdekes,hogy mindem ment rendesen ,majd egyik napról a másikra előjött a fentebb leírt hiba,ráadásul két jól működő PC-n is null km-es op.rendszerrel,illetve linux alól is ez a gond.A kábelTV-n is zajos néha a kép egy pillanatra.Volt náluk(UPC) mostanában karbantartás azóta nyüglődök.
(#) Massawa válasza locked hozzászólására (») Aug 26, 2011 /

A kábeltévés rendszerekben kb. 400 elöfizetö használ egy vonalat, igy bármelyik közülük bármikor betehet a másiknak (föleg egy házon belül könnyen elöfordul ilyesmi).
Igy ha nem turkáltál a rendszerben, de a szomszéd igen, akkor a te kapcsolatod is veszélybe került.
De a központban (legalábbis jobb helyeken) ezt állandoan ellenörzik, igy elöbb látják a bajt, mint te. (De mint mindig, vannak kivételek is... )

Rendes előfizető vagyok nem turkáltam bele a rendszerbe.Arra gondolsz esetleg valamelyik szomszéd illegálisan kötött volna a kábelre és az zavar be?......Hmmm... megeshet.
(#) locked válasza locked hozzászólására (») Aug 26, 2011 /

Kertesházról lévén szó,kisétáltam az oszlophoz az előbb:egy kábeldarab lóg le egészen a járdáig amit valószinüleg a szolgáltató emberei hagytak ott.Hibabejelentés lesz belőle.
(#) Massawa válasza locked hozzászólására (») Aug 26, 2011 / 1

A kábelhálozatra a legnagyobb veszélyt a külsö zajok jelentik, amik bekerülnek a hálozatba.
Elég egy nyitott kábelvég,, megsérült kábel, rossz csatlakozo, nem illesztett szerkentyü és már az egész utca (negyed) szenvedhet.
Elég ha megjelent a környéken a nagy konkurencia (VDSL), amit még egy közepes biró (NHH) is örökre kitiltana a fizikábol - ök ugyanis nagyvonaluan 30 MHz-es szemetet visznek a mezei telefondrotokban (amik hajdanán 3 kHz-re lettek méretezve és gyártva, minden árnyékolás, minden védelem nélkül.
Ez ha bekerül a kábelTV hálozatba, akkor elég nagy baj szokott keletkezni..

Lehetséges akkor az a néhány méter lelógó vezeték lesz a ludas.Ilyen trehányságot!
Köszönöm a segítséged!
(#) alfati33 hozzászólása Szept 16, 2011 /

Sziasztok!

Sikerült elbénázni egy zcomax WA-2204A-TX router firmware frissítését. Elérhetetlen a router, már csak a jtagelésben bízom.
Sikerült már valakinek az RTL8186-hoz ilyen módon hozzáférni? Hiába olvasgattam eddig róla, nem jutottam túl sokra. Kábelt már készítettem hozzá.
Milyen szoftver kell hozzá? Hogyan tovább?

Köszi.
(#) alfati33 válasza alfati33 hozzászólására (») Szept 16, 2011 /

Kis kiegészítés...
Ezen a linken a két első képen látható acorp router pont olyan mint az enyém.Bővebben: Link

letöltöttem mindent a "Browse all files" pont alól.
Hogyan tovább? Az itt található firmware jó lehet nekem? Hogy kell felrakni?
(#) Gabó hozzászólása Okt 22, 2011 /

Scientific atlanta epc 2203 kábelmodemhez szeretnék segítséget kérni. Van feleslegesen itthon 1db és azt szeretném megtudni, hogy tudok a szoftverébe belenyúlni kicsit. Alap ip címet tudok meg jelszót a webes felülethez de szerintem van beljebbis ahova nemtudok bejutni.
Ciscos alapismeretek vannak router programozáshoz meg hasonlók.
(#) Syn7h37ic hozzászólása Nov 5, 2011 /

Sziasztok.
Van egy régi, de tökéletes Dialcom 5614 soros modemem.
Ennek tápja egy AC9V adapter. Namost, én nem erről az adapterről akarom használni, hanem hálózat nélkül telepekről. Szerintetek DC 12-14V körül adhatok neki tápot? (UPS savas akku) A felhasználási terület miatt, fontos a mobilitás, mert laptopról üzemelne, és nyűg a külön tápkábel.
Következő: »»   6 / 13
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem