Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Nemrégiben hozzájutottam egy Harman-Kardon hk330Vi tipusú erősitőhöz. Teljesen meg vagyok vele elégedve, kivéve egy dolgot. Időközönként nem, illetve recsegve szól az egyik hangalam. A hiba általában megoldódik, ha valami ütős zenét teszek be, és felcsavarom a hangerőt, ilyenkor az energikusabb részhez érve "bekattan" valami, és szól tovább normálisan. Egy elektronikához magasabb szinten értő ismerősömmel megnéztük, nem-e valamelyik forrasztás gyengült el, de mindent rendben találtunk. Gyanakodunk arra, hogy esetleg valamelyik kondenzátor, vagy más alkatrész öregedhetett el, ugyanis ez a masina legalább 22 éves. Szeretném tőletek megkérdezni, hogy találkozott e már valaki hasonló problémával, van e valakinek ötlete, hogy hol keressük a hibát. A válaszokat előre is köszönöm! U.I.: Megvan az erősitő szervizkönyve, akinek kellene, szóljon, és elküldöm.
Köszi Zoli a tippet
![]() ![]()
Leteszteltem. mind a két oldalt Nem nagy hangon. Ugyanazzal a zenével egy 3 percig és jó. Lehet nem lessz így örökéletű??
![]() ![]()
Hello az elöerősités és környéke ,lehet veszéjben ,tranzisztorok ,kondik ., át kel alaposan vizsgálni mert igy ,még a végfokozatnak is baja eshet.A táp kondik azok nem olyan szinten zavarják be az erösitöt itt valami aktiv alkatrésszel lehet a baj .
Köszönöm. Azt esetleg meg tudod mondani, hogy ha kis is cserélném akkor a munkaponti beállításokkal kell e törődnöm, vagy esetleg ki kell e mérni? az erősítő működése +-50V
Üdv mindenkinek,még új vagyok itt,de gondom akadt egy autóerősítővel a bekötés során.Egy előtte még működő kínai gyártmányú erősítőről van szó,amiben sem kívül,sem belül nincs biztosíték,
![]() Nem tűnik bonyolultnak az erősítő,képet mellékeltem róla,bár gyatra a minősége.Segítséget kérnék a szakcsiktól,hogy mi kell ahhoz,hogy életre keltsem ezt a gépállatot... ![]() Nem vagyok nagy szakcsi,szóval kérném a segítséget emészthető formában megfogalmazni,előre is köszönöm a segítséget. Olyan létezik,hogy egy led dióda kiégése szakítson meg egy áramkört,amolyan biztosíték módjára?Vagy ilyen megoldásoknál mi játsza a biztosíték szerepét? (4 csatos az erősítő)
Szia!
Bár én nem vagyok nagy szaki, megpróbálok segíteni ![]() Lehet hogy mégis van benne biztosíték, csak cseles ![]() Kókány autós erőlködőkben elvékonyítják a fóliát egy helyen és ráfogják hogy biztosíték. Az tuti, hogy nem cserélted fel a vezetékeket (+12 és GND)? Esetleg egy jobb képet nem tudnál lőni?
Egyébként mi az erősítő pontos típusa?
Üdv. jetsound js 4080p a pontos típusa,jobb képet sajna nem áll módomban feltenni,az F.. es jelölést kerestem,de ezen a lapkán úgy vannak nyomtatva a jelölések,hogy véletlenül se lehessen leolvasni őket...:S Bemeneti jelölései a következők balról jobbra... CON(gondolom test);B+(+12 sztem);V+(ami fölött ott a REM felirat,szal az egyértelmű)
http://n1.vatera.hu/photos/8a/35/0965_4_big.jpg itt egy jobb kép...
Utánaolvastam, nincs benne védelem, jól is kötötted be. Írtad hogy nem vesz fel áramot. Megnézhetnéd, hogy a tápáramkörben nem adta e fel valamelyik alkatrész. Ha a fóliás oldalon leköveted, multival ki tudod mérni, hogy hol szűnik meg a delej.
Szia!
Sikerült valami eredményt elérned? ![]()
Sziasztok!
A segítségeteket kérném. Mi okozhat egy (sztereó) erősítőnél olyan hibát hogy a tápfeszültséget kidobja egy az egyben a kimenetekre. A biztosítékok rendben, kötések rendben, mindkét végfok IC (STK086) megkapja a tápot (ami szimmetrikus +-35V). Próbáltam már rájönni magamtól, méregettem, de sajnos szerény tudásom eddig volt elég. Úgy tudom (tapasztaltam eddig) hogy ha az egyik oldali tápellátás megszűnik egy szimmetrikus táplálású végfoknál, akkor a kimenetekre a másik "táp oldalt"(ami maradt) kivezeti s így elszálnak a hsz-ek. Az a furcsa hogy most nem ez van s ráadásul az egyik végfok IC a +35V DC-t engedi a hsz-re, a másik pedig a -35V DC-t. Ez egy gyári végfok. Van ötletetek? Köszönettel: János
Zárlatosak lettek a végek. Vagy a meghajtó fokozatukban keletkezett valami hiba. Én megszakítanám ott a kapcsolatot és megnézném hogy mi történik. Ha közel 0V DC lesz a kimeneten, akkor a végfok meghajtó rész a hibás, ha meg ugyanúgy +-táp van a kimeneten, akkor rossz a végfok. Amúgy milyen cucc a vége? (IC-s, vagy tranyós vagy csöves, bár ez utóbbit kétlem.) És milyen osztályban működik? (A, AB, B, D vagy egyéb?)
![]()
Köszi a gyors választ! Ez egy AB osztályú IC-s végfok. 2db STK086. (2x60W) Annyit csináltam eddig, hogy a végfok panelről teljesen leforrasztottam az előfokot. A helyzet az hogy ha rajta volt ha nem, a kimeneteken ott volt a + és - táp. Illetve még furcsaság, hogy a végfok IC-k bemenetein (1-es láb) 250 és 120mV okat mértem. Ha rá volt kötve az előfok ha nem.
bocsi, előzőhöz még: DC!! 250 és 120mV.
Sziasztok!
Van egy GRUNDIG V7500 erősítőm. Végfokot cseréltem benne de fél oldala halkan szól és torzít. Mit kellene még megnézni benne?
Tegnap elnémult a Siemens RV302 erősítöm. Akármelyik bemenetre dugom a jelforrást, nem szól egyiken sem. Előjel annyi volt, hogy néha elnémult a zene pár másodpercre, de mostmár semmi hangja nincs. Szétszedtem, és találtam benne a sok poron kívül egy TC9152P IC-t, ami a bemenetválasztásért felelős gondolom. Megnéztem az adatlapját, a tápot rendesem megkapja, de a MUTE (5-ös) lábon is megvan a táp, szerintem ezért nem szól, mert lenémítja az összes bemenetet. Az ALL OFF (4-es) lábon is tápfesz van, ami az összes bemenetet lekapcsolja. Kérdem én, az IC mehetett tönkre, vagy másfelé keresgéljek?
Itt az IC adatlapja: TC9152P Köszönöm!!
Üdv mindenkinek!
Segítséget szeretnék kérni erősítő javításában. Mellékeltem pár képet a szerkezetről.Szerintem TDA 7294 vagy 7293 az ami elszállt benne, de ez részemről nagyon-nagyon tipp( neten keresgéltem ).Elektronikához nem nagyon értek, nem tudom mit kellene néznem rajta( csak multiméterrel rendelkezem ).Amit tudok: 200W-os mélynyomót hajtott,kimenet: 2 csatorna közép-magas, 2 csatorna mély. A segítséget előre is köszönöm.
Üdv.
Véletlenül nem a kimenetet kapcsolta le az erősítőd? A hangszóróból hallasz egy kis alapzajt?
Sziasztok, lenne egy kérdésem.
Tegyük fel, hogy nekem van egy nagyobb hangszóróm kocsiba, de akkora erősítőm nincs és azt meg lehet e oldani, hogy két kis erősítő lása el a hangszórómat?
Szia!
Ugynevezett hídkapcsolással az erősítő 2 oldalát összekötheted.
Szia köszönöm a válaszodat de nem hídba kötésre gondoltam hanem hogy mondjuk egy 600w-os hangszórót egy 200w-os és egy 300w-os erősítős láson el egyszerre és hogy ezt meg lehet e csinálni?
Ilyet nem lehet csinálni...
Amúgy pontosan milyen cuccokról lenne szó? Csak mert az a 300W -s erősítő bőven elég lenne szerintem annak a 600W -s hangszórónak...
Ezeket a számokat csak példának írtam úgy hasra ütve. Mert úgy néz ki majd lesz egy 600w-os magnet szubcsövem de a jelenleg leg nagyobb erősítőm is hidalva csak 300w-ot tud hidalva
Sziasztok!
Ma kaptam egy kenwood márkájú, KA-660 típusú erősítőt. Amikor először bekötöttem az egyik oldal nem szólt. Utána (nem tudom hogy, csak tekergettem a potikat meg a kapcsolókat állítottam) ez a probléma megoldódott. Most az a problémám hogy az egyik oldalon Kevés a magas hang. Én arra gyanakszom hogy rossz az egyik potméter de várom a ti válaszotokat is! Köszönöm! Galzotya
Szia!
Ha a potméterekre gyanakszol, akkor csavargasd, ha néha megjön a magas hang, akkor ott a baj. Üdv! Balázs (szerintem a modik nem fognak örülni az új témának)
Köszönöm a gyors választ!
Csavargattam a balance potit és néha elment a hang, de a magas nem jött vissza. Gondolod ez lehet a baj? (Nem tudtam hova besorolni a problémámat ![]() Galzotya
Nekem egy Videoton RA 4312A típusú rádión volt ilyen baj, ott a hangerőszabályzó potméter volt rossz. HA értesz úgy hozzá, hogy szétszedet, érdemes kicserélni.
Üdv! BAlázs
Addig nem szeretnék hozzányúlni amíg nem tudom hogy biztos az a baja.
Amúgy a hangerőszabályzó poti recseg de ez a jó, nem a hibás oldalon van. Galzotya
Nem akarok ünneprontó lenni de ez miért nem volt jó?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |