Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő probléma
 
Témaindító: proksa1, idő: Márc 15, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   78 / 78
(#) misi93 válasza misi93 hozzászólására (») Dec 28, 2018 /
 
Nos volt egy kis időm és sikerült megcsinálni szerencsére az erősítőm. ( itt taglaltam a problémámat ).
Sajnos a gyanúm beigazolódott a másik oldalon is cserélni kellett az IC-t.
Összegezve: Mindkét oldal IC csere, az egyik oldal Fet csere, plusz pár zener illetve egy ellenállás is...
Tanulópénznek jó volt
Tanulság -> feszültség alatt nem babrálunk, ha nem muszáj!!! (jelen esetben nem lett volna muszáj...)
Köszönöm a segítséget!
(#) mlaci989 válasza misi93 hozzászólására (») Dec 29, 2018 /
 
Ügyes vagy. Mit tud ez a kínai csoda? Megéri a pénzét?
(#) 13_Balu50 válasza misi93 hozzászólására (») Dec 29, 2018 /
 
Grat , hogy jó lett, és a siker is megvan, hogy sikerült megjavítani.
(#) misi93 válasza mlaci989 hozzászólására (») Dec 29, 2018 /
 
Köszönöm!
Ezt rendeltem
Elvileg 2x180W-ot tud +-70V-on 1% torzítás mellett.
Nekem a fő szempont az volt, hogy +-72V-on üzemeljen és legalább tudjon 2x120W-ot.
Ennél olcsóbbak is voltak, de sajnos mind +-50V-ig ami nekem édeskevés volt.
Meglévő erősítőbe fogom belerakni ami eredetileg kb 2x120W-ot tudott.
Én 14000 Ft-ért vettem postával együtt, hát hogy megérte-e? Ennyi pénzből egy "D" osztályú erősítőt nem tudom, hogy ki lehet-e hozni illetve az építés öröme kicsit elvész. Így összességében (pluszban ráköltöttem kb 4-5000 Ft-t) nem érte meg, de ez ugye a saját hülyeségem volt az oka...
(#) misi93 válasza 13_Balu50 hozzászólására (») Dec 29, 2018 /
 
Köszönöm!
(#) mlaci989 válasza misi93 hozzászólására (») Dec 29, 2018 /
 
Jó hogy meg bírtad javítani,nem lett kuka. Még él addig tanul az ember. Mit hajtasz vele? Hogy bírja a strapát? Odaver rendesen? Melegedés?
(#) misi93 válasza mlaci989 hozzászólására (») Jan 1, 2019 /
 
Igen örülök neki .
2db voice kraft 618-15 típusú RMS 300W 8Ohm-os hangfallal próbáltam (Ki lehet nevetni ).
Mivel kb 2 órát nyüstöltem míg be nem következett a "hülyeségem" addig tette a dolgát szépen, meg is lepődtem hogyan szól.
Melegedni melegedett egy ventit biztosan kapni fog, illetve egy SoundWave AA4000 típusú erősítőbe építem bele előtte egy STK-ic volt benne.
Jövőre a tervem, hogy a házibulit ezzel csinálom (eddig egy T-amp 1050-el oldottam meg, úgyhogy lesz mit bizonyítania )
Egyenlőre ennyi.
B.Ú.É.K!
(#) mlaci989 válasza reloop hozzászólására (») Jan 2, 2019 / 1
 
Szia. Ebbe az erősítőbe milyen végtranzisztort ajánlanál az eredeti BDP 285-286 helyett.? A rajzon BDP395-ös van ez egy erősebb verziója.
(#) reloop válasza mlaci989 hozzászólására (») Jan 2, 2019 /
 
A BD911, BD912 jó, csak megfelelő példányokat beszerezned belőlük.
(#) mlaci989 válasza reloop hozzászólására (») Jan 2, 2019 /
 
Megpróbálok másik helyről beszerezni.
(#) misi93 hozzászólása Jan 13, 2019 /
 
Sziasztok!
Ezzel a hibával találkoztatok már?
Egyik ismerősöm hívott hogy nézzem már meg az erősítőjét a fentebbi hibajelenség kis vagy nagy (teljesen mindegy, elvileg ha nem köt rá zenét akkor is jelentkezik ezt viszont nem tudom állítani csak ismerős mondta) hangerőnél és kb 5-8 perces zenehallgatás után jött a hiba. az rca kábel eltávolítása után is marad ez a hang. (így a földhurkot kizárnám).
Most itt van nálam kb már vagy 3/4 órája szól (saját hangfalaimmal gépről és most telefonról) és nincs semmi ilyesmi hangja. (bár egy pár fokkal hidegebb van nálam )
Ebben tudtok segíteni?
Segítséget Köszönöm!
(#) PHARO hozzászólása Jan 14, 2019 /
 
Sziasztok!

Van egy autórádió, aminek magas jelszintű (4V-os) erősítő kimenete van.
Az lenne a kérdésem, hogy lehetne átalakítani normál, max. 2,5V-os jelkimenetre?

Előre is köszönöm!
(#) Ricky88 válasza Ricky88 hozzászólására (») Feb 1, 2019 /
 
Ismét Sziasztok!

Kicserélgettem a tekercs körül felpúposodott kondikat + a 2 63v 4700uf-osakat is,de a melegedés még mindig fenn áll. Kb 5-10 perc bekapcsolt állapot után már olyan meleg ,hogy érezni a szagát, viszont működésben nincsen hiba. Van ötletetek? Ennyire nem melegedett eddigi éveiben. Köszi
(#) Viktor90 hozzászólása Feb 26, 2019 /
 
Sziasztok!
Vettem egy Technics SU-810 típusú erősítőt és a bal oldal nem szól se az A se a B csatornán.
Valószínűleg én vagyok a hibás, hogy megadta magát, ugyanis két olyan hangfalat kötöttem rá az A csatornára amikből az egyik már nem nagyon szólt a magas és a mély hangszórók elvoltak romolva és így hallgattam mert ugye a másik szólt.... Nem gondoltam, hogy emiatt baja lehet.
Mi lehet a baja? A végfok? Meglehet még ezt javítani úgy, hogy ugyanolyan jól szóljon, mint előtte?
(#) reloop válasza Viktor90 hozzászólására (») Feb 26, 2019 /
 
Szia! Egy SVI3203 IC a két csatorna közös végerősítője, sajnos nehézkes a pótlása, eljárt felette az idő.
Esetleg próbáld ki fejhallgatóval, ha abban megszólal a bal csatorna, akkor lehet csak a relé érintkezők égtek meg.
(#) hamby555 hozzászólása Feb 27, 2019 /
 
Üdv Mindenkinek!

Van egy Onkyo TX-DS-575 erősítő. A rotary encoder tekergetésére nem sokat változott a hang erőssége. A kijelzőn csak ide-oda változott 1-2 egységet. Kicseréltem egy másik encoderre. Most szépen változik fel-le, de a max hangerőn is elég halkan szól. Reseteltem az erősítőt, de akkor csak alap értékekre áll be, a hang erőssége nem állt helyre. Visszarakva a régi encodert, ugyan ez a jelenség. Van esetleg valakinek tapasztalata ez ügyben?
Előre is köszönöm.

Üdv!
(#) pista40 hozzászólása Márc 16, 2019 /
 
Sziasztok!
Segítségetek várom. Pár hónapja vettem egy Akai AM-35 erősítőt.
Eddig gond nélkül üzemelt, ma elkezdett olyat csinálni, hogy bekapcsolás után 3-4 másodperc múlva meghúz bennt egy relé ami ugye kapcsolja a hangszórókat eddig oké, de most kb fél perc után hallani hogy kattan a relé és elmegy a hang. Az erősítő nem kapcsol ki, világít rajta minden. Power gomb ki,be és megint szépen működik kb fél percig. A rajzából annyit kiderítettem hogy ez a kész hangot kapcsolja a hangszóró kimenetre. Van ennek valami logikus oka vagy csak simán túlbonyolították? Nem lehet simán kikerülni a relét? További érdekesség hogy ma vagy 100x csinálta ezt, most hogy kivettem a polcról és nyitott burkolattal hajtom, most nem kapcsolt ki. Meg is örültem neki, összeraktam és most ugyan azt csinálja. Pár perc működés után elég meleg a relé teteje, lehet hogy az dögledezik?
Köszönöm a segítséget!
(#) zotya1983 válasza pista40 hozzászólására (») Márc 16, 2019 /
 
A leírásból arra következtetek hogy valami kontakthiba van, esetleg hőelvezetési probléma, ( ezt kevésbé hinném). A relé érintkezői közt megnőhetett az átmeneti ellenállás, ezt orvosolandó vékonyszemcsés smirglivel megcsiszolni de ideiglenes megoldás csak és vagy kontaktspray..
Cserélni kelene.. Aztán a relénél a tápfeszültség meglétét megnézni akár kocogtatva is hogy akkor nem e enged el esetleg.. Megnézni a forrasztásoka elengedett alkatrészlábakat keresve, egyenlőre ennyi.
(#) pista40 válasza zotya1983 hozzászólására (») Márc 16, 2019 /
 
Köszi a gyors választ!
Kocogtatásra nem kapcsol ki azt kipróbáltam, meg óvatosan mozgatni is próbáltam de úgy se kapcsol le.
A relét megpróbálom felülről megbontani, szerencsére nem egy darabból van a ház, mert a panelt bazi nagy munka lenne kioperálni. Sehol egy csatlakozó, minden úgy van beforrasztva meg még le is vanak taknyolva a vezetékek. Megpróbálok felülről belejutni a relébe és kicsit megcsiszolni meg kontaktsprayzni. Relé megkerülése vezetékkel nem opció, vagy ez valami hangszóróvédő áramkör része?
(#) reloop válasza pista40 hozzászólására (») Márc 16, 2019 /
 
Szia! A relét koránt sem véletlenül egy uPC1237 vezérli, melynek pozíciószáma IC1 ebben a készülékben.
Ez az áramkör gondoskodik a koppanásmentes ki és bekapcsolásról, valamint a hangszórót károsító egyenfeszültség és az erősítő túlterhelése esetén is bontja a relét. Nem ajánlott a szolgáltatás kiiktatása!
A relét egyelőre nem bántanám, egyszerű méréssel kéne kezdened.
Mérd meg az IC lábain a feszültséget (testhez képest), mikor a hangszórókat indokolatlanul lekapcsolta, abból máris látható merre kell a hibát keresnünk.
Ügyelj ne zárd össze a mérőcsúccsal a szomszédos lábakat!
Mellékelem az IC adatlapját, ha a működésével közelebbről szeretnél megismerkedni.
(#) gaben62 válasza pista40 hozzászólására (») Márc 17, 2019 /
 
Első körben nézd át a forrasztásokat, a hangfal csatlakozóktól visszafelé haladva a végfok-tranzisztorokig, a csatolótekercseken át, forraszt át át a panelt, és ha megint jelentkezik a hiba, a koppanásgátló, + hangfalvédelem relét is cseréld ki.. kb. 1500ft/db..
Régi erősítőről van szó, így várhatóan előjön 1-2-kontakt hiba, jó minőségű pb60,-as forr.ónt használj, és rendesen melegítsd fel, főleg a nagy áramú részeken, az alkatrészek kivezetéseit, lábait..
Mert így fog rendesen érintkezni, mindenütt, a nyáklemezen, leolvad a kritikusabb helyeken az
több évtizedes-oxidréteg.
A hozzászólás módosítva: Márc 17, 2019
(#) reloop válasza gaben62 hozzászólására (») Márc 17, 2019 / 2
 
Azt írja a kolléga, kapcsol a reléje. Nem az okát kéne először megkeresni, miért bontja a kontaktust? Csupán egy mérés a védelem IC lábain és tiszta képet kapunk.
(#) zotya1983 válasza reloop hozzászólására (») Márc 17, 2019 /
 
Mondjuk akár egyenfesz is megjelenhet tehát igaz ami igaz...
Akár el is mehet a munkapont... Valami termikus érintkezési gond is lehet a hőtranyónál...
(#) MakSamu hozzászólása Szept 10, 2019 /
 
Kenwood KA 92B hez tudtok küldeni szervízkönyvet, és kapcsolási rajzot?
(#) alfa008 válasza MakSamu hozzászólására (») Szept 10, 2019 / 1
 
Parancsolj!
(#) MakSamu válasza alfa008 hozzászólására (») Szept 11, 2019 /
 
Köszönöm.
(#) Iwory hozzászólása Szept 23, 2019 /
 
Sziasztok!
Segitségeteket kérem, Universum v46012-es erősitőmhöz keresek Service Manual-t vagy kapcsolási rajzot .
Előre is köszi ha tud valaki tippet adni!
Következő: »»   78 / 78
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu