Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Pc-be komplett hőfok monitorizálás ( hőmérő )
Témaindító: Dj Decybell, idő: Okt 7, 2009
Témakörök:
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni, én mint kezdő. Szeretnék a számítógépembe saját hőmérőt. 4db 20-120celsius között, 6db 20-80celsius között fog üzemelni. A gépembe külön táp lesz a hűtéshez, tehát nem számít mennyit eszik. Minden értéket egyszerre akarok kijelezni nem elég váltva. A kijelzés maximum fokonként legyen leolvasható. Használtam a keresőt de tekintve, hogy egy átfogó megoldást keresek nem lettem vele előrébb. És a legfontosabb, az árat lefelé kerekíteni amennyire csak lehet. Előre is köszönöm.
Szia.
Ha pc monitorán szeretnéd megoldani a kijelzést, ami a legolcsóbb, akkor ezek közül valamelyik jó lesz neked: Bővebben: Link Bővebben: Link Bővebben: Link
Ó és majd el felejtettem, ha linuxra kell: Bővebben: Link
Én ezt csináltam meg. Tökéletesen működik. A com-port csati házába beleffért mindennel együtt, csak a ds lógott ki némileg. A digitemp nézegette. Nekem bejött. Egy ilyen kis hardverre minimum 8 db vagy több (akármennyi) ilyen ds is felfűzhető, mivel mindnek van egyedi rom azonosító száma, amivel azonosítani lehet, melyik-melyik.
Hogy mindenféle megoldás együtt legyen,
én linuxszal a következőt csináltam: Gépterem pár pontja és a külső hőmérséklet mérése a feladat. Soros porthoz külső táp, meg saját SW kell, dobtam. Az lm_sensors project SW oldalrol mindent biztosit, i2c buszos eszközöket lehet használni, a i2c busz lehetséges távolsága elegendőnek látszott. USB-i2c illesztéshez ezt használom: i2c-tiny-usb A cikkben lévő DS1621 használható hőmérőként, ahogy van. Én Texas TMP101 chipeket használok (Mert olcsó volt.) TMP101 Az output ilyen, a sensors programmal:
(Azért lm75-ként látszik, mert a a TMP101, a DS1621 mind "leszármazottja") Aztán grafikont az mrtg-vel rajzolok.
Szia!
A mai alaplapokon, processzorokban, video chipben van beépített hőérzékelő, amit ki lehet olvasni bizonyos diagnosztikai programokkal (pl. Everest). Szia
Na igen azok a progik jok is a gyári eszközökhöz de ha egyedileg öszerakot hömérövel már nemtudnak komunikálni azok a progik "everest ,aida ,SiSoftware Sandra pl
Bár nemtudom milyen pc az amiben 120c kell höfokot mérni az régen rövid életü lesz majd ezen a höfokon nemhoszu életü lesz akár milyen félvezetö sem de ez igaz 80c re is!
Üdv!
Én Speedfan-t használok. Tud magyarul és ingyenes. Talán felismeri a "sufnituning" hőmérőt, de ahhoz lehet, hogy komolyabb programozás kéne. Érdemes lenne megnézni ezt. Okos és jó szerkezet. Pontosabban mire gondoltál? Egy külső különálló szerkezetre, 5,25"-os helybe rakható kijelzős szerkezetre, vagy a monitorodon szeretnéd megjeleníteni? A gépemben nyáron 16 órás LAN parti után a legmelegebb 62°C volt. Érdekelne a géped típusa és hűtése, ha tényleg nem pálinkafőzőre gondoltál. 120°C ?! A vga-m 115-öt bír (állítólag), de amikor megállt a ventilátorom, akkor is "csak" 80 fok volt 3 óra játék után. Amúgy 40 fok fölé nem kéne menni!
Sziasztok! Nem éppen PC de nagyon hasonló dologban kéne segítség! Szükségem lenne egy soros portos hőmérőre mi 80-160 fokig tud mérni (120 fokos viasz mérése a cél) és ezt kellene monitoroznom is jobban mondva kinyomtatni bizonyos időközönként a dátumot időt és a mért eredményt! Címkenyomtatóra gondoltam de lehet a sima nyomtató is jó lenne ha lenne valami program lemonitorozná és tárolná az adatokat majd kinyomtatná ha van egy lapra való! Ki tud segítsen legyen szíves
Sziasztok
Egyszer láttam egy olyat hogy a számítógépre fel volt erősitve egy számológép képernyő és írta hogy a gépbe hány fok volt többet nem tudok róla szeretnék egy olyat csinálni segítenétek? meg írjátok le hogy ti milyet csinltatok vagy látatok mert kiváncsi vagyok másokra is. kösz
Más? Mire gondolsz? üdv
Hát bármilyen hőbérő pc be mert kiváncsi vagyok hogy milyenek vannak csinálni akarok én is egyet
csak nem nagyon értek hozzá
Sziasztok!
Az alaplapokon van csatlakozó hőérzékelő szenzor számára. Megtudná e mondani valaki, hogy milyen hőérzékelővel lehet helyettesíteni az eredetit. |
Bejelentkezés
Hirdetés |

volt.)
nem nagyon értek hozzá