Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Lábpedál PC-re egérből

Témaindító: freechat, idő: Szept 6, 2011
Lapozás: OK   2 / 2
(#) abcdabcd válasza freechat hozzászólására (») Szept 19, 2011 /

Nem olvastam végig a többi választ, de nekem van egy ötletem, nem is kell hozzá fizikai egér, hanem az AVR-be USB-HID szoftvert kell tölteni, és ezt kell egérként beállítani, a neten létezik pl billentyűzet is, lehet hogy az USB-HID osztályon belül definiáltak konkrétan lábpedált is, azt kell megkeresni, és akkor a pc is így fogja felismerni, ha csatlakoztatod... szóval az egér kis is hagyható belőle

Ez most kicsit olyan, mint a középkori művészettörténetben, amikor is valamelyik festő feltalálta a tojástemperát, aztán később meg más ugyanolyan ismertségre tett szert azzal, hogy rájött, hogy ez tényleg jó jó de nem is kell bele a tojás
(#) freechat válasza abcdabcd hozzászólására (») Szept 21, 2011 /

, igazad van ez is egy jó megoldás, de fontos, hogy minél kevesebb alkatrészből kelljen megépíteni és az olcsó AVR-ekkel is menjen. Gondolok itt pl egy ATTinyXX-re.
(#) freechat válasza pintad hozzászólására (») Szept 21, 2011 /

Nézd meg a videót amit belinkeltem és megérted .
Illetve amint írtam az egyik hangszer ami miatt kell a hegedű lenne ahol a Midi teljesen kizárt, már gitáron sem használható rendesen.
A gitárhoz nézd meg pl ezt:
Amiért nem lehet Midi
Ezt Midivel megcsinálni ilyen színvonalon lehetetlen.
(#) abcdabcd válasza freechat hozzászólására (») Szept 25, 2011 /

Hát ez pont alkatrésztakarékos, mivel az egeret megspórolod korábban írtad, hogy egérhez akarsz avr-es vezérlést, és úgy lenne belőle pedál... na itt ezt ki is hagyhatod olcsó avr-eken is mehet ez akár, pl ha C-ben van írva, legfeljebb kis módosítással... viszont az olcsó avr(tiny2313=390+áfa) és drágább avr (atmega88=710Ft+áfa) között egy ilyen egyszeri befektetésnél nem feltétlenül sok értelme van az árkülönbség alapján dönteni szerintem...
AVR hazai forgalmazó -ezek elvileg 1db-ra vonatkozó árak, aki bemegy hozzájuk ennyiért veheti, legalábbis, amikor legutóbb voltam náluk, akkor én így 1db-ot vettem és annyiért kaptam, amennyi ott volt... (amúgy elvileg érdemes felhívni őket mielőtt mennél, mert nem biztos, hogy minden van nekik ami a listában van, mindig)

Érdekes kapcsolódó oldalak:
AVR usb-hid-keys

AVR usb-hid lista

Ennyi mindenféle építhető, ez elvileg C-ben írt, és eléggé sokféle avr-re lefordítható szabadon használható programkód... a V-USB
(#) abcdabcd válasza abcdabcd hozzászólására (») Szept 25, 2011 /

Még egy érdekesnek tűnő oldal, USB-HID-del kapcsolatban:
Bővebben: Link

(A szerző írta az 'USB Complete' című elég terjedelmes, és az usb elektromos és szoftveres kérdéseire is kitérő könyvet...)
(#) Matsushita hozzászólása Okt 1, 2011 /

érdekes koncepció
Következő: »»   2 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem