Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ferrofluid
Sziasztok! Találtam egy nagyon érdekes anyagot. a neve Ferrofluid. Szerintem már páran ismeritek ,de aki nem és érdekli itt egy videó:http://www.youtube.com/watch?v=XUz1ZI-w6LQ&feature=related
Arra lennék kíváncsi hogy lehetséges-e ezt az anyagot házilag előállítani és ha igen hogyan?
Magassugárzót szétszedni drága mulatság lesz, mert csak a drágábbakban van ilyesmi és abban sem nagy mennyiség. Valamelyik fórumban láttam, hogy páran összevegyészkedték, vasporból és még néhány féle anyagból - de ez évekkel ezelőtt volt, én is csak kereséssel tudnám megtalálni a neten, azt viszont te is megteheted....
Ebay-en lehet venni, különböző kiszerelésben. Játék mennyiség nem drága belőle. Amúgy nagyon finomra őrölt vaspor és olaj keveréke. Házilag is meg lehet csinálni, minősége a vaspor szemcseméretétől függ.
Bővebben: Link
Kapható a Bajcsi-Zsilinszky úti hangszóróboltban is.
Helló!
Az Euromagnetben 5000-ért lehet kapni kb 10 millilitert ![]() Már sokat dolgoztam vele. próbáltam házilag is kotyvasztani, de nem lett olyan jó, mint a gyári, csak sokkal olcsóbb Bővebben: Link Ez a legjobb dugattyútömítő, pl Stirling motorokhoz Bővebben: Link
Lehet hogy nem pont ugyanaz, de hasonlóan viselkedik az ebben a leírásban előállított lötty is.
Állítólag a sima étolajba kevert tonerpor is ilyen. Ezért tettem félre egy bontott fénymásoló majdnem teli tonerét, de még nem vettem rá magam hogy kipróbáljam. Tút mocskos meló...
A sima fénymásoló por nem a legjobb, de van olyan régebbi típusú fénymásoló gép, amibe kell vaspor is a tonerpor mellett. És talán a gép keveri össze, de erre már nem pontosan emlékszem.
A lényeg, hogy kell legyen külön vaspor.
Szia!
Korábban is foglalkozott már ezzel valaki a fórumon: ITT. Én annak idején nekikezdtem, vas-klorid volt otthon, olajsavat kaptam gyógyszertárban. Szerintem érdemes lehet vele foglalkozni, lehet, hogy én is nekiállok megint ![]()
Developernek hívják a fénymásolókba való vasport.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |