Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » CCS PIC Compiler

Témaindító: (Felhasználó 1542), idő: Ápr 3, 2006
Lapozás: OK   65 / 118
(#) szuperman hozzászólása Okt 16, 2011 /

Megvalósítottam a leírtakat ,viszont valami nem jó. Valamiért csak ilyeneket ír a változóba: C0, 80, \0, @

Ráadásul véletlenszerű, még csak nem is nő vagy csökken a fesszel arányosan.

Valami ötlet?
(#) p_istvan válasza szuperman hozzászólására (») Okt 17, 2011 /

Szervusz!
Hány bites módban használod a ADC-t?
Ha 10 bites módban, és csak az egyik bájtot olvasod ki akkor tényleg értelmetlen lesz...
Ha csak egy bájtos eredmény kell a legegyszerűbb nyolc bitesre kapcsolni az ADC-t ( #device ADC=8 ) és nincs gond. Vagy a 10 bites ADC-nél a két bájtos eredményt osztod néggyel és a kisebb helyiértékű bájtban megkapod a szükséges egy bájtos eredményt.
(#) szuperman válasza p_istvan hozzászólására (») Okt 17, 2011 /

Beállitottam az adc -t 8 bitesre már majdnem jó. Egyedül akkor van gond ,ha nagyon lemegy a hőmérséklet.
(-10fokon 'S' <--ez van a változóba) Ez mit jelent?
Esetleg az lehet a gond ,hogy rossz ellenállást választottam a fesz osztó másik felére? (egy olyan hőmérő ellenállásom van ami 0 fokon 2.2K ellenállású és egy 10K ellenállás van vele sorba)

Talán valaki elmagyarázhatná ,hogy ezeket a paramétereket ,hogy lehet meghatározni.

Előre is köszi mindent!>
(#) szuperman válasza szuperman hozzászólására (») Okt 17, 2011 /

Már rájöttem mi az 'S'. Rosszul volt beállítva ,h mit írjon ki ez a vacak.

De attól még valaki megírhatná ,hogy jó e így ez a fesz osztó.
(#) szuperman hozzászólása Okt 21, 2011 /

Helló mindenki!

Megint én vagyok. Valaki segítene? Miért nem működik ez a proteus szimuláció? (LCD) Nem történik semmi. És ha már visszaír valaki elárulhatná ,hogy lehet kiírni valamit ,mert az sem akar össze jönni.

Előre is köszi!

LCD.zip

Valaki segítsen, a kód a rossz?

#include <16F84.h>
#use delay(clock=4000000) // you must use this line becuse the LCD.C use the delay_us() functions

#include

void main() {

lcd_init();
lcd_gotoxy(1,1);
lcd_putc("Welcome to EGYPT");

}

Vagy a bekötés?

Vagy egy működő projektet tud valaki?
(#) vicsys válasza szuperman hozzászólására (») Okt 21, 2011 /

Hol van az LCD kezelő programja? Miért nincsenek konfigurálva a FUSE bitek? Mi alapján kötötted be az LCD-t?

Ezért tettem föl a teljes projektet, hogy ezeket meg lehessen tekinteni. Ez elvileg egy komplett projekt. Ezek szerint nem működő. Esetleg tudnál linkelni egy készet? Ami működik. Vagy javítani ezt ,ha nem túl bonyolult.

Köszi!

Elvileg ez kezeli az lcd -t: #include
Nem tom milyen #FUSES -re lenne szükség itt.

Sajnos nem teljes a projekt. Kellene egy rész az LCD kezeléséhez. Ezt általában külön szokták include-olni.
Csatolok egy kis segítséget. Természetesen a flex lcd-ben át kell írni a kiosztást az elején.

ó! Nagyon szépen köszönöm!

Ékezetes betűket nem lehet valahogy kiírni?

De igen. Először menjen az LCD kezelése, utána jöhet a többi.

Szerintem tudom. Hogyan lehet?
(#) icserny válasza szuperman hozzászólására (») Okt 21, 2011 /

Itt is (felhasználói grafikák), meg
ebben a cikkben is le van írva (sőt, a karakterek definíciója is megtalálható a mintapéldában).
(#) mazso1988 hozzászólása Okt 21, 2011 /

Sziasztok
Szeretném megkérdezni hogy nem tudtok valahol valamiféle bővebb leírást a programról gondolok itt elsősorban a programíráshoz szükséges alapokra utasításokat hogyan lehet a programban elhelyezni stb).
(#) MPi-c válasza mazso1988 hozzászólására (») Okt 21, 2011 /

A ccs c használata vagy egyáltalán a c programozási nyelv a kérdéses?
(#) mazso1988 válasza MPi-c hozzászólására (») Okt 21, 2011 /

Igazából az utasításokkal vannak gondjaim.
Miket mikor és hogyan használjam.
Ez tudom kicsit bután hangzik de gondolom mindenki aki programoz C-ben valaha elindult az alapoktól.
(#) vilmosd válasza mazso1988 hozzászólására (») Okt 21, 2011 /

Nezz szet a konyvesplocon. Talalsz C nyelvvel foglalkozo konyveket, valamint a CCS C-hez mintapeldakat. Erdemes elolvasni a KR-C konyvet. A C nyelv alapjait foglalja ossze. Nem teljesen a CCS C leirasa, de az osszes C erre alapul valahol. Talalhatsz meg mas C irodalmat is. Erdemes vegig tanulmanyozni mindet.
(#) mazso1988 válasza vilmosd hozzászólására (») Okt 21, 2011 /

Köszi átnézem
(#) sysy válasza mazso1988 hozzászólására (») Okt 21, 2011 /

Tudod, hogy mi az a KR-C könyv?
(#) vilmosd válasza sysy hozzászólására (») Okt 21, 2011 /

Dennis Ritchie, father of Unix and C, dies. RIP. Az egyik sajnos eltavozott kozulunk.
(#) sysy válasza vilmosd hozzászólására (») Okt 21, 2011 2 /

A Dennis vagy a Ricsi távozott közületek? De nyugodtan írhatsz ékezetes betűkkel is, meg fogjuk úgy is érteni.

Ezt a könyvespolcot, meg nem kellene ennyire erőltetni, mert nem jó. Inkább adjál a kezdőknek egy rendes választ, vagy linket, ha nem küldöd el neki a könyvet.
(#) mazso1988 válasza sysy hozzászólására (») Okt 24, 2011 /

Szia
megtaláltam a chipcad által forgalmazott Pic programozás C nyelven könyvet szerinted ezt érdemes megvásárolni?
Gondolom ebből az alapokat egészen jól el lehet sajátítani.
(#) icserny válasza mazso1988 hozzászólására (») Okt 24, 2011 /

Konkrétan melyik könyvről lenne szó? Ha az a könyv, amire én gondolok, s ha ebben a topikban kérdezed, akkor nem érdemes, mert nem a topikban jelzett CCS C-ről szól.
(#) sysy válasza mazso1988 hozzászólására (») Okt 24, 2011 /

Elküldtem neked a vilmosd levelezőtársunk által csak "KR-C" könyvnek degradált alapművet. Biztos nem kaptad meg, mert a köszönöm nem ért el hozzám. Ezt mindenképpen otthon kell tartani, mert ez a C programozók alapműve. Utána már könnyű lesz a többi C nyelv sajátosságait magadévá tenned, mint például, hogy a CCS C nyelvben nem 16bites az int, csak 8bites. Meg ilyenek. Ha tetszik neked (bár ezt nem tudhatod még) a CCS C nyelvezete, akkor nagyon sok, bár zömmel angol nyelvű mű áll rendelkezésedre. Meg kell azonban mondjam, hogy szinte mindegyik elég általános és egy bizonyos tudás szint felett nagyon unalmasak. Amelyik viszont érne valamit, az nagyon száraz és elméleti síkon mozog, semmi robotvezérlés és MP3 dekóding. Szerintem hallgass icserny levelező társunkra, aki már rakott le ezügyben valamit az asztalra és nem a levegőbe beszél.
(Ezt úgy mondja a művelt francia, hogy autentikus.)

Uff...
(#) icserny válasza mazso1988 hozzászólására (») Okt 24, 2011 /

Hogy konstruktív(abb) legyek: van egy olyan könyv (angol nyelvű, Martin Bates: Programming 8-bit PIC Microcontrollers in C with Interactive Hardware Simulation) ami a PIC16F877A CCS C nyelvű programozásával foglalkozik. Ha érdekel, akkor meg tudom mutatni, s ha megnézed, el tudod dönteni, hogy érdemes-e megvenni.
(#) mazso1988 válasza icserny hozzászólására (») Okt 24, 2011 /

Köszönöm
(#) szuperman hozzászólása Okt 26, 2011 /

Segítene valaki?

Ez a kód miért nem hajlandó működni?

#include <16f627a.h>
#use delay (clock=4000000)
#Fuses NOMCLR
#INCLUDE

main(){
setup_oscillator( OSC_4MHZ );

while(true){
output_toggle(PIN_B4);
delay_ms(1000);
}

}

Értelem szerűen az MCLR lábat ,sem kristályt sem kötöttem a PIC re.

Előre is köszi!
Következő: »»   65 / 118
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem